Πλούσιοι και φτωχοί

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Cozzamara
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 25 Μαρ 2005 23:43
Τοποθεσία: Γλαροπιτάδικο

Πλούσιοι και φτωχοί

Δημοσίευση από Cozzamara » 09 Σεπ 2005 02:18

Απο το Flash.gr

Την υψηλότερη εισοδηματική ανισότητα στην Ευρώπη των 15, μετά την Πορτογαλία, εμφανίζει η Ελλάδα. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και αναδιαμονή του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων, με τις πραγματικές αποδοχές των μισθωτών να παραμένουν στάσιμες στο διάστημα 2003-2004, διαπιστώνει η έκθεση του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ για την Οικονομία και την Απασχόληση.

Αστο διάλο.Και είχα μια απορία γιατί δε μου φτάνουν τα λεφτά για νοίκι.Από το 1986 και μετά γίνεται μια έντονη ανακατανομή και αναδιανομή του εισοδήματος σε βάρος των εργαζομένων - μισθωτών και των συνταξιούχων. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην πολύ μικρή αύξηση του μέσου μισθού σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων που βρίσκεται στο 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου και από το φορολογικό σύστημα που προωθεί την αναλογική και όχι την προοδευτική φορολόγηση κλίμακας καθώς και την αύξηση των έμμεσων φόρων.

1986;;Οι μισθοί την ίδια περίοδο αυξάνονται με πολύ μικρότερους ρυθμούς σε σχέση με την αύξηση της παραγωγικότητας που σημαίνει ότι αυξήθηκε σημαντικά και δυσανάλογα η κερδοφορία των επιχειρήσεων.
Οι μέσες πραγματικές αποδοχές των εργαζομένων κατά το 2003 - 04 παρέμειναν ουσιαστικά στάσιμες και επομένως οι επιχειρήσεις ιδιοποιήθηκαν όλο το όφελος από την αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας (αύξηση περίπου 5%).


Ψέμματα!Παρατηρείται ότι η Ελλάδα έχει το δεύτερο χειρότερο δείκτη ανισότητας του εισοδήματος στην Ευρώπη των 15 (τον πρώτο τον έχει η Πορτογαλία). Αποδεικνύεται βάσει των στοιχείων της έκθεσης ότι το εισόδημα των 20% περισσότερο εύπορων είναι 6 φορές πιο μεγάλο από το εισόδημα των 20% λιγότερο εύπορων Ελλήνων.

Αναρωτιέμαι, απο τα 8000 μέλη του φόρουμ πόσοι ανήκουν στο ένα ή το άλλο 20%.
Έτσι είναι.Με τον παρά μου, γ... και την κυρά μου.Και απ'ότι φαίνεται ο τροχός γυρνάει αλλα ο φτωχός δέ γ..άει.
Οι μέσες μηνιαίες αποδοχές στην Ελλάδα το 2004 ανέρχονταν σε 1.315 ευρώ έναντι 2.030 ευρώ κατά μέσο όρο στις άλλες χώρες της ΕΕ των 15.

:o :o :o
Άν έπαιρνα τόσα το μήνα, θα είχα παντρευτεί 3 γυναίκες.Και θα αγόραζα και ένα APC Infrastruxure, δώρο στο Γιάννη.Η αύξηση των τιμών των ελληνικών προϊόντων και αγαθών δεν αποδίδεται στην αύξηση του κόστους εργασίας αλλά στην αύξηση του περιθωρίου του κέρδους των επιχειρήσεων που επιβαρύνει με τη σειρά του την ανταγωνιστικότητα.

Βαράτε στ'αυτιά.Αντέχουμε.Μαζί όμως με τα αρνητικά συμπεράσματα που προκύπτουν από το περιεχόμενο της μελέτης, υπάρχουν και θετικές εξελίξεις, οι οποίες παρουσιάσθηκαν ως εξής:

Η αύξηση της απασχόλησης κατά 2,8% το 2004, αν και πρόσκαιρη λόγω των αναγκών που προέκυψαν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων, σε συνδυασμό με τα πρόσφατα στοιχεία για την ανεργία, αφήνουν να διαφανεί ότι με τα κατάλληλα μέτρα μπορεί να τονωθεί η απασχόληση και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Ναί ναί, να ψάχνουμε και για 2η δουλειά για να ζήσουμε.
Τα νιάτα μου δε χόρτασα
κούκλα μου γλυκιά
Με φαγαν τα ξενύχτια
και τα σιροπιαστά

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

Πλούσιοι και φτωχοί

Δημοσίευση από KGP » 09 Σεπ 2005 07:11

ta panta einai schetika....opos schetiko einai pos diavazeis kai ta noumera
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
MichalisS
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2374
Εγγραφή: 03 Ιαν 2005 23:50

Πλούσιοι και φτωχοί

Δημοσίευση από MichalisS » 09 Σεπ 2005 14:02

Πριν πόσο καιρό έγινε η έρευνα; Γιατί από πέρσυ η Ε.Ε έχει 25 μέλη! :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης