Ωρα για δράση προς την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Ωρα για δράση προς την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα

Δημοσίευση από hik-hok » 29 Ιαν 2005 12:45

"Για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών συνεργάζονται ώστε να δώσουν το έναυσμα για σοβαρή ενασχόληση της πολιτείας με το Internet. "

Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2005 πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της μελέτης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών για την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα.

Η μελέτη εκπονήθηκε από το ΣΕΠΕ με στόχο να καταγράψει σε πρώτο επίπεδο μια ξεκάθαρη εικόνα του Internet στην Ελλάδα και στη συνέχεια να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια δυναμική αναθεώρηση του τρόπου αντιμετώπισής του από τις επιχειρήσεις, την πολιτεία, τους κυβερνητικούς και μη οργανισμούς και γενικότερα το ευρύ κοινό.

Σε ότι αφορά την τρέχουσα κατάσταση της χρήσης του Internet, η εικόνα που αποκρυσταλλώθηκε μέσα από την έρευνα ήταν ιδιαίτερα δυσάρεστη. Με βάση πρόσφατα στοιχεία των Διαρθρωτικών Δεικτών της Ευρώπης Ένωσης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην τελευταία θέση, τόσο σε ότι αφορά την οικιακή χρήση όσο και στην επιχειρηματική.

Με βασικό ερέθισμα το παραπάνω γεγονός, η έρευνα προσανατολίσθηκε αρχικά στην καταγραφή της μέχρι τώρα στρατηγικής που έχει ακολουθήσει η Ελληνική Πολιτεία (με κύριο φορέα έκφρασης την Κοινωνία της Πληροφορίας), όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας σειράς αρνητικών παραγόντων που δρουν ως τροχοπέδη στην αύξηση της διείσδυσης του Internet.

Οι κυριότεροι παράγοντες ήταν μεταξύ άλλων, η αρνητική στάση που έχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης απέναντι στο Internet και η χαμηλή βαρύτητα που δίδεται στην ελληνική εθνική στρατηγική για την ανάπτυξη και ευρεία διάδοση των νέων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η άμεση διεύρυνση της χρήσης του Internet αποτελεί μονόδρομο για την ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η Ελλάδα αποτελεί ήδη τον ουραγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οποιαδήποτε υστέρηση θα έχει δυσάρεστες και ενδεχομένως μη αναστρέψιμες επιπτώσεις

Σχετικοί σύνδεσμοι :

Στην σελίδα της FORTHnet

Στην σελίδα του ΣΕΠΕ
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ωρα για δράση προς την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα

Δημοσίευση από deninho » 29 Ιαν 2005 15:28

Εγώ έχω να συμπληρώσω ένα άρθρο της Ελευθεροτυπίας για την σχέση Ελλήνων με την τεχνολογία: http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=37879904

Άβαταρ μέλους
Viperalus
Δημοσιεύσεις: 138
Εγγραφή: 14 Μάιος 2004 12:56
Τοποθεσία: Ολλανδία/Ελλάδα

Ωρα για δράση προς την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα

Δημοσίευση από Viperalus » 06 Φεβ 2005 18:28

δε μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς όλοι οι ενασχολούντες με το internet??
Υπάρχουν τόσοι providers, ελληνικές πύλες στο διαδίκτυο, άλλοι φορείς του χώρου, που θα μπορούσαν να στηρίξουν την προσπάθεια.
Να μαζευτούν υπογραφές, ονόματα και να πάνε κατευθείαν στους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Είναι αίτημα τόσων πολιτών-είναι δυνατόν να μην προχωράει τίποτα πια σ' αυτό τον τόπο?!?! Μόνο διαπλοκές και σκάνδαλα?!.... :evil:
sorry για το ξέσπασμα αλλά δε μπορώ όλη αυτή τη νωθρότητα στην Ελλάδα!

Άβαταρ μέλους
suckis
Δημοσιεύσεις: 263
Εγγραφή: 11 Αύγ 2002 18:04
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Ωρα για δράση προς την ανάπτυξη του Internet στην Ελλάδα

Δημοσίευση από suckis » 07 Φεβ 2005 02:04

Όμορφα. Το κόστος του internet πότε θα μειωθεί;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες