H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
thermaikos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 11 Μάιος 2005 15:09
Τοποθεσία: MAKEΔΟΝΙΑ
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από thermaikos » 18 Μάιος 2005 21:27

Η διαφήμιση στο χώρο του διαδικτύου ειδικά ρυθμίζεται για πρώτη φορά στην Οδηγία 2000/31 με σχέδιο προεδρικού διατάγματος.
Η μορφή της διαφήμισης πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη και μάλιστα σύμφωνα με νομικές ερμηνείες από το αρχικό της στάδιο.
Συνεπώς είναι αναγκαίο κατά την πρώτη εμφάνιση του αποστολέα και του περιεχομένου του ηλεκτρονικού μηνύματος να καθίσταται εμφανές πως πρόκειται για διαφημιστικού περιεχομένου επικοινωνία, ώστε να μη ξοδέψει χρόνο και χρήμα ο καταναλωτής (κόστος τηλεφωνικής σύνδεσης, συνδρομή) σε περίπτωση που δεν επιθυμεί να το αναγνώσει.
Το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που κυρώνει την Οδηγία 2000/31 ουσιαστικά επιτρέπει το spamming.
Συγκεκριμένα, αντίθετα με το αρ. 9 παρ. 10 του νόμου 2251/94 για την προστασία του καταναλωτή που προβλέπει ρητή συναίνεση του τελευταίου (opt in) για την αποστολή τέτοιων μηνυμάτων, το π.δ. προβλέπει ένα ηπιότερο για τους διαφημιστές (και δυσμενέστερο για τους καταναλωτές) μέτρο που συνίσταται στην πρωτοβουλία του καταναλωτή να δηλώσει στα σχετικά μητρώα την απροθυμία του να λαμβάνει "junk mail" (opt out).
Η αντίφαση του σχεδίου του π.δ. αυτού στο νόμο για την προστασία του καταναλωτή δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στην αβλεψία της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που το συνέταξε.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει ο διαφημιζόμενος να διαγράψει από το αρχείο του προσωπικά στοιχεία του καταναλωτή που τυχόν τηρεί μετά την παραπάνω δήλωση του τελευταίου.

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από EkLekTos » 18 Μάιος 2005 21:28

:o :o
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

thermaikos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 11 Μάιος 2005 15:09
Τοποθεσία: MAKEΔΟΝΙΑ
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από thermaikos » 18 Μάιος 2005 21:30

κουφάθηκα!!!! Τι αλλο θα δούμε?

thermaikos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 11 Μάιος 2005 15:09
Τοποθεσία: MAKEΔΟΝΙΑ
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από thermaikos » 18 Μάιος 2005 21:39

Η Οδηγία 2000/31 αναφέρει ότι τα κράτη μέλη τα οποία επιτρέπουν μη ζητηθείσα εμπορική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να εξασφαλίσουν ότι η εν λόγω εμπορική επικοινωνία από φορέα παροχής υπηρεσιών εγκατεστημένο στο έδαφός τους πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη σαφώς και επακριβώς αμέσως μόλις περιέλθει στον παραλήπτη.........
Τι θέλει λοιπόν να πεί ο ποιητής?????

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από fiskilis » 18 Μάιος 2005 22:20

Οδηγία 2000/31/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 8ης Ιουνίου 2000 για ορισμένες νομικές πτυχές των υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας, ιδίως του ηλεκτρονικού εμπορίου, στην εσωτερική αγορά

Ορισμούς των εννοιών "υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας", "φορέας παροχής υπηρεσιών", "εγκατεστημένος φορέας παροχής υπηρεσιών", "αποδέκτης της υπηρεσίας", "καταναλωτής", "εμπορικές επικοινωνίες", "νομοθετικώς κατοχυρωμένο επάγγελμα" κ.α.
Iσχύουσες εθνικές διατάξεις στην εσωτερική αγορά σχετικά με τις υπηρεσίες της Κοινωνίας της Πληροφορίας που παρέχει ένας φορέας.
Πληροφορίες για την εγκατάσταση και την πληροφόρηση, δηλαδή αντίστοιχα την αρχή της μη αναγκαίας προηγούμενης άδειας και τις γενικές πληροφορίες που πρέπει να παρέχονται σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο.
Πληροφορίες για τις εμπορικές επικοινωνίες όπως είναι οι παρεχόμενες πληροφορίες που πρέπει να πληρούν κάποιους όρους αλλά και τη spam αλληλογραφία.
Σύναψη συμβάσεων με ηλεκτρονικά μέσα και ελάχιστες παροχές του φορέα παροχής υπηρεσιών καθώς και αρχές που διέπουν την παραγγελία με τεχνολογικά μέσα.
Ευθύνη των μεσαζόντων παροχής υπηρεσιών είτε πρόκειται για απλή μετάδοση, είτε για αποθήκευση σε κρυφή μνήμη (Caching) είτε για φιλοξενία.
Πληροφορίες για την κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας από τις ενώσεις ή οργανώσεις επαγγελματιών και καταναλωτών.
Πληροφορίες για τον εξώδικο διακανονισμό των διαφορών ενός φορέα παροχής και ενός αποδέκτη μιας υπηρεσίας της Κοινωνίας της Πληροφορίας.
Περίληψη

Η Οδηγία 2000/31/ΕΚ που αποτελεί τη σπουδαιότερη οδηγία σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει ως στόχο την ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς, εξασφαλίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία των υπηρεσιών της Κοινωνίας της Πληροφορίας μεταξύ των κρατών μελών.

Ορίζει τις έννοιες "υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας", "φορέας παροχής υπηρεσιών", "εγκατεστημένος φορέας παροχής υπηρεσιών", "αποδέκτης της υπηρεσίας", "καταναλωτής", "εμπορικές επικοινωνίες", "νομοθετικώς κατοχυρωμένο επάγγελμα" κ.α.

Κάθε κράτος μέλος μεριμνά ώστε οι υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας που παρέχει ένας φορέας εγκατεστημένος στο έδαφός του να τηρούν τις ισχύουσες εθνικές διατάξεις του οι οποίες εμπίπτουν στο συντονισμένο τομέα.

Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι η ανάληψη και η άσκηση δραστηριότητας φορέα παροχής υπηρεσίας της Κοινωνίας της Πληροφορίας δεν μπορεί να υπαχθεί σε καθεστώς προηγούμενης παροχής άδειας ή σε οποιαδήποτε άλλη προϋπόθεση ισοδυνάμου αποτελέσματος.

Εκτός από άλλες προϋποθέσεις πληροφόρησης που προβλέπονται από το κοινοτικό δίκαιο, τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι οι εμπορικές επικοινωνίες που συνιστούν υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας ή αποτελούν μέρος της πληρούν τουλάχιστον τους αναφερόμενους όρους.

Τα κράτη μέλη τα οποία επιτρέπουν μη ζητηθείσα εμπορική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εξασφαλίζουν ότι η εν λόγω εμπορική επικοινωνία από φορέα παροχής υπηρεσιών εγκατεστημένο στο έδαφός τους πρέπει να είναι αναγνωρίσιμη σαφώς και επακριβώς ευθύς ως περιέλθει στον παραλήπτη.

Τα κράτη μέλη εξασφαλίζουν ότι η χρήση εμπορικών επικοινωνιών που συνιστούν υπηρεσία της Κοινωνίας της Πληροφορίας ή αποτελούν μέρος της, η οποία παρέχεται από μέλος νομοθετικώς κατοχυρωμένου επαγγέλματος, επιτρέπεται εφόσον τηρεί τους επαγγελματικούς κανόνες.

Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε το νομικό τους σύστημα να επιτρέπει τη σύναψη συμβάσεων με ηλεκτρονικά μέσα. Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι, σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της Κοινωνίας της Πληροφορίας η οποία συνίσταται στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ο αποδέκτης της υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών ή στην παροχή πρόσβασης στο δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής υπηρεσιών όσον αφορά τις μεταδιδόμενες πληροφορίες.

Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι, σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της Κοινωνίας της Πληροφορίας, η οποία συνίσταται στη μετάδοση πληροφοριών που παρέχει ένας αποδέκτης υπηρεσίας σε ένα δίκτυο επικοινωνιών, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής της υπηρεσίας, όσον αφορά την αυτόματη, ενδιάμεση και προσωρινή αποθήκευση των πληροφοριών.

Τα κράτη μέλη διασφαλίζουν ότι σε περίπτωση παροχής μιας υπηρεσίας της Κοινωνίας της Πληροφορίας η οποία συνίσταται στην αποθήκευση πληροφοριών παρεχομένων από έναν αποδέκτη υπηρεσίας, δεν υφίσταται ευθύνη του φορέα παροχής της υπηρεσίας για τις πληροφορίες που αποθηκεύονται μετά από αίτηση αποδέκτη της υπηρεσίας.

Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή ενθαρρύνουν την κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας σε κοινοτικό επίπεδο, από τις ενώσεις ή οργανώσεις επαγγελματιών και καταναλωτών και την εθελοντική διαβίβαση των σχεδίων των κωδίκων δεοντολογίας.

Τα κράτη μέλη μεριμνούν ώστε τα ένδικα μέσα του εθνικού δικαίου όσον αφορά τις υπηρεσίες της κοινωνίας της πληροφορίας, να επιτρέπουν την ταχεία λήψη μέτρων, συμπεριλαμβανόμενων προσωρινών μέτρων, προκειμένου να παύει οιαδήποτε παράβαση και να προλαμβάνεται περαιτέρω ζημία των ενεχόμενων συμφερόντων.

http://www.go-online.gr/ebusiness/speci ... cle_id=435

http://www.go-online.gr/files/legislati ... 1896736910

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14099
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από fiskilis » 18 Μάιος 2005 22:28

thermaikos έγραψε:H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται.
Οχι ακριβως δεν ειναι ετσι

Το θεμα ειναι πολυ σοβαρο και να δειτε οτι θα εχουμε αντιδρασεις
το θεμα ειναι που βρισκουν τα email και αν μπορουν να χρησιμοποιουν νομιμα την λιστα αυτη

Συμφωνα με το αρθρο 7 παραγραφο 2 πρεπει να υπαρχει ενα μητρωο οπου θα μπορεις να ζητας να μην σου στελνεται εμπορικο διαφημιστικο αυτοκλητο μηνυμα - smap

και εκει θα βασιστουμε ολοι για να μην μας ενοχλουν και να μπορουμε να αντιδρασουμε αμεσα

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από KGP » 18 Μάιος 2005 23:22

auto to mitroo to "krataei" kai to "enimeronei" i archi ==> dpa.gr

schetika me auta pou eipe o thermaikos

epidi ascholoume me to thema chronia tha sou protina na to sinvouleuteis me enan dikigoro eidikeumeno pano se tetia themata...apo to feedback pou eicha palaiotera den epitrepei kati tetio.. ALLA kai se periptosi pou to epetrepe epidi logo allou proedrikou diatagmatos pou echei tin dinatotita na akirosei otidipote allo diatagma i/kai apofasi -ektos apo elachistes eksereseis- to europaiko sintagma...nomoi pou echoun apofasistei ston europaiko koinovoulio i/kai odigies pou echei archisei i imera enarksis efarmogis auton iperischioun.
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

thermaikos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 11 Μάιος 2005 15:09
Τοποθεσία: MAKEΔΟΝΙΑ
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από thermaikos » 19 Μάιος 2005 00:41

Συμφωνώ και με τον KGP και με τον FISKILIS. Τό ανέφερα για ενα και μόνο λόγο. Μπορείτε να φανταστείτε τέτοια υπόθεση στις δικαστικές αιθουσες με την μία πλευρά να χρησιμοποιεί το Π.Δ για να νομιμοποιήσει την πράξη, και την αλλη πλευρά τον νόμο για να ορίσει την παρανομία?

thermaikos
Δημοσιεύσεις: 72
Εγγραφή: 11 Μάιος 2005 15:09
Τοποθεσία: MAKEΔΟΝΙΑ
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από thermaikos » 19 Μάιος 2005 00:45

Μήπως αν στους ορους χρήσης των Διαδικτυακών μας Τόπων ορίζαμε οτι απαγορεύεται η λήψη στοιχείων επικοινωνίας της επιχείρησης μας για αποστολή Ε-Μαil πληροφοριακού Υλικού, μήπως αυτό βοηθούσε την κατάσταση?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από cordis » 19 Μάιος 2005 02:43

κι αν είναι προσφορά για έναν server που κατά τύχη χρειάζεσαι και το έχει κάποιος μισή τιμή γιατί έτσι θέλει να πιάσει πελάτες; δε θα χτυπάς το κεφάλι σου που δε σου έστειλε e-mail και αντί για 5000ε έδωσες 10000ε για να τον πάρεις;
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
KGP
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5857
Εγγραφή: 18 Ιούλ 2002 01:50
Τοποθεσία: Mr Wonderful

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από KGP » 19 Μάιος 2005 04:27

na grafteis sta newsletters olon ton eshop gia na to vreis ftinotero.....so simple
*Στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι...χάνεις πολύτιμο χρόνο!
*"The power of accurate observation is frequently called cynicism by those who don't have it." -George Bernard Shaw (1856-1950)
*The purpose of argument should not be victory, but progress.

Άβαταρ μέλους
gvard
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2002 22:38
Τοποθεσία: Τραχανοπλαγιά
Επικοινωνία:

H Eμπορική Eπικοινωνία μέσω e-mail (SPAMMAIL) νομιμοποιείται

Δημοσίευση από gvard » 20 Μάιος 2005 21:11

thermaikos έγραψε:Η διαφήμιση στο χώρο του διαδικτύου ειδικά ρυθμίζεται για πρώτη φορά στην Οδηγία 2000/31 με σχέδιο προεδρικού διατάγματος.
Καλησπέρα,

Το spam email είναι παράνομο σύμφωνα με την Κοινοτική οδηγία 2002/58/ΕΚ. Πιστεύω οτι εφόσον η οδηγία 2000/31 είναι παλαιότερη της 2002/58, στην 2002/58 θα αποσαφηνίζονται τα "μπορώ" και "δεν μπορώ" για τις διαφημιστικές εταιρίες. Σίγουρα βάσει της νεότερης Κοινοτικής οδηγίας θα πρέπει να σου δηλώσει ο άλλος το email και όχι να το κάνεις harvest από το Internet (θεματικούς καταλόγους κλπ).
Με εκτίμηση,
Γιώργος Βαρδίκος
Φιλοξενία ιστοσελίδων - Cloud Servers στην Ελλάδα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης