φαντάσματα της μάχης του bentonville

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από cracker » 15 Οκτ 2005 11:07

νέο εκπληκτικό άρθρο από την άλυτο team. παρακάτω σας παραθέτω ένα κομμάτι του. αξίζει να το διαβάσετε όλο το άρθρο εδώ

η μάχη των νεκρών: Bentonville

Το 1905 δυο κυνηγοί έγιναν αυτόπτης μάρτυρες μιας μάχης εμφυλίου πολέμου, που έγινε 40 χρόνια πριν…!!!

Η πιο συναρπαστική περίπτωση που κατακτά το ανθρώπινο μυαλό είναι η παρουσίαση σκηνών από το παρελθόν. Υπάρχουν ιστορίες για μεταμεσονύκτιους καβαλάρηδες, ρομαντικά ραντεβού και μάχες που ξαναγίνονται. Αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν δει αυτά τα πράγματα μπορούν να περιγράψουν το παρουσιαστικό και την δράση των συμμετεχόντων με εκπληκτικές λεπτομέρειες.

Οι περισσότερες από τις προσπάθειες να εξηγηθούν αυτά τα μεταφυσικά φαινόμενα, βασίζονται πάνω στην θεωρία της ακριβής αναπαραγωγής ατμοσφαιρικών συνθηκών στο Bentonville. Αυτή η παραξενιά της φύσης μπορεί να παρουσιαστεί και να γίνει αντιληπτή σε ελάχιστους θνητούς. Αλλά κανείς από αυτούς δεν τολμά να πει πότε αυτές οι συνθήκες είναι μέσα στην σφαίρα της επιστήμης ή της μεταφυσικής.

Ο jim weaver που ζούσε κοντά στο Smithfield (βόρεια Carolina) στις αρχές του 20ου αιώνα, ποτέ δεν ξέχασε τα τρομοκρατικά σκηνικά που έγιναν την νύχτα που έκανε την επίσκεψή του στο παρελθόν. Ο weaver δεν έκανε καμία προσπάθεια να το εξηγήσει. Απλά ήξερε τι είχε γίνει. Ήταν εκεί, το είδε, και έλεγε την ιστορία για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο jim weaver ήταν ένας μικροκαμωμένος άντρας που δούλευε στις φάρμες και στον μύλο του. Ο κόσμος του Smithfield τον αποκαλούσε «ο μπλε άντρας». Είχε πέσει θύμα μιας ήπιας επιληψίας, και η θεραπεία με νιτρικό άλας, έδινε ένα ελαφρό μπλε χρώμα στους θεραπευόμενους.

Παρόλο που δούλευε πολύ και σκληρά, ο weaver και η οικογένειά του ζούσε στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ήταν ένας ήσυχος, και σοβαρός άνθρωπος και ο μόνος αυτοέπαινός του ήταν ότι ποτέ του δεν είχε πει ψέμματα.

Η αδυναμία του jim ήταν η αγάπη του για το κυνήγι. Πολλά βράδια αυτός κι ο σκύλος του πηγαίνανε στο δάσος του Bentonville και στήνανε καρτέρι κοντά στο σπίτι του. Τελευταία ένα σαββατόβραδο μαρτίου, αυτός κι ένας άγγλος ονομαζόμενος joe Lewis περπατούσαν ανάμεσα σε πεύκα και πυκνούς θάμνους. Όταν το γαύγισμα από το λαγωνικό του weaver γέμισε με ήχους την απόλυτα ήσυχη νύχτα, οι δυο άντρες κατάλαβαν ότι το σκυλί είχε βρει το θήραμα του.Ο jim weaver πάντα έλεγε ότι δεν πρέπει να κυνηγάς τις κυριακές. Λοξοκοίταξε το φεγγάρι το οποίο του πρόδιδε ότι ήταν ήδη μεσάνυχτα. Παρόλα αυτά ήταν απόλυτα σίγουρος ότι το θήραμα βρισκόταν μέσα στο δέντρο κι έπρεπε να το πιάσει. Για να πετύχει αυτό αποφάσισε να κόψει το μικρό δέντρο όπου το λαγωνικό είχε σταματήσει. Άρπαξε το σπαθί του, έκανε ένα βήμα πίσω και χτύπησε το δέντρο. Μόλις το έκανε αυτό, μια εκτυφλωτική δέσμη φωτός ξεπρόβαλλε από το πεύκο. Άσχημα τρομαγμένος ο jim, άφησε το τσεκούρι από τα χέρια του και παρέμεινε κοκαλωμένος από τον φόβο, καθώς η μία δέσμη φωτός μετά την άλλη ξεπροβάλλονταν στα γύρω δέντρα.

Οι δέσμες αυτές φώτισαν το δάσος γύρω από τον jim. Μπορούσε πλέον να δει σκιερές φιγούρες να τρέχουν δεξιά κι αριστερά και να κρύβονται πίσω από τα δέντρα. Η κάθε μία από αυτές κρατούσε ένα παλιού τύπου τυφέκιο. Όλες μονομιάς ξεπετάχτηκαν πίσω από τον weaver, με τα άλογά τους. Γκρίζοι - ένστολοι ιππείς. Ένα ιππικό φάντασμα. Ακουγόταν ένας ψίθυρος από πυροβολισμούς. Οι άντρες με τις μπλε στολές, έτρεχαν, πυροβολούσαν πίσω από τα δέντρα και πέθαιναν σε αφύσικες στάσεις.Οι σφαίρες από τους γύρω πυροβολισμούς, προσέκρουαν στους κορμούς των δέντρων κι εξοστρακίζονταν σε διάφορες κατευθύνσεις με μανία. Οι δύο άντρες παρέμεναν ακίνητοι. Ένιωθαν τα γόνατά τους αδύνατα και τα μέτωπά τους είχαν λουστεί από κρύο ιδρώτα. Τα δάσος γύρω τους είχε γεμίσει από τους ήχους της μάχης. Οι σφαίρες σφυρίζανε γύρω από τα αυτιά τους σαν χαλάζι, κι εκτοξεύονταν εναντίον των δέντρων και των στρατιωτών. Αργότερα περίπου 10 γιάρδες μακριά, ο jim είδε μια ξεχωριστή συμπλοκή. Ένας στρατιώτης των Yankees, προσπαθούσε να αφαιρέσει την σημαία, από τον σημαιοφόρο μιας προχωρημένης ομοσπονδιακής μονάδας. Μια δεύτερη γκρίζα φιγούρα ήρθε για να κρατήσει άμυνα και ο yankee τον τρύπησε με την ξιφολόγχη του.

Τώρα ο yankee και ο σημαιοφόρος, με την σημαία στην μασχάλη του, παλέψανε σώμα με σώμα. Τελικά, το πρόσωπο του yankee γέμισε με το αίμα του εχθρού, και ο σημαιοφόρος έπεσε στο έδαφος αφού δέχτηκε μια μαχαιριά στον ώμο. Μόλις μερικά λεπτά πέρασαν προτού ο jim weaver και ο joe lewis ξεκινήσουν να τρέχουν. Ο φόβος τους πανικόβαλλε, καθώς οι καρδιές τους χτυπούσαν δυνατά και νιώθανε πνίξιμο. Περάσανε το παλιό σπίτι του Αρπιστή στην πορεία τους. Αλλά δεν σταμάτησαν για να παρακολουθήσουνε τις μπάλες φωτιάς που φωτίζανε τον μαύρο ουρανό πίσω από το σπίτι, καθώς επίσης και το παράξενο φως που έβγαινε μέσα από τα παράθυρα. Σταμάτησαν να τρέχουν και πέσανε κάτω κατάκοποι, μόνο όταν έφτασαν στο πίσω μέρος του σπιτιού του weaver.

Η νύχτα εκείνη ήταν μόνο 40 χρόνια μετά από την μάχη των Μπλε και των Γκρίζων που πολέμησαν και πέθαναν εκεί. Η μάχη ξεκίνησε Κυριακή 19 μαρτίου 1865. συνεχίστηκε μέχρι την Τρίτη 21 του μηνός, με κανονιές να γεμίζουν εκείνη την νύχτα, τον ουρανό. Το σπίτι του Αρπιστή χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο για τους τραυματίες όπου η κραυγές πόνου συνεχίστηκαν για αρκετές μέρες ακόμη.

Ο jim weaver αρκετά αργότερα εντάχθηκε στους βετεράνους της ομοσπονδίας Smithfield στους οποίους διηγήθηκε την ιστορία της νύχτας που είδε την μάχη του Bentonville με τα ίδια του τα μάτια. Πιστέψτε τον ή όχι - όπως νομίζετε.

Αλλά ανάμεσα στους βετεράνους υπήρχε κάποιος που ήξερε ότι ο jim δεν έλεγε ψέμματα. Μόνο 17 χρονών την νύχτα του 1865, υπηρετούσε σαν σημαιοφόρος της μονάδας του. Το αριστερό του χέρι ήταν παράλυτο εξ αιτίας ενός μεγάλου τραύματος, που απέκτησε καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει την σημαία του την ώρα της μάχης. Ο μεγαλύτερός του αδερφός πέθανε σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσει!!!!!!!!!!!!

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από patriot » 15 Οκτ 2005 22:54

Επέτρεψε μου να κάνω μι απαρατήρηση. Σε μερικά σημεία (από όλα σε όσα αναφέρονται) τα ονόματα πρέπει να μπουν με κεφαλαία όπως λένε ο κανόνες της ορθογραφίας. Υπήρχαν στιγμές που δεν ήξερα αν π.χ το "I" ήταν π.χ το "πρώτο" τάγμα ιππικού ή το όνομα του ανθρώπου (π.χ τάδε ο πρώτος = ταδε ο "Ι").

Καλά λένε ότι η ορθογραφία είναι χρήσιμη. Ναι το ξέρω ότι το διάβασα κάπως βιαστικά αλλά επειδή μπερδεύτικα κάμποσες φορές.... Και δεν είναι και άσχημη ιδέα να το κάνεις σε όλο το κείμενο...

Άβαταρ μέλους
cracker
Δημοσιεύσεις: 417
Εγγραφή: 01 Δεκ 2003 11:50

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από cracker » 17 Οκτ 2005 12:31

έχεις δίκιο, αλλά είναι τρόπος συνήθειας.

παρόλα αυτά το άρθρο σαν άρθρο πως σου φαίνεται?

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από patriot » 18 Οκτ 2005 02:32

Εκφραστικά; Θέλει λίγο δούλεμα ακόμα... Είναι κάπως βιαστικό. Αφήνει στον αναγνώστη να κατανοήσει ότι θέλει αυτός (ακόμα και άσχετα) αντί να δώσει μια περιγραφική κατάσταση της κάθε παραγράφου/νοήματος. Π.χ εγώ κατάλαβα ότι κάτι το "τρομερό" και "τρομαχτικό" συμβαίνει εκεί αλλά αύριο θα το ξεχάσω μόνο και μόνο επειδή δεν το συγκράτησα στο μυαλό μου. Είναι σαν να θέλει ο συγγραφέας να ρωτήσει τι ώρα είναι και αντί να πει ένα πράγμα τύπου:

"Ανασήκωσε το χέρι του για να κοιτάξει ένα πανέμορφο χρυσό ρολόι που έτυχε εκείνη την στιγμή να λέει 12:00"

Αντιθέτως λέει:

"12:00"

Σαν κάτι του λείπει δηλ. Δεν με βάζει μέσα στο κλίμα του ΣΥΓΚΚΡΙΜΕΝΟΥ σπιτιού, απλά σε ένα κλίμα: περιέργειας, φόβου, δεισιδαιμονίας κ.τ.λ... που αύριο δεν θα θυμάμαι καν...

Σόρρυ τώρα αν σε στεναχώρησα αλλά εσύ ρώτησες...

ΥΓ: Δεν κατάλαβες.. Δεν σε "μαλώνω" για την ορθογραφία σου (κάτι που κάνω συχνά σε όλους) απλά λέω ότι το συγκεκριμένο χρειάζεται αυτήν την αλλαγή προς καλύτερη κατανόηση του νοήματος. Σε μερικά σημεία (άσχετο παράδειγμα τώρα αλλά αυτό που ήρθε στο μυαλό) είναι σαν να θες να πεις "ευφορία" (κάθε φορά που τσιμπάς μια τζούρα) και να λες "εφορία" (δημοτικά τέλη και φόρος!!)....
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος patriot την 20 Οκτ 2005 03:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από MichalisS » 18 Οκτ 2005 08:11

Παιδιά, διάβασα κάτι μέσα που μ' ενδιαφέρει! Γνωρίζει κανείς τίποτα για τη θεραπεία με το αλάτι που αναφέρει;

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από cordis » 19 Οκτ 2005 12:50

καλύτερα να ρωτήσεις εδώ http://www.alito.gr/modules.php?name=Ne ... e&sid=1025 ..
την περιοχή για τα μεταφυσικά την έχουμε διαγράψει πάνω από χρόνο και δεν υπάρχει χώρος για τέτοιες συζητήσεις εδώ.. ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από MichalisS » 19 Οκτ 2005 17:10

:think: Η θεραπεία για την επιληψία είναι μεταφυσικό φαινόμενο; :think:

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από cordis » 19 Οκτ 2005 17:30

εγώ κάτι για φαντάσματα μάχης βλέπω...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

φαντάσματα της μάχης του bentonville

Δημοσίευση από MichalisS » 19 Οκτ 2005 18:52

Εγώ για τη θεραπεία με το αλάτι που γράφει μέσα η ιστορία ρώτησα! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης