[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Μια περιοχή για όλα τα είδη της έντυπης και διαδικτυακής Λογοτεχνίας και των αγαπημένων μας Κόμικς.

Συντονιστές: cdhyper, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από Youli » 18 Ιούλ 2004 20:51

Εικόνα

Το κόμικ «The Peanuts» ή όπως το γνωρίσαμε εμείς «Ο Snoopy και η παρέα του» ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου του 1950 από τον Charles M. Schulz, οπότε έκανε και την πρώτη του εμφάνιση σε επτά εφημερίδες.
Τα Peanuts ήταν ένα από τα πρώτα χιουμοριστικά σκίτσα με περισσότερους από δύο ή τρεις χαρακτήρες. Ακριβώς όπως στην οικογένεια και τους συγγενείς σας, κάθε χαρακτήρας από τα Peanuts φέρνει ένα ιδιαίτερο χιούμορ και διορατικότητα στη ζωή.

Ας γνωρίσουμε την παρέα :

Εικόνα
Ο Snoopy είναι ένα εξωστρεφές λαγωνικό με σύνδρομο "Walter Mitty". Είναι φιλότεχνος σε κάθε προσπάθεια - τουλάχιστον στις ονειροπολήσεις του επάνω στο σκυλόσπιτό του. Θεωρεί τον κύριό του, Charlie Brown, σαν "εκείνο το παιδί με το στρογγυλό πρόσωπο" που του φέρνει το βραδινό του. Είναι άφοβος εν τούτοις προνοητικά προσεκτικός για "την γάτα της διπλανής πόρτας". Δεν μιλά ποτέ - αυτό θα ήταν υπερβολικό ανθρώπινο γνώρισμα- αλλά κατορθώνει να μεταβιβάσει ότι χρειάζεται στις εκφράσεις του προσώπού του. Είναι εγωκεντρικός, με ανώτερη νοημοσύνη και ζωηρή φαντασία.

Εικόνα
Ο Charlie Brown κερδίζει την καρδιά σας με τους καταδικασμένους σε αποτυχία τρόπους του. Βρέχει πάντα στην παρέλασή του, στο παιχνίδι baseball του, και στη ζωή του. Είναι ένας μανιώδης πεσιμιστής που φθείρεται για μικροπράγματα (αλλά ποιος θα κρίνει ότι είναι μικροπράγματα; ). Αν και ενδιαφέρεται για την αληθινή έννοια της ζωής, οι φίλοι του τον αποκαλούν μερικές φορές "χοντροκέφαλο". Συνήθως είναι το επίκεντρο της πλάκας, όχι ο πλακατζής. Είναι διακριτικός, φιλικός και ευγενικός και τον αγαπάμε, έστω κι αν ξέρουμε ότι δεν θα κερδίσει ποτέ ένα παιχνίδι baseball ή την καρδιά του μικρού κοκκινόμαλλου κοριτσιού, δεν θα κλοτσήσει ποτέ την μπάλα ποδοσφαίρου που κρατά η Lucy και δεν θα βολιδοσκοπήσει με επιτυχία.

Εικόνα
Ο Woodstock είναι ο μικρότερος χαρακτήρας αλλά έχει μεγάλη παρουσία για μικρό πουλί. Είναι λίγο ανάρμοστο, το πέταγμα και η λογική του είναι ακανόνιστα, αλλά μπορεί να δακτυλογραφήσει και να πάρει τη στενογραφία και είναι συνήθως το παιχνίδι γιατί οτιδήποτε θέλει να κάνει ο Snoopy. Παρόλο που είναι η λαβή των περισσότερων αστείων του Snoopy, είναι ο πιο στενός φίλος του. Μιλάει μόνο την γλώσσα των πουλιών και πιστεύει ότι ένα αλφάβητο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από θαυμαστικά είναι αρκετό για να εκφράσει τέτοιες συγκινήσεις όπως κίνδυνο, απογοήτευση και μια πραγματική διάθεση. Το σμήνος-φίλοι του είναι ο Bill, ο Harriet, ο Olivier και ο Conrad.

Εικόνα
Ο Linus Van Pelt ενέπνευσε τον όρο "κουβέρτα ασφαλείας" με την κλασική του στάση. Είναι ο διανοούμενος της παρέας, και καταπλήσσει τους φίλους του με τις φιλοσοφικές αποκαλύψεις και τις λύσεις του στα προβλήματα. Κακοποιείται από τη μεγάλη αδελφή του, Lucy και την ανεπιθύμητη προσοχή της μικρής αδελφής του Charlie Brown, Sally. Είναι παράδοξος: παρά την ηλικία του, μπορεί να αντιληφθεί την σπουδαιότητα των γεγονότων της ζωής και ταυτόχρονα να ρουφά τον αντίχειρά του.

Εικόνα
Η Lucy Van Pelt προσπαθεί πολύ για να είναι αυταρχική, δύσθυμη και εγωιστική. Είναι θορυβώδης και φωνάζει πολύ. Τα χαμόγελα και τα κίνητρά της είναι σπάνια αγνά. Είναι ένας ξερόλας που διανέμει συμβουλές είτε το θέλετε είτε όχι-και για τον Charlie Brown με χρέωση. Είναι μια ταραχή, με την πραγματική έννοια της λέξης. Είναι μεγάλη γκρινιάρα. Έτσι όπως το βλέπει, ο δικός της τρόπος είναι ο μοναδικός τρόπος. Η απουσία λογικής στα επιχειρήματά της έχει ένα είδος λαμπερής τρέλας. Όσο αναφορά τις φιλοφρονήσεις, η Lucy επιθυμεί μόνο να τις δέχεται. Εάν πληρώνει κάποιον ή χαμογελά πιθανώς ετοιμάζει κάτι ύπουλο.

Εικόνα
Ο αδελφός της Sally Brown, ο Charlie Brown, ήταν τόσο χαρούμενος και υπερήφανος όταν γεννήθηκε εκείνη, που μοίραζε πούρα σοκολάτας. Από τότε προσπαθεί να την καταλάβει. Ψάχνει πάντα την εύκολη διέξοδο, ιδιαίτερα στο σχολείο, όπου η άποψη της για την ζωή απεικονίζει ένα μεγάλο μέρος της απογοήτευσης και σύγχυσης που βιώνουν τα παιδιά. Η ομιλία της είναι αινιγματική και άτοπη. Αδιάντροπη και ώριμη, είναι ερωτευμένη με τον Linus, το "γλυκό της πιθηκάκι". Μπορεί να μην κερδίσει ποτέ την καρδιά του Linus, αλλά παίζει τον μεγάλο της αδελφό στα δάχτυλά της.

Εικόνα
O Schroeder, που λατρεύει τον Beethoven, έφερε την κλασική μουσική στην σειρά «The Peanuts». Συγκρατημένος και συνήθως αδιατάρακτος, ο Schroeder αντιδρά μόνο όταν ο Woodstock προσπαθεί να μετατρέψει το σπουδαίο πιάνο του σε παιδική χαρά, ή όταν επιδιώκει η Lucy να το κάνει σημείο φλερταρίσματος. Το δεύτερο μπορεί να οδηγήσει σε μικρή βία.

Εικόνα
Η Peppermint Patty είναι ένα υπέρ στο μεγαλείο του baseball, αλλά στην τάξη της είναι συνεχώς ένα Δ μείον. Θαρραλέα, απερίσκεπτη, και αγοροκόριτσο, ότι στερείται σε κοινή λογική, το αναπληρώνει σε ειλικρίνεια. Είναι η μοναδική που αποκαλεί τον Charlie Brown "Chuck". Χωρίς επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω της, για πολύ καιρό δεν γνώριζε ότι «το παιδί με την περίεργη εμφάνιση που έπαιζε» ήταν ένα λαγωνικό. Δυσκολεύεται να μένει ξύπνια στην τάξη. Τις περισσότερες από τις ώρες που είναι ξύπνια στην τάξη τις ξοδεύει αναλύοντας τους συνδιασμούς πιθανότητας των διαγωνισμάτων true-false.

Εικόνα
Η Marcie είναι η καλύτερη φίλη της Peppermint Patty. Από τη στιγμή που συναντήθηκαν στη θερινή κατασκήνωση, η Marcie έχει αποκαλέσει την Peppermint Patty "Κύριε" από το θαυμασμό και τους παραπλανημένους τρόπους. Ένα απίθανο ζευγάρι, φαίνονται να μην έχουν τίποτα κοινό, κάτι που καθιστά τη φιλία τους τόσο γνήσια. Η Marcie είναι η εξυπνότερη της παρέας, αλλά και η πιο αφελής. Είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει την φίλη της με τις σχολικές εργασίες και δεν έχει πρόβλημα να μοιράσει τις απαντήσεις του διαγωνίσματος ή να την πάρει τηλέφωνο για να της υπενθυμίσει την εργασία που της ανέθεσε. Υπάρχει μια αθωότητα στην Marcie και η Peppermint Patty είναι η προστάτης της. Εάν η Marcie και η Peppermint Patty τσακωθούν ποτέ, το πιθανότερο είναι να γίνει για τον Charlie Brown, τον οποίο και οι δύο αγαπούν κρυφά.

Εικόνα
Πριν γίνει της μόδας το grunge, ο Pigpen έκανε την είσοδό του στη σειρά «The Peanuts» στις 13 Ιουλίου 1954 και από τότε είναι η λαβή των «βρόμικων» αστείων. Περπατά γύρω σε ένα σύννεφο της σκόνης, ψεκάζοντας βρομιά σε ό,τι έρχεται σε επαφή. Ο Pigpen είναι χαρούμενα ακατάστατος. Δεν προσπαθεί να το εξηγήσει, κρύψει, ή καταπολεμήσει. Για αυτόν, είναι ακριβώς ένα γεγονός της ζωής. Οι ατημέλητοι τρόποι ξεπληρώθηκαν το 1993 με μια σειρά τηλεοπτικών διαφημίσεων για τις ηλεκτρικές σκούπες «Regina» που συνδύασαν την ζωτικότητα με την ζωντανή δράση.

Εικόνα
Ο Franklin γνώρισε τον Charlie Brown στην παραλία το 1968. Δεν είχαν συναντηθεί πιο νωρίς γιατί πήγαιναν σε διαφορετικά σχολεία αλλά διασκέδαζαν παίζοντας μπάλα και έτσι ο Charlie Brown προσκάλεσε τον Franklin στο σπίτι του. Ο Franklin είναι στοχαστικός και μπορεί να παραθέσει την Παλαιά Διαθήκη τόσο αποτελεσματικά όσο ο Linus. Σε αντίθεση με τους άλλους χαρακτήρες, ο Franklin έχει τις λιγότερες ανησυχίες και εμμονές. Αυτός και ο Charlie Brown ξοδεύουν αρκετό χρόνο μιλώντας για τους παππούδες τους. Όταν ο Franklin εμφανίστηκε αρχικά προς το τέλος της δεκαετίας του '60, το εμφανώς σκουρόχρωμο δέρμα του έθεσε μερικούς αναγνώστες στην αναζήτηση μιας πολιτικής έννοιας. Εντούτοις, από αξιοπρόσεκτος γίνεται ασήμαντος όταν μαθαίνουν οι αναγνώστες ότι Schulz εισήγαγε απλά τον Franklin ως έναν άλλο χαρακτήρα, όχι ως μια πολιτική δήλωση.

Εικόνα
Συχνά μπερδεύουν τον Rerun Van Pelt με τον Linus, παρόλο που είναι ο μικρός αδελφός του. Μπορούν να το αναγνωρίσουν από τις επώνυμες φόρμες του. Rerun είναι πιο δύσπιστος από τον αδελφό του, πιο δύσκολος για να τον πείσεις, και περιτριγυρίζει πάντα την Lucy όταν ο Linus υποκύπτει. Ο μόνος του φόβος είναι να είναι επιβάτης σε μια από τις βόλτες της μητέρας του με το ποδήλατο. Με κάποιο τρόπο, ο Rerun είναι ο μόνος μάρτυρας όταν οδηγεί το ποδήλατο σε λακκούβες και ανώμαλους δρόμους. Ευτυχώς, φορά πάντα ένα κράνος. Ο Rerun ονειρεύεται να έχει ένα δικό του σκυλί, αλλά δεδομένου του ότι οι γονείς του δεν του παίρνουν ένα, προσπαθεί να "δανειστεί" τον Snoopy από τον Charlie Brown. O Snoopy δεν παίρνει το μέρος κανενός, εκτός από όταν ο Rerun φέρνει μπισκότα.

Το 1962 τα «Peanuts» βραβεύονται ως το «Καλύτερο Χιουμοριστικό Σκίτσο της Χρονιάς» από την Διεθνή Κοινότητα Σκιτσογράφων.

Στις 14 Δεκεμβρίου 1999, ο Charles Schulz αποσύρεται επίσημα.
Στις 3 Ιανουαρίου 2000 ο Charles Schulz αποχαιρετά τους αναγνώστες του στην τελευταία ημερήσια εφημερίδα σκίτσων των «Peanuts».
Στις 12 Φεβρουαρίου 2000 το απόγευμα, ο Charles Schulz πεθαίνει μετά από επιπλοκές λόγω καρκίνου στην Santa Rosa, CA. Ήταν 77 ετών.
Στις 13 Φεβρουαρίου 2000 εμφανίζεται η τελευταία Κυριακάτικη εφημερίδα με τα σκίτσα «Peanuts».

Εικόνα O Charles M. Schulz.

Αν θέλετε να μάθετε ποιος χαρακτήρας είστε, μπορείτε να το ανακαλύψετε, κάνοντας το test που υπάρχει εδώ
:lol: .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Youli την 19 Ιούλ 2004 17:14, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από Youli » 18 Ιούλ 2004 20:52

Εγώ πάντως είμαι η Marcie !!!

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
tuki8eblom
Δημοσιεύσεις: 58
Εγγραφή: 02 Ιούλ 2004 13:28
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από tuki8eblom » 19 Ιούλ 2004 10:31

Τέλειο! Έκανες απίθανο αφιέρωμα και εγώ μόλις τώρα συνειδητοποίησα ότι έχω μία συνάδελφο που θα μπορούσε να είναι η Lucy van Pelt. Έκανα και εγώ το τεστ και μου αποκάλυψε ότι είμαι ο Rerun (αν και περίμενα να είμαι ο τυπάκος με την αχώριστη κουβέρτα).

Εικόνα


Επειδή έκανα και εγώ το μικρό ψάξιμό μου, παραθέτω εδώ ένα link σε κείμενο του Νίκου Δήμου για τα Peanuts: Ο Τραγικός Κόσμος του Charlie Brown.
http://www.ndimou.gr/articledisplay.asp ... 5&cat_id=2

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27647
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από cordis » 19 Ιούλ 2004 13:38

Schroeder!
Εικόνα

:P
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter


Άβαταρ μέλους
guesswho
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 621
Εγγραφή: 04 Ιαν 2004 02:49
Τοποθεσία: Βόλος-Αθήνα Πάντα ήθελα να το χω δίπορτο...
Επικοινωνία:

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από guesswho » 27 Ιούλ 2004 00:13

Εικόνα

είναι καλό τώρα αυτό?

Άβαταρ μέλους
Youli
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1586
Εγγραφή: 29 Δεκ 2000 01:00
Τοποθεσία: Στο ηρωικό Τριπιτσούνι

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από Youli » 27 Ιούλ 2004 18:25

Εξαρτάται απο ποιά οπτική γωνία το βλέπεις :P .
Λέει, ας πούμε, και οτι "People like you a lot more than you realize...", ε, όσο να ναι, αυτό είναι καλό... :lol:

Άβαταρ μέλους
Darkchilde
Δημοσιεύσεις: 600
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 20:32
Τοποθεσία: Somewhere in the Outer Rim of the Galaxy
Επικοινωνία:

[Cartoon] The Peanuts by Charles M. Schulz (Snoopy)

Δημοσίευση από Darkchilde » 01 Αύγ 2004 09:24

Εικόνα

Εγώ πάντως βγήκα Shroeder.
Και όλα τα strips του Schultz, τα Peanuts βγαίνουν σε συλλεκτικές εκδόσεις 2 ανά χρόνο. Το πρώτο βιβλίο βγήκε και έχει όλα τα strips από το 1950 εως το 1952. Το έχω πάρει και είναι φανταστικό.
Να και τα βιβλία από το Amazon UK:

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... 36-0166806
The Complete Peanuts 1950-1952

και το δεύτερο που θα βγεί τον Οκτώβριο:
http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... 36-0166806
The Complete Peanuts 1953-1954
Εικόνα
Blog: The Dark Side of the Force and Other Stories
Ελληνικό Forum για Science Fiction & Fantasy: http://www.sff.gr
Ο Κόσμος της Επιστήμης: http://www.scienceworld.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Λογοτεχνία, Βιβλία & Κόμικς”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες