Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Ιουν 2005 23:12

Το νερό είναι το πιο ευαίσθητο τρόφιμο γιατί γεννά άμεσα και γρήγορα μικροοργανισμούς και βακτηρίδια αόρατα από το γυμνό μάτι, επιβλαβή όμως για τον οργανισμό, όταν δε αυτά επηρεαστούν από χημικές και τοξικές ενώσεις γίνονται ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία μας. Η δράση τους δε μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στον οργανισμό.

Ο κύκλος του νερού δεν αφήνει ανεπηρέαστα τα εμφιαλωμένα νερά. Η διαδικασία δημιουργίας του νερού, συμπαρασύρει στην ατμόσφαιρα ρύπους επικίνδυνους για την υγεία. Αυτοί μπορεί να έρχονται από πολύ μακριά, ακόμα και από άλλες χώρες. Οι ρύποι από τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα, τις ηλεκτρικές συσκευές, τα τοξικά χρώματα και αέρια, τα φυτοφάρμακα κ.α., απελευθερώνονται από τις πόλεις και γίνονται σύννεφα. Τα σύννεφα μετακινούνται και κάπου αλλού γίνονται βροχή. Έτσι η μόλυνση πηγαίνει παντού ακόμη και στο πιο απάτητο βουνό, με αποτέλεσμα να μολύνονται τα υπόγεια ύδατα και το νερό των πηγών οπουδήποτε και αν είναι αυτές.

Τα εργοστάσια εμφιάλωσης πόσιμου νερού είναι υποχρεωμένα να φιλτράρουν το νερό. Μετά το φιλτράρισμα κονσερβοποιούν το νερό μέσα σε φτηνά διαφανή πλαστικά μπουκάλια, για να καταναλωθεί μετά από μακρύ χρονικό διάστημα. Βάζοντας επάνω σημαντικές οδηγίες, τις οποίες όμως δεν συνειδητοποιεί και δεν ακολουθεί κανείς.!!!

Πιο συγκεκριμένα, αν δείτε πιο προσεκτικά τις οδηγίες πάνω στην κάθε φιάλη, αναφέρει ευκρινώς:
Δεν πρέπει να περνά τους 18οC μέσα στην πλαστική φιάλη γιατί αλλοιώνεται.

Για να τηρηθεί αυτή η απαραίτητη για την διαφύλαξη της υγείας οδηγία, θα ‘πρεπε τα εμφιαλωμένα νερά να φεύγουν από το εργοστάσιο – εμφιαλωτήριο μέσα σε φορτηγά ψυγεία, σε σταθερή θερμοκρασία. Να πηγαίνουν σε αποθήκες ψυγεία και να τα περνούμε από το Σ.Μ. μέσα από ψυγείο. Στην πράξη μεταφέρονται συνήθως μέσα σε πλαστική διάφανη συσκευασία, επάνω σε ανοικτά φορτηγά και μένουν μέρες ολόκληρες μέσα και έξω από αποθήκες, εκτεθειμένα στους 40ο υπό σκιά, (και σε πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες), έξω από αποθήκες, Σούπερ Μάρκετ, περίπτερα κ.α.

Μερικές από τις αλλοιώσεις του εμφιαλωμένου νερού προκαλούνται όταν η θερμοκρασία περνά τους 18οC όπου τα πλαστικά μπουκάλια μπορούν να προκαλέσουν χημικές και τοξικές ενώσεις οι οποίες μπορούν να ενωθούν με το νερό.

Επίσης με την αύξηση της θερμοκρασίας στο νερό αλλά και με την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας, μπορούν να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί, βακτηρίδια, χημικές και τοξικές ουσίες οι οποίες με την σειρά τους μπορούν να αποθηκευτούν στον οργανισμό προκαλώντας άμεσα η στο μέλλον ασθένειες, βλάβες οργάνων έως και καρκινογενέσεις κυττάρων. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί εδώ ότι λόγω του ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, αντιδρά και διαφορετικά στο ίδιο πρόβλημα. Και ποτέ δε είναι καλός σύμβουλος το ότι δεν πάθαμε τίποτα μέχρι σήμερα…

Πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος, χωρίς αυξομειώσεις θερμοκρασίας.

Τα τρόφιμα που έχουν μεγάλη υγρασία δεν είναι καλό να τα ζεσταίνουμε και να τα κρυώνουμε επαναλαμβανόμενα. Για τον λόγο αυτό και το εμφιαλωμένο νερό γράφει στην ετικέτα του ότι πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Είναι γνωστό ότι το νερό στο πιο φυσικό και πιο υγιεινό του περιβάλλον -μέσα στην γη-, βρίσκετε σε σταθερή θερμοκρασία 17ο C, μέρα και νύκτα, χειμώνα και καλοκαίρι. Όμως, συχνά από την τυποποίηση του στο εργοστάσιο μέχρι την κατανάλωση του, μερικούς μήνες μετά, θα έχει περάσει αλλεπάλληλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας, σε απευθείας επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία μέσα σε φτηνά πλαστικά μπουκάλια, εκτεθειμένο στο ύπαιθρο, μέσα σε αποθήκες, μέσα και έξω από ψυγεία κ.α.

Αν λοιπόν παίρνατε εσείς νερό από μια πηγή μέσα σ’ αυτό το φτηνό διάφανο πλαστικό μπουκάλι και το περιφέρατε στο αυτοκίνητο και σε διάφορους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με διαφορετικές θερμοκρασίες, σε απευθείας επαφή με την ηλιακή ακτινοβολία.

Θα το καταναλώνατε ποτέ μετά από 4-5 μήνες ;;;

ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ.!!! ΤΟΤΕ ΤΟ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ S.Μ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΝΕΤΕ ;;; Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Αλήθεια αν είναι πράγματι φυσικό νερό πηγής γιατί έχει ημερομηνία λήξεως ;;; έχει το φυσικό νερό ημερομηνία λήξεως ; Φαντάζεστε να έληγαν τα ποτάμια οι λίμνες και οι πηγές σε ένα χρόνο ;;;


Οι επαναλαμβανόμενες αναφορές των εφημερίδων, εδώ και χρόνια, για τα εμφιαλωμένα νερά, είναι απόδειξη ότι όποτε και να ελεγχθεί το εμφιαλωμένο νερό από το ράφι του Σ.Μ. ή από το περίπτερο βρίσκεται πάντα αλλοιωμένο, όχι λόγο πολέμου των εταιρειών εμφιάλωσης -όπως φαντάζονται πολλοί- αλλά λόγω του ότι οι προδιαγραφές που αναφέρονται στην φιάλη, ισχύουν μετά την φίλτρανση και τον καθαρισμό του μόνο μέσα στο εργοστάσιο – εμφιαλωτήριο και ποτέ δεν το εγγυώνται έξω από αυτό.!!!

Οι μέθοδοι φίλτρανσης και καθαρισμού δε, που ακολουθούν οι εταιρείες εμφιάλωσης, είναι οι ίδιες που σας προσφέρουμε, για να έχετε στην κουζίνα σας την στιγμή ακριβώς που το καταναλώνετε πάντα φρέσκο και καθαρό νερό… Εσείς προτιμάτε ακόμα να πληρώνετε ακριβό και αλλοιωμένο νερό κονσέρβα;

http://www.00357.com/com/cus/waterfresh ... _water.asp
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fiskilis την 15 Ιουν 2005 23:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14098
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Δημοσίευση από fiskilis » 15 Ιουν 2005 23:15

Αν διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές που είναι αποσπάσματα από άρθρα εφημερίδων ίσως να αναρωτηθείτε και εσείς τελικά γίνονται έλεγχοι ;. ή μήπως τελικά οι έλεγχοι γίνονται όπου μπορεί να επιβάλει πρόστιμα και μια και δεν μπορεί να επιβάλει πρόστιμο προς το ίδιο το κράτος δεν δραστηριοποιείται επαρκώς προς την κατεύθυνση αυτή που αφορά την δημόσια υγεία και ο κόσμος επειδή καταλαβαίνει ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι είναι αδύνατο να αδιαφορούν οι ειδικοί για την δημόσια υγεία …

http://www.00357.com/com/cus/waterfresh ... spaper.asp

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Δημοσίευση από xultimatex » 15 Ιουν 2005 23:19

Με ανυσηχούν όλα αυτά γιατί το νερό βρύσης το έχω σχεδόν διαγράψει από την καθημερινή διατροφή! Παίρνω μόνο εμφιαλωμένο. :-? :-?
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Δημοσίευση από cordis » 16 Ιουν 2005 00:52

στις πηγές το νερό τρέχει... δεν είναι στάσιμο... πως να 'λήξει' το τρεχούμενο νερό;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Εμφιαλωμένο νερό... Νομίζετε ότι είναι καθαρό.;

Δημοσίευση από cordis » 16 Ιουν 2005 01:05

υπάρχει ήδη το θέμα εδώ...
http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=16231
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες