Από 4 Ιουλίου οι διαδικτυακές διευθύνσεις με ελληνικούς χαρα

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Specom
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 05 Οκτ 2004 14:20
Τοποθεσία: London - Edinburgh - Athens
Επικοινωνία:

Από 4 Ιουλίου οι διαδικτυακές διευθύνσεις με ελληνικούς χαρα

Δημοσίευση από Specom » 25 Μάιος 2005 19:06

Διαδικτυακές διευθύνσεις με ελληνικούς χαρακτήρες και κατάληξη .gr θα είναι διαθέσιμες για αγορά από τις 4 Ιουλίου, οπότε θα τεθεί σε ισχύ ο νέος κανονισμός διαχείρισης και εκχώρησης ονομάτων που εξέδωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, το ανώτατο τέλος για την εκχώρηση ονόματος δικτυακού τόπου για μια διετία ανέρχεται στα 44 ευρώ, πλέον ΦΠΑ. Για την κατοχύρωση διευθύνσεων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν σε έναν από τους 257 Καταχωρητές ονομάτων Internet που δραστηριοποιούνται σήμερα στη χώρα μας.

Για την κατάρτιση του νέου κανονισμού η ΕΕΤΤ είχε διεξάγει δημόσια διαβούλευση στα τέλη του 2004, ενώ ελήφθη υπόψη και η εμπειρία των τελευταίων ετών από την εφαρμογή του υφιστάμενου κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ κ. Εμμ. Γιακουμάκης, η δυνατότητα χρήσης ελληνικών oνομάτων δικτυακών τόπων θα συμβάλει στην τόνωση του ελληνικού Διαδικτύου, θα δώσει ώθηση για τη χρήση νέων τεχνολογιών και θα οδηγήσει στη μεγιστοποίηση των ωφελειών για τους χρήστες.

Το νέο σύστημα εκχωρεί διευθύνσεις ακόμα και στο πολυτονικό σύστημα, ενώ οι πιθανές άλλες μορφές του ίδιου ονόματος (π.χ. άτονα, όλα πεζά) δεσμεύονται αυτόματα για λογαριασμό του χρήστη.

news.in.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης