Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα και διάφορα άλλα θέματα.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Specom
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 05 Οκτ 2004 14:20
Τοποθεσία: London - Edinburgh - Athens
Επικοινωνία:

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Δημοσίευση από Specom » 20 Φεβ 2005 13:17

Na pou telika kai o OTE trwei prostima.
Deite to parakatw arthro:

Πρόστιμα συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ επέβαλε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στον ΟΤΕ για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και των κανόνων του ανταγωνισμού στο πλαίσιο της παροχής Μισθωμένων Γραμμών.

Ο ΟΤΕ όφειλε ήδη από τις αρχές του 2003 να τηρεί την εγκεκριμένη από την ΕΕΤΤ Προσφορά Μισθωμένων Γραμμών, η οποία αποτελεί τη βάση διαπραγμάτευσης για την παροχή της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η ΕΕΤΤ είχε ξεκινήσει αυτεπάγγελτα τον Σεπτέμβριο του 2003, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, τη διαδικασία συλλογής και επεξεργασίας στοιχείων από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, συμπεριλαμβανομένου του ΟΤΕ, προκειμένου να ελέγξει το βαθμό συμμόρφωσης του ΟΤΕ με την ανωτέρω Προσφορά. Επίσης, οι πάροχοι ΤΕΛΛΑΣ Α.Ε., UUNET HELLAS LTD, COSMOLINE, ΤΙΜ ΕΛΛΑΣ, TELEPASSPORT HELLAS A.E., NETONE A.E., ΛΑΝ-ΝΕΤ A.E., VIVODI TELECOMMUNICATIONS A.E., FORTHNET A.E., ΑΛΓΟΝΕΤ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Ε. και TELEDOME A.E.B.E. υπέβαλαν καταγγελίες για πλημμελή παροχή υπηρεσιών από τον ΟΤΕ και τον Ιούνιο του 2004, η ΕΕΤΤ διεξήγαγε Ακρόαση του ΟΤΕ για το θέμα.

Σύμφωνα με τη σχετική Απόφασή της, η ΕΕΤΤ επέβαλε:

πρόστιμο ύψους 500.000 ευρώ για παραβάσεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας. Οι συγκεκριμένες παραβάσεις συνίσταντο, μεταξύ άλλων, σε άρνηση ή αδικαιολόγητη καθυστέρηση παροχής των υπηρεσιών μισθωμένων γραμμών, ελλιπή πληροφόρηση για τους όρους παροχής τους, μη έγκαιρη αποκατάσταση βλαβών και μη τήρηση της υποχρέωσης του ελάχιστου περιεχομένου σύμβασης που προβλέπεται από τις αποφάσεις της ΕΕΤΤ.
πρόστιμο ύψους 1.500.000 ευρώ για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού δεδομένου ότι ο ΟΤΕ έχει προβεί σε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του στην αγορά των Μισθωμένων Γραμμών.
Η ΕΕΤΤ εκτίμησε ότι οι ανωτέρω παραβαίνουσες τη νομοθεσία πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται εκτεταμένα σε όλους τους παρόχους και για μεγάλο χρονικό διάστημα, είχαν ως αποτέλεσμα τον ουσιαστικό περιορισμό του ανταγωνισμού και την καθυστέρηση ανάπτυξής του, σε επίπεδο υποδομών αλλά και υπηρεσιών, σε βάρος του καταναλωτή.

Σχετικά με τη σημασία των Μισθωμένων Γραμμών στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού, σημειώνεται ότι μέσω αυτών καθίσταται εφικτή η διασύνδεση του ΟΤΕ με τα δίκτυα των υπολοίπων παρόχων για τη συλλογή και τον τερματισμό κλήσεων. Επίσης, οι Μισθωμένες Γραμμές χρησιμοποιούνται από τους εναλλακτικούς παρόχους για την ανάπτυξη ή/ και εξάπλωση του δικτύου τους καθώς και για την παροχή πρόσβασης των τελικών χρηστών στο δίκτυό τους. Επιπλέον, οι Μισθωμένες Γραμμές αποτελούσαν μέχρι τώρα τη μόνη ουσιαστική εναλλακτική επιλογή παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Ως εκ τούτου, η άρνηση ή πλημμελής παροχή Μισθωμένων Γραμμών επηρεάζει το επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν οι εναλλακτικοί πάροχοι στους καταναλωτές, με αρνητικές επιπτώσεις για τον ανταγωνισμό. Το γεγονός αυτό αποβαίνει σε βάρος του καταναλωτή δεδομένου ότι δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα οφέλη μιας ανταγωνιστικής αγοράς σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, διαθέσιμων επιλογών, τιμών και παροχής ευρυζωνικών υπηρεσιών.

Η απάντηση του ΟΤΕ για το πρώτο πρόστιμο

Τη δυσφορία του για την απόφαση της ΕΕΕΤ να μην ενημερώσει άμεσα και απευθείας τον Οργανισμό για την επιβολή προστίμου ύψους 500.000 ευρώ, εξέφρασε ο ΟΤΕ σε ανακοίνωσή του, με την οποία επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του έναντι της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Όπως αναφερόταν στην ανακοίνωση: "Σήμερα 31/12/2004 ο ΟΤΕ πληροφορήθηκε ότι η ΕΕΤΤ του επέβαλε πρόστιμο 500.000 ευρώ σε σχέση με καθυστερήσεις υποβολής κοστολογικών στοιχείων στο παρελθόν. Η είδηση περιήλθε σε γνώση του ΟΤΕ από δημοσιεύματα του Τύπου και σχετικό ερώτημα της Διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών και όχι από την ΕΕΤΤ.

O OTE έχει και στο παρελθόν διαμαρτυρηθεί για την εμμονή της ΕΕΤΤ να αγνοεί το θεμελιώδες και αυτονόητο δικαίωμα του διοικουμένου να ενημερώνεται πρώτος και απευθείας από τη Ρυθμιστική Αρχή για πράξεις της που τον αφορούν, δεδομένου ότι είχε συμβεί επανειλημμένα να λαμβάνει γνώση των αποφάσεων της ΕΕΤΤ από τα δικά της δελτία τύπου.

Αυτή τη φορά, η ΕΕΤΤ υπερέβη εαυτήν, αφού ούτε και αυτή τη δυνατότητα πληροφόρησης είχε παράσχει στον ΟΤΕ και αρκέσθηκε να επικοινωνήσει την είδηση απευθείας προς τις εφημερίδες. Ως Εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο ο ΟΤΕ υποχρεούται να παρέχει πλήρη στοιχεία για πρόστιμα ή άλλου είδους γεγονότα που μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα οικονομικά του αποτελέσματα.

Επομένως, η ΕΕΤΤ με την αντιδεοντολογική συμπεριφορά της, μεταξύ άλλων, εκθέτει τον ΟΤΕ έναντι των μετόχων του αλλά και των αρμοδίων εποπτικών οργάνων της χρηματιστηριακής αγοράς.

Ο ΟΤΕ για μια ακόμη φορά καταγγέλλει ως απολύτως απαράδεκτη την πρακτική αυτή της ΕΕΤΤ επιφυλασσόμενος ρητά κάθε νόμιμου δικαιώματός του".

http://news.in.gr

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Δημοσίευση από cordis » 20 Φεβ 2005 13:30

και έχει να φάει ακόμα... :P :P :P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Specom
Δημοσιεύσεις: 1315
Εγγραφή: 05 Οκτ 2004 14:20
Τοποθεσία: London - Edinburgh - Athens
Επικοινωνία:

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Δημοσίευση από Specom » 20 Φεβ 2005 16:15

Les e? :evil:

Άβαταρ μέλους
tempo
Δημοσιεύσεις: 808
Εγγραφή: 25 Μάιος 2002 16:41
Επικοινωνία:

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Δημοσίευση από tempo » 20 Φεβ 2005 16:44

καιρός ήταν.
Αν και το μεγαλύτερο πρόστιμο το "τρώει" καθημερινά απο τους καταναλωτές
http://www.automotonet.com πραγματικές καταναλώσεις αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών όπως διαμορφώνονται απο τους οδηγούς
http://www.ipedia.gr online εγκυκλοπαίδεια με ερωτήσεις και απαντήσεις απο τους επισκέπτες

Άβαταρ μέλους
cdhyper
Literature Moderator
Δημοσιεύσεις: 9707
Εγγραφή: 23 Ιουν 2001 03:00
Τοποθεσία: Φωτονερόπετρα
Επικοινωνία:

Πρόστιμο 2.000.000 ευρώ στον ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ

Δημοσίευση από cdhyper » 20 Φεβ 2005 18:57

ουστ δημοσιοϋπαλληλίσκοι
Σύγκριση τιμών Supermarket: http://www.shopnsave.gr
Νέα Ιταλικα επιπλα κουζινας
Για φιλοσόφους: http://filosofia.gr και http://liantinis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα & Διάφορες Συζητήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης