Έρευνα: Τα κινητά αποκαλύπτουν την προσωπικότητά μας;

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
megamak
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: 13 Ιαν 2005 15:54
Τοποθεσία: Πάτρα, Μέγαρα

Έρευνα: Τα κινητά αποκαλύπτουν την προσωπικότητά μας;

Δημοσίευση από megamak » 15 Μαρ 2005 15:46

Ο συσχετισμός της προσωπικότητάς μας με τον τρόπο χρήσης του κινητού μας αποτελεί το αντικείμενο πρόσφατης έρευνας του Πανεπιστημίου Monash της Μελβούρνης, τα αποτελέσματα της οποίας γνωστοποιήθηκαν από το ABC Online. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας αυτή, οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας οι οποίοι εμφανίζουν υψηλή εξάρτηση από το κινητό τους, είναι πιθανότατα εξωστρεφείς, ή διακατέχονται από χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Η έρευνα διεξήχθη σε 195 χρήστες άνω των 18 ετών, στους οποίους υποβλήθηκε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τη χρήση του κινητού τους. Οι ερωτήσεις αφορούσαν μεταξύ άλλων στο ύψος του λογαριασμού τελών κινητής τηλεφωνίας, στα αίτια των πραγματοποιούμενων κλήσεων καθώς και σε σωματικές ενοχλήσεις που πιθανώς έχουν προκληθεί από τη χρήση του κινητού, όπως ο γνωστός πόνος στον αντίχειρα που προκαλείται από πολύ συχνή συγγραφή γραπτών μηνυμάτων. Δεν έλειψαν επίσης κι ερωτήσεις σχετικές με πιθανή ενόχληση μελών του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος από τη χρήση του κινητού των ιδίων, πιθανές καθυστερήσεις σε ραντεβού λόγω τηλεφωνικών συνομιλιών, ακόμη και για πιθανή ενόχληση σε περιπτώσεις που οι χρήστες δέχθηκαν συστάσεις να απενεργοποιήσουν το κινητό τους.

Εξάλλου, οι συμμετέχοντες στην έρευνα υποβλήθηκαν σε κατάλληλα ψυχολογικά τεστ τα οποία, σύμφωνα με τον επικεφαλή της έρευνας James Phillips, δείχνουν μια ξεκάθαρη συσχέτιση μεταξύ του τύπου της προσωπικότητας του χρήστη και της υπερβολικής ή προβληματικής χρήσης του κινητού. Ο ίδιος δήλωσε: "Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι πιθανό να αναζητούν επιβεβαίωση μέσω της χρήσης του κινητού τους, ή απλά είναι δυστυχισμένοι και χρησιμοποιούν τα κινητά τους για να έρθουν σε επαφή με συνανθρώπους τους. Αντίθετα, άτομα που εμφανίζουν εξωστρέφεια τείνουν να τα χρησιμοποιούν για προγραμματισμό κοινωνικών επαφών μέσα σε ένα ευρύ δίκτυο γνωριμιών."

Πηγή: myphone.gr


Άβαταρ μέλους
megamak
Δημοσιεύσεις: 559
Εγγραφή: 13 Ιαν 2005 15:54
Τοποθεσία: Πάτρα, Μέγαρα

Έρευνα: Τα κινητά αποκαλύπτουν την προσωπικότητά μας;

Δημοσίευση από megamak » 15 Μαρ 2005 16:15

Ok, συγνώμη!! (Και για τα δύο thread!!)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης