Μάθετε για το Ιδρυμα Ευγενίδου

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hik-hok
Reporter
Δημοσιεύσεις: 3571
Εγγραφή: 09 Μαρ 2003 10:45
Τοποθεσία: Agrrrrrrrrrr...... γάβ γάβ!!
Επικοινωνία:

Μάθετε για το Ιδρυμα Ευγενίδου

Δημοσίευση από hik-hok » 29 Νοέμ 2004 21:16

Το κοινωφελές εκπαιδευτικό ΄Ιδρυμα Ευγενίδου διαθέτει ήδη 50ετή εμπειρία στο πεδίο συνάντησης Επιστήμης, Τεχνολογίας, Κοινωνίας. Από την ίδρυσή του το 1956 συμβάλλει αδιάκοπα στην εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης, την κατάρτιση τεχνικού δυναμικού και γενικότερα στην εξοικείωση του κοινού με την επιστήμη και τεχνολογία. Τα μέσα που χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα είναι οι επιστημονικές και άλλες εκδόσεις του, οι επιστημονικές εκθέσεις και τα πειράματα Φυσικής, τα Πλανηταριακά προγράμματα, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση πληθώρας ενημερωτικών σεμιναρίων και διαλέξεων στους χώρους του, με εκλαϊκευτικό περιεχόμενο, αλλά και με εκδηλώσεις για ειδικό επιστημονικό κοινό.

«Το Καφενείο της Επιστήμης» στο Ίδρυμα Ευγενίδου (ΙΕ)
Η ιδέα του Καφενείου της Επιστήμης ξεκίνησε στη Γαλλία και τη Βρετανία και έχει επεκταθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η επιτυχία του οφείλεται στην άμεση επαφή που έχει το κοινό με τους επιστήμονες-ερευνητές και στο ζωντανό διάλογο που αναπτύσσεται μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η κοσμολογία, η βιολογική εξέλιξη, η συνείδηση, η οικολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και τα μεταλλαγμένα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, οι επιστήμονες γίνονται κοινωνοί των προβληματισμών, της αγωνίας και των προσδοκιών των πολιτών σχετικά με τα μείζονα επιστημονικά θέματα. Οι συζητήσεις γίνονται πάντα σε ένα ζεστό κλίμα φιλικής ανταλλαγής απόψεων, σε χαλαρό περιβάλλον, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει έναν καφέ ή ένα ποτήρι κρασί.


Εικόνα
Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου λειτουργεί από το 1966 ως δανειστική και ανοιχτής πρόσβασης, με εξειδίκευση στους θεματικούς τομείς της Τεχνολογίας και των Θετικών Επιστημών


Από τον Οκτώβριο 2003 λειτουργούν οι νέες υποδομές, μοναδικές για τα ελληνικά δεδομένα: ένας πρότυπος εκθεσιακός χώρος με αφιερώματα σε επίκαιρες θεματικές ενότητες από το χώρο της Επιστήμης και Τεχνολογίας και ένα υπερσύγχρονο θέατρο μεγάλης οθόνης, ο 'διάδοχος' του παλαιού Πλανηταρίου, με διαστάσεις θόλου (25 μ.) και εξοπλισμό που το καθιστούν το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο ψηφιακό Πλανητάριο στον κόσμο.

Εικόνα
Εξοπλισμός Πλανηταρίου
· Ηχοσύστημα 6.1 Surround Sound
· Ισχύς 40.000 βατ μέσω 44 συνολικά ηχείων σε 7 σμήνη
· 2 Προσομοιωτές Εικονικής Πραγματικότητας 3D SkyVision
· 1 Αστρικός Εξομοιωτής Digital Sky με εκατομμύρια άστρα και γαλαξίες
· 1 Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας 3D Digistar 3
· 12 βιντεοπροβολείς για τους εξομοιωτές
· 3 βιντεοπροβολείς ειδικών οπτικών εφέ
· 3 pan-tilt πλατφόρμες
· 48 προβολείς ειδικών εφέ
· Ειδικοί Βιντεοπροβολείς Ήλιου-Σελήνης-Πλανητών
· Σύστημα 2 προβολικών συστημάτων 2π για διαφάνειες LF
· Ακτίνες Laser Krypton 16 εκατομμυρίων χρωματικών αποχρώσεων
· 76 φωτιστικά παρασκηνίων θόλου
· Περιφερειακός φωτισμός 260 μονάδων LED (11.700 LEDs)
· 16.000.000 χρωματικοί συνδυασμοί
· Διάρκεια ζωής LED 100.000 ώρες έναντι 750 ωρών συμβατικού φωτισμού
· 12.000 LEDs φωτισμού διαδρόμων

Περισσότερες πληροφορίες πρίν απο την επίσκεψή σας (η οποία σίγουρα θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα) μπορείτε να βρείτε στο http://www.eugenfound.edu.gr
Εικόνα

Dimitris T.
Δημοσιεύσεις: 31
Εγγραφή: 31 Οκτ 2003 15:38
Τοποθεσία: Περιστέρι, Αθήνα, Ελλάδα
Επικοινωνία:

Μάθετε για το Ιδρυμα Ευγενίδου

Δημοσίευση από Dimitris T. » 02 Δεκ 2004 00:19

Καλησπέρα σε όλους παιδιά! Εξαιρετικά σημαντική η αναφορά στο ΄Ιδρυμα Ευγενίδου hik-hok. Την περασμένη εβδομάδα επισκέφθηκα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο και ομολογώ πως η έκπληξη ήταν κάτι παραπάνω από τεράστια!

Ένας απίστευτος χώρος, μοναδικός για τα ελληνικά δεδομένα, το Ίδρυμα Ευγενίδου με όσα προσφέρει είναι πολλά χρόνια μπροστά... έτη φωτός θα έλεγα...

Σύγχρονο εσωτερικό, κατάστημα με είδη σχετικά με επιστημονικά θέματα και το διάστημα, βιβλιοθήκη, καφέ, προσφέρει ότι μπορεί να ζητήσει ο επισκέπτης ή και ακόμη, ο ερευνητής του διαστήματος.

Και φυσικά, η απόλυτη εμπειρία... ΤΟ ΝΕΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ!
Με εμβαδό οθόνης όσο δυομιση γήπεδα μπάσκετ να σε περιβάλλει από παντού είναι απίθανο να μην "ταξιδέψεις" στο διάστημα κατά τη διάρκεια της προβολής. Η τεχνολογία που υποστηρίζει το όλο εγχείρημα είναι μοναδική και τα όσα δείχνουν οι προβολές άκρως ενδιαφέροντα και εύκολο να τα παρακολουθήσουν ακόμη και μικρά παιδιά!

Ως "κολλημένος" με το διάστημα κτλ. το συστήνω ανεπιφύλακτα και είναι από αυτά που πρέπει να δεί κάποιος. Ρίξτε μια ματιά στην επίσημη σελίδα του Ιδρύματος. Περιλαμβάνει πληθώρα στοιχείων που μπορείτε να δείτε!

Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά στην Αθήνα... Τα θερμά μου συγχαρητήρια στον κύριο Σιμόπουλο και στην ομάδα του για το αποτέλεσμα.

jasmina
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: 08 Νοέμ 2004 19:54

Μάθετε για το Ιδρυμα Ευγενίδου

Δημοσίευση από jasmina » 03 Δεκ 2004 18:46

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ... ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥΟΛΟΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ , ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ , ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ... :kaloe: Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ ΗΤΑΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΣΟ Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ , Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΤΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΙΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟΥ!!! ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΗΡΜΥΓΚΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΠΡΟ ΑΝΑΚΑΙΝΗΣΕΩΣ! ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΕΝΟΨΗ ΓΙΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΩΝ ... :beauty:

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10250
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

Μάθετε για το Ιδρυμα Ευγενίδου

Δημοσίευση από Cha0s » 03 Δεκ 2004 20:47

{Αν σου είναι έυκολο γράφε με μικρά γιατί το κείμενο είναι δυσανάγνωστο στα Κεφαλαία!}

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης