Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από mrpc » 08 Ιούλ 2005 07:34

Επειδή οι χρεώσεις στην Ελλάδα για τις γραμμές dsl είναι από τις πιο ψηλές στην Ευρώπη, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχεται από τους Ελληνικούς providers είναι μάλλον ανύπαρκτη, τα μέλη του adslgr.com ξεκίνησαν μια προσπάθεια που στηρίζεται από έναν πολύ μεγάλο αριθμό ελληνικών sites, για την μαζική υπογραφή μιας επιστολής η οποία θα σταλθεί σε όλους τους σχετικούς φορείς.
Η επιστολή αυτή έχει ως εξής:
Σας αποστέλλουμε την επιστολή αυτή ως χρήστες ευρυζωνικών συνδέσεων ADSL με το Διαδίκτυο, διαμαρτυρόμενοι έντονα για την απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και ανεξήγητα υψηλή τιμή παροχής ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα οφειλόμενη στη καταχρηστική πολιτική που ασκεί η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. και την εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης της στην ελληνική αγορά, όσον αφορά την χρήση, εγκατάσταση, συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ευρυζωνικών συνδέσεων αποκλειστικά από αυτήν.
Έχοντας το ουσιαστικό μονοπώλιο και το προνόμιο να υπομισθώνει το δημόσιο δίκτυο σε εταιρείες Παροχής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο (Internet Service Providers - ISP), ο ΟΤΕ κατέστησε την Ελλάδα την ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών, επιβαρύνοντας το μέσο χρήστη - καταναλωτή με κόστος που αφενός ουδόλως ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα, αφετέρου φθάνει τα όρια της αισχροκέρδειας, καθόσον το αντίτιμο που καλείται να πληρώσει κάθε μέσος χρήστης είναι προκλητικά υψηλό σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Συγκεκριμένα, εκμεταλλευόμενη την παραχωρημένη από το κράτος θέση της στη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ευρυζωνικών συνδέσεων, καθώς και τις νομικές ελλείψεις και τις λειτουργικές αδυναμίες που έχει να αντιμετωπίσει κάθε άλλη εταιρεία κατά την είσοδό της στη συγκεκριμένη αγορά, η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. εισπράτει μίσθιο από κάθε καταναλωτή για την ευρυζωνική σύνδεση έως τα Κέντρα της εταιρείας και παράλληλα επιβάλλει αντίστοιχο μίσθιο σε κάθε ISP, ουσιαστικά χρεώνοντας δύο φορές την παροχή, τη δρομολόγηση δηλαδή από τον καταναλωτή έως το Κέντρο του ΟΤΕ, από όπου και αναλαμβάνει ο ISP. Υπενθυμίζουμε ότι η σύνδεση αυτή γίνεται μέσω του απλου, τηλεφωνικού δικτύου (POTS/ISDN) για το οποίο η ΟΤΕ Α.Ε. εισπράττει επίσης πάγιο.
Το αποτέλεσμα είναι, πως το ποσό που καταβάλλεται στον ΟΤΕ για μια σύνδεση μερικών χιλιομέτρων ανέρχεται σε περίπου 80-90% της τιμής που χρεώνει ο ISP για τη σύνδεση προς όλον τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειωτέον, πως η διάθεση των συνδέσεων απευθείας σε καταναλωτές αλλά κυρίως το υπερβολικό κόστος του παγίου αποτελεί Ελληνική πρωτοτυπία, όπως σαφέστατα παρουσιάζεται στον (επισυναπτόμενο στη παρούσα) πίνακα που αποτυπώνει κατόπιν έρευνας τις αντίστοιχες χρεώσεις χωρών της Ευρώπης και του υπόλοιπου κόσμου. Ενδεικτικά μόνο, αναφέρεται πως, οι μηνιαίες τελικές χρεώσεις για ευρυζωνική σύνδεση ταχύτητας στη Γαλλία είναι 1,50€ ανά Mbps, στην Ιταλία 4,99€/Mbps, ενώ στην Ελλάδα είναι 85,25€ μόνο για τον ISP. Στα 85,25€ πρέπει να προστεθεί το προαναφερθέν πάγιο του ΟΤΕ, το οποίο ανέρχεται στα 63,90€, ανεβάζοντας το συνολικό μηναίο κόστος στα 149,15 € (!!!) επιβαρύνοντας τον Έλληνα καταναλωτή με ποσά πολλαπλάσια των αντιστοίχων της ΕΕ. Το γεγονός αυτό είναι παραδεκτό και από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε απάντηση της 4ης Ιουλίου 2005 σε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας μας για τα πάγια ΟΤΕ στις ευρυζωνικές συνδέσεις. Προφανώς η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. μετακύλισε το κόστος πραγματοποίησης επενδύσεων όχι μέσω της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αλλά μέσω της προαναφερθείσας τακτικής, που ασφαλώς δεν συνάδει με καμία ενδοκοινοτική ή εξωκοινοτική αρχή δικαίου.

Σας υπενθυμίζουμε επίσης, πως η χώρα μας έχει παραπεμφθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Λουξεμβούργου γι αυτήν την αδυναμία εναρμόνισης της Ελληνικής αγοράς ευρυζωνικών συνδέσεων, και κατ’ επέκταση της αγοράς τηλεπικοινωνιών, στα αντίστοιχα πρότυπα και πρακτικές της ΕΕ, όπως καθορίζονται από τις σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες.
Επιπλέον αυτές οι πολιτικές δε συμβιβάζονται επ’ ουδενί με την διακήρυξη του ιδίου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την εξάπλωση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα και την πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών σε "φθηνό Ίντερνετ". Διακηρύξη που επανέλαβε και η Ειδική Γραμματεία της Κοινωνίας της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, δεσμευόμενη από την πρωτοβουλία e-Europe 2005.
Τέλος, η διαβάθμιση της παρεχόμενης ταχύτητας πρόσβασης ADSL και η αντίστοιχη κλιμάκωση των χρεώσεων που επιβάλλει η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. (384Κbps, 512 Κbps, 1024 Κbps) εμφανίζει τέτοια απόκλιση που αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία για τηλεπικοινωνιακό πάροχο, καθώς η διαφορά της τιμής από βαθμίδα σε βαθμίδα είναι αδικαιολόγητα δυσανάλογη, τη στιγμή που ο εξοπλισμός και η τεχνολογία είναι όμοιες, αν όχι ίδιες, με τον εξοπλισμό και την τεχνολογία που χρησιμοποιούνται σε άλλες χώρες.

Συνεπώς, κατά τα προεκτεθέντα παρατηρείται μία αδικαιολόγητη, αθέμιτη και κατά την άποψή μας μη σύννομη τακτική της εταιρίας, η οποία αποβαίνει εις βάρος της τεχνολογικής εξέλιξης της χώρας μας και εις βάρος των χρηστών-καταναλωτών, χωρίς να παρέχεται κάποια αιτιολογημένη κοστολογική ανάλυση του μηνιαίου παγίου και χωρίς να δικαιολογούνται οι τεράστιες αποκλίσεις που παρουσιάζει η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες του εξωτερικού στο κόστος χρήσης των ευρυζωνικών συνδέσεων

Ενόψει των παραπάνω, με την ιδιότητά μας ως καταναλωτές, αιτούμεθα όπως η εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. προβεί το συντομότερο δυνατόν στα εξής:

1. Στην πλήρη, δημόσια και διαφανή αιτιολόγηση της χρέωσης παγίων που καθιστούν την παροχή ADSL την ακριβότερη σε όλες τις 25 χώρες-μέλη της ΕΕ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

2. Στη δημοσιοποίηση του μοντέλου σύγκρισης (Benchmark) με άλλο κράτος της ΕΕ (ή μη) που χρησιμοποιεί η εταιρεία στην κοστολόγησή των ευρυζωνικών υπηρεσιών της.

3. Στην αιτιολόγηση της μη εναρμόνισης των χρεώσεων σε σχέση με το μέσο μηνιαίο εισόδημα του Έλληνα (τιμαριθμική προσέγγιση), υποχρέωση την οποία έχει ως οργανισμός κοινής οφελείας (ΔΕΚΟ)

Σε περίπτωση που η εταιρία αδυνατεί ή απροθυμεί να παράσχει κάποια ικανοποιητική απάντηση στα ως άνω, ζητούμε να προβεί σε εξάλειψη ή άμεση μείωση των υπερτιμημένων παγίων σε επίπεδο που ανταποκρίνεται τόσο στον μέσο όρο τιμών ευρυζωνικών προσβάσεων και συνδέσεων στην ΕΕ όσο και στο μέσο μηνιαίο Ελληνικό εισόδημα.

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για την παροχή περαιτέρω στοιχείων και προσδοκούμε στις άμεσες ενέργειές σας

Με εκτίμηση,
(οι υπογράφοντες)
Όσοι θέλουν να υπογράψουν μπορούν να μπουν στη διεύθυνση http://www.nethome.gr/adsl/ και να συμπληρώσουν τη φόρμα.

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από xultimatex » 08 Ιούλ 2005 11:18

Έτσι... :victory: :victory: :victory:
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
AGRI0GATOS
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 20 Αύγ 2003 19:24
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από AGRI0GATOS » 08 Ιούλ 2005 15:07

Συμπλήρωσα και εγώ την φόρμα. Δεν πιστεύω να γίνει τίποτα αλλά κάτι είναι και αυτό :roll:

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από xultimatex » 08 Ιούλ 2005 15:17

Α! δεν είδα το link.
Να ρωτήσω κάτι; Εγώ που δεν έχω adsl και περιμένω να κατεβουν οι τιμές για να βάλω μπορώ να υπογράψω :question: :D
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
mrpc
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 3393
Εγγραφή: 03 Μάιος 2000 03:00
Τοποθεσία: Εξάρχεια
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από mrpc » 08 Ιούλ 2005 15:37

Φυσικά!

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από emphasy » 09 Ιούλ 2005 13:37

Egw omws pou exw adsl kai plirwnw 35e/mhna gia ta 8ewrhtika mono 384kb/second, sublirwsa thn forma... (me ta stixeia twn goniwn mou :P ) Kairos htan sto ekswteriko exoun tosoi 512k oso oi ellhnes 56k...

Άβαταρ μέλους
Son^Goku
Δημοσιεύσεις: 379
Εγγραφή: 18 Δεκ 2003 21:40
Τοποθεσία: Ελλάς, Κύπρος, Λεμεσός, Κάτω Πολεμίδια
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από Son^Goku » 09 Ιούλ 2005 15:05

Πολύ θα ήθελα να γίνει κάτι ανάλογο και για τη Κύπρο. Και θα ήμουν και από τους πρώτους που θα υπόγραφα!!
Μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης 8)
Rules Are Meant To Be Broken
Η υπογραφή μου

Άβαταρ μέλους
vcore
Δημοσιεύσεις: 354
Εγγραφή: 20 Δεκ 2003 01:19
Τοποθεσία: Crete
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από vcore » 11 Ιούλ 2005 14:35

'Ετσι να τους πάρουμε τα σώβρακα επιτέλους.... νομίζουν ότι 'Ελληνας είναι ζώο και δεν σκέφτεται πλέον

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟVITS!!!

OLE

:pint: :pint: :pint: :pint: :pint: :kaloe: :kaloe: :lol: :lol: 8)
Easy CMS
------------
Το να ζητάς βοήθεια δεν σημαίνει ότι είσαι εξαρτημένος.

Άβαταρ μέλους
usercd80
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από usercd80 » 11 Ιούλ 2005 14:44

Εγώ λέω πάλι καλά που έχουμε adsl. Ακόμα στο αναλογικό 56άρι μόντεμ θα έπρεπε να είμαστε σύμφωνα με τη νοοτροπία του οτε.

Ο οτε δεν αλλάζει νοοτροπία. Η μόνη λύση για να αλλάξει νοοτροπία είναι ή να απλώσει καλώδια πανελλαδικά κάποια άλλη εταιρεία ή να στείλει στο μέγαρο ο bin laden τίποτα συντρόφους :kaloe:

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από id12586 » 11 Ιούλ 2005 15:35

Εγώ πάντως συμπλήρωσα το petition...
Ας ελπίσουμε να γίνει κάτι..
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
Νίκος
Δημοσιεύσεις: 63
Εγγραφή: 24 Ιουν 2005 20:39
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από Νίκος » 18 Ιούλ 2005 13:57

Νομίζω πως η φωτό τα λέει όλα.....
Συνημμένα
100mbit_to_all.jpg

Άβαταρ μέλους
ledraweb
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1356
Εγγραφή: 13 Νοέμ 2004 11:00
Τοποθεσία: Λευκωσία

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από ledraweb » 18 Ιούλ 2005 21:23

:o :o :o :o
None Of Us Is As Smart As All Of Us!!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
manolism
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 6652
Εγγραφή: 25 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: Wild West
Επικοινωνία:

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από manolism » 18 Ιούλ 2005 21:25

Τι να κάνουν οι άνθρωποι. Βγήκαν στους δρόμους να βρουν το δίκιο τους

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

emphasy
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 4303
Εγγραφή: 16 Ιαν 2005 10:31

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από emphasy » 18 Ιούλ 2005 22:56

As eixa to 1% apo auto pou zhtane kai tpt allo... :o :o :o

Άβαταρ μέλους
Logi
Δημοσιεύσεις: 350
Εγγραφή: 20 Απρ 2005 23:01
Τοποθεσία: NRW Germany

Διαμαρτυρία για τις Χρεώσεις Adsl

Δημοσίευση από Logi » 19 Ιούλ 2005 01:37

T-DSL 6000 6.016 KBit/s im Downstream und 576 KBit/s im Upstream

24,99 Euro

:kaloe:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες