Θαύμα στην Συρία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από xultimatex » 13 Οκτ 2005 15:34

ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Τον Δεκέμβριο του 2004 βγήκε από τα μέσα ενημέρωσης ένας μουσουλμάνος σαουδάραβας και διηγήθη ζωντανό συγκλονιστικό γεγονός που έζησε και που άλλαξε όλη του τη ζωή.


(Το διηγήθηκε από την τηλεόραση το ραδιόφωνο και δημοδιεύτηκε σε εφημερίδες και περιοδικά σε όλη τη Σαουδική Αραβία, Παλαιστίνη και προφανώς σε όλες τις γειτονικές χώρες.Υπάρχει και στα Αραμαϊκά σε ιστοσελίδα αλλά δεν γνωρίζω σε ποιο δίκτυο.)


Παντρεύτηκε πριν από χρόνια μια κοπέλα, πλούσια μουσουλμάνα αλλά στείρα. Οπότε πέρασαν τα χρόνια και δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά, παρόλο που είχαν πολλά χρήματα και πήγαν σε πολλούς γιατρούς. Οι γονείς του του έλεγαν να παντρευτεί και δεύτερη γυναίκα και να κρατήσει και την πρώτη αφού ο νόμος τους, επιτρέπει να έχουν μέχρι και τέσσερις γυναίκες. Εκείνος κουρασμένος και αρκετά στεναχωρημένος πήρε τη σύζυγο του να πάνε ταξίδι αναψυχής στη γειτονική μας από το Ισραήλ Συρία για να ξεκουραστούν και να ξεχάσουν λίγο. Στη Συρία ενοικίασε λιμουζίνα με οδηγό-ξεναγό να τους πάει σε όλα τα κοσμικά αξιοθέατα της Συρίας. Ο οδηγός πρόσεξε στο ζευγάρι που ξεναγούσε μια πικρία πόνο και θλίψη στα πρόσωπα τους. Αφού λοιπόν ξεκουράστηκαν καλά, πήρε το θάρρος και τους ρώτησε γιατί δεν φαινόντουσαν ευχαριστημένοι, μήπως άραγε έφταιγε ο ίδιος και δεν τους άρεσε κάτι στην ξενάγηση και την περιήγηση, που τους έκανε. Εκείνοι του ανοίχθηκαν και του εξήγησαν το πρόβλημα της ατεκνίας τους.


Ο μουσουλμάνος λοιπόν οδηγός τους είπε ότι εδώ στη Συρία οι Χριστιανοί και μάλιστα οι Ορθόδοξοι έχουν το μοναστήρι της Παναγίας της Σεϊδανάγιας (-Σεϊντανάγια- αραβικά σημαίνει Δέσποινα Κυρία) και πολλοί άτεκνοι καταφεύγουν στη Θαυματουργική της εικόνα. Εκεί λοιπόν τους δίνουν από το φυτίλι του καντηλιού της θαυματουργής αυτής εικόνας και το τρώνε το καταπίνουν και τότε η "Μαρία" των Χριστιανών τους δίνει κατά
την προαίρεση τους και την πίστη σους.


Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στο ξαναγό πήγαινε μας εκεί στη Σεϊδανάγια «τη Δέσποινα των Χριστιανών» κι αν γίνει το ποθούμενο και εάν αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο μοναστήρι.


Πήγαν στη μονή έκαναν ότι έπρεπε και γυρίζοντας πίσω η γυναίκα βρέθηκε έγκυος.
Σε μερικούς μήνες γέννησε ένα χαριτωμένο αγοράκι υγιέστατο και πανέμορφο, θαύμα της Παναγίας μας.


Μόλις γέννησε η σύζυγός του, ο Σαουδάραβας ήθελε να εκπληρώσει, να πραγματοποιήσει το τάξιμο που είχε κάνει. Τηλεφώνησε λοιπόν στον οδηγό εκείνο να το παραλάβει από το αεροδρόμιο της Δαμασκού. Ο οδηγός όμως πανούργος και κακός ειδοποίησε άλλου δυο φίλους του για να πάνε μαζί στο αεροδρόμιο να παραλάβουν τον πλούσιο και κατόπιν δολίως να το σκοτώσουν και να λάβουν όσα χρήματα θα είχε μαζί του, δική τους μοιρασιά.


Πράγματι έτσι κι έγινε. Τον παρέλαβαν από το αεροδρόμιο. Καθ’ οδόν χωρίς ο άμοιρος να γνωρίζει τι θα συνέβαινε, τους είπε ότι από τη χαρά του θα έδινε και στους φίλους του οδηγού από 10.000$.Αυτοί αντί να τον πάνε στο μοναστήρι, τον οδήγησαν σε έρημο μέρος, τον έσφαξαν κόβοντας του πρώτα το κεφάλι καθώς και τα υπόλοιπα μέρη του σώματός του χέρια και πόδια σε κομμάτια. Τους τύφλωσε όμως το πάθος από αυτήν την εγκληματική τους ενέργεια και αντί να τον πετάξουν εκεί τον έβαλαν στο μπορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, αφού πήρανε μαζί τους χρήματα ρολόϊ και ότι είχε και ξεκίνησαν να πάνε σε άλλο ερημικό μέρος για να τον πετάξουν. Στον εθνικό δρόμο τους χάλασε το αμάξι και στάθηκαν στη μέση του δρόμου. Για να δουν τι συνέβαινε και γιατί σταμάτησε η μηχανή και τους άφησε. Ένας περαστικός τους είδε και από μόνος του σταμάτησε με το αυτοκίνητο του να τους βοηθήσει. Εκείνοι όμως φοβούμενοι μήπως γίνουν αντιληπτοί για το φοβερό έγκλημα που είχαν διαπράξει προσποιήθηκαν ότι δεν θέλουν βοήθεια.


Ο περαστικός οδηγός όμως φεύγοντας παρατήρησε να στάζει αίμα κάτω από το μπορτ μπαγκάζ και πιο κάτω ειδοποίησε την αστυνομία να πάνε να εξιχνιάσουν τι συνέβαινε, διότι αυτοί οι τρεις, του φάνηκαν ύποπτοι.


Έφθασε η αστυνομία, είδαν οι αστυνομικοί το αίμα στο οδόστρωμα και δίνουν διαταγή να ανοίξουν το μπορτ μπαγκάζ. Μόλις άνοιξαν σηκώνεται και βγαίνει έξω ο Σαουδάραβας υγιείς ολοζώντανος με αίματα βέβαια αλλά ραμμένος.


Μόλις τώρα τους λέει "… η Παναγία τελείωσε και τις τελευταίες ραφές του λαιμού μου εδώ μπροστά δείχνοντας το καρύδι του λαιμού του αφού μου έραψε όλο μου το σώμα πρώτα".


Ο κακοποιός εγκληματίας ταξιτζής και οι συνεργοί του, έχασαν τα λογικά τους, τρελάθηκαν και με χειροπέδες τους οδήγησαν στις ψυχιατρικές φυλακές. Φώναζαν σαν δαιμονισμένοι "…εμείς σε σκοτώσαμε εμείς σε κομματιάσαμε σου κόψαμε το κεφάλι πως ζεις;"


Ο Σαουδάραβας πήγε για πιστοποίηση του λαμπρού θαύματος. Τον είδαν ιατροδικαστές, εμπειρογνώμονες, αστυνομικοί και πιστοποίησαν με υπογραφές το θαύμα.


Τα ράμματα ήσαν και είναι φανερά. Φαινόταν φρεσκοσυναρμολογημένος. Διεκύρυττε δε και ομολογούσε ότι " η Παναγία με έραψε και με ανάστησε δυνάμη του υιού της."


Κατόπιν ο ιαθείς και αναστηθείς κάλεσε τηλεφωνικώς όλους τους δικούς του και ήλθαν στη Συρία.


Πήγαν στο μοναστήρι ευχαρίστησαν την Παναγία Σαϊδανάγια και πρόσφεραν δεήσεις και δοξολογίες και αντί του ποσού των 80.000$ που ήταν το τάξιμο του στην Παναγία Σαϊδανάγια, προσφέρει στη μονή το ποσό των 800.000$ για τη μεγάλη ευεργεσία που του προσέφερε η Παναγία μας.


Ο ίδιος σήμερα αφηγείται συνεχώς το συγκλονιστικό αυτό θαύμα και αρχίζει πάντοτε λέγοντας:

"όταν ήμουν μουσουλμάνος μου συνέβη αυτό κι αυτό δηλώνοντας ότι δεν είναι πλέον μουσουλμάνος, ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του…"

Το θαύμα αυτό τάραξε τις αραβικές μουσουλμανικές χώρες και όλη τη Μέση Ανατολή, δημιούργησε σάλο και φοβερή έκπληξη.
ΠΗΓΗ: http://www.pigizois.net/
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: http://www.pigizois.net/thaumata/01.htm
---------------------------------

Δύσκολο να το πιστέψουμε αλλά από έγκυρη πηγή...
Η αλήθεια είναι ότι μου το είχε διηγηθεί ένας φίλος μου πριν από ένα μήνα και δεν τον πίστευα μέχρι που η θρησκευτικός μας είπε για τη σελίδα.
Το ντοκουμέντο πιστοποιεί...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xultimatex την 15 Οκτ 2005 10:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
patriot
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1590
Εγγραφή: 20 Αύγ 2002 19:21
Τοποθεσία: Σπίτι μου!

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από patriot » 13 Οκτ 2005 23:03

Ήλιος, καλοκαίρι, διακοπές, μπάνια!! Η εποχή που πρέπει και μπορείς να κάνεις βόλτες στην παραλία, να πας σε ταβερνάκια με την παρέα ή και μόνος σου, να ξεδώσεις αραχτός στο μπαλκόνι με την θάλασσα δίπλα σου με το δροσερό αεράκι να σε χτυπάει στο πρόσωπο και να μην έχεις ιδέα τι θα πει η λέξη "δουλειά" που καταναγκαστικά θα αρχίσει σε λίγους μήνες! Ήταν μια τέτοια μέρα κατά τον Ιούλιο (φέτος το 2005 όχι το 2004 που λένε ότι έγινε το θαύμα) όταν είχα πάει σε ένα καλοκαιρινό ταβερνάκι.

Ήταν μια πολύ όμορφη ταβέρνα που σε τραβούσε να πας να φας ειδικά εκεί. Είχε τραπέζια και μέσα και έξω και θα ήταν κρίμα να πας μέσα, γι' αυτό κάθησα σε ένα από τα έξω τραπέζια. Θα ήταν περίπου 12:00 - 13:00 το μεσημέρι. Όχι ότι έχει σημασία ( :lol: :lol: ) αλλά παράγγειλα κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο (αυτό το είπα επίτηδες για να σας ανοίξει η όρεξη!! :lol: :pint: )

Σε κάποια φάση έπιασε το αφτί μου μια συζήτηση από ένα διπλανό τραπέζι. Αν και όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα δεν γινόταν πολύ φασαρία μιας και το μόνο που άκουγες ήταν μερικά μουρμουρητά και το "γκλιν-γκλον" τον μαχαιριών και των πιρουνιών.

Στο διπλανό τραπέζι ήταν μια παρέα από 5-6 άτομα. Τα δύο από αυτά μιλούσαν για ένα θαύμα που έγινε στην Συρία. Έστησα αφτί γιατί το βλέπεις λίγο δύσκολο αντί για τις βουτιές και τις όμορφες παρέες που μπορεί να έχει η παραλία να μιλάς για θαύματα. Αναρωτήθηκα: θαύμα; Τι θαύμα; Αληθινό θρησκευτικό; Και αν ειναι έτσι που το ξέρουμε εμείς; (Βέβαια το τι και πόσο πιστεύει κανείς κάτι είναι δικό του θέμα.) Του κουτί που έχει μέσα κρυμένα τα ερωτήματα "πώς;", "που;", "πότε;" μόλις είχε ανοίξει. Ναι μεν πάντα πίστευα ότι υπάρχουν σε αυτόν τον κόσμο πράγματα που ακόμα δεν γνωρίζουμε και οτιδήποτε θα μπορούσε να γίνει και εξάλλου σε γενικές γραμμές η ανθρωπότητα δεν αρνήται τις διάφορες υπερφυσικές δυνάμεις που υπάρχουν στον κόσμο αλλά ένα θαυμα δεν γίνεται έτσι φανερά. Ήταν φυσικό να μου ανοίξει η άλλη όρεξη (η όρεξη του στομαχιού είχε σχεδόν κλείσει αφού είχα ήδη φάει το μισό κοτόπουλο :brushteeth: ) δηλ, η όρεξη της περιέργειας. Θα ήθελα να μάθω περισσότερα. Τι γνώμη έχουν αυτοί οι άνθρωποι του διπλανού τραπεζιού;

Γύρισα το κεφάλι μου να παρατηρίσω ποιο καλά αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι δύο που μίλαγαν για το θαύμα ήταν γύρω στα 40-50 ο ένας και γύρω στα 60-70 ο άλλος. Όσο για τους άλλους δεν τους πολύ πρόσεξα. Ο ένας αφηγόταν το θαύμα στον άλλον:

Είχε διαδωθεί σε όλα τα κανάλια, τις εφημερίδες και γενικότερα τα ΜΜΕ της Συρίας (ή εκείνων των περιοχών εκεί γύρω τέσπα) όλο αυτό το θαύμα που περιέγραψε στο προηγούμενο ποστ ο συμ-φορουμιστής :D xultimatex. Το ίδιο ακριβώς. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ. Και όταν ο ένας (ο νεώτερος) διηγήθηκε στον άλλον όλο αυτό το θαύμα-ποστ τελείωσε την αφήγηση με μερικά αρκετά αποκαλυπτικά στοιχεία. Πρώτον έτυχε αυτός (ο νεώτερος) να είναι από την Συρία. Ζούσε εκεί μέχρι πριν λίγα χρόνια όταν μετακόμησε στην Ελλάδα μόνιμα. Όταν έγινε αυτό το θαύμα έτυχε να ήταν εκεί (στην Συρία) και έτσι έμαθε από πρώτο χέρι τι είχε συμβεί στα αλήθεια. Ναι μεν έγινε ένα είδος θαύματος αλλά δεν ήταν αυτό ακριβώς που διέδωσαν τα ΜΜΕ! (Σιγά μην ήταν!!).

Το γεγονός ήταν το ίδιο. Ήταν ένα άκληρος που ήθελε να κάνει παιδιά και δεν μπορούσε, και πήγε αυτό το ταξίδι, γνώρισε στα αλήθεια ένα ξεναγο εκεί, μπλα, μπλα, μπλα... μέχρι την στιγμή που τον έσφαξαν. Ε, δεν τον έσφαξαν και τόσο. Τα ΜΜΕ είπαν ότι όχι μόνο τον μαχαίρωσαν αρκετές φορές (ώστε θα μπορούσε να είχε πεθάνει) αλλά για σιγουριά του έκοψαν και το κεφάλι κάτι που ΟΥΤΕ το ένα είναι αλήθεια ΟΥΤΕ το άλλο. Ή μάλλον το ένα - το κόψιμο του κεφαλιού- δεν ήταν αλήθεια. Το άλλο αν και ήταν (γιατι όντως τον μαχαίρωσαν) δεν ήταν τόσο πολύ όσο ήθελαν να εμφανίσουν. Δεν του έκαναν καμιά χιλιάδα μαχαιριές στο μισό του σώμα αλλά ΜΟΝΟ ΜΙΑ!! Και εδώ ακριβώς είναι αυτό ΠΟΥ ΕΓΩ αποκαλώ θαύμα. Αυτή η μία ήταν σε μια κεντρική αρτηρία του λαιμού. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι το να σε μαχαιρώσουν σε ένα τέτοιο σημείο και να ζήσεις είναι ένα θαύμα από μόνο του. Αλλά όχι όλα τα υπόλοιπα εξωφρενικά που ακούστηκαν. Ο μύθος τελειώνει εδώ!

... Ή μήπως όχι; Για την ακρίβεια θα τελείωνε αν ο άνθρωπος δεν είχε πει σε όλους τι είχε γίνει στο πορτ-μπαγκάζ την ώρα που τον είχαν κλείσει μέσα. Την ώρα που κόντευε να πεθάνει ένιωσε ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ κάτι να του ακουμπάει το λαιμό και ένιωσε τις δυνάμεις του να ζωντανεύουν αντί να χάνεται στην λήθη του θανάτου. Όταν το άκουσαν αυτό οι γιατροί τον εξέτασαν ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ και παραδέχτηκαν επιστημονικώς ότι η πληγή έχει επουλώθει πολύ καλά γιατί έμοιαζε να είχε χειρουργηθεί από κάποιον πολύ καλό γιατρό κάτι που ήταν αδύνατον όχι μόνο για τις χρονικές στιγμές που έγιναν τα γεγονότα αλλά και επειδή χρειάζονται μερικά εξιδικευμένα εργαλεία που δεν υπάρχει περίπτωση να τα βρει κανείς σε ένα πορτ-μπαγκάζ. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την τέλεια δουλειά που έκανε αυτός ο μυστηριώδεις γιατρός όποιος και αν ήταν...

..... Εκεί κάπου τελείωνε η αφήγηση του θαύματος του νεωτέρου προς τον γηραιότερο οι δύο άνθρωποι πληρωσαν τον λογαριασμό στον ταβερνιάρη και έφυγε όλη η παρέα. Τώρα το πόσο αλήθεια είναι αυτή η ιστορία δεν ξέρω... Θα σας γελάσω.

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από RADICAL » 14 Οκτ 2005 19:48

...Και μετά ήρθε ένας μεγάλος μώβ δράκος και άρχισε να πετάει φωτιές παντού μέχρι που ο άη γιώργης τον σούβλισε...:o

...Βοήθεια μας!! :-?
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από viktoras » 14 Οκτ 2005 23:41

Ας μην γίνομαστε ειρωνικοί... δεν το βλέπτω σωστό RADICAL.
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από xultimatex » 15 Οκτ 2005 00:08

Κοιτα, αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση μου RAD. Μετά...
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Οκτ 2005 00:17

Έχει δοκιμάσει κανείς να πει μια τέτοια ιστορία σε έναν ψυχολόγο ή έναν ψυχίατρο; Και δεν είμαι ειρωνικός αν και θα μπορούσα πολύ καλά να το κάνω. Σοβαρά ομιλώ και παρακαλώ να αντιμετωπίσετε την ερώτησή μου σοβαρά.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από viktoras » 15 Οκτ 2005 00:50

Θα μας αντιμετώπιζε ως ψυχικά διαταραγμένους να φανταστώ;

Θαύματα μπορούν να χαρακτηρηριστούν πολλά πράγματα στην ζωή μας, μικρά ή μεγάλα, ανάλογα από ποια οπτική πλευρά το βλέπει κάποιος.
Ένας ψυχίατρος/ψυχολόγος "παθιασμένος" με το επάγγελμα του θα προσπαθούσε πρώτα να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια απ'την οπτική του επαγγελματός του.. το ίδιο και ένας ιερέας.
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Οκτ 2005 01:24

Το ίδιο και ένας αστρολόγος. Όλοι επιστήμονες να πούμε.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
RADICAL
Δημοσιεύσεις: 386
Εγγραφή: 14 Ιούλ 2004 01:07
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από RADICAL » 15 Οκτ 2005 01:37

Συγχωρέστε με αν γίνομαι ειρωνικός για δεύτερη φορά αλλά δεν αντέχω να μην το σχολιάσω....
xultimatex έγραψε: Ενθουσιασμένος λοιπόν ο Σαουδάραβας και η γυναίκα του λένε στο ξαναγό πήγαινε μας εκεί στη Σεϊδανάγια «τη Δέσποινα των Χριστιανών» κι αν γίνει το ποθούμενο και εάν αποκτήσουμε παιδί θα σου προσφέρω 20.000$ σε σένα και 80.000$ στο μοναστήρι.
Άν δεν ήταν τα 80.000$ στην μέση που έταξε ο μουσταφά ούτε σελοτέιπ δεν θα του βάζαν στις πληγές.... :lol: :lol:

Επίσης ξέρω και ένα πολύ καλό ανέκδοτο που ταιριάζει γάντι στην ιστορία αλλά δεν μπoρώ να το πω γιατί ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν χυδαίο και αντιχριστιανικό :D :P
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Οκτ 2005 01:45

ίσως κάποιοι να το θεωρήσουν χυδαίο και αντιχριστιανικό
Το ιδανικό αριστοφανικό ανέκδοτο δηλαδή!
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από MichalisS » 15 Οκτ 2005 12:20

1. RADICAL, μπορεί εσύ να μην πιστεύεις σ' αυτά, αλλά τουλάχιστο σεβάσου αυτούς που τα πιστεύουν! Δεν είναι ανάγκη να γίνεσαι εριστικός μ' αυτά που γράφεις! Αν δεν πιστεύεις μπορούσες απλά να μη σχολιάσεις!
2. cdhyper, η ψυχολογία και όλες οι επιστήμες γύρω απ' τον άνθρωπο, θα έβλεπαν το θέμα μέσω της απλής λογικής χωρίς να παρεμβάλλουν κάτι το εξωπραγματικό! Όμως, αν έχεις ζήσει κάτι τέτοιο ή αν το έχει ζήσει κάποιος δικός σου, τότε θα πιστείς και εσύ πως υπάρχει κάτι πέραν της λογικής! Ότι αυτό που διαβάσαμε μπορεί να έχει συμβεί στ' αλήθεια! Μακάρι να μη χρειαστεί να το μάθεις μ' αυτό τον τρόπο όμως! :)

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Οκτ 2005 17:17

Εγώ δε μίλησα για λογική, αλλά για επιστήμη. Η επιστήμη δεν έχει τη λογική σα μοναδικό εργαλείο. Είσαι σίγουρος ότι έχεις εξαντλήσει τα επιστημονικά όρια και δε σε ικανοποιούν προκειμένου να μεταπηδήσεις στα παραψυχολογικά φαινόμενα;
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από MichalisS » 15 Οκτ 2005 17:21

Η προσωπική εμπειρία σε βγάζει απ' την ανάγκη να το αποδείξεις μέσω της επιστήμης! ;)

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από ledraweb » 15 Οκτ 2005 17:24

Μην ξεχνάς και τον παράγοντα πίστη...

Κάποιος με μεγάλη δόση πίστης μπορεί να μην θέλει να πειστεί από τα επιστημονικά όρια.

Και το αντίθετο, κάποιος με καθόλου πίστη, πάση θυσία, θα βρεί τον τρόπο να πειστεί μέσα στα επιστημονικά όρια για να μην αναγκαστεί να μπει στα παραψυχολογικά.

Με τον ίδιο τρόπο κάποιος που πιστεύει στον Θεό αλλά με μια 'απάθεια' θα ελέγξει επιφανιακά τα επιστημονικά όρια αλλά χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία μπορεί να κατατάξει το γεγονός και στα θαύματα.
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Θαύμα στην Συρία

Δημοσίευση από cdhyper » 15 Οκτ 2005 17:28

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. Άλλοι πρχωρούν στη ζωή τους με την αλήθεια της επιστημονικής γνώσης και άλλοι με τις δεισιδαιμονίες και τις προλήψεις. Είναι θέμα επιλογής.
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης