Το πρόγραμμα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ΕΡΜΗΣ

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Το πρόγραμμα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ΕΡΜΗΣ

Δημοσίευση από hik-hok » 19 Ιαν 2005 20:05

Το πρόγραμμα "ΕΡΜΗΣ" είναι ένα σύστημα συνεχούς μέτρησης και ελέγχου της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων στο περιβάλλον από το σύνολο των πηγών που υπάρχουν στην περιοχή εγκατάστασής του. Μέσω αυτού του συστήματος παρέχεται η δυνατότητα μέτρησης και καταγραφής, σε 24ωρη βάση, της συνολικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων συγκεκριμένων θέσεων, στην οποία συνεισφέρουν διάφορες πηγές, όπως κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή στο κοινό απολύτως αξιόπιστης και άμεσης ενημέρωσης σχετικά με τα επίπεδα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο περιβάλλον. Κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα να λάβει σχετική ενημέρωση επισκεπτόμενος την ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.hermes-program.gr. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων είναι προσβάσιμα σε 24ωρη βάση με τη δυνατότητα αναζήτησης για όλα τα σημεία μέτρησης.

Υπεύθυνοι φορείς του προγράμματος "ΕΡΜΗΣ"
Στοχεύοντας στη διαφύλαξη της διαφάνειας και της εγκυρότητας των στοιχείων που παρουσιάζονται, καθώς επίσης στη συνεχή και έγκαιρη ανανέωσή τους, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Vodafone συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά Εργαστήρια, τα οποία έχουν αναλάβει τη συνολική διαχείριση του προγράμματος. Συγκεκριμένα στο πρόγραμμα "ΕΡΜΗΣ" συμμετέχουν το Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και το Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς, τα Πανεπιστημιακά Εργαστήρια ελέγχουν και πιστοποιούν τη τεχνική λειτουργία του συστήματος, ενώ παράλληλα επιβλέπουν και επικυρώνουν την ορθότητα των πληροφοριών.
Τα κριτήρια επιλογής των περιοχών και των ακριβών θέσεων των σημείων εγκατάστασης του κάθε σταθμού μέτρησης όπου υλοποιείται το πρόγραμμα "ΕΡΜΗΣ" είναι πολλαπλά, με σημαντικότερα την υψηλή πληθυσμιακή συγκέντρωση (αστικές περιοχές) και τους χώρους που απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, κλπ.).

Στην ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του προγράμματος θα βρείτε πολλά άλλα στοιχεία όπως:
Τεχνική Περιγραφή του Συστήματος
Περιγραφή του τρόπου μέτρησης
Συχνές ερωτήσεις (FAQ)
καθώς και βάση δεδομένων με τις μετρήσεις σε διάφορους σταθμούς του προγράμματος.

Η ιστοσελίδα του προγράμματος είναι στο: www.hermes-program.gr
Εικόνα


Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες