Κορυφαία η ORACLE στα Προϊόντα Portal

Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις. Θέματα προς συζήτηση.

Συντονιστές: Super-Moderators, Reporters

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Κορυφαία η ORACLE στα Προϊόντα Portal

Δημοσίευση από cordis » 02 Ιουν 2004 02:35

To Network Computing της CMP Media LLC απένειμε στο Oracle Application Server 10g Portal το βραβείο Επιλογής των Συντακτών – επιλέγοντας την Oracle ανάμεσα στις υπόλοιπες εταιρίες της αγοράς.

Το Oracle Application Server 10g Portal επιλέχθηκε ως κορυφαίο, από τα εργαστήρια του Network Computing, ανάμεσα στα προϊόντα portals οκτώ εταιριών. Η πλήρης παρουσίασή του περιλαμβάνεται στο τεύχος της 15ης Απριλίου.

«Είναι μια πολύ σημαντική αγορά», δήλωσε η συντάκτης του Network Computing Lori MacVittie. «Σύμφωνα με το META Group, 85% των οργανισμών του Global 2000 θα έχουν επιλέξει ένα εταιρικό framework μέχρι το τέλος του χρόνου».

Στην εκτενή του παρουσίαση, το Network Computing αξιολόγησε κάθε προϊόν σε σχέση με τη συνολική του αρχιτεκτονική και εφαρμογή, τη δυνατότητα ενοποίησης με εφαρμογές και υπηρεσίες βασισμένες σε πρότυπα, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας, την τιμή και τις δυνατότητες ανάπτυξης. Σύμφωνα με τη MacVittie, «τα προϊόντα χωρίστηκαν σε δύο κατηγορίες, η μία περιελάμβανε τα συμβατικά επιχειρησιακά portals – ανεξάρτητα προϊόντα τα οποία παρέχουν κάτι παραπάνω από τη διαχείριση εγγράφων και τις εφαρμογές συνεργασίας. Η δεύτερη κατηγορία, στην οποία περιλαμβάνεται και η Oracle, προσφέρει portals τα οποία είναι μέρος, ή βασίζονται, σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα integration ή application server».

Η Oracle αναγνωρίστηκε για «το απόλυτα Web-based γραφικό περιβάλλον ανάπτυξης και για μια ευρεία γκάμα προ-ενοποιημένων portlets». Αλλα σημαντικά σημεία περιλαμβάνουν:

· OmniPortlet: «Το OmniPortlet, ένα από τα ενσωματωμένα portlets, είναι ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Oracle. Προσφέρει την ευκολότερη μέθοδο δημιουργίας portlets για την πρόσβαση σε έναν αριθμό πηγών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των XML, Web services και βάσεων δεδομένων...Μόνο η Oracle έχει ένα τόσο εύκολο στην εγκατάσταση portlet».

· Visual Layout Tool: «Αυτό που επίσης μας εντυπωσίασε είναι το εργαλείο του visual layout. Το OracleAS Portal μάς επιτρέπει να επεξεργαστούμε το στήσιμο της σελίδας χωρίς τη χρήση εξωτερικών εργαλείων. Ολα τα προϊόντα που δοκιμάσαμε χρησιμοποιούν ένα οικείο μοντέλο βάσει πινάκων για τα templates τους αλλά το OracleAS ήταν το πιο ευέλικτο».

· Ενοποίηση με XML και Web services: «Με το OracleAS ενοποιήσαμε εύκολα το portal μας τόσο με το XML όσο και με τα Web services και το μόνο που μας απογοήτευσε ήταν που έπρεπε να γράψουμε το XSL (Extensible Stylesheet Language), το οποίο απαιτείται για να παρουσιάζονται τα αποτελέσματα σε αναγνώσιμη μορφή».

«Αφού δοκιμάσαμε και τα εννιά προϊόντα, χωρίς καμία έκπληξη, προέκυψε ότι δύο στα τρία κορυφαία portals βασίζονται σε πλατφόρμες. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν περιμέναμε να είναι στην κορυφή η Oracle», είπε η MacVittie. «Με δυνατότητες δημιουργίας εφαρμογών - χωρίς την ανάγκη συγγραφής κώδικα, με εσωτερική διασύνδεση των portlets και πρόσβαση σε μια εκτενή ενσωματωμένη βιβλιοθήκη portlets - οι οποίες έκαναν την ολοκλήρωση με τα άλλα επιχειρησιακά συστήματα, τόσο για τα στελέχη όσο και για τους τεχνικούς, εύκολη υπόθεση, το OracleAS 10g Portal ξεπέρασε τα προϊόντα των ανταγωνιστών και βραβεύτηκε. Επιπλέον, με τιμή που σίγουρα θα ικανοποιήσει, τόσο τους υπάρχοντες πελάτες της Oracle όσο και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο ($20.000 ανά CPU για την Enterprise Edition), το OracleAS έκανε ό,τι ζητήσαμε χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ούτε έναν compiler».

Η παρουσίαση του Network Computing για τα portals, «Enterprise Portals Suites: Portal Power», βρίσκεται στην ιστοσελίδα: www.networkcomputing.com/showitem.jhtml ... 467&pgno=2 .

* Ο Oracle Application Server 10g, ο πρώτος application server με ενσωματωμένες τεχνολογίες Grid computing, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο, βασισμένο σε ανοικτά πρότυπα, λογισμικό που επιτρέπει σε οργανισμούς, όλων των μεγεθών, να ανταποκρίνονται πιο εύκολα στις μεταβαλλόμενες σύγχρονες επιχειρηματικές απαιτήσεις. Ο Oracle Application Server 10g υποστηρίζει πλήρως τεχνολογίες J2EE και Grid computing, ενσωματωμένο λογισμικό ανάπτυξης και λειτουργίας επιχειρηματικών portals, υψηλής απόδοσης caching, εφαρμογές επιχειρηματικής ευφυϊας, γρήγορη ανάπτυξη και διάθεση εφαρμογών, ενοποίηση εφαρμογών και λειτουργιών, δυνατότητες ασύρματης διάθεσης υπηρεσιών, Web services και πολλά περισσότερα, όλα σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Τέλος, καθώς ο Oracle Application Server διαθέτει ενσωματωμένα χαρακτηριστικά για επιχειρηματικό Grid computing, επιτρέπει στους πελάτες του να επιτύχουν κορυφαία διαθεσιμότητα των πληροφοριακών τους συστημάτων με χαμηλότερα κόστη τόσο εξοπλισμού όσο και διαχείρισης.
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τεχνολογικά Θέματα, Νέα και Ειδήσεις”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες