Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση

Συμφωνεις με αυτην την αποφαση ??

ΟΧΙ
6
100%
ΝΑΙ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
 
Σύνολο ψήφων: 6

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από fiskilis » 28 Δεκ 2005 16:39

«Έκοψαν» τη Διεθνή Aμνηστία!

Σαν ενεργό μέλος του διεθνούς γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας με ανατριχίλα είδα να συμβαίνει αυτό εδώ

Tέσσερα ραδιοφωνικά σποτάκια του Eλληνικού Tμήματος της Διεθνούς Aμνηστίας κόπηκαν από το EΣP

Δεν είναι κοινωνικά τα σποτάκια της Διεθνούς Αμνηστίας, σύμφωνα με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ειπε ο πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης

Την έντονη αντίδραση της Διεθνούς Αμνηστίας (ελληνικό τμήμα) προκάλεσε η πρωτοφανής απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να «κόψει» τέσσερα σποτάκια της από τον ραδιοφωνικό αέρα. H ολομέλεια του ΕΣΡ που εξέτασε το περιεχόμενο των σποτ που κινούνταν στο κλίμα των γιορτινών ημερών, απέκλεισε τη δυνατότητα δωρεάν μετάδοσής τους ως κοινωνικών μηνημάτων, προκαλώντας την μήνι της έγκυρης διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης, που ζήτησε και ακόμη δεν πήρε απάντηση για το σκεπτικό της απόρριψης.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να απορρίψει το ραδιοφωνικό σποτ της οργάνωσής μας, το οποίο εκφωνήθηκε από την κ. Πέμη Ζούνη και τον κ. Δημήτρη Κουρούμπαλη, με μουσική υπόκρουση βασισμένη στο τραγούδι "Imagine" του John Lennon», σημειώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΣΡ Ιωάννη Λασκαρίδη το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας. «H έκπληξή μας οφείλεται στο γεγονός ότι θεωρούμε προφανές το κοινωνικό μήνυμα αυτών των σποτ, αφού ζητούν την υποστήριξη της μεγαλύτερης οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για ζητήματα όπως οι παράνομες κρατήσεις, η παιδική στράτευση και η άρνηση του δικαιώματος στο άσυλο».

Από την πλευρά του, το ΕΣΡ επισήμαινε χτες ότι τα τέσσερα σποτάκια «δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που καλύπτονται ως κοινωνικά μηνύματα και γι' αυτό δεν τα έκανε δεκτά». Μάλιστα μέλος του ΕΣΡ έλεγε αργά χθες το βράδυ στα «NEA» πως «τα μηνύματα κάνουν πλάκα σε ένα θέμα πάρα πολύ σοβαρό», επειδή γίνεται αναφορά στο Γκουαντάναμο, στο Ισραήλ και στην Αμερική. «Δεν είναι σωστό μια κρατική αρχή να τα κρίνει ως κοινωνικά μηνύματα. Δεν εμπίπτουν στη λογική του νόμου τι είναι κοινωνικό μήνυμα. Δεν πρόκειται για λογοκρισία. Εάν θέλουν να τα μεταδώσουν μπορούν να πληρώσουν».

Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ Δημήτρης Χαραλάμπης υποστήριξε μιλώντας στα «NEA» ότι «τα σποτ αυτά δεν είναι κοινωνικά και εμπλέκουν θέματα εξωτερικής πολιτικής. Γι' αυτό και δεν υπάγονται στις διατάξεις που αναφέρονται στα κοινωνικά μηνύματα σύμφωνα με τον νόμο».

Τα μηνύματα από διάφορους οργανισμούς - ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά - υποβάλλονται στο ΕΣΡ και όταν εγκριθούν από την ολομέλεια του Συμβουλίου και χαρακτηριστούν ως «κοινωνικά» αποστέλλεται η σχετική απόφαση στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ώστε να μεταδίδονται δωρεάν. Κάτι που αποκλείστηκε στα σποτ της Διεθνούς Αμνηστίας.


Τα τέσσερα ραδιοφωνικά σποτάκια του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι:


Συνελήφθη ύποπτος να διασχίζει τον Ατλαντικό, με ιπτάμενο έλκηθρο δικής του κατασκευής που μετέφερε μη εκτελωνισμένα δώρα. Την υποψία των αρχών κίνησε η παραφουσκωμένη κόκκινη στολή του. Ο γνωστός και ως Αϊ-Βασίλης μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο, φοράει πλέον πορτοκαλί και...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχει δίκαιη μεταχείριση. Και αυτός και οι υπόλοιποι που κρατούνται εκεί, χωρίς απαγγελία κατηγορίας, δίκη ή πρόσβαση σε δικηγόρο και ενίοτε υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Διεθνής Αμνηστία. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!
Συνελήφθησαν στα σύνορα Ισραήλ - Παλαιστίνης τρεις άνδρες αραβικής καταγωγής που μετέφεραν άγνωστες χημικές ουσίες. Οι γνωστοί και ως τρεις μάγοι κρατούνται στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Καταζητείται ακόμη ο άγνωστος με το κωδικό όνομα «φωτεινό αστέρι», που τους οδήγησε στο σημείο παράδοσης...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί. Ας φροντίσουμε τουλάχιστον να έχουν δίκαιη μεταχείριση. Κι αυτοί και οι υπόλοιποι που κρατούνται εκεί χωρίς απαγγελία κατηγορίας, δίκη ή πρόσβαση σε δικηγόρο και ενίοτε υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!
Ανήλικη απήχθη από σχολικό προαύλιο προκειμένου να εκπαιδευτεί στις δυνάμεις καταστροφών. Το "Κοριτσάκι με τα σπίρτα", όπως το ονόμασαν οι στρατιωτικές αρχές της χώρας του, επιλέχθηκε ως ειδικός στη χρήση σπίρτων που προκαλούν παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της καύσης τους. H ανήλικη μαθαίνει να χειρίζεται κι άλλα όπλα...». Στις μέρες μας θα μπορούσε να συμβεί, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα 300.000 παιδιά που στρατολογήθηκαν, συχνά διά της βίας, σε 27 χώρες του κόσμου κατά παράβαση των κανόνων Διεθνούς Δικαίου. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!
Ζευγάρι νιόπαντρων προσφύγων μαζί με το νεογέννητο παιδί τους βρήκαν άσυλο στη γειτονική Αίγυπτο, γλιτώνοντας έτσι από επίθεση του κινήματος "Ηρώδειος Αντιβρεφικός Συναγερμός". Το νεογέννητο χαίρει άκρας υγείας και οι γονείς του μπορούν τώρα να κάνουν όνειρα για το μέλλον...». Ας φροντίσουμε να αναγνωριστεί το δικαίωμα στο άσυλο και για τους υπόλοιπους 10 εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας της ταυτότητας ή των θρησκευτικών και πολιτικών τους πεποιθήσεων. Κάνε την αντίρρησή σου πράξη.
http://www.tanea.gr/print_article.php?e ... m=P23&aa=1

http://www.amnesty.org.gr/news/esr.htm

- Τα σποτ είναι διαθέσιμα (σε μορφή MP3) στην ιστοσελίδα του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, στη διεύθυνση

http://www.amnesty.org.gr/news/aivasillis.mp3
http://www.amnesty.org.gr/news/treismagoi.mp3
http://www.amnesty.org.gr/news/spirta.mp3
http://www.amnesty.org.gr/news/prosfyges.mp3

Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτούς τους κύριους του ΕΣΡ μάλλον δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και το τι συμβαίνει γύρω τους είναι ώρα να πάνε με τον νέο χρόνο στα σπίτια τους και να μην ξεμυτίσουν από εκεί ποτέ πια

Άβαταρ μέλους
geraki
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1404
Εγγραφή: 26 Ιαν 2004 20:10
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από geraki » 29 Δεκ 2005 00:01

Κάνε την αντίρρησή σου πράξη!
Αυτό ΔΕΝ είναι κοινωνικό μήνυμα. Είναι πολιτικό. Φυσικά δεν υπάρχουν σαφή όρια ανάμεσα στα δύο, αλλά σίγουρα δεν είναι προτροπή για φιλανθρωπία αλλά για πολιτικό αγώνα. Με την ίδια λογική θα μπορούσε και το ΚΚΕ να κατεβάσει τέτοιο μήνυμα.
Εικόνα ← Αυτό το έκλεψα απ'τον Eneme.

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από mrpc » 30 Δεκ 2005 10:30

Συμφωνώ με το geraki...

Άβαταρ μέλους
fmayakos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2001 03:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από fmayakos » 30 Δεκ 2005 11:19

Νομίζω πως μπερδεύεστε... Το μήνυμα είναι κοινωνικό...
Από τη στιγμή που η Δ.Α. κινείται νομικά απέναντι σε κά-
ποια σοβαρά κοινωνικά ζητήμα, ο αγώνας της είναι κοινω-
νικός... Θα ήταν πολιτικός, αν κατέκρινε κυβερνήσεις,
αντιπροσωπευόταν σε κάποιο Κοινοβούλιο ή είχε θεσμικό
ρόλο... Εν προκειμένω όμως, η Δ.Α. πάντοτε κινούνταν
νομικά, δηλαδή φρόντιζε να τυγχάνουν δίκαιης μεταχεί-
ρισης όλοι οι άνθρωποι βάσει των θεσπισμένων νόμων...

Αυτό το ΕΣΡ και όλοι οι καθυστερημένοι που δουλεύουν
σ' αυτό, δεν μπορούν όπως κάθε δημόσια υπηρεσία να
μην κάνει τίποτα για να έχουμε κι εμείς την ησυχία μας;
Δηλαδή, δεν φτάνει που δεν κάνουν τίποτα αξιόλογο
πρέπει να κάνουν και γκάφες;
Άχρηστοι άνθρωποι!

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από mrpc » 30 Δεκ 2005 13:49

Μια πολιτική κίνηση δεν προΰποθέτει ότι πρέπει για να την κάνεις να έχεις θεσμικό ρόλο, ούτε να κατακρίνεις απαραίτητα κυβερνήσεις...

Άβαταρ μέλους
fmayakos
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2001 03:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από fmayakos » 30 Δεκ 2005 14:01

τοτέ; τι θεωρείς εσύ πολιτική κίνηση;

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Δεκ 2005 14:23

Kai egw 8a simfoviso me tov fmayakos ... to ESR ekave gia alli mia fora mia pagkosmia prototipia ka8os avaloga mivimata avaparagovte se arketes xores doreav (os mivima koivis ofelias). Se alles xores epidotouv me disekatomiria va dimiourgi8ouv afises pou perigrafouv orgia metaksi epovimwv av8ropwv kai emeis apvigoume eva ka8ara mivima afipvisis. Ti leme twra edw to ESR ekopse tous Power Reingers ... oi av8ropoi exouv dio metra kai dio sta8ma paei kai teliose.

YG: Avamevoume me agovia kai tov apoklismo tis siras cartoon 'Ta Stroumfakia' epidi perigrafouv mia falokratiki koivovia.
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από patriot » 30 Δεκ 2005 16:23

Rapid-eraser έγραψε:Ti leme twra edw to ESR ekopse tous Power Reingers
:o :o Αλήθεια;; Για πότε λες; Για πέρυσι στο star; Ή την άλλη φορά στον Ant1 πριν 3-4 χρόνια; Γιατί η έκδοση του Ant1 λόγο κακής μεταγλώττισης ΚΑΙ ΕΚΦΩΝΙΣΗΣ μερικες φορές έδινε μέχρι και διαφορετικό νόημα από αυτό που εννοούσε το έργο. Του star ήταν πολύ καλύτερο. Αν λοιπόν την μία φορά ήταν χειρότερο από την άλλη θα ήθελα να ξέρω ποια ήταν αυτή η φορά. Του Ant1 με το χάλια αποτέλεσμα ή του star με το σωστό αποτέλεσμα που ίσως όμως να μην ταίριαζε με τα ελληνικά δεδομένα; (ναι καλά.... οι power rangers μας πείραξαν όταν εδώ βλέπουν κάτι αίσχη να....)
YG: Avamevoume me agovia kai tov apoklismo tis siras cartoon 'Ta Stroumfakia' epidi perigrafouv mia falokratiki koivovia.
:yea: :yea: :yea:
Δηλαδή, δεν φτάνει που δεν κάνουν τίποτα αξιόλογο
πρέπει να κάνουν και γκάφες;
Δεν ξέρω αν στην συγκεκριμένη περιπτωση ισχύει ή όχι αλλά σε γενικότερες γραμμές αν δεν κάνανε τίποτα τότε θα φωνάζαμε γιατί δεν κάνανε... Δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι....

ΥΓ: Πάντως ο fiskilis τα έχει πάρει προσωπικά τα θέματα της ΕΣΡ!! :hammer: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος patriot την 31 Δεκ 2005 14:18, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
1) Για όποιον γράφει με πολυτονικά....
2) Καλά ακόμα να συνηθίσετε την ιδέα ότι δεν γράφουμε ούτε με greeklish ούτε με κεφαλαία;

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από Cmg__ » 30 Δεκ 2005 17:56

symfwnw me ton fiskili kai ton fmayako .

Pote tha katalavoyn pws h Ellada den einai tsifliki toys!!!?!

Άβαταρ μέλους
Rapid-eraser
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 6851
Εγγραφή: 05 Απρ 2003 17:50
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από Rapid-eraser » 30 Δεκ 2005 18:00

otav mpouv mple paidia sto ESR :P
Cu, Rapid-eraser, Tα αγαθά copies κτώνται.
Love is like oxygen, You get too much you get too high
Not enough and you're gonna die, Love gets you high

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από ledraweb » 31 Δεκ 2005 09:37

:o :o :o :o

Σας έκοψαν τους Power Rangers :question: :question: :question:

Ώχ... Θεέ μου...

Πώς θα μεγαλώνουν τα Ελληνόπουλα τώρα;

Και δεν αστειεύομαι καθόλου... :evil: Αν είναι δυνατόν. Εγώ μεγάλωσα με τους Rangers...

Υ.Γ.: Δεν φαντάζομαι να έκοψαν και Το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι...; :-? :lol:
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από ThyClub » 31 Δεκ 2005 10:12

επειδή γίνεται αναφορά στο Γκουαντάναμο, στο Ισραήλ και στην Αμερική.
Δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο που κόπηκαν... God Bless America :evil:

Cmg__
Δημοσιεύσεις: 1710
Εγγραφή: 29 Μαρ 2005 22:40

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από Cmg__ » 31 Δεκ 2005 14:50

ThyClub έγραψε:
επειδή γίνεται αναφορά στο Γκουαντάναμο, στο Ισραήλ και στην Αμερική.
Δεν μου φαίνεται και πολύ παράξενο που κόπηκαν... God Bless America :evil:

Akrivws!

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Τι θα γίνει επιτέλους με το ΕΣΡ ?? ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ ΟΛΚΗΣ

Δημοσίευση από deninho » 01 Ιαν 2006 20:25

διαλε παρτην αμερική (βασικά τους βλάκες που ζουν αυτού... γιατί κακά τα ψέματα άμα δεν υπήρχε η αμερική, δεν θα υπήρχε και αυτό εδώ το forum και πολλάααααα ακόμα)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες