Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από fiskilis » 22 Οκτ 2005 19:49

ΑΡΓΑ το βράδυ, κάποιος εστιάτορας ετοιμάζεται να κλείσει και να πάει στο σπίτι του. Εκείνη τη στιγμή καταφτάνουν δύο γυναίκες με ένα παιδί και δίνουν παραγγελία. Επειδή ο εστιάτορας είναι πολύ κουρασμένος, μπαίνει στον πειρασμό να τους πει ότι το εστιατόριο έκλεισε, αλλά τελικά αποφασίζει να τις εξυπηρετήσει. Ενόσω οι δύο γυναίκες συζητούν και τρώνε, το παιδί τρέχει πάνω κάτω μέσα στο εστιατόριο, ενώ συγχρόνως του πέφτουν στο πάτωμα μπισκότα τα οποία και πατάει. Αντί να συγκρατήσει το παιδί, η μητέρα χαμογελάει. Όταν οι πελάτισσες φεύγουν τελικά, ο εξουθενωμένος εστιάτορας είναι αναγκασμένος να καθαρίσει το χώρο.

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, η πραγματική αυτή περίπτωση καταδεικνύει ότι σε πολλές οικογένειες η εκπαίδευση των παιδιών πάσχει. Οι αιτίες ποικίλλουν. Μερικοί γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους με ανεκτικότητα να κάνουν ό,τι θέλουν, πιστεύοντας πως τα παιδιά πρέπει να ανατρέφονται με πνεύμα ελευθερίας. Ή, λόγω του ότι η ζωή τους είναι εξαιρετικά πολυάσχολη, οι γονείς ίσως δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο για να δώσουν στα παιδιά τους ιδιαίτερη προσοχή και αναγκαία εκπαίδευση. Κάποιοι γονείς πιστεύουν ότι το πιο σημαντικό είναι η σχολική εκπαίδευση του παιδιού τους, γι’ αυτό και του παρέχουν απεριόριστη ελευθερία αρκεί να παίρνει καλούς βαθμούς και να μπει σε κάποιο ονομαστό πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, ορισμένοι λένε ότι οι αξίες των γονέων και της κοινωνίας γενικότερα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν. Υποστηρίζουν πως τα παιδιά εμπλέκονται σε κάθε είδους εγκλήματα και η βία στα σχολεία κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Έτσι λοιπόν, ένας γυμνασιάρχης στη Σεούλ της Δημοκρατίας της Κορέας τόνισε ότι η εκπαίδευση της προσωπικότητας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, και είπε: «Πρώτα διαμορφώνεις έναν καλό χαρακτήρα και έπειτα προσθέτεις τη γνώση».

Πολλοί γονείς που θέλουν να μπει το παιδί τους στο πανεπιστήμιο και να πετύχει στη ζωή κλείνουν τα αφτιά τους στις προειδοποιήσεις. Αν είστε γονέας, τι είδους άτομο θα θέλατε να γίνει το παιδί σας; Ενήλικος με αίσθηση ηθικής και ευθύνης; Άτομο που εκδηλώνει στοχαστικότητα προς τους άλλους, προσαρμοστικότητα και θετικό πνεύμα;

Η ΟΡΧΙΔΕΑ είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι, αλλά καλλιεργείται δύσκολα. Για να τα καταφέρει κάποιος, χρειάζεται να ρυθμίζει τη θερμοκρασία και το φωτισμό, και να χρησιμοποιεί το σωστό μέγεθος γλάστρας. Η ορχιδέα επηρεάζεται πολύ από το χώμα και το λίπασμα και προσβάλλεται εύκολα από τις αρρώστιες και τα έντομα. Κατά συνέπεια, η πρώτη απόπειρα για την καλλιέργεια ορχιδέας είναι πολλές φορές αποτυχημένη.

Η ανατροφή παιδιών είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη, και επίσης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι λοιπόν, είναι σύνηθες να νιώθουν οι γονείς αμηχανία όσον αφορά την ανατροφή παιδιών.

Ένας από τους ιθύνοντες της Σχολικής Επιθεώρησης της Σεούλ είπε: «Το παράδειγμα με λόγια και έργα είναι η καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά». Αν οι γονείς δεν θέτουν το καλό παράδειγμα με τα λόγια και τη διαγωγή τους ενώ συγχρόνως δίνουν στο παιδί τους συγκεκριμένες οδηγίες, το παιδί γρήγορα θα συμπεράνει ότι είναι υποκριτές. Τα λόγια των γονέων θα χάσουν την αποτελεσματικότητά τους. Για παράδειγμα, αν οι γονείς θέλουν να διδάξουν στο παιδί τους την εντιμότητα, πρέπει να είναι οι ίδιοι έντιμοι. Πολλές φορές, μερικοί γονείς, όταν δεν θέλουν να μιλήσουν σε κάποιον στο τηλέφωνο, βάζουν το παιδί τους να πει: «Λυπάμαι, ο μπαμπάς μου (ή η μαμά μου) δεν είναι εδώ». Το παιδί που έλαβε αυτή την οδηγία θα έρθει σε δύσκολη θέση και θα μπερδευτεί. Με τον καιρό, ίσως αρχίσει να λέει ψέματα χωρίς ενοχές, αν βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση. Επομένως, αν οι γονείς θέλουν ειλικρινά να είναι έντιμο το παιδί τους, θα πρέπει οι ίδιοι να μιλούν με εντιμότητα και να ενεργούν ανάλογα.

Θέλετε να εκπαιδεύσετε το παιδί σας να μιλάει με ωραίο τρόπο; Τότε θα πρέπει να θέσετε το καλό παράδειγμα. Το παιδί σας σύντομα θα σας μιμηθεί. Ο Σονγκ-σικ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, λέει: «Η σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να μη χρησιμοποιούμε απρεπή γλώσσα. Δείχναμε σεβασμό ο ένας στον άλλον και δεν υψώναμε τις φωνές μας ακόμα και όταν ήμασταν αναστατωμένοι ή θυμωμένοι. Το καλό παράδειγμα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό από τα λόγια και μόνο. Χαιρόμαστε που τα παιδιά μας δείχνουν σεβασμό και ευγένεια όταν μιλούν στους άλλους».

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν υπερωρίες. Όταν εργάζονται και οι δύο σύζυγοι, αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο στα παιδιά. Ο χρόνος που δαπανούν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους ελαττώνεται. Ενόσω βρίσκονται στο σπίτι, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν για το νοικοκυριό και άλλες δουλειές, γι’ αυτό και μπορεί κάλλιστα να είναι κουρασμένοι ή εξουθενωμένοι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πώς μπορείτε εσείς να διατηρήσετε καλή επικοινωνία με τα παιδιά σας; Ίσως προκύψουν ευκαιρίες για συζήτηση αν κάνετε μαζί με τα παιδιά σας τις δουλειές του σπιτιού. Μάλιστα, ένας οικογενειάρχης απαλλάχτηκε από την τηλεόραση, κυρίως για να έχει περισσότερο χρόνο για συζήτηση με τα παιδιά του. Ο ίδιος παρατήρησε: «Αρχικά τα παιδιά έπλητταν, αλλά καθώς έπαιζα μαζί τους διάφορες σπαζοκεφαλιές και συζητούσαμε γύρω από ενδιαφέροντα βιβλία, τελικά αποδέχτηκαν την αλλαγή».

Είναι σημαντικό να συνηθίζουν τα παιδιά από νωρίς να επικοινωνούν με τους γονείς τους. Διαφορετικά, όταν τα παιδιά γίνουν έφηβοι και ίσως αντιμετωπίζουν προβλήματα, δεν θα θεωρούν τους γονείς τους φίλους στους οποίους μπορούν να μιλήσουν.

Πώς μπορείτε να τα βοηθήσετε να ανοίγουν την καρδιά τους;

Χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κρίσης, όπως «Τι πιστεύεις;», οι γονείς μπορούν να παρακινούν τα παιδιά τους να εκφράζουν τις σκέψεις και τα αισθήματά τους.

Πώς θα ενεργήσετε αν το παιδί σας κάνει κάποιο σοβαρό λάθος; Ακριβώς μια τέτοια στιγμή το παιδί χρειάζεται στοχαστικό ενδιαφέρον. Να ελέγχετε τα συναισθήματά σας ενόσω ακούτε το παιδί σας. Κάποιος πατέρας λέει σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται μια τέτοια κατάσταση: «Όταν τα παιδιά κάνουν λάθη, προσπαθώ να μην αντιδρώ υπερβολικά. Κάθομαι και ακούω τι έχουν να πουν. Προσπαθώ να αντιληφθώ την κατάσταση. Όταν δυσκολεύομαι να ελέγξω τα νεύρα μου, περιμένω λίγο να ηρεμήσω». Αν ελέγχετε τα συναισθήματά σας και ακούτε, η διόρθωση που θα δίνετε θα γίνεται πιο εύκολα αποδεκτή.

Για να έχετε καλά αποτελέσματα, παίζει σπουδαίο ρόλο ο τρόπος με τον οποίο παρέχετε στοργική διαπαιδαγώγηση. Πώς είναι δυνατόν να "παροξύνουν τα παιδιά τους" οι γονείς; Αν η διαπαιδαγώγηση είναι δυσανάλογη με τη σοβαρότητα του λάθους ή αν παρέχεται με πολύ επικριτικό τρόπο, τα παιδιά θα κρατήσουν αμυντική στάση. Σε κάθε περίπτωση, η διαπαιδαγώγηση πρέπει να παρέχεται με αγάπη.

Από την άλλη πλευρά, είναι καλό να υφίστανται τα παιδιά τις δυσάρεστες συνέπειες της εσφαλμένης συμπεριφοράς. Για παράδειγμα, αν το παιδί αδικήσει κάποιο άτομο, θα μπορούσατε να επιμείνετε να ζητήσει συγνώμη. Όταν παραβιάζει κάποιους οικογενειακούς κανόνες, θα μπορούσατε να επιβάλετε περιορισμούς σε ορισμένα προνόμια που απολαμβάνει ώστε να τονίσετε τη σπουδαιότητα της τήρησης των κανόνων.
Είναι καλό να παρέχετε τη διαπαιδαγώγηση την κατάλληλη στιγμή.

Για να αναπτυχθεί η διάνοια και το σώμα ενός παιδιού, είναι απαραίτητο να υπάρχει χρόνος για χαλάρωση και ωφέλιμη, ισορροπημένη ψυχαγωγία. Όταν οι γονείς απολαμβάνουν την ψυχαγωγία μαζί με τα παιδιά τους, οι οικογενειακοί δεσμοί ενισχύονται και τα παιδιά αποκτούν ένα αίσθημα ασφάλειας. Τι είδους ψυχαγωγία μπορούν να απολαμβάνουν μαζί τα μέλη μιας οικογένειας; Αν καθήσετε να το σκεφτείτε, θα μπορέσετε να βρείτε πολλές ευχάριστες δραστηριότητες. Υπάρχουν υπαίθρια αθλήματα, όπως η ποδηλασία, και παιχνίδια με την μπάλα, όπως το τένις και το βόλεϊ. Φανταστείτε επίσης πόσο ευχάριστο είναι όταν τα μέλη της οικογένειας παίζουν μαζί μουσικά όργανα. Οι εκδρομές σε κοντινές τοποθεσίες για να απολαύσετε τη φύση μπορούν να σας αφήσουν όμορφες αναμνήσεις.

Σε τέτοιες περιστάσεις, οι γονείς μπορούν να ενσταλάζουν στα παιδιά τους ισορροπημένη άποψη για την ψυχαγωγία. Ένας γονεας ο οποίος έχει τρεις γιους είπε: «Συμμετέχω στην ψυχαγωγία των παιδιών μου όταν αυτό είναι δυνατόν. Για παράδειγμα, όταν παίζουν παιχνίδια για κομπιούτερ, ρωτάω πώς παίζονται. Καθώς μου εξηγούν με ενθουσιασμό, χρησιμοποιώ την ευκαιρία για να τους μιλήσω σχετικά με τον κίνδυνο της επιβλαβούς ψυχαγωγίας. Παρατήρησα ότι απορρίπτουν την ακατάλληλη ψυχαγωγία». Ναι, τα παιδιά που είναι ικανοποιημένα με την οικογενειακή ψυχαγωγία έχουν μικρότερη τάση να καταφεύγουν σε τηλεοπτικά προγράμματα, βιντεοταινίες, κινηματογραφικά έργα και παιχνίδια του Ιντερνέτ που προβάλλουν βία, ανηθικότητα και χρήση ναρκωτικών.

Ένας πατέρας ο οποίος ανέθρεψε με επιτυχία τέσσερα παιδιά είπε: «Όσα και να πει κανείς για το πόση σημασία έχει η επιλογή των φίλων δεν είναι αρκετά. Ένας και μόνο κακός φίλος μπορεί να καταστρέψει όση δουλειά έχεις κάνει». Για να βοηθήσει τα παιδιά του να κάνουν καλούς φίλους, ενεργούσε σοφά θέτοντάς τους ερωτήσεις όπως: Ποιος είναι ο στενότερος φίλος σου; Γιατί τον συμπαθείς; Σε τι θέλεις να του μοιάσεις; Κάποιος άλλος γονέας κανονίζει να καλούν τα παιδιά του τους στενούς τους φίλους στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να τους παρατηρεί και να δίνει στα παιδιά του την απαραίτητη καθοδήγηση.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί γονείς οι οποίοι προσπάθησαν να ενσταλάξουν στα παιδιά τους ιδιότητες όπως εγκράτεια, αυτοπειθαρχία και εντιμότητα είχαν σχετικά μικρή επιτυχία. Γιατί είναι αυτό τόσο δύσκολο; Μια μητέρα η οποία συμμετείχε στην έρευνα είπε: "Το δυσάρεστο είναι ότι ο μόνος τρόπος για να προστατέψουμε τα παιδιά μας είναι να τα κλειδώσουμε σε ένα δωμάτιο και να μην τα αφήσουμε να βγουν έξω στον κόσμο ποτέ". Αυτό που είχε κατά νου ήταν ότι το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τώρα τα παιδιά είναι χειρότερο από ποτέ άλλοτε. Εφόσον έτσι έχουν τα πράγματα, είναι στ’ αλήθεια εφικτό να αναθρέψετε παιδιά με επιτυχία;

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Οκτ 2005 20:07

Το βρήκα εδώ: http://www.watchtower.org/languages/gre ... cle_01.htm με θρησκευτικές παρεμβάσεις που δεν υπάρχουν σε αυτό που παρέθεσες εσύ. Αν τις αφαίρεσες σκόπιμα χαίρομαι. Αν πάλι το βρήκες αλλού και οι Ιεχωβάδες τις πρόσθεσαν σκόπιμα λυπάμαι γι αυτούς που ούτως ή άλλως έχουν ξεφύγει ψυχολογικά.

Προσωπικά, έχοντας μελετήσει αρκετά βιβλία παιδαγωγικής, τείνω στο συμπέρασμα να προσπαθήσω να αισθάνομαι και εγώ παιδί για να μπορούν να με σεβαστούν και οι μαθητές μου ή τα παιδιά μου (σε περίπτωση που είχα). Ο Bertrand Russell είχε πει πως κανένας κανόνας, όσο σοφός και αν είναι, δε μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της αγάπης και του tact.

Με λίγα λόγια αν το παιδί μου παίζει mortal kombat και σε ένα fatality ξεριζώσει την καρδιά του αντιπάλου δεν θα κάτσω να του εξηγήσω ότι αυτό είναι κακό. Παιδί είναι δεν είναι μαλάκας να μην το καταλαβαίνει. Αυτό που θα κάνω είναι να παίξω μαζί του χωρίς να διατυπώνω είτε αμέσως είτε εμμέσως τους δικούς μου αυθαίρετους κανόνες. Αν είμαι ο ίδιος καλός άνθρωπος τότε και το παιδί μου θα ακολουθήσει το παράδειγμά μου. Οι κανόνες που διατυπώνονται ρητά μόνο άχρηστοι μπορούν να είναι και μόνο στο αντίθετο αποτέλεσμα οδηγούν.

Αν πάλι είμαι αχρείος, τότε και το παιδί μου θα γίνει αχρείο όσους κανόνες και αν διατυπώσω με οποιοδήποτε τρόπο. Τα παιδιά ακολουθούν πρότυπα, όχι κανόνες. Γι αυτό τσαντίζομαι όταν ακούω για παράδειγμα τον γελοίο το Σφακιανάκη -που δυστυχώς αποτελεί πρότυπο για πολλούς μπόμπιρες- να βγαίνει στην tv και να λέει ότι έχει κάνει πρέζα και ότι δεν το συνιστά στα παιδιά. Ρε μαλάκα αχρείε κοντοστούπη το παιδί θέλει να σου μοιάσει και όχι να ακολουθήσει τους κανόνες σου. Θα πάρει και αυτό πρέζα για να γίνει Σφακιανάκης.

Αντε γιατί όταν σκέφτομαι τέτοια πράγματα τσαντίζομαι. Η παιδεία είναι το σημαντικότερο πράγμα στον κόσμο μας. Αν δεν παρέχεις σωστή παιδεία σε ένα παιδί σκοτώνεις 3 φορές, κάνεις τριπλό έγκλημα: Το πρώτο είναι στο παιδί που έχεις μπροστά σου, το άλλο στον ενήλικα που θα βρεις μπροστά σου, και το τρίτο στην κοινωνία ολόκληρη που διατηρεί μια ελπίδα στο παιδί σου.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από fiskilis » 22 Οκτ 2005 20:52

οντως απο εκει ειναι παρμενα τα λογια αυτα
εγειναν καποιες περικοπες ετσι ωστε οποιος ηθελε να τα διαβασει να μην επιρεαστει απο αλλες αναφορες που ισως να ξενιζαν

η ουσια ειναι να παρουμε ενα μαθημα και μερικες καλες συμβουλες που στο κατω - κατω θα εδεινε και ισως ξερει καθε καλος γονιος

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Οκτ 2005 21:11

Την άποψή μου τη διάβασες νομίζω. Χολαίνει σημαντικά το κείμενο στο σημείο που επεσήμανα.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από fiskilis » 22 Οκτ 2005 21:26

Το παιδί είναι μια εύπλαστη ουσία και διαμορφώνεται ανάλογα με τα ερεθίσματα που προσλαμβάνει από τον περίγυρο του
Αν ο περίγυρος του είναι σε τέτοιο σημείο έτσι ώστε να είναι θετικά τα ερεθίσματα τότε έχει καλώς
Αν όμως οι επιρροές είναι επιβλαβείς δηλαδή αυτό που προσλαμβάνει το παιδί είναι αντίθετο με την καλώς εννοούμενη έννοια του θετικού και του οφελους τότε ο πατέρας θα πρέπει να επέμβει και με την πείρα και την σοφία της ζωής θα πρέπει να επαναφέρει στον σωστό δρόμο που αυτός νομίζει ότι είναι ο σωστός
Στο κάτω κάτω αν δεν κοιτάξει ο πατέρας ποιο είναι το καλό και πιο το κακό για το παιδί του ποιος θα το κάνει ?
Έτσι λοιπόν το να επισημάνεις σε ένα παιδί τι κατά την γνώμη σου είναι κακό και τι καλό σε κάθε μορφής ψυχαγωγία (mortal kombat είναι ένα εθιστικο παιχνίδι από ότι αναφέρεις και αυτό που προσλαμβάνει ένα παιδί παίζοντας αυτό είναι μια κακή επιρροή και ένα άσχημο για την υγιή ψυχολογία του ) δεν νομίζω ότι είναι άσχημο .
Αυτό νομίζω ότι λες ότι πάσχει το κείμενο αν κάνω λάθος διόρθωσε με για να μπορώ να σου απαντήσω .

Αναφέρεις
Παιδί είναι δεν είναι μαλάκας να μην το καταλαβαίνει. Αυτό που θα κάνω είναι να παίξω μαζί του χωρίς να διατυπώνω είτε αμέσως είτε εμμέσως τους δικούς μου αυθαίρετους κανόνες.
Τα ίδια θα έλεγες αν έβλεπες το παιδί σου να παρακολουθεί πορνοσελιδες στο Internet και διάφορα παρόμοια πράγματα ??

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου τα παιδιά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφούν ότι βλέπουν γύρω τους και δεν είναι πάντα ότι το καλύτερο
Έχω δυο παιδιά 19 και 11 χρονών και σου λέω ότι είναι πολύ δυσκολότερο από ότι φαντάζεσαι να τα κρατήσεις σε έναν δρόμο όπου δεν θα τραβάς τα μαλλιά σου μετά από τα άσχημα πράγματα που ίσως τους συμβούν ( ναρκωτικά παιδεραστία και χίλια δυο άλλα )

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από cdhyper » 22 Οκτ 2005 21:34

Δεν με κατάλαβες. Τα παιδιά είναι σφουγγάρια αλλά σφουγγάρια συμπεριφορών και όχι λόγων ή κανόνων. Ό,τι και να πεις, ό,τι και να κάνεις, τα παιδιά θα παραδειγματιστούν από εσένα τον ίδιο και όχι από αυτά που λες.

Τώρα σχετικά με το mortal kombat σε πληροφορώ πως με τέτοια παιχνίδια μεγάλωσα, με τον Freddy Krueger στις ταινίες και όλες τις ταινίες τρόμου/βίας κλπ και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία. Σε πληροφορώ ότι δεν μπορώ να σκοτώσω ούτε κατσαρίδα. Η ψυχολογία είναι πολύ δύσκολη επιστήμη και επειδή την έχω γνωρίσει είναι λανθασμένο να προσεγγίζουμε έτσι επιφανειακά μια ανθρώπινη ψυχή. Το παιδί είναι άνθρωπος δεν είναι ρομποτάκι. Θυμάμαι μια ταινία που έδειχνε το μωρό να μιλάει κανονικά από μέσα του και όταν του έκαναν γούτσου γούτσου σκεφτόταν "μα καλά, γιατί μου συμπεριφέρονται έτσι; Μωρό είμαι όχι μαλάκας".
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ της Εκπαίδευσης των Παιδιών ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από cordis » 23 Οκτ 2005 01:07

θα συμφωνήσω με τον cdhyper στο ότι τα παιδιά σου θα γίνουν τελικά σαν κι εσένα -το πρότυπό τους- και όχι σαν τους κανόνες που τους βάζεις... εάν εσύ είσαι πεδέρας ή αν ο θείος τους που έχει πιο ισχυρή προσωπικότητα και τον έχουν για πρότυπο είναι πεδέρας, έτσι θα καταντήσουν και τα παιδιά ότι και να τους λες εσύ.

γι' αυτό το θέμα για εμένα είναι ο γονιός να δίνει σωστά πρότυπα στο παιδί και να προσέχει τι πρότυπα ακολουθούν, αν θέλει να είναι ήσυχος για την πορεία τους. Και μη φοβάσαι για τα παιδιά σου... δε θα καταλήξουν στα ναρκωτικά όχι γιατί τους είπες εσύ μη, αλλά γιατί τα απορρίπτεις με την στάση της ζωής σου.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης