Hackers' Hall of Fame

Διάφορες σελίδες που ανακαλύψαμε και πιστεύουμε ότι ενδιαφέρουν και κάποιους άλλους.

Συντονιστής: Super-Moderators

Απάντηση

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από Expl0it » 24 Ιουν 2004 02:22

Η παλιά σχολή !! Αυτοί ήταν αυτό που λέμε hacker αλλά με την σωστή έννοια του όρου και όχι με αυτή που τα Μ.Μ.Ε έχουν δώσει σήμερα !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
jastonas
Δημοσιεύσεις: 50
Εγγραφή: 09 Δεκ 2003 15:07

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από jastonas » 24 Ιουν 2004 16:45

dhladh filter?
whats the correct ennoia for hackers? panta h8ela na ma8w:)

aguila21
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3513
Εγγραφή: 30 Απρ 2003 21:44
Επικοινωνία:

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από aguila21 » 24 Ιουν 2004 17:39

Χωρίς να είμαι σίγουρος για την πραγματική έννοια νομίζω ότι hacker είναι κάποιος που κάνει επίιθεση σε ένα σύστημα όχι για να κλέψει κάτι αλλά με σκοπό να εντοπίσει τις ατέλειες του και να ενημερώσει τους διαχειρηστές του.Αν κάνω λάθος ας διορθωθώ

Άβαταρ μέλους
Expl0it
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2364
Εγγραφή: 25 Αύγ 2003 23:24
Τοποθεσία: home/sweet/home

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από Expl0it » 24 Ιουν 2004 18:03

Με κάλυψε ο aguila21 ! Τα Μ.Μ.Ε σήμερα έχουν δώσει στους hackers την ταυτότητα του Εγκληματία !
LET THE C0DER IN YOUR LIFE
Fatal Error: Unable to read 3555 bytes in /root/head/brain/task.php on line 0

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ArchangelX
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2430
Εγγραφή: 24 Μαρ 2004 13:33
Τοποθεσία: 7ος Ουρανός
Επικοινωνία:

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από ArchangelX » 24 Ιουν 2004 20:18

1972
To 1972 ο John T. Draper ανακάλυψε πως μπορούσε να κάνει υπεραστικά τηλεφωνήματα δωρεάν χρησιμοποιώντας μία σφυρίχτρα που είχε βρει σε ένα σακουλάκι γαριδάκια!
Η σφυρίχτρα αυτή έβγαζε τόνο 2.600 Hz που τον έβαζε στο κεντρικό σύστημα της τηλεφωνικής εταιρίας.
Με μια άλλη συσκευή που έκανε θορύβους (βαφτισμένη σαν Blue Box) ο Draper (ο οποίος σύντομα θα απόκτησε το nickname Cap'n Crash) έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς χρήστες να επικοινωνήσουν με κάποιον τηλεφωνικά χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν. (...και εγενέτο το Phreaking....)
Σίγουρα δεν ήταν και η πρώτη προσπάθεια που είχε γίνει για να μην πληρώσει κάποιος για μία τεχνολογική υπηρεσία αλλά ήταν μια απόδειξη των δυνατοτήτων που υπήρχαν πλέον για να νικηθούν τα διάφορα συστήματα.


Αρχές 1980
Ο συγγραφέας William Gibson δημιουργεί τον όρο Cyberspace στην επιστημονικής φαντασίας νουβέλα του "Neuromancer"
Σχηματίζονται 2 hacker group: οι Legion of Doom στις ΗΠΑ και οι Chaos Computer Club στην Γερμανία.
Δημιουργείται το 2600: The Hacker Quarterly ώστε οι hackers να μοιράζονται κόλπα γύρω από το hacking

Captain Zap
Ο Ian Murphy, γνωστός στους κολλητούς του σαν Captain Zap, ήταν ο πρώτος cracker ο οποίος δικάστηκε και καταδικάστηκε για εγκληματική ηλεκτρονική δράση. Αυτό που έκανε ο Zap ήταν ότι μπήκε στα συστήματα της ΑΤ&Τ


2 Νοεμβρίου 1988
Την ημερομηνία αυτή ο Robert Tappan κυκλοφόρησε ένα Worm το οποίο κατέστρεψε το 1/10 του internet.Φυσικά το internet δέν ήταν τότε τόσο διαδεδομένο όσο σήμερα αλλά ήταν περίπου 600.000 (ARPANET) υπολογιστές οι οποίοι ήταν απλά συνδεδεμένοι σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε διαδίκτυο.
Η πράξη του αυτή έδωσε αφορμή για την δημιουργία του αμερικάνικου κυβερνητικού οργανισμού ηλεκτρονικής αντιτρομοκρατίας (CERT (Computer Emergency Responce Team)) με σκοπό να αντιμετωπίζει τα μελλοντικά Worms.
Όπως καταλαβαίνετε η ιστορία του hacking στηρίζετε σε εκείνους τους ανθρώπους έγιναν γνωστοί για τα...κατορθώματά τους μόνο μόλις πιάστηκαν!
Ο Moris ήταν μια τέτοια περίπτωση. Είχε προδώσει μόνος του τον εαυτό του όμως διότι διέδιδε για το συγκεκριμένο Worm πολλούς μήνες πριν την κυκλοφορία του.
Η απόφαση του δικαστηρίου για τον εν λόγο hacker ήταν απλώς να εκτελέσει κοινωνική εργασία και να πληρώσει ένα μικρό πρόστιμο διότι στην δίκη υπερίσχυσε το επιχείρημα πως το Worm του δέν κατέστρεψε δεδομένα ή υπολογιστές. Απλά τους έθεσε εκτός λειτουργίας.
Η αποτίμηση της ζημίας που έκανε τότε ο Moris θα υπολογιζόταν σε σημερινές τιμές γύρω στα 600.000.000 δραχμές καθώς και αυτό είναι το κόστος για να καθαριστούν 60.000 υπολογιστές από το Worm του!
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι πως την εποχή που ο Moris έκανε το χτύπημα, ο πατέρας του, Robert Moris Sr., ήταν ειδικός ασφαλείας υπολογιστών στην αμερικάνικη εθνική υπηρεσία ασφαλείας!!!


1989
Η νομοθεσία των ΗΠΑ, σκλήρυνε απέναντι στα εγκλήματα των υπολογιστών δίνοντας περισσότερα δικαιώματα στις αμερικάνικες αρχές.

Σχηματίζετε στις ΗΠΑ η CERT απο τις αμερικάνικες υπηρεσίες άμυνας. Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι η έρευνα των όλο και αυξανόμενων επιθέσεων σε δίκτυα υπολογιστών.
Η First National Bank στο Chicago πέφτει θύμα ηλεκτρονικής απάτης 70.000.000 δολαρίων.

Ο elite πλέον hacker Kevin Mitnick παρακολουθεί μυστικά τα e-mail των αξιωματικών ασφαλείας της MCI και Digital Equipment.Καταδικάζεται για διακεκριμένες φθορές υπολογιστών και για κλοπή λογισμικού σε ένα χρόνο φυλάκιση.

Την ίδια εποχή, ένας ινδιάνος hacker με το nickname "Fry Guy" (το οποίο απέκτησε επειδή "χτύπησε" τα McDonalds), συλαμβάνετε.1990 και μετά
Μετά το κρασάρισμα του συστήματος της AT&T την ημέρα του Martin Luther King Jr. οι αρχές ξεκίνησαν μια έρευνα σε ολόκληρες τις ΗΠΑ για να αποκαλύψουν τους hacker.Συνέλαβαν στο St. Louis τον "Knight Lightning" ενώ στη Νέα Υόρκη έπιασαν το τριό των Masters of Deception "Phiber Optik", "Acid Phreak" και "Scorpion".Ο συνάδελφος hacker "Eric Blood-Axe" συνελήφθη στο Austin του Texas.


1993
Οι Masters of Deception (MOD) ήταν οι πρώτοι crackers που πιάστηκαν ποτέ μέσω χρήσης παγιδευμένων τηλεφώνων. Οι crackers αυτοί, ασχολούνται κυρίως με Phone Phreaking, δηλαδή ήταν άτομα που έκαναν χτυπήματα με διαφόρους τρόπους μέσω τηλεφωνικού δικτύου. Είχαν καταφέρει φυσικά να μην πληρώνουν υπεραστικά τηλεφωνήματα, να ακούν συνδιαλέξεις άλλων χρηστών ενώ είχαν ένα σύστημα για να μιλούν πολλά άτομα ταυτόχρονα.
Εκτός από τα τηλέφωνα όμως οι MOD είχαν ασχοληθεί και με πραγματικό hacking εναντίον κάποιων βάσεων δεδομένων. Φυσικά δεν μιλάμε για απλές database αλλά για βάσεις τις οποίες άνηκαν οι NSA, η AT&T και η Bank of America. Κατάφεραν επίσης να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικές αναφορές για περιουσιακή κατάσταση ορισμένων απο τους πιο πλούσιους ανθρώπους των ΗΠΑ.
Οι MOD την ίδια εποχή είχαν εμπλακεί σε κυβερνοπολέμους με τους διάσημους Legion of Doom! Κάποια στιγμή σε αυτήν την διαμάχη, ένα από τα μέλη των LoD είχε φύγει και ίδρυσε τους MOD. Οι μάχες μεταξύ τους έγιναν θρύλος για πολλά χρόνια μέχρι που οι περισσότεροι συνελήφθησαν το 1993.

Η επιχείρηση SunDevil, μια ομάδα απο μυστικούς πράκτορες κάνει έρευνες για hackers σε 12 μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ. Η 17μηνη έρευνά τους τερματίζετε με την σύλληψη του Kevin Lee Poulsen ("Dark Dante") ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή στρατιωτικών μυστικών.


1995
Στις 15 Φεβρουαρίου, συλλαμβάνεται από το FBI ο Kevin Mitnick και αποτελεί το πρώτο άτομο το οποίο καταδικάζετε για είσοδο σε δίκτυο υπολογιστών καθώς και ο πρώτος hacker του οποίου το πρόσωπο εμφανίζετε στις αφίσες των "MOST WANTED" του FBI.Οι κατηγορίες εναντίον του περιλάμβαναν πως έκλεψε προστατευόμενα ευαίσθητα δεδομένα τουλάχιστον 400.000.000 δραχμών, οτι έκλεψε χιλιάδες αριθμούς πιστωτικών χαρτών από online databases κλπ. Πάντως ο Mitnick αρνήθηκε πως έσπασε τον κώδικα του NORAD (αεράμυνα Β.Αμερικής). Η ταινία War Games είχε βασιστεί πάνω σε αυτήν την πράξη...

Hackers μπαίνουν στην στρατιωτική βάση Griffith Air Force και ύστερα χτυπάνε υπολογιστές της NASA αλλα ακι του Κορεάτικου ατομικού κέντρου. Η Scotland Yard συλλαμβάνει τον "Data Stream" έναν 16χρονο βρετανό ο οποίος μόλις τους βλέπει ξεσπάει σε κλάματα...

Ήταν το 1995 όταν η τράπεζα Citibank δέχτηκε μία πολύ μεγάλη επίθεση. Ο Vladimir Levin, απόφοιτος του πανεπιστημίου τεχνολογίας του St. Petersburg "έπεισε" τους υπολογιστές της Citibank να μεταφέρουν 10.000.000 δολάρια απο διάφορους πελάτες της, στον λογαριασμό του. Η Interpol τον έπιασε στο αεροδρόμιο Heathrow και η τράπεζα πήρε πίσω το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της...

Ο Tsutomu Shinomura ήταν ο hacker ο οποίος έπιασε τον hacker, Kevin Mitnick. O Tsutomu ήταν τότε φοιτητής του πανεπιστημίου του San Diego Supercomputer Center οπου ειδικευόταν σε φυσική και ασφάλεια υπολογιστών. Η διαμάχη μεταξύ τους άρχισε όταν ο Kevin εισέβαλε στον προσωπικό υπολογιστή του Tsutomu.Επίσης τον Φεβρουάριο του 1995 βοήθησε αρκετές δικτυακές υπηρεσίες και internetικές εταιρίες να ανακαλύψουν τα ίχνη του Kevin Mitnick.Είναι επίσης συγγραφέας βιβλίων και Ιάπωνας πολίτης που μεγάλωσε όμως στις ΗΠΑ.


1998
Μία διαφήμιση εναντίον των hacker προβάλετε κατα την διάρκεια ενός μεγάλου αμερικάνικου αθλητικού γεγονότος. Η διαφήμιση ανήκει στην Network Associates και της κόστισε περίπου 500.000.000 δραχμές για τα 30 δεπτερόλεπτα προβολής της! Δείχνει 2 Ρώσους υπεύθυνους για τους πυρηνικούς πυραύλους τους (ο νοών νοήτω...) οι οποίοι ανησυχούν μήπως κάποια εντολή από hacker τους έχει ενεργοποιήσει...


1999
Οι 2 χειρότεροι Ιοι που εμφανίστηκαν μέχρι στιγμής στον 20ο αιώνα ήταν οι LoveBug και Melissa οι οποίοι κατάφεραν λόγο της απλότητας τους να μολύνουν εκατομμύρια συστήματα.

Η Melissa εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 1999, θέτοντας εκτός λειτουργίας τα υπολογιστηκά συστήματα 300 εταιριών και επηρεάζοντας συνολικά πάνω από 100.000 χρήστες μέσα σε μερικές μόνο ώρες απο την κυκλοφορία της. Ο δημιουργός της, David Smith έγινε αργότερα παγκοσμίως γνωστός. Προφανώς μπορείτε να μαντέψετε γιατί...

Αντίθετα ο Ιος LoveBug φαίνετε να ξεκίνησε από το κολέγιο AMA Computer της Manilla και παρά τις έρευνες που έγιναν δεν έγινε εφικτή η σύλληψη του δημιουργού...


2000
Ο νεαρός καναδός MafiaBoy έκανε επιθέσεις τύπου Dos (Denial of service) ρίχνοντας μερικά από τα μεγαλύτερα site του internet και ήταν απόλυτα λογικό οτι θα αντιμετώπιζε προβλήματα. Συνελήφθη.(Τι πρωτότυπο...)Τα site που έκανε deface περιλαμβάνουν τα πασίγνωστα ονόματα των Amazon, eBay και Yahoo! και αυτά από τις 6 εώς τις 14 Φεβρουαρίου 2000.


Ορολογία:
Hacker : Οι hacker είναι ίσως η πιο παρεξηγημένη κατηγορία ατόμων. Πρόκειτε για προγραμματιστές με πάρα πολύ καλές γνώσεις δικτύων και πρωτοκόλλων επικοινωνίας και με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής οι οποίοι δέν επιδιώκουν την πρόκληση ζημιών αλλα αναζητούν τα κενά στην ασφάλεια υπολογιστών. Κάθε τί άλλο για έναν αυθεντικό hacker θεωρείτε αντί ιδεολογικό.
Cracker : Έχοντας παρόμοιες γνώσεις με τους hackers ,οι crackers διεισδύουν σε δίκτυα και υπολογιστές για να προκαλέσουν ζημιές ή για να κλέψουν αρχεία.
Phreaker : Αυτή η κατηγορία ασχολείται βασικά με τηλεφωνικά δίκτυα και ο σκοπός τους είναι απο την παρακολούθηση συνομιλιών μέχρι την εκμετάλλευση τους και την διεκπεραίωση δωρεάν τηλεφωνημάτων, αστικών ή υπεραστικών.
Script Kiddie : Χρήστες, συνήθως νεαράς ηλικίας, που δεν έχουν τις γνώσεις για να γίνουν hackers.Χρησιμοποιούν προγράμματα που έγραψαν άλλοι, με ελαφριές παραλλαγές που κάνουν μέσω κάποιας scripting γλώσσας προγραμματισμού ή κάποιου hex editor και πολλές φορές δημιουργούν ζημιές.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από ThyClub » 25 Ιουν 2004 00:13

Χθές είχε ενα ντοκιμαντές στο ΕΡΤ 3 για την ασφάλεια στους Η/Υ. Δεν ξέρω ποιός το είδε αλλά ήταν τρομερό. Είχε συνεντεύξεις απο CODC (Cult Of the Dead Cow) και DOD (Drink Or Die)---> Ονόματα θεσμούς και πολλά άλλα.

Είχε κυρίως θέματα με την ασφάλεια σε Windows και τρομερό αφιέρωμα για το Back Orioffice.

Το κακό είναι οτι το έδειξε μετά τις 2:00 το πρωί :(

alexnikou
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 13 Αύγ 2003 21:04

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από alexnikou » 05 Ιούλ 2004 02:06

Hacker (ρήμα) 1. Ένα άτομο που αρέσκεται στο να μαθαίνει τις λεπτομέρειες των υπολογιστικών συστημάτων και να δοκιμάζει τις δυνατότητες τους σε αντίθεση με τους περισσότερους χρήστες που προτιμούν να μαθαίνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα.
2. Aυτός που προγραμματίζει ενθουσιαστικά ή που του αρέσει να προγραμματίζει από το να σπεκουλάρει για τον προγραμματισμό.

-Guy L. Steele, et al.,
The Hacker’s Dictionary

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7496
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από GeoStuff » 23 Ιαν 2007 03:09

Νομίζω είναι ένα θεματάκι που αξίζει να ανέβει λίγο...

Το λινκ δουλεύει ακόμα...
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Άβαταρ μέλους
ThyClub
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5312
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2003 00:21
Τοποθεσία: Hell's Kitchen
Επικοινωνία:

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από ThyClub » 23 Ιαν 2007 04:43

Ναί. Να σας πώ κι εγώ την δική μου πλευρά του πώς καταλαβαίνω τον όρο hacker/cracker.

Hacker : Το άτομο που δεν δημιουργεί την "τρύπα" αλλά ψάχνει γι αυτήν. Είναι λογικό αφού ο όρος έχει επικρατήσει στο νετ σαν κάποιο άτομο που "μπαίνει, χώνετε" κάπου εκμεταλευόμενος μια ατέλεια του λογισμικού.

Cracker: Το άτομο που δεν θα ψάξει στο πρόγραμμα για "τρύπες" αλλά θα δημιουργήσει μια μόνος του. Αυτό που άκουσα οτι οι crackers κάνουν ζημιές και οι hackers είναι "άγγελοι" είναι εντελώς λάθος. Με τον ίδιο τρόπο που κάποιος βρίσκει τις ατέλειες ενος προγράμματος (hacker) έτσι και ενας cracker μπορεί να βοηθήσει στην ασφάλιση δεδομένων μέσα απο ρουτίνες που οι εταιρείες δύσκολα "βρίσκουν".

Έτσι λοιπόν οι όροι χώρισαν στο νετ και ο hacker είναι αυτός που μπαίνει σε σελίδες παράνομα και ο cracker είναι αυτός που "σπάει" προγράμματα.

Αυτό που θέλω εγώ να τονίσω είναι οτι εκτός απο τα file release groups που "αμαυρώνουν" κατα κάποιο τρόπο την cracking / reversing σκηνή υπάρχουν και αυτοί που το κάνουν με καλές προθέσεις.

Άβαταρ μέλους
tix-3-
Δημοσιεύσεις: 827
Εγγραφή: 25 Μαρ 2004 05:12
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη-Καβαλα-βεροια(το τριγωνο της καταρας)
Επικοινωνία:

Hackers' Hall of Fame

Δημοσίευση από tix-3- » 23 Ιαν 2007 16:24

Γενικοτερα το πως αντιλαμβανεται ο καθενας καποιους ορους ειναι αναλογο με το ποση σχεση εχει με το θεμα αλλα και με το τι πληροφοριες του εχουν δωσει.
Γενικοτερα στην παγκοσμια "σκηνη"

Hacker = white hat
Cracker = black hat

Και οι ντεμι ντεμι ειναι οι grey hat

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σελίδες που ανακαλύψαμε”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες