31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση

Καπνιζεις ??

ΝΑΙ
20
33%
ΟΧΙ
26
43%
ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ
3
5%
ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ
6
10%
ΝΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ
6
10%
 
Σύνολο ψήφων: 61

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από fiskilis » 18 Μάιος 2005 23:24

O ΜΠΙΛ ήταν καλοσυνάτος, έξυπνος και δυνατός. Αγαπούσε την οικογένειά του. Ωστόσο, είχε αρχίσει να καπνίζει από μικρή ηλικία. Αργότερα μίσησε αυτή τη συνήθεια. Ακόμα και την ώρα που κάπνιζε, μιλούσε με κάθε ειλικρίνεια στους γιους του εναντίον τoυ καπνίσματος, λέγοντάς τους πόσο ανόητη συνήθεια ήταν. Υπήρχαν Φορές που τσαλάκωνε το πακέτο με τα τσιγάρα μέσα στη δυνατή του παλάμη, το πέταγε στην άλλη άκρη του δωματίου και ορκιζόταν ότι είχε καπνίσει το τελευταίο του τσιγάρο. Ύστερα από λίγο, όμως, ξανάρχιζε το κάπνισμα-στην αρχή κρυφά και έπειτα φανερά.
Ο Μπιλ πέθανε από καρκίνο πριν 15 χρόνια, έπειτα από μήνες αφόρητων πόνων. Αν δεν ήταν καπνιστής, πιθανώς θα ζούσε σήμερα. Η γυναίκα του θα είχε ακόμα σύζυγο. οι γιοι του θα είχαν ακόμα πατέρα. Ο θάνατος του Μπιλ, αν και τραγικός για την οικογένειά του, δεν είναι ο μοναδικός. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO), οι ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα σκοτώνουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, ή ένα άτομο κάθε οχτώ δευτερόλεπτα. Σε παγκόσμια κλίμακα, η χρήση καπνού είναι η κυριότερη αιτία ασθενειών που θα μπορούσε να προληφθεί. Αν συνεχιστούν οι παρούσες τάσεις , σε 20 χρόνια το κάπνισμα θα είναι η υπ' αριθμόν ένα αιτία θανάτου και αναπηριών στον κόσμο, προκαλώντας περισσότερους θανάτους από όσους προκαλούν συνολικά το AIDS, η φυματίωση, η μητρική θνησιμότητα, τα τροχαία δυστυχήματα, η αυτοκτονία και οι ανθρωποκτονίες.
Το τσιγάρο σκοτώνει.παντού υπάρχουν καπνιστές.παγκοσμια, τουλάχιστον 1,1 άνθρωποι είναι καπνιστές, δηλώνει WHO. Αυτό αντιστοιχεί περίπου με ένα τρίτο των ενηλίκων παγκόσμια. Οι αναλυτέ ς υπολογίζουν ότι, ενώ οι καπνοβιομηχανίες πληρώνουν τώρα ντάδες εκατομμύρια δολάρια εξαιτίας αγωγών που γίνονται εναντίον τους, τα ποσά είναι αμελητέα αν συγκριθούν τα κέρδη τους που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια. Στις Πολιτείες και μόνο, υπολογίζεται ότι καπνοβιομηχανίες παράγουν 1,5 δισεκατομμύριο τσιγάρα κάθε μέρα. Παγκόσμια, οι καπνοβιομηχανίες και τα κρατικά μονοπώλια πουλάνε
από πέντε τρισεκατομμύρια τσιγάρα κάθε χρόνο! Γιατί τόσο πολλοί εμμένουν σε μια θανατηφόρα συνήθεια; Αν είστε καπνιστής, πώς μπορείτε να κόψετε το καπνισμα ;

Εθισμός σε νεαρή ηλικία

Μια μελέτη στις Ηνωμένες Πολιτείες έδειξε ότι 1 στα 4 νεαρά άτομα που δοκίμασαν τσιγάρο τελικά εθίσθηκε.
Αυτό το ποσοστό ήταν παρόμοιο με το ποσοστό εθισμού εκείνων που έχουν πειραματιστεί με την κοκαΐνη και την ηρωίνη .
Μολονότι περίπου το 70 τοις εκατό των έφηβων καπνιστών μετανιώνουν που άρχισαν το κάπνισμα, λίγοι μπορούν να το κόψουν .

Τι περιέχει ο καπνός του τσιγάρου

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει πίσσα η οποία αποτελείτε από 4.000 χημικές ουσίες και πλέον.
Οι 43 είναι γνωστό ότι προξενούν καρκίνο .
Σε αυτές περιλαμβάνεται το κυανιδιο, το βενζολιο, η μεθανολη και το ακετυλενιο
(καύσιμο που χρησιμοποιείται στους πυρσούς ) .
Ο καπνός περιέχει επίσης οξείδιο του αζώτου και μονοξείδιο του άνθρακα που είναι και τα δυο δηλητηριώδη αέρια .
Το κύριο ενεργό συστατικό του είναι η νικοτίνη , ένα πολύ εθιστικο ναρκωτικό

TΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ δεν είναι για όσους επιθυμούν μακροβιότητα και ευτυχία.

Η πιθανότητα να πεθανει ενας συστηματικος καπνιστής από το κάπνισμα είναι 1 στις 2. Η γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας ( WHO ) δήλωσε: «Το τσιγάρο είναι. ..ένα έξυπνα κατασκευασμένο προϊόν το οποίο μεταφέρει όση ακριβώς νικοτίνη χρειάζεται για να κρατάει το χρήστη εθισμένο σε όλη του τη ζωή προτού τον σκοτώσει.
Ένας λόγος, λοιπόν, για να κόψετε το κάπνισμα είναι ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή. Το κάπνισμα έχει συνδεθεί με περισσότερες από 25 ασθένειες που μπορεί να αποβούν μοιραίες. Παραδείγματος χάρη, είναι σημαντικός παράγοντας για καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό, χρόνια βρογχίτιδα, εμφύσημα και διάφορες μορφές καρκίνου, ιδιαίτερα καρκίνου του πνεύμονα. Ασφαλώς, ένα άτομο μπορεί να καπνίζει επί χρόνια προτού προσβληθεί από μια τέτοια ασθένεια.
Στο μεταξύ, το κάπνισμα δεν κάνει τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς. Οι διαφημίσεις παρουσιάζουν τους καπνιστές σαν γοητευτικά και υγιή άτομα. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Το κάπνισμα κάνει την αναπνοή να μυρίζει άσχημα και δίνει στα δόντια και στα δάχτυλα ένα καφεκίτρινο χρώμα. Στην περίπτωση των αντρών, συντελεί στην ανικανότητα. Οι καπνιστέ ς βήχουν Και λαχανιάζουν. Έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρα ρυτίδες στο πρόσωπο και να αντιμετωπίσουν άλλα δερματικά προβλήματα.

Πώς Επηρεάζει το Κάπνισμα τους 'Αλλους;

Το κάπνισμα βλάπτει τους άλλους. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, ο καπνιστής μπορούσε να ανάβει τσιγάρο σχεδόν οπουδήποτε χωρίς κανείς να του φέρνει αντίρρηση. Αλλά η στάση των ανθρώπων αλλάζει επειδή περισσότεροι αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που συνεπάγεται η εισπνοήτου καπνού από τα τσιγάρα των άλλων. Για παράδειγμα, το άτομο που δεν καπνίζει αλλά είναι παντρεμένο με καπνιστή έχει 30 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να πάθει καρκίνο του πνεύμονα από ό, τι αν ήταν παντρεμένο με κάποιο μη καπνιστή. Τα παιδιά που ζουν με γoνεις οι οποίοι καπνίζουν έχουν περισσότερες πθανότητες να προσβληθούν από πνευμονία ή βρογχίτιδα τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους σε σχέση με τα παιδιά που ζουν σε σπίτια όπου κανείς δεν καπνίζει.Οι έγκυες γυναίκες που καπνίζουν θέτουν σε κίνδυνο τα αγέννητα μωρά τους.
Η νικοτίνη, το μονοξείδιο του άνθρακα και άλλες επκίνδυνες χημικές ουσίες που περιέχει ο καπνός του τσιγάρου εισέρχονται στο αίμα της μητέρας και περνούν απευθείας στο παιδί μέσα στη μήτρα. Οι συνέπειες περιλαμβάνουν αυξημένη πιθανότητα αποβολής, θνησιγονίας και νεογνικού θανάτου. Εππλέον, τα μωρά των οποίων οι μητέρες κάπνιζαν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να προσβληθούν από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.Το Κόστος Είναι Υψηλό Άλλος ένας λόγος για να κόψετε το κάπνισμα είναι ότι κοστίζει ακριβά. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήγαγε η Παγκόσμια Τράπεζα, το ετήσιο κόστος της ιατρικής περίθαλψης η οποία οφείλεται άμεσα στο κάπνισμα υπολογίζεται σε περίπου200 δισεκατομμύρια δολάρια (περ. 60 τρισ. δρχ.). ΑσΦαλώς, αυτός ο αριθμός σε καμιά περίπτωση δεν αρκεί για να αποκαλύψει πόσο είναι το κόστοςσε δυστυχία και πόνο για εκείνους που αρρωσταίνουν εξαιτίας του τσιγάρου.

Το άμεσο κόστος των τσιγάρων για κάθε καπνιστή είναι εύκολο να υπολογιστεί. Αν καπνίζετε, πολλαπλασιάστε το χρηματικό ποσό που δαπανάτε για τσιγάρα σε μία μέρα επί 365. Αυτό θα σας δείξει πόσα χρήματα δαπανάτε σε ένα χρόνο. Πολλαπλασιάστε αυτόν τον αριθμό επί δέκα, και θα δείτε πόσο θα σας κοστίσουν τα τσιγάρα αν καπνίζετε για άλλα δέκα χρόνια. Το αποτέλεσμα μπορεί να σας ξαφνιάσει. Σκεφτείτε τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε με τόσο πολλά χρήματα. Είναι πιο Ασφαλές να Αλλάξετε τύπο τσιγάρων;Η καπνοβιομηχανία διαφημίζεί τσιγάρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πίσσα και νικοτίνη λανσάροντάς τα ως ελαφρά τσιγάρα ως έναν τρόπο με τον οποίο μειώνονται οι κίνδυνοι για την υγεία.
Ωστόσο, εκείνοι που αλλάζουν τύπο τσιγάρων και αρχίζουν να καπνίζουν τσιγάρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε πίσσα και νικοτίνη λαχταρούν την ίδια δόση νικοτίνης που έπαιρναν προηγουμένως. Συνεπώς, οι καπνιστές που το κάνουν αυτό συνήθως αντισταθμίζουν την έλλειψη καπνίζοντας περισσότερα τσιγάρα, εισπνέοντας πιο βαθιά και πιο συχνά τον καπνό ή καπνίζοντας περισσότερο το κάθε τσιγάρο. Ακόμα και για εκείνους που δεν προσπαθούν να αντισταθμίσουν την έλλειψη νικοτίνης, τα οφέλη για την υγεία είναι μικρά σε σύγκριση με τα οφέλη που προκύπτουν αν κόψουν εντελώς το κάπνισμα. Τι θα πούμε για το κάπνισμα πίπας και πούρων; Μολονότι η καπνοβιομηχανία λανσάρει εδώ και καιρό το κάπνισμα πίπας και πούρων ως σύμβολο κοινωνικού γοήτρου, ο καπνός που απελευθερώνουν είναι το ίδιο θανατηφόρος με των τσιγάρων.
Ακόμα και αν οι καπνιστές δεν εισπνέουν τον καπνό από τα πούρα ή την πίπα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο στα χείλη, στο στόμα και στη γλώσσα. Είναι ο καπνός που δεν καπνίζεται ακίνδυνος; Αυτός βγαίνει σε δύο τύπους: καπνός για πιπίλισμα και καπνός για μάσημα. Το πρώτο είδος είναι καπνός σε σκόνη, ο οποίος συνήθως πουλιέται σε κουτάκια ή σε σακουλάκια. Συχνά, οι χρήστες βάζουν αυτόν τον καπνό στην εσωτερική πλευρά του κάτω χείλους ή του μάγουλου. Ο καπνός για μάσημα πουλιέται σε μακριά κυλινδρικά κομμάτια, συνήθως μέσα σε σακουλάκια.

Όπως δείχνει και το όνομά του, αυτόν τον καπνό τον μασάνε, δεν τον πιπιλάνε. Καί τα δύο αυτά είδη καπνού προξενούν δύσοσμη αναπνοή, κιτρινισμένα δόντια, καρκίνο του στόματος και του φάρυγγα, εθισμό στη νικοτίνη, λευκά έλκη στο στόμα τα οποία μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, ουλίτιδα και απώλεια του οστού γύρω από το δόντι. Είναι σαφές ότι το πιπίλισμα ή το μάσημα καπνού δεν είναι σοφή εναλλακτική λύση αντί του καπνίσματος. Πώς θα ΩΦεληθείτε αν το Κόψετε; Ας υποθέσουμε ότι είστε συστηματικός καπνιστής. Τι θα συμβεί όταν κόψετε το κάπνισμα; Μέσα σε 20 λεπτά μετά το τελευταίο σας τσιγάρο, η πίεσή σας θα πέσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Έπειτα από μια εβδομάδα, το σώμα σας θα έχει απαλλαχτεί από τη νικοτίνη.

Έπειτα από ένα μήνα, ο βήχας, το βούλωμα της μύτης, η κόπωση και το λαχάνιασμα θα αρχίσουν να μειώνονται. .Επειτα από πέντε χρόνια, ο κίνδυνος να πεθάνετε από καρκίνο του πνεύμονα θα έχει μειωθεί κατά 50 τοις εκατό. Έπειτα από 15 χρόνια, ο κίνδυνος στεφανιαίας νόσου θα είναι ίσος με εκείνον ενός ατόμου που δεν έχει καπνίσει ποτέ.
Τα φαγητά σας θα έχουν καλύτερη γεύση. Η αναπνοή σας, το σώμα σας και τα ρούχα σας θα μυρίζουν καλύτερα. Δεν θα χρειάζεται πια να μπαίνετε στον κόπο ή να κάνετε έξοδα για να αγοράσετε τσιγάρα. Θα νιώθετε ότι έχετε πετύχει κάτι. Αν έχετε παιδιά, το παράδειγμά σας θα μειώσει την πιθανότητα να γίνουν καπνιστές. Πιθανώς θα ζήσετε περισσότερο.

Γιατί Είναι Τόσο Δύσκολο να το Κόψει Κανείς

Είναι δύσκολο να κόψει κάποιος το κάπνισμα -ακόμα και εκείνοι που έχουν ισχυρό κίνητρο. Βασικά, αυτό συμβαίνει επειδή η νικοτίνη που υπάρχει στον καπνό είναι πολύ εθιστικό ναρκωτικό. «Όταν εξετάστηκε η εθιστική δράση ορισμένων ψυχοδραστικών φαρμάκων, διαπιστώθηκε ότι η νικοτίνη είναι πιο εθιστική από την ηρωίνη [και] την κοκαtνη», δηλώνει η WHO. Σε αντίθεση με την ηρωίνη και την κοκαtνη, η νικοτίνη δεν προξενεί μια κατάσταση ολοφάνερης, έντονης ευφορίας, και έτσι είναι εύκολο να υποτιμήσει κάποιος τη δύναμή της. Εντούτοις, η ήπια ευφορία που προξενεί κάνει τους περισσότερους ανθρώπους να εξακολουθούν να καπνίζουν προκειμένου να νιώθουν αυτό το αίσθημα συνεχώς. Η νικοτίνη όντως αλλάζει τη διάθεσή σας και καταπραίνει την ανησυχία. Ωστόσο, η ένταση που μειώνεται με το τσιγάρο προξενείται εν μέρει από τη λαχτάρα για την ίδια τη νικοτίνη.

Είναι επίσης δύσκολο να κόψει κάποιος το κάπνισμα επειδή αυτό γίνεται μια συνήθεια που αποτελεί πλέον μέρος του τρόπου συμπεριφοράς του. Εκτός από τον εθισμό στη νικοτίνη, το άναμμα του τσιγάρου και η εισπνοή του καπνού γίνεται μια συχνά επαναλαμβανόμενη, μηχανική διαδικασία για τους καπνιστές. "Κρατάω απασχολημένα τα χέρια μου". "Γεμίζει το χρόνο μου", ίσως πουν μερικοί. Ένας τρίτος παράγοντας που δυσκολεύει τους ανθρώπους να κόψουν το κάπνισμα είναι ότι αυτό έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής ζωής. Η καπνοβιομηχανία δαπανάει σχεδόν έξι δισεκατομμύρια δολάρια (περ. 1,8 τρισ. δρχ.) κάθε χρόνο σε διαφημιστικές εκστρατείες οι οποίες παρουσιάζουν τους καπνιστές σαν γοητευτικούς, δραστήριους, υγιείς και έξυπνους ανθρώπους. Πολλές φορές τους δείχνουν να κάνουν ιππασία, να κολυμπούν, να παίζουν τένις ή να ασχολούνται με κάποια άλλη ελκυστική δραστηριότητα. Κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα δείχνουν ανθρώπους να καπνίζουν και αυτοί δεν είναι πάντοτε οι κακοί. Τα τσιγάρα πουλιούνται νόμιμα και μπορεί να τα βρει κανείς εύκολα σχεδόν παντού. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε πάντα κοντά μας κάποιον που καπνίζει. Δεν μπορεί να αποφύγει κανείς αυτές τις επιρροές.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιο χάπι που να σταματάει την επιθυμία για κάπνισμα, όπως η ασπιρίνη μπορεί να σταματάει τον πονοκέφαλο. Προκειμένου να πετύχει κάποιος στο δύσκολο αγώνα για να κόψει το κάπνισμα, πρέπει να έχει κίνητρο.
Όπως και το αδυνάτισμα, έτσι και αυτό απαιτεί ισχυρή και μακρόχρονη δέσμευση. Η ευθύνη για την Eπιτυχια ανήκει στο άτομο που καπνίζει.

Βοηθήστε τα Αγαπημένα σας Πρόσωπα να το Κόψουν

Αν εσείς δεν καπνίζετε και γνωρίζετε τους κίνδυνους του καπνίσματος πιθανώς στεναχωριέστε όταν βλέπετε τους φίλους σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να συνεχίζουν το κάπνισμα .
Τι μπορείτε να κάνετε για να τους βοηθήσετε να το κόψουν ; Η γκρίνια , τα παρακάλια , ο εξαναγκασμός και ο σαρκασμός σπάνια έχουν επιτυχία .
Το ίδιο αληθεύει και όταν τους κάνετε κήρυγμα .
Αντί να το κόψει , ο καπνιστής ίσως ανάψει τσιγάρο για να απαλύνει το συναισθηματικό πόνο που μπορεί να νιώθει αν χρησιμοποιείτε τέτοιες μεθόδους .
Γιαυτο προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να κόψει κανείς το κάπνισμα , καθώς και ότι μερικοί δυσκολεύονται πολύ περισσότερο από άλλους .
Δεν μπορείτε να αναγκάσετε κάποιον να κόψει το κάπνισμα .
Η εσωτερική δύναμη και η θέληση για να το κάνει αυτό ένας καπνιστής πρέπει να προέρχονται από τον ίδιο .
Χρειάζεται να βρείτε στοργικούς τρόπους για να ενθαρρύνετε και να υποστηρίξετε
κάποιον που επιθυμεί να το κόψει .
Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό ;
Την κατάλληλη στιγμή , μπορείτε να εκφράσετε την αγάπη σας για το άτομο και να του πείτε ότι ανησυχείτε επειδή καπνίζει .
Εξηγήστε του ότι είστε πρόθυμοι να τον υποστηρίξετε αν αποφασίζει να το κόψει .
Ασφαλώς , αν χρησιμοποιείτε αυτήν την τακτική πολύ συχνά , τότε θα χάσει την αποτελεσματικότητα και το νόημα της .
Τι μπορείτε να κάνετε αν το αγαπημένο σας πρόσωπο αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα ;
Να θυμάστε ότι ίσως έχει συμπτώματα στέρησης , στα οποία περιλαμβάνεται η ευερεθιστότητα και η κατάθλιψη .
Μπορεί επίσης να παρουσιαστούν πονοκέφαλοι και δυσκολία στον ύπνο .
Να του υπενθυμίζετε ότι αυτά τα συμπτώματα είναι απλώς προσωρινά είναι σημάδια που αποκαλύπτουν ότι το σώμα του προσαρμόζεται σε μια καινούρια και υγιή ισορροπία .
Να είστε χαρούμενοι και θετικοί .
Να εκφράζετε τη χαρά σας για την απόφαση του να κόψει το κάπνισμα .
Σε όλη αυτή την περίοδο , να το βοηθάτε να αποφεύγει τις καταστάσεις που δημιουργούν άγχος και οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υποτροπή .
Τι μπορεί να γίνει αν υπάρξει υποτροπή ;
Προσπαθήστε να μην αντιδράσετε έντονα .
Να είστε συμπονετικοί .
Να βλέπετε την κατάσταση ως μια ευκαιρία να μάθετε κάτι και οι δυο σας , η οποία θα κάνει πιθανότερη την επιτυχία της επόμενης προσπάθειας .

Πως μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα

Όπως όταν επιδιώκετε να μάθετε ποδήλατο έτσι και όταν προσπαθείτε να κόψετε το κάπνισμα σπάνια το καταφέρνετε με την πρώτη φορά .
Γι αυτό αν έχετε αποφασίσει να το κόψετε θα πρέπει να είστε έτοιμοι να κάνετε επανειλημμένες προσπάθειες μέχρι να τα καταφέρετε .
Μη θεωρείται την υπότροπη ήττα .
Να τη βλέπετε ως ευκαιρία για να μάθετε κάτι , μια μικρή οπισθοχώρηση σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να αποδειχθεί επιτυχημένο .
Ακολουθούν ορισμένες εισηγήσεις που βοήθησαν άλλους .
Ίσως βοηθήσουν και εσάς .


Προετοιμαστείτε Διανοητικά για να Κόψετε το Κάπνισμα

Αρχικά πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας ότι αξίζει τον κόπο να το κόψετε .
Καταρτίστε έναν κατάλογο με τους λόγους για τους οποίους θέλετε να το κάνετε αυτό , περιλαμβάνοντας και όλα τα οφέλη .
Αφού το κόψετε να ανασκοπείτε αυτόν τον κατάλογο για να ενισχύετε την απόφαση σας .
Αναλύστε τις συνήθειες που έχετε σε σχέση με το κάπνισμα για να καθορίσετε ποτέ και γιατί καπνίζετε .
Ίσως το βρείτε υποβοηθητικό να καταγράψετε πότε και που καπνίζετε το κάθε τσιγάρο στην διάρκεια μιας μέρας .
Αυτό θα σας βοηθήσει να προβλέψετε ορισμένες καταστάσεις οι οποίες ίσως σας βάλουν σε πειρασμό να καπνίσετε αφού θα το έχετε κόψει .


Καθορίστε μια Συγκεκριμένη Ημερομηνία για να το Κόψετε

Διαλέξτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία για να το κόψετε και σημειώστε τη στο ημερολόγιο σας .
Είναι καλύτερο να διαλέξετε μια μέρα που δεν θα έχετε υπερβολικό άγχος από εξωτερικούς παράγοντες .
Όταν φτάσει αυτή η μέρα κόψτε το κάπνισμα τελείως-απότομα και ολοκληρωτικά .
Προτού φτάσει αυτή η μέρα πετάξτε τα σταχτοδοχεία , τα σπίρτα και τους αναπτήρες .
Καθαρίστε όλα τα ρούχα σας που μυρίζουν καπνό .
Ζητήστε την υποστήριξη των συναδέλφων των φίλων και της οικογενείας σας προκειμένου να σας ενθαρρύνουν στην προσπάθεια σας να κόψετε το κάπνισμα .
Μην διστάζετε να ζητάτε από τους άλλους να μην καπνίζουν μπροστά σας .
Προγραμματίστε ορισμένες δραστηριότητες για εκείνη τη μέρα .
Μπορείτε να πάτε σε μέρη όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα , όπως σε κάποιο μουσείο η θέατρο .
Θα μπορούσατε επίσης να ασκηθείτε - να κολυμπήσετε , να κάνετε μια βόλτα με το ποδήλατο η ένα μακρινό περίπατο .

Αντιμετωπίστε το Σύνδρομο Στέρησης

Αν είστε μανιώδης καπνιστής , πιθανώς θα νιώσετε συμπτώματα στέρησης , τα οποία αρχίζουν λίγες ώρες μετά το κάπνισμα του τελευταίου τσιγάρου .
Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ευερεθιστότητα , ανυπομονησία , εχθρότητα , άγχος , κατάθλιψη , αϋπνία , νευρικότητα , αυξημένη όρεξη και ακατάσχετη επιθυμία για κάπνισμα .
Ίσως ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει κάποια φαρμακευτική αγωγή που θα απαλύνει αυτά τα συμπτώματα .
Επιπρόσθετα , μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε την μάχη.
Στην διάρκεια των λίγων πρώτων δύσκολων εβδομάδων , να τρώτε τροφές με λίγες θερμίδες και να πίνετε άφθονο νερό .
Μερικοί το βρίσκουν υποβοηθητικό να τσιμπολογούν ωμά λαχανικά , όπως καρότα η σέλινο .
Αν ασκείστε , θα αποφύγετε την αύξηση βάρους και θα καταπραΰνετε τα νεύρα .
Να αποφεύγετε μέρη και καταστάσεις που θα σας βάλουν σε πειρασμό να καπνίσετε .
Να καταπολεμάτε τους εσφαλμένους συλλογισμούς οι οποίοι ίσως σας βάλουν σε πειρασμό να καπνίσετε .
Ακολουθούν μερικές σκέψεις που είναι συνηθισμένες στη διάρκεια αυτής της περιόδου :
«θα καπνίσω μόνο σήμερα για να τα βγάλω πέρα με αυτή την δυσκολία » «το κάπνισμα είναι η μοναδική κακή συνήθεια που έχω » «ο καπνός δεν μπορεί να είναι τόσο βλαβερός μερικοί μανιώδεις καπνιστές ζουν πάνω από 90 χρόνια » «έτσι και αλλιώς από κάτι θα πεθάνω » « δεν μπορείς να απολαύσεις την ζωή χωρίς κάπνισμα »
Αν είστε έτοιμοι να ενδώσετε , καθυστερήστε . Αν περιμένετε μόλις δέκα λεπτά μπορείτε να σας περάσει η έντονη επιθυμία .
Μερικές φορές η σκέψη και μόνο ότι δεν θα καπνίσετε ποτέ ξανά μπορεί να σας φαίνετε αφόρητη .
Αν νιώθετε έτσι , συγκεντρώστε τις προσπάθειες σας στο να κόψετε το κάπνισμα μόνο για σήμερα .


Παραμείνετε Πρώην Καπνιστής

Οι πρώτοι τρεις μήνες είναι οι πιο δύσκολοι , αλλά ακόμα και ύστερα από αυτούς θα πρέπει , όταν είναι δυνατόν , να αποφεύγετε τους καπνιστές και τις καταστάσεις που μπορεί να σας βάλουν σε πειρασμό να καπνίσετε .
Μην αυταπατάστε σκεφτόμενοι ότι μπορείτε να καπνίζετε που και που , ακόμα και αν έχετε σταματήσει το κάπνισμα για έναν χρόνο η περισσότερο .
Αντισταθείτε στον πειρασμό να καπνίσετε «μόνο ένα τσιγάρο» .
Το ένα μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε περισσότερα , και σύντομα θα έχετε καταστρέψει όλη τη σκληρή προσπάθεια που κάνατε για να κόψετε το κάπνισμα .
Ωστόσο , αν υποκύψετε και καπνίσετε ένα τσιγάρο , δεν υπάρχει λόγος να καπνίσετε και άλλο .
Αν υπάρξει κάποια υποτροπή κόψτε το ξανά .
Εκατομμύρια καπνιστές έχουν καταφέρει να κόψουν το κάπνισμα .
Με αποφασιστικότητα και επιμονή , μπορεί να τα καταφέρετε και εσείς !!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος fiskilis την 31 Μάιος 2006 02:20, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
goofakos
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Απρ 2005 00:05
Τοποθεσία: Somewhere between that riff and the other one.

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από goofakos » 18 Μάιος 2005 23:48

1) Δεν έχεις την επιλογή "Οχι, θέλω να το αρχίσω" :P
2) www.smoking.gr
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Μάιος 2005 00:12

Μπράβο καλά έκανες και τα γράφεις για να μάθουμε και κάτι παραπάνω από όσα ξέρουμε!!!! :wink:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Μάιος 2005 00:17

ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ:

Σε 20 λεπτά:
Η πίεση του αίματος και οι σφυγμοί πέφτουν στο κανονικό.
Η θερμοκρασία των άκρων ανεβαίνει στο κανονικό.

Σε 8 ώρες:
Το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα πέφτει στο κανονικό.
Το οξυγόνο ανεβαίνει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Σε 24 ώρες:
Μειώνεται η πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

Σε 48 ώρες:
Ενδυναμώνει η γεύση και η όσφρηση.

Σε 72 ώρες:
Η αναπνοή αρχίζει να λειτουργεί ομαλότερα.
Αυξάνεται η χωρητικότητα των πνευμόνων.

Από 2 εβδομάδες έως 3 μήνες:
Η κυκλοφορία του αίματος βελτιώνεται.
Το περπάτημα γίνεται ευκολότερο.
Η λειτουργία των πνευμόνων αυξάνεται κατά 30%.

Από 1 έως 9 μήνες:
Σταματάει ο βήχας και η κούραση.
Η αναπνοή διαρκεί περισσότερο.
Αρχίζει η ανάπλαση του ενδοθηλίου των βρόγχων.

Μετά από 5 χρόνια:
Ο θάνατος από καρκίνο του πνεύμονα στο μέσο καπνιστή (ένα πακέτο την ήμερα) μειώνεται (κατά 50%) από 137 ανά 100.000 σε 72 ανά 100.000.

Μετά από 10 χρόνια:
Οι προκαρκινικές κυψέλες αντικαθίστανται.
Οι πιθανότητες άλλων καρκίνων (στόματος, λάρυγγα, οισοφάγου), κύστεων (νεφρών και παγκρέατος) μειώνονται.
ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΒΟΥΜΕ ΤΣΙΓΑΡΟ - ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ "ΑΝΕΒΑΖΕΙ" Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ;

"Δούρειος Ίππος" για το τσιγάρο είναι η νικοτίνη, μία ελαιώδης χημική ένωση που περιέχει άζωτο. Αν υποθέσουμε ότι ο καπνιστής τραβάει μόνο μία ρουφηξιά από το τσιγάρο του και στη συνέχεια το σβήνει, ο μηχανισμός που τίθεται σε λειτουργία αμέσως μετά είναι ο εξής: η νικοτίνη που εισπνεύσθηκε μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος και φτάνει παντού συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Στον εγκέφαλο φτάνει μέσα σε 8 έως 18 δευτερόλεπτα. Εκεί διεγείρει τους νευρώνες και αυτομάτως στέλνονται διάφορα μηνύματα στα όργανα του καπνιστή: δίνεται η εντολή να εκκριθεί αδρεναλίνη, "ειδοποιείται" η καρδιά να αρχίσει να χτυπά πιο γρήγορα, τα αγγεία συσπώνται, απελευθερώνεται γλυκόζη κ.λ.π. Η νικοτίνη σε μικρή ποσότητα διεγείρει, ενώ σε μεγάλη ναρκώνει και προκαλεί το θάνατο. Η περιεκτικότητα της στο αίμα πέφτει κατά 50% μισή ώρα μετά από μία ρουφηξιά και κατά 75% στα τρία τέταρτα της ώρας. Η δράση των ορμονών που εκκρίθηκαν διαρκεί επίσης περίπου μίση ώρα. Από τη στιγμή που μειώνεται η περιεκτικότητα της νικοτίνης στο αίμα, ο καπνιστής νιώθει την ανάγκη να ανεβάσει εκ νέου τα επίπεδα της, γι' αυτό οι περισσότεροι καπνίζουν περίπου ένα πακέτο την ημέρα - δύο τσιγάρα την ώρα. Στους μανιώδεις καπνιστές η νικοτίνη σωρεύεται στον οργανισμό και "αρκεί" ακόμα και για τις ώρες του ύπνου.

Επειδή πάντως, τα επίπεδα μειώνονται πολύ στη διάρκεια της νύχτας, το πρωινό τσιγάρο προκαλεί πάντα μία έντονη ευχαρίστηση - γεγονός που αποδίδεται στο ότι η νικοτίνη προκαλεί την έκκριση της ντοπαμίνης, μίας ουσίας που μοιάζει με ορμόνη, αλλά είναι νευροδιαβιβαστής. Η ντοπαμίνη συνδέεται με το αίσθημα της ικανοποίησης και της απόλαυσης του σεξ ή του καλού φαγητού. Τα επόμενα τσιγάρα πάντως ανάβονται μηχανικά, γιατί δεν προκαλούν το ίδιο αίσθημα ευχαρίστησης. Ο οργανισμός μένει σχετικά αδιάφορος, επειδή τα επίπεδα της νικοτίνης δεν προλαβαίνουν να πέσουν στο μηδέν, και έτσι οι νευρώνες δεν διεγείρονται όσο με το πρώτο τσιγάρο. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου, η νικοτίνη -δυστυχώς- διεγείρει τα εγκεφαλικά κύτταρα, ώστε να δημιουργούν νέους νευρώνες για την υποδοχή της, με αποτέλεσμα, όσο περισσότερο καπνίζει ένα άτομο, τόσο περισσότερα τσιγάρα να ζητά. Οι νέοι νευρώνες "απαιτούν" τη δική τους "δόση" και το αίσθημα "κορεσμού" των εγκεφαλικών νευρώνων από νικοτίνη ικανοποιείται πλέον με όλο και μεγαλύτερο αριθμό τσιγάρων. Σύμφωνα με τη σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χιούστον, αυτοί οι επιπλέον νευρώνες που κάνουν τον άνθρωπο να αποζητά όλο και περισσότερη νικοτίνη αρχίζουν να ατροφούν και να εξαφανίζονται περίπου ενάμισι μήνα μετά το κόψιμο του τσιγάρου. Η ανάμνηση, όμως, της ευχαρίστησης που έφερνε κάποτε η νικοτίνη, - προκαλώντας έκκριση ντοπαμίνης - διαρκεί, και έτσι ο πρώην καπνιστής μπορεί ανά πάσα στιγμή να παρεκτραπεί και να ξαναρχίσει το κάπνισμα.


ΠΩΣ ΔΡΑ ΤΟ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ...


Πρόκειται για την ίδια δηλητηριώδη ουσία που εκπέμπεται από τα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Ενώ η νικοτίνη κάνει την καρδιά να χτυπά πιο γρήγορα, το μονοξείδιο του άνθρακα της στερεί το έχτρα οξυγόνο που της χρειάζεται. Η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη και η θερμοκρασία του σώματος πέφτει κατά ένα - δύο δέκατα. Αυτή η "κόντρα" γίνεται αιτία για πολλές καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις.ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ Η ΠΙΣΣΑ...Ανάμεσα στις 4.000 ουσίες που περιέχει το τσιγάρο, η πίσσα είναι από τις πλέον βλαβερές. Πρόκειται για ένωση πολλών και καρκινογόνων ουσιών, έχει σκούρο χρώμα και κολλώδη υφή. Επικάθεται στους βλεννογόνους τους στόματος, των πνευμόνων, του στομάχου και του εντέρου, συμβάλλοντας στην πρόκληση καρκίνου αυτών των περιοχών, αλλά και στην εκδήλωση εμφυσήματος, χρόνιων αναπνευστικών παθήσεων κ.λ.π. Ο οργανισμός εν τω μεταξύ αναλώνει όλα τα αποθέματα βιταμίνης C.ΤΑ "ΘΕΤΙΚΑ" ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ, Η ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ...


1.

Βοηθά στην αντιμετώπιση στρεσογόνων, δυσάρεστων και οδυνηρών καταστάσεων.
2.

Βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης σας.
3.

Σας χαλαρώνει.
4.

Το βλέπετε σαν διάλειμμα στη δουλειά.
5.

Σας κάνει να νοιώθετε καλύτερα σε στενάχωρες στιγμές.
6.

Νοιώθετε ότι σπάει η ανία σας σε περιόδους πλήξης.
7.

Δίνει "δουλειά" στα χέρια σας.
8.

Σας βοηθάει να μην παχύνετε.
9.

Κάνει τις ευχάριστες στιγμές ακόμα πιο απολαυστικές.
10.

Σας γλιτώνει από τα συμπτώματα απεξάρτησης.
11.

Σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα στις κοινωνικές συναναστροφές.
12.

Είναι "δεμένο" με τον καφέ ή το ουίσκι σας και αναπόσπαστο "επιδόρπιο" μετά από κάθε γεύμα ή μετά το σεξ.ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ... ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ!

ΠΡΙΝ ΔΙΑΚΟΨΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ "ΕΧΘΡΟ". ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΑΣ...

*

Καταγράψτε κάτω από ποιες συνθήκες ανάβετε πιο συχνά τσιγάρο (ανία, άγχος, παρέα, μοναξιά, τηλεόραση, χαρτιά, με τον καφέ κ.τ.λ.)
*

Βαθμολογήστε την επιθυμία σας από το 0 μέχρι το 5, δηλαδή με το μηχανικό άναμμα μέχρι το "απόλυτα αναγκαίο".
*

Εντοπίστε τις φάσεις κατά τις οποίες ανάβετε τσιγάρο μηχανικά, χωρίς δηλαδή να το επιθυμείτε ιδιαίτερα και κάντε μία προσπάθεια να αρχίσετε να το κόβετε σταδιακά σε αυτές ακριβώς τις σχετικά αδιάφορες φάσεις.
*

Βρείτε από πριν κάτι που θα σας χρησίμευε για αντιπερισπασμό τις στιγμές που θέλετε πολύ να ανάψετε τσιγάρο. Δοκιμάστε τη χαλάρωση, ή τη γυμναστική, τη βόλτα, το σεξ, τους φρουτοχυμούς, τις ασκήσεις αναπνοής κ.λ.π.
*

Μην αγνοείτε τις διαφημίσεις των τσιγάρων και μην τις αντιμετωπίζετε σαν ταμπού. Απεναντίας, να τις κοιτάτε προσεκτικά και να αναλύετε τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να σαγηνεύσουν ή και να παραπλανήσουν τον καταναλωτή. Γελοιοποιήστε τον τρόπο με τον οποίο συνδέουν το τσιγάρο με έναν προκλητικό τρόπο ζωής, με τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας και την αντιστρόφως ανάλογη σχέση που έχει το κάπνισμα με το σεξ. Εάν καταφέρετε να δείτε αυτές τις διαφημίσεις με χιούμορ και να αποκρυπτογραφήσετε λογικά τη χρήση των χρωμάτων τους και των μηνυμάτων τους, όχι μόνο θα πάψετε στο μέλλον να επηρεάζεστε έμμεσα από αυτές, αλλά θα βοηθήσετε πολύ τον εαυτό σας να απαλλαγεί από τη συναισθηματική φόρτιση που ήδη νιώθετε για το τσιγάρο και από την υποσυνείδητη επιρροή των διαφημίσεων αυτών επάνω σας κατά το παρελθόν.*

Συμφιλιωθείτε με τις αδυναμίες σας και να μην απορρίπτετε τον εαυτό σας επειδή νιώθει εξαρτημένος από το τσιγάρο. Εάν το τσιγάρο δεν είχε τίποτα το θετικό, κανένας δεν θα κάπνιζε. Το θέμα είναι να μπορέσετε σταδιακά να βάλετε στη ζυγαριά τα αρνητικά του και να την αφήσετε να γείρει προς την απεξάρτηση.
*

Τα ηρεμιστικά χάπια γενικά δεν ενδείκνυνται και προκαλούν πολλές φορές εξάρτηση. Πιθανόν, όμως, εν κατακλείδι να βλάπτουν λιγότερο από το τσιγάρο. Επιπλέον, κάποιοι άνθρωποι βοηθήθηκαν σημαντικά από αυτά για να αντιμετωπίσουν είτε την προοπτική να κόψουν το κάπνισμα (παίρνοντάς τα δύο εβδομάδες πριν από τη διακοπή) είτε στη συνέχεια, όταν ο εκνευρισμός τους από τη διακοπή ήταν αφόρητος για τους ίδιους ή για το περιβάλλον τους.
*

Καπνίζετε συνειδητά, δηλαδή όπως όποια άλλη δραστηριότητα κάνετε, και πείτε "τώρα θα καπνίσω ένα τσιγάρο". Έτσι, σιγά-σιγά θα αποσυνδέετε το τσιγάρο από παράλληλες δραστηριότητες, όπως είναι η οδήγηση, το γράψιμο ή το τηλέφωνο, το συνειδητό κάπνισμα βοηθά μακροπρόθεσμα στην αντιμετώπιση του "μηχανικού καπνίσματος".
*

Πίνετε πολλά νερά, για να αποτοξινώνεται ο οργανισμός και να καθαρίζει συχνότερα, ώστε να αποβάλλει μεγαλύτερη ποσότητα νικοτίνης και να μπορέσετε να απαλλαγείτε πιο γρήγορα από το σύνδρομο στέρησης.
*

Να λετε συχνά στον εαυτό σας, χρησιμοποιώντας το όνομά σας, ότι τον αγαπάτε. Να προσπαθήσετε συνειδητά και με ευαισθησία να το επαναλαμβάνετε και όταν ανάβετε τσιγάρο.
*

Μη βλέπετε το κόψιμο του τσιγάρου σαν θυσία, κατά την οποία χάνετε μία χαρά για γενικά και αόριστα "καλή υγεία", αλλά σαν ανταλλαγή μιας μικρής χαράς με άλλες, πολύ μεγαλύτερες.

ΠΗΓΗ
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
agrippas
Script Master
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 14:52
Τοποθεσία: Υπερπέραν
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από agrippas » 19 Μάιος 2005 00:32

Ναι, έχουνε βάση όλα αυτά αλλά περνάνε ένα αφάνταστα λάθος μήνυμα.

Λέγοντας ότι ο καπνός είναι πιο εξαρτησιογόνος από την ηρωίνη και την κοκαΐνη ενώ ταυτόχρονα δεν προξενεί ευχαρίστηση είναι σαν να λες ξεκάθαρα: "Είναι προτιμότερο να παίρνετε ναρκωτικά από το να καπνίζετε". Βλέποντας τώρα ο άλλος τους περισσότερους γύρω του ν' ανάβουν ένα τσιγαράκι από συνήθεια, κάνει αυτόματα το συνειρμό και απενοχοποιεί τα ναρκωτικά!

Κακό είναι το κάπνισμα, εξίσου κακό όσο και το κινητό τηλέφωνο και η λιπαρή μπριζόλα. Μπορώ εύκολα κι εγώ να γράψω λίστες με το τι συμβαίνει στον οργανισμό κάποιου όταν κόψει τις μπριζόλες. Είναι όμως ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΟ, όπως και το κινητό τηλέφωνο, όπως και η λιπαρή μπριζόλα. Όταν κάποιος καπνίζει δεν είναι "υπό την επήρεια" της νικοτίνης (αντίθετα με άλλες ουσίες), δεν είναι επιρρεπής σε ατυχήματα (αν εξαιρέσουμε το κάψιμο της μοκέτας από την κάφτρα) ούτε σε προκλητική/επικίνδυνη συμπεριφορά. Όταν κάποιος καπνίζει δεν "προσαρμόζει" ανάλογα το φιλικό του κύκλο όπως κάνουν χρήστες άλλων ΔΗΘΕΝ αθώων & μη εξαρτησιογόνων ουσιών και δεν περιθωριοποιείται στο τέλος.

Καπνίζω από 15 χρονών. Δεν το έχω κόψει ποτέ και δε θέλησα να το κόψω. Ξέρω πως αν το κάνω θα μου λείψει. Είναι απαίσια συνήθεια γιατί μπορεί να πεθάνω 2-3 χρόνια νωρίτερα και μου δημιουργεί προβλήματα με τα smoke alarms. Φασαρίες, πυροσβεσικές, χαμός, επειδή άναψα ένα τσιγαράκι. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ όμως. Μην το βάζουμε στα ναρκωτικά και να παίζουμε με τους συνειρμούς αυτών που θα διαβάσουν κινδυνεύοντας να τους κάνουμε να τα θεωρήσουν αθωότερα του τσιγάρου!!!

Άβαταρ μέλους
xultimatex
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2505
Εγγραφή: 26 Ιούλ 2003 13:02
Τοποθεσία: Ξάνθη
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από xultimatex » 19 Μάιος 2005 00:49

Aggripas, αν νομίζεις ότι θα σου αφαιρέσει μόνο τρια χρόνια πιστεύω ότι σε ξεγέλασαν! Δε θέλω να είμαι απαισιόδοξος αλλά με αυτό κ!@#%^πραμα δε μπορείς να κάνεις και θετικές σκέψεις. Πολύ περισσότερα είναι τα κακά που μπορεί να συμβούν και νομίζω ότι αναφέρονται παραπάνω και στα links.
:arrow: Αν προσπαθείς πολύ για να πετύχεις κάτι, ίσως το κάνεις με λάθος τρόπο...

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από cordis » 19 Μάιος 2005 01:35

πρόσθεσα και την επιλογή το έχω κόψει και την επέλεξα κιόλας :)

με λένε Γιάννη και είμαι 10 μήνες καθαρός... :P :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από EkLekTos » 19 Μάιος 2005 01:43

Πως αντέχεις ρε Γιάννη??? :clap: :clap: :clap: :clap: :victory: :victory: :victory: :victory:
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
af
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2928
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2003 17:18
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από af » 19 Μάιος 2005 01:56

Εγω πιστεύω ότι παίζει ρόλο και το τι μάρκα τσιγάρων καπνίζεις.
Πχ τα Marlboro είναι τα πιο εθιστικά τσιγάρα από ότι έχω ακούσει και δεν μπορείς να τα αλλάξεις με τπτ ενώ εάν καπνίζεις κάτι άλλο ή πιο ελαφρύ είναι πιο εύκολο.

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από cordis » 19 Μάιος 2005 01:58

μπάαααα φήμες... όλα στο κεφάλι μας είναι... ;)
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από ThyClub » 19 Μάιος 2005 08:51

Πήγα να το κόψω και κάθε φορά που ήθελα ενα τσιγάρο έτρωγα μια καραμέλα...

Τώρα δεν μπορώ να κόψω τις καραμέλες :lol: :lol:

id12586
στις καρδιές μας
Δημοσιεύσεις: 8387
Εγγραφή: 23 Ιουν 2003 23:28
Τοποθεσία: Far away
Επικοινωνία:

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από id12586 » 19 Μάιος 2005 12:34

Καπνίζω απο τα 12 μου. Το ξεκινήσα γιατι μου άρεσε, και όχι για χαβαλέ ή μαγκιά αφού πολλοί μέχρι τότε φίλοι μου, μου έκοψαν την καλημέρα.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα, 7 χρόνια μετά, συνεχίζει να μου αρέσει...
Μπόρει κάποιες μέρες σαν και σήμερα, που είμαι κρυωμένος να σιχαίνομαι την ώρα και την στιγμή που το ξεκίνησα, αλλά μετά μου περνάει...
Chris at your Services
ΕικόναSacame de Aqui

Άβαταρ μέλους
LoRdOfThEPcS
Δημοσιεύσεις: 286
Εγγραφή: 18 Μαρ 2005 21:19
Τοποθεσία: Thessaloniki

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από LoRdOfThEPcS » 19 Μάιος 2005 12:36

Eimai mikros akoma kai Doksa tw Theo den exw dokimasei pote stin zwi mou tsigaro!!!!!Oute thelw na dokimasw!!
Thelw na zisw ygihs egw (kala an eksaireseis ta FastFood)!!!!!!!
Pantws shmantiko rolo paizei to perivalon!!!!Emena oi goneis mou den kapnizoun (kai oi perissoteroi filoi mou to idio) kai etsi einai kalytera gia mena!!!! :D :D :D

Άβαταρ μέλους
goofakos
Δημοσιεύσεις: 494
Εγγραφή: 18 Απρ 2005 00:05
Τοποθεσία: Somewhere between that riff and the other one.

31 Μαίου Ημέρα κατά του καπνίσματος εσυ τι κανεις ?

Δημοσίευση από goofakos » 19 Μάιος 2005 13:29

ThyClub :lol:
Τώρα τι θα πάρεις για να κόψεις τις καραμέλες :P ?
He who asks is a fool for five minutes, but he who does not ask remains a fool forever.


Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης