Αναλυση εικονασ με βαση το φασμα(ματλαμπ)
Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators
Καλησπερα παιδια με λενε μακο..Ειμαι επαγγελματιας τεχνικος-ηλεκτρονικος αλλά οχι τοσο καλος στον προγραμματισμο...Εχω μπει σε μια διαδικασια αναπτυξης εφαρμογων μεσω του προγραμματος "matlab"οπου απο εκει μεσα θα κανω διαφορες επεξεργασιες και ειδικοτερα στις φωτογραφιες...Πιο αναλυτικα..Θελω να βαζω μεσα στο προγραμμα οποιανδηποτε φωτογραφια οπου θα ειναι τραβηγμενη απο εμενα οπου και θελω να κανω την απεξεργασια της..Ειδικοτερα να γινετε αναλυση των pixels αναλογα με το φασμα..Δευτερων με διαφορους αλγοριθμους να μου βρισκει διαφορα αντικειμενα που θα του λεω εγω και επισης αυτα τα αντικειμενα μπορει να ειναι εμφανες μπορει και να μην ειναι στην φωτογραφια αλλά μπορει να ειναι χωμενα...Πιστευω να εγινα κατανοητος και να σας ευχαριστησω εκ το προτερων για την βοηθεια που θα μπορουσατε να μου δωσετε...Δεν ζηταω ετοιμα πραγματα απλα συμβουλες για το πώς μπορω να κινηθω ή να ψαξω ή οτιδηποτε αλλο...
Σας Ευχαριστω πολυ...!!!!
Σας Ευχαριστω πολυ...!!!!
Μαλλον κανεις δεν θελει να μου πει..Οκ παντως σας ευχαριστω πολυ οσοι διαβασατε το ποστ μοθ
- EneMe
- Super Moderator
- Επικοινωνία:
Ζητάς κάτι πολύ συγκεκριμένο και εξειδικευμένο.
Μπορεί να θέλουμε να σου πούμε, αλλά να μην ξέρουμε...
Μπορεί να θέλουμε να σου πούμε, αλλά να μην ξέρουμε...
Κοιτακτε να δειτε δεν ζητησα να μου πειτε ακριβως το κωδικα ή να κατσετε να μου το φτιαξετε...Απλως το ερωτημα ειναι απο που να αρχισω να ψαχνω τι να κατσω να ψαξω να βρω να αρχιζω να διαβαζω ολα εχουν μια αρχη...Παντως σε ευχαριστω πολυ που ενδιαφερθηκες να απαντησης εστω και με αυτην την απαντηση...!!!
- Alice_Cooper
- Επικοινωνία:
malon tha prepei na perimeneis na to dei kapoios pou exei asxolithei me matlab
Λοιπόν φίλε έχω χρησιμοποιήσει matlab όταν σπούδαζα αλλά ομολογώ ότι από τότε δεν μου χρειάστηκε. Απλά για να σε βοηθήσω υπάρχει ένα πολύ καλό tutorial στο lynda.com που σε πιστεύω μπορείς να το βρεις ελεύθερο να το κατεβάσεις ενώ και αυτό το κανάλι έχει ωραία tutorial για αρχάριους http://www.youtube.com/user/jakeblanchard?feature=watch
Καλησπέρα,
νομίζω θα πρέπει να ξεκινήσεις με πολύ διάβασμα..
Πρέπει να κοιτάξεις κάτι τέτοιο www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=s ... processing
νομίζω θα πρέπει να ξεκινήσεις με πολύ διάβασμα..
Πρέπει να κοιτάξεις κάτι τέτοιο www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_1?url=s ... processing
- xultimatex
- Honorary Member
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα,
αυτά που ζητάς δεν είναι αυτονόητα ούτε γίνονται με ένα κουμπί γιαυτό θα πρέπει να κάνεις λίγο διάβασμα.
Αρχικά όταν λες επεξεργασία με βάση το φάσμα μάλλον εννοείς φάσμα fourier. Οπότε πρέπει να ψάξεις πως παίρνεις τον μετασχηματισμό fourier μιας εικόνας στο matlab και πως κάνεις τον αντίστροφο μετασχηματισμό για να πάρεις την αρχική εικόνα (2 απλές συναρτήσεις είναι στην ουσία). Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ξέρεις τί αλλαγές να κάνεις στους συντελεστές fourier (μετασχηματισμένη εικόνα) και τί αποτέλεσμα θα έχουν αυτές. (= Διάβασμα)
Για το δεύτερο κομμάτι, η διαδικασία ονομάζεται image registration και αν ψάξεις για αυτόν τον όρο στο google θα πάρεις αρκετές πληροφορίες τις οποίες πρέπει να μελετήσεις. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να το κάνεις αυτό και όσο ψάχνεις θα βρίσκεις και περισσότερους. Δες εδώ ένα άρθρο που βρήκα ψάχνωντας και φαίνεται να το κάνει (στο κομμάτι του registration).
Οι πιο συχνοί τρόποι registration που μου έρχονται στο μυαλό είναι με local features. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ για αυτό το κομμάτι. Στην ουσία εντοπίζονται "σημεία ενδιαφέροντος" και στις δύο εικόνες και μετά γίνεται αντιστοίχιση των σημείων (matching). Αν συμπέσουν ίδια σημεία σημαίνει ότι οι δύο εικόνες έχουν κάποιο κοινό μέρος.
αυτά που ζητάς δεν είναι αυτονόητα ούτε γίνονται με ένα κουμπί γιαυτό θα πρέπει να κάνεις λίγο διάβασμα.
Αρχικά όταν λες επεξεργασία με βάση το φάσμα μάλλον εννοείς φάσμα fourier. Οπότε πρέπει να ψάξεις πως παίρνεις τον μετασχηματισμό fourier μιας εικόνας στο matlab και πως κάνεις τον αντίστροφο μετασχηματισμό για να πάρεις την αρχική εικόνα (2 απλές συναρτήσεις είναι στην ουσία). Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ξέρεις τί αλλαγές να κάνεις στους συντελεστές fourier (μετασχηματισμένη εικόνα) και τί αποτέλεσμα θα έχουν αυτές. (= Διάβασμα)
Για το δεύτερο κομμάτι, η διαδικασία ονομάζεται image registration και αν ψάξεις για αυτόν τον όρο στο google θα πάρεις αρκετές πληροφορίες τις οποίες πρέπει να μελετήσεις. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να το κάνεις αυτό και όσο ψάχνεις θα βρίσκεις και περισσότερους. Δες εδώ ένα άρθρο που βρήκα ψάχνωντας και φαίνεται να το κάνει (στο κομμάτι του registration).
Οι πιο συχνοί τρόποι registration που μου έρχονται στο μυαλό είναι με local features. Μπορείς να ξεκινήσεις από εδώ για αυτό το κομμάτι. Στην ουσία εντοπίζονται "σημεία ενδιαφέροντος" και στις δύο εικόνες και μετά γίνεται αντιστοίχιση των σημείων (matching). Αν συμπέσουν ίδια σημεία σημαίνει ότι οι δύο εικόνες έχουν κάποιο κοινό μέρος.

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες