Πολιτική Γειτνίασης και Χωρική Συνεργασία

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
zipgr
Δημοσιεύσεις: 109
Εγγραφή: 31 Μαρ 2002 01:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Πολιτική Γειτνίασης και Χωρική Συνεργασία

Δημοσίευση από zipgr » 13 Απρ 2005 17:20

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ CPMR Ο Γ.Γ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
"Πολιτική Γειτνίασης και Χωρική Συνεργασία"

Τις προοπτικές για "διαπεριφερειακή συνεργασία" μετά το 2007 θα εξετάσει η 25η ετήσια διάσκεψη της Επιτροπής των Νησιών της CPMR, στις 14 και 15 Απριλίου στη Μαρτινίκα υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκα.
Κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης θα αναπτυχθούν προτάσεις που θα αφορούν στο μέλλον των νησιών ενόψει της κύρωσης της Συνταγματικής Συνθήκης και των νέων Κοινοτικών Πολιτικών.
Ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης και πρόεδρος της "Επιτροπής των Νησιών" θα μιλήσει με θέμα: "Εισάγοντας την αρχή της Χωρικής Συνοχής στις μελλοντικές Διαρθρωτικές Πολιτικές και η επίπτωσή της στα νησιά". Στη Διάσκεψη θα συζητηθούν ακόμη θέματα όπως: "Οι δυσκολίες εφοδιασμού μιας νησιωτικής αγοράς. Η περίπτωση του πετρελαίου στα νησιά Western Isles", "Ευρωπαϊκή Χωρική Συνεργασία και Πολιτική Γειτνίασης", "Πολιτική Γειτνίασης και Χωρική Συνεργασία στις Χώρες της Διεύρυνσης – Το παράδειγμα της Εσθονίας" και "Οι προοπτικές για τις εναέριες μεταφορές και τον αειφόρο τουρισμό".
Μετά τα προβλήματα με τις γείτονες χώρες βόρεια και ανατολικά, έρχεται να προστεθεί στο καθημερινό και αμέριστο ενδιαφέρον μας η εύλογη αγωνία όσον αφορά τις ελληνικές κινήσεις στο νότο.
Η "Πολιτική Γειτνίασης και Χωρική Συνεργασία" θα μπει στο πρόγραμμα από το 2007 και προετοιμάζεται από σήμερα. Σκεφτήκαμε φαίνεται τα λόγια των μορφωμένων της Ευρώπης, είδαμε και την... υποστήριξή τους στα συμφέροντα της Ελλάδας, και είπαμε κι εμείς... "Από τη Δύση είμαστε "καλυμένοι" με το ΝΑΤΟ, και τα σύνορα της Ελλάδας "επεκτείνονται" καθημερινά απ' όλες τις πλευρές, δεν κάνουμε κι ένα άνοιγμα νότια; Αφού ούτε με την Τουρκία έχουμε προβλήματα, ούτε με τα Σκόπια, ούτε με τους Ευρωπαίους που θέλουν το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι, ας δοκιμάσουμε την τύχη μας και εκεί κάτω στην Κρήτη. Καλοί άνθρωποι οι κρητικοί, θα καταλάβουν ότι πρόκειται για τον τουρισμό και το καλό της Ελλάδας.
Το θέμα είναι από την πολύ "επέκταση" να μην "εξαϋλωθεί" στο φινάλε η Ελλάδα και μείνει μόνο η... Αρχαία Ελλάδα!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης