Δωρεάν τηλεφωνήματα

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από Cmg__ » 23 Ιαν 2006 20:25

Δωρεάν τηλεφωνήματα προς Ελλάδα και άλλες 52 χώρες

Εταιρείες σαν αυτήν έχουν εμφανιστεί αρκετές στην ιστορία του διαδικτύου και οι περισσότερες ή έχουν εξαφανιστεί όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν ή έχουν μετατραπεί σε υπηρεσίες με χρέωση.

Όσο θα διαρκέσουν οι υπηρεσίες της όμως, θα τις χαρούμε και θα τις εκμεταλλευτούμε στο έπακρο. Από εκεί και πέρα ο χρόνος θα κρίνει...

Ο λόγος για την εταιρεία Betamax GmbH & Co.Kg με έδρα τη Γερμανία, η οποία έχει κάνει ένα πρωτοπόρο βήμα στην τηλεφωνία μέσω διαδικτύου, προσφέροντας δωρεάν τηλεφωνήματα σε σταθερές γραμμές, ενώ η χρέωση της αναφορικά με τα κινητά είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Η Betamax δημιούργησε τρεις δικτυακούς τόπους, κάθε ένας από τους οποίους προσφέρει δωρεάν τηελφωνήματα για μια ομάδα χωρών.

ΤΑ SITES

α) Το www.voipbuster.com δίνει δωρεάν τηλεφωνήματα για σταθερά τηλέφωνα στην Ελλάδα και άλλες 14 χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ισπανία, η Νορβηγία, η Σουηδία κ.α Η χρέωση προς κινητά στην Ελλάδα είναι 0,197 Ευρω/λεπτό (μαζί με το φόρο), τιμή που ισοδυναμεί με την ελάχιστη που δίνουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

β) Το www.voipstunt.com από την άλλη προσφέρει δωρεάν τηλεφωνήματα για Κύπρο και άλλες 36 χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, οι ΗΠΑ, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Κίνα! κ.α.

Στις περιπτώσεις των VoipBuster και VoipStunt οι κλήσεις γίνονται μέσα από λογισμικό που μεταφορτώνετε στον υπολογιστή σας (ασφαλές, χωρίς διαφημιστικά ή spyware), με τη βοήθεια ακουστικού / μικροφώνου.

γ) Το www.sipdiscount.com αποτελεί την λύση της εταιρείας για συσκευές ή προγράμματα που υποστηρίζουν SIP. Μέσω του SipDiscount.com μπορείτε να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα σε 42 χώρες (και στην Ελλάδα) και να συνδέσετε τη συσκευή σας VoIp για να κάνετε τηλεφωνήματα, χωρίς να έχετε τον υπολογιστή σε λειτουργία. Πρόγραμμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν δεν διαθέτετε συσκευή SIP, είναι το X-lite της πρώην Xten και νυν CounterPath (www.xten.com).

ΚΟΣΤΟΣ

Η υπηρεσία είναι δωρεάν όπως και η εγγραφή σε αυτήν. Για να τη δοκιμάσετε, σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα διάρκειας 1 λεπτού . Αν σας αρέσει, καταθέτετε το ποσό των 10 ευρώ για το VoipBuster ή 5 ευρώ για το VoipStunt και το SipDiscount, μία και μόνη φορά, αγοράζοντας μονάδες. Οι μονάδες σας δεν λήγουν, ούτε είστε αναγκασμένοι να αγοράσετε εκ νέου αν δεν το επιθυμείτε.

Από εκεί και πέρα μπορείτε να κάνετε δωρεάν τηλεφωνήματα σε σταθερές γραμμές με πραγματικά μηδενική χρέωση και χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ αν τηλεφωνήσετε σε κινητά ή σε χώρες που δεν είναι δωρεάν, η χρέωση γίνεται από τις μονάδες που έχετε προσθέσει.

Η αρχική αγορά μπορεί να γίνει με τη χρήση πιστωτικής κάρτας ή Moneybookers ή Paypal. Εμείς προτείνουμε τη χρήση Paypal (εταιρεία της Ebay Inc), ως πιο οικονομικής και ασφαλούς μεθόδου, αφού ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας προστατεύεται και δεν γίνεται ποτέ γνωστός στην εταιρεία. Η προσθήκη των μονάδων και η ενεργοποίηση του λογαριασμού σας γίνεται σε δευτερόλεπτα.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Κατά το παρελθόν έχουμε δοκιμάσει δεκάδες υπηρείες VoIP και με λίγα λόγια τα τρία παραπάνω sites της Betamax δίνουν πραγματικά υπηρεσίες πολύ υψηλής ποιότητας. Μια απλή δοκιμή του 1 λεπτού στο δικό σας τηλέφωνο θα σας πείσει.

Τα μόνα προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις είναι να μειώνεται η ποιότητα της φωνής, να υπάρχει μια πολύ μικρή καθυστέρηση ή να μην "βγαίνει" εύκολα γραμμή. Τα φαινόμενα αυτά όμως είναι ιδιαίτερα συνήθη με εταιρείες VoIP και σίγουρα απαντώνται σε μικρότερη έκταση από την αναμενόμενη.

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ

Σχεδόν όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις παραπάνω υπηρεσίες, είτε είναι κάτοικοι Ελλάδας, είτε εξωτερικού. Επιπλέον οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να λάβουν δωρεάν εισερχόμενο νούμερο (σας καλούν στο εικονικό σας νούμερο και χτυπάει η συσκευή SIP ή ενεργοποιείται το λογισμικό στον υπολογιστή σας).

Το σίγουρο είναι όμως ότι αν και οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για χρήστες dial-up, η ποιότητα δεν θα είναι η ίδια με μια σύνδεση DSL.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Η Betamax δεν διαφημίζεται. Το άρθρο αυτό δεν αποφέρει κανένα κέρδος σε εμάς, είτε εγγραφείτε την υπηρεσία, είτε όχι. Δείχνει όμως ξεκάθαρα τη δυναμική του διαδικτύου και των υπηρεσιών τηλεφωνίας μέσω αυτού, που στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα διαδεδομένες.

Τα δικά μας πειράματα με το VoipBuster έγιναν σε υπολογιστές Pentium 3 και 4, σε περιβάλλον Windows 2000 και XP (το λογισμικό της εταιρείας είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο σε έκδοση για Windows). Η σύνδεση μας στο internet είναι 4.0 Mbps download / 300 Kbps upload.

Οι απαιτήσεις του προγράμματος είναι ιδιαίτερα μικρές και η σύνδεση αρκετά γρήγορη. Μετά από εξαντλητικές :) δοκιμές δύο μηνών, προχωρήσαμε στην αγορά και χρήση Grandstream Handytone 488 με FXO & FXS port. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία αναφέρει πως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τέτοια συσκευή με το VoipBuster, παρά μόνο με το SipDiscount, χρησιμοποιήσαμε ως voip server : sip1.voipbuster.com και η σύνδεση έγινε άψοφα όπως και τα δωρεάν τηλεφωνήματα.

Τέλος δοκιμάσαμε και την FXO port του Handytone 488, καλώντας από κινητό στο σταθερό νούμερο του σπιτιού και εν συνεχεία χρησιμοποιώντας τη VoIP σύνδεση πραγματοποιήσαμε δωρεάν τηλεφωνήματα στο εξωτερικό. Η δική μας πρόταση πάντως για τα Ελληνικά δεδομένα είναι τα Handytone 286 και 486 (το τελευταίο έχει ενσωματωμένο NAT/Router, οπότε δεν χρειάζεται να αγοράσετε και router).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Οι υπηρεσίες VoIP της Betamax κρίνονται ως ικανοποιητικές, αν και τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν τις επικοινωνίες του είδους δεν είναι ανύπαρκτα. Συγκρινόμενη με τις εταιρείες εναλλακτικής τηλεφωνίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και "κρύβουν" τον VoIP χαρακτήρα τους, ανεβάζει τον πήχη και αξίζει τουλάχιστον μια δοκιμή. Σίγουρα κανείς δεν πρόκειται να διακόψει τη χρήση της "σίγουρης" τηλεφωνικής του σύνδεσης, ιδιαίτερα για κλήσεις ανάγκης, ο ανταγωνισμός όμως γίνεται ολοένα και πιο έντονος στο πλανητικό μας χωριό.
http://www.groffice.info/greek/news/230106voip.htm
Gnwmh/katastash sas?


Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από af » 24 Ιαν 2006 05:41

Kai gw xristria eimai kai enthousiasmeni poy glytosa to OTE :D

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από Cmg__ » 24 Ιαν 2006 08:21

nai alla leei pws symferei aDSL users , oi 56arhdes kai oi ISDNakhdes?

Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από af » 24 Ιαν 2006 10:36

Ναι όντως...συμφωνώ με αυτό που λες , αφού να φανταστείς σε adsl384 δεν μπορεις να επικοινωνησεις καθόλου σχεδόν, εδώ & με 1mb & τις καθυστερήσεις του τις έχει.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από deninho » 24 Ιαν 2006 14:31

kai me tin 10mbit grammi pou exei i aderfi mou stin agglia (pan/mio) exoume kathysteriseis kai epistrofes ston ixo... kata ta alla poly kalo

YG gia tilefwnimata entos athinwn yparxei kai mia efarmogi toy tei pirea

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Δωρεάν τηλεφωνήματα

Δημοσίευση από Cmg__ » 24 Ιαν 2006 19:49

Ara vazoyme aDSL kai vlepoyme :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες