Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Γενικές ερωτήσεις και απαντήσεις που έχουν σχέση με το Internet και την καθημερινή του χρήση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από fiskilis » 03 Απρ 2009 23:49

αν θυμαστε την αναφορα που ειχα κανει σχετικα με την αποστολη spam με μηνυμα σε κινητο τηλεφωνο ιδου η αποφαση που μου ηρθε σημερα

ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 23-12-2008 Αριθ. Πρωτ.: Γ/ΕΞ/7132/23-12-2008


Α Π Ο Φ Α Σ Η 69/2008


Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήλθε μετά από πρόσκληση του Προέδρου της σε τακτική συνεδρίαση την 03.07.2008 στο κατάστημά της, αποτελούμενη από τους Χ. Γεραρή, Πρόεδρο, Λ. Κοτσαλή, Α. Πομπόρτση, Α. Παπανεοφύτου, Α. Πράσσο, Α.Ι. Μεταξά, Α. Ρουπακιώτη, τακτικά μέλη. Στη συνεδρίαση, χωρίς δικαίωμα ψήφου, κατά τη συζήτηση του θέματος παρέστησαν ο εισηγητής Γ. Ρουσόπουλος, υπάλληλος του τμήματος Ελεγκτών και η Μ. Γιαννάκη ως γραμματέας, υπάλληλος του Διοικητικού–Οικονομικού Τμήματος, μετά από εντολή του Προέδρου.


Η Αρχή έλαβε υπόψη τα παρακάτω:
Κατατέθηκαν στην Αρχή πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας λάμβαναν στη συσκευή του κινητού τους τηλεφώνου ανεπιθύμητο διαφημιστικό μήνυμα με τη μορφή του σύντομου γραπτού μηνύματος (SMS) του εξής τύπου: "ΚΕΡΔΙΣΑΤΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ. ΚΑΛΕΣΤΕ ΣΤΟ 901-600-9889 ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛ". Στο πεδίο του αποστολέα του μηνύματος εμφανιζόταν το λεκτικό "GIFT". Κατόπιν διερεύνησης από την Αρχή της προέλευσης των μηνυμάτων, διαπιστώθηκε ότι ο αποστολέας ήταν η εταιρεία "Χ Διαφημιστική Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε." με διακριτικό τίτλο "Διαφημιστική ADL" που εδρεύει στα Πεύκα Θεσσαλονίκης.
Η Αρχή πραγματοποίησε στις 07.02.2007 διοικητικό έλεγχο στα ηλεκτρονικά συστήματα και τα φυσικά αρχεία της παραπάνω εταιρείας. Κατόπιν του ελέγχου εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2007 πόρισμα που διαβιβάστηκε στην εταιρεία.
Στο πόρισμα των ελεγκτών της Αρχής περιγράφονται τέσσερα συνολικά ευρήματα. Στο υπ' αριθμ. 1 εύρημα περιγράφεται η διαδικασία αποστολής των SMS, η οποία συνοπτικά είναι η εξής: Η εταιρεία επιλέγει έναν τυχαίο αριθμό κινητού τηλεφώνου, τον οποίο χρησιμοποιεί ως αριθμό έναρξης. Μέσω υπολογιστικού φύλλου (MS Excel) δημιουργεί λίστα συνεχόμενων τηλεφωνικών αριθμών κινητών τηλεφώνων. Το μέγεθος της λίστας εξαρτάται από το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας, αλλά κυμαίνεται, κατά μέσο όρο, γύρω στα 2000 SMS ανά ημέρα (και αντίστοιχα της τάξεως των 60.000 SMS ανά μήνα) όπως προκύπτει από τα συλλεχθέντα στατιστικά στοιχεία για την αποστολή των μηνυμάτων.
Στο υπ' αριθμ. 2 εύρημα διαπιστώνεται ότι στο περιεχόμενο του μηνύματος αλλά και στο ηχογραφημένο μήνυμα που άκουγαν όσοι καλούσαν τον αριθμό πρόσθετης χρέωσης δεν παρέχεται η ενημέρωση που ορίζει το άρθρο 11 του ν. 2472/1997 και δεν δίδεται η δυνατότητα άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης.
Στο υπ' αριθμ. 3 εύρημα διαπιστώνεται ότι η εταιρεία ADL προχώρησε στην δημιουργία ιστοσελίδας που αναρτήθηκε στη διεύθυνση http://www.adl.com.gr/, μετά την 15.12.2006 και κατόπιν του ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στις 24.11.2006 από την Αρχή στην αντισυμβαλλομένη της ADL εταιρεία με διακριτικό τίτλο World State Line ΕΠΕ που παρέχει τις υπηρεσίες τηλεηχοπληροφόρησης. Στην ιστοσελίδα περιέχεται ενημέρωση για το σκοπό επεξεργασίας και την άσκηση των δικαιωμάτων των υποκειμένων. Καμία όμως ενημέρωση ή παραπομπή στην ιστοσελίδα δεν είχε ενσωματωθεί στο κείμενο του SMS κατά το χρόνο διενέργειας του ελέγχου έως και τη συγγραφή του πορίσματος.
Τέλος με το υπ' αριθμ. 4 εύρημα διαπιστώνεται ότι η εταιρεία ADL υπέβαλε γνωστοποίηση των αρχείων και της επεξεργασίας προς την Αρχή με το υπ' αρ. πρωτ. 201ΓΝ/26.02.2007 έγγραφό της, κατόπιν της πραγματοποίησης του ελέγχου.
Η εταιρεία κλήθηκε νομίμως σε ακρόαση ενώπιον της Αρχής στη συνεδρίαση της 28.06.2007 για να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις και να εκθέσει τις απόψεις τις για το θέμα. Κατά την παρουσία της στη συνεδρίαση της Αρχής κατέθεσε το υπ' αριθμ. πρωτ. 4687/28.06.2007 υπόμνημα, ενώ έλαβε προθεσμία και κατέθεσε συμπληρωματικό υπόμνημα με το υπ' αριθμ. πρωτ. 4742/02.07.2007 έγγραφο.
Η Αρχή, μετά την ενημέρωση των μελών της παρούσης σύνθεσης για τα ουσιώδη σημεία των προηγούμενων συνεδριάσεων (άρθρο 15 παρ. 2 Κώδ. Διοικ. Διαδικασίας), αφού άκουσε τον εισηγητή της υπόθεσης και έλαβε υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου, μετά και από διεξοδική συζήτηση,


ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

1. Ο αριθμός τηλεφώνου (κινητού στην προκειμένη περίπτωση αλλά και σταθερού) αποτελεί προσωπικό δεδομένο, κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχ. α του ν 2472/1997, καθώς αποτελεί πληροφορία η οποία αναφέρεται στο υποκείμενο των δεδομένων. Ο κάτοχος του τηλεφωνικού αριθμού μπορεί να προσδιοριστεί αμέσως με αναζήτηση μέσω υπηρεσίας τηλεφωνικού καταλόγου που παρέχεται από διάφορες εταιρείες ή, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο αριθμός έχει χαρακτηριστεί ως απόρρητος, εμμέσως μέσω των αρχείων που τηρούν οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεφωνίας. Άλλωστε στη σκέψη (26) της Οδηγίας 95/46/ΕΚ αναφέρεται ότι "οι αρχές της προστασίας πρέπει να εφαρμόζονται σε κάθε πληροφορία του αφορά πρόσωπο του οποίου η ταυτότητα είναι γνωστή ή μπορεί να εξακριβωθεί- ότι, για να διαπιστωθεί αν η ταυτότητα ενός προσώπου μπορεί να εξακριβωθεί, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των μέσων που μπορούν ευλόγως να χρησιμοποιηθούν, είτε από τον υπεύθυνο της επεξεργασίας, είτε από τρίτο, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα του εν λόγω προσώπου".
2. Περαιτέρω, η κατάταξη αριθμών κινητών τηλεφώνων σε αρχείο υπολογιστικού φύλλου αποτελεί ηλεκτρονική και άρα αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 2472/1997.
3. Κατά το άρθρο 2 παρ. 8 του ν. 3471/2006, που μετέφερε την Οδηγία 2002/58/ΕΚ στην εσωτερική έννομη τάξη, «ηλεκτρονικό ταχυδρομείο» είναι κάθε μήνυμα με κείμενο, φωνή, ήχο ή εικόνα που αποστέλλεται μέσω δημοσίου δικτύου επικοινωνιών, το οποίο μπορεί να αποθηκεύεται στο δίκτυο ή στον τερματικό εξοπλισμό του παραλήπτη, έως ότου ληφθεί από τον παραλήπτη». Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) αποτελούν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που μπορεί να αποθηκεύονται είτε στο δίκτυο τηλεφωνίας είτε στη συσκευή τηλεφώνου του παραλήπτη, ώσπου να αναγνωστούν από αυτόν. Η ερμηνεία αυτή έχει γίνει δεκτή και από την Ομάδα εργασίας του άρθρου 29 στην υπ’ αριθμ. 5/2004 Γνώμη της. Ειδικότερα, στην παράγραφο 3.1 της γνωμοδότησης αυτής, ως προς την έννοια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά το άρθρο 2 στοιχείο η' της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ, αναφέρεται ότι «... η έννοια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου καλύπτει οποιοδήποτε μήνυμα ηλεκτρονικών επικοινωνιών για το οποίο δεν απαιτείται ταυτόχρονη συμμετοχή του αποστολέα και του παραλήπτη. Ο ορισμός αυτός είναι ευρύς και έχει στόχο να είναι τεχνολογικά ουδέτερος. Ο στόχος ήταν να προσαρμοστεί η οδηγία που προηγείτο της οδηγίας 2002/58/ΕΚ στις εξελίξεις των αγορών και των τεχνολογιών των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, προκειμένου να παρέχει το ίδιο επίπεδο προστασίας των προσωπικών δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής σε όλους τους χρήστες υπηρεσιών επικοινωνιών διαθέσιμων στο κοινό, ανεξάρτητα από τις χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες. (4η αιτιολογική σκέψη της οδηγίας 2002/58/ΕΚ). »
4. Το άρθρο 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006 ορίζει ότι η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς. Περαιτέρω η παράγραφος 4 του ίδιου άρθρου ορίζει ότι απαγορεύεται η αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που έχουν σκοπό την άμεση εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, όταν δεν αναφέρεται ευδιάκριτα και σαφώς η ταυτότητα του αποστολέα ή του προσώπου προς όφελος του οποίου αποστέλλεται το μήνυμα, καθώς επίσης και η έγκυρη διεύθυνση στην οποία ο αποδέκτης του μηνύματος μπορεί να ζητεί τον τερματισμό της επικοινωνίας. Με τη διάταξη αυτή ουσιαστικά εξασφαλίζεται, για τις περιπτώσεις αποστολής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το δικαίωμα ενημέρωσης και η άσκηση των δικαιωμάτων πρόσβασης και αντίρρησης, σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 12 του ν. 2472/1997 και το άρθρο 11 παρ 3 του ν. 3471/2006 (βλ. και σκέψη (43) της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ).
5. Εξάλλου, στο άρθρο 13 παρ. 1 του ν. 3471/2006 προβλέπεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει, ως προς την τήρηση των διατάξεων του νόμου αυτού, τις αρμοδιότητες που προβλέπονται από το ν. 2472/1997, όπως εκάστοτε ισχύει. Στην παράγραφο 3 του ίδιου άρθρου αναφέρεται ότι, σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων των άρθρων 1 έως 17 του παρόντος νόμου, για την τήρηση των οποίων αρμόδια είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αυτή επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το άρθρο 21 του ν. 2472/1997 διοικητικές κυρώσεις. Ακόμη στο άρθρο 3 παρ. 2 του ν. 3471/2006 ορίζεται ότι ο ν. 2472/1997, όπως ισχύει, και οι εκτελεστικοί του άρθρου 19 του Συντάγματος νόμοι, όπως ισχύουν, εφαρμόζονται για κάθε ζήτημα σχετικό με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, που δεν ρυθμίζεται ειδικότερα από τον παρόντα νόμο.
6. Από τα αναφερόμενα στις προηγούμενες σκέψεις προκύπτει ότι η κατάρτιση καταλόγου με αριθμούς κινητών τηλεφώνων, των οποίων οι κάτοχοι μπορούν να προσδιοριστούν αμέσως ή εμμέσως με σκοπό την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνιστά αυτοματοποιημένη επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Το άρθρο 11 του ν. 3471/2006 και το αντίστοιχο άρθρο 13 της Οδηγίας 2002/58/ΕΚ απαγορεύουν την αποστολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων, θεωρώντας ότι εξ ορισμού εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (βλέπε και σκέψεις (39) έως (45) της Οδηγίας). Συνεπώς κρίνεται, κατά πλειοψηφία, ότι αρμοδίως επιλαμβάνεται η Αρχή της παρούσης υπόθεσης για τον έλεγχο της τήρησης των διατάξεων του άρθρου 11 του ν. 3471/2006.
7. Από την εξέταση του φακέλου της υπόθεσης, καθώς και από τις απόψεις που εξέθεσε η εταιρεία ADL κατά την ακρόασή της ενώπιον της Αρχής και με τα υπομνήματά της, προκύπτει ότι η εταιρεία ADL δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό αρχείο με τυχαίους αριθμούς κινητών τηλεφώνων και αποστέλλει σε αυτούς διαφημιστικά SMS, χωρίς επιπλέον να έχει λάβει εκ των προτέρων τη συγκατάθεση των παραληπτών. Η δραστηριότητα αυτή της εταιρείας, που έχει αναπτυχθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα και κατά τρόπο συστηματικό, συνιστά παράβαση του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006.
8. Από τα ευρήματα υπ' αριθ. 2 και 3 προκύπτει ότι ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεν περιλαμβάνει στο μήνυμα ευδιάκριτα και σαφώς την ταυτότητά του. Όπως ειδικότερα περιγράφεται στο εύρημα 3 ο υπεύθυνος επεξεργασίας δημιούργησε ιστοσελίδα με σκοπό την ενημέρωση των παραληπτών των μηνυμάτων, ενώ όπως αναφέρει και στο υπόμνημά του, σε μεταγενέστερο χρόνο συμπεριέλαβε στο κείμενο του μηνύματος παραπομπή στην ιστοσελίδα του. Η προσφερόμενη ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας δεν ήταν επαρκής, καθώς δεν είχε ενσωματωθεί στο κείμενο του SMS. Στο κείμενο του SMS προστέθηκε με καθυστέρηση, μετά τον Απρίλιο του 2007, το κείμενο "ΟΡΟΙ: WWW.ADL.COM.GR". Η προσθήκη παραπέμπει στην ιστοσελίδα για τους όρους χρήσης, χωρίς άλλη ειδική αναφορά για τα δικαιώματα του υποκειμένου εντός του κειμένου του SMS. Οι ενέργειες αυτές του υπευθύνου επεξεργασίας συνιστούν αυτοτελή παράβαση του άρθρου 11 παρ. 4 του ν. 3471/2006.
9. Η Αρχή κρίνει ότι για τις ανωτέρω παραβάσεις, που περιγράφονται εκτενέστερα στο πόρισμα του Απριλίου 2007 των ελεγκτών Γ. Ρουσόπουλου και Ελ. Μαρτσούκου, πρέπει να επιβληθούν οι κυρώσεις του προστίμου, κατ' εκτίμηση του μεγάλου αριθμού των απεσταλθέντων ανεπιθύμητων μηνυμάτων.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

1. Αποφαίνεται ότι η διαπιστωθείσα κατά τα προαναφερόμενα επεξεργασία της εταιρείας "Χ Διαφημιστική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ", που έχει την ιδιότητα του υπευθύνου επεξεργασίας, συνιστά παραβίαση των διατάξεων του ν. 3471/2006 για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
2. Επιβάλλει στον υπεύθυνο επεξεργασίας πρόστιμο ποσού είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) για την παραβίαση του άρθρου 11 παρ. 1 του ν. 3471/2006.
3. Επιβάλλει στον υπεύθυνο επεξεργασίας πρόστιμο ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000) για την παραβίαση του άρθρου 11 παρ. 4 του ν. 3471/2006.
4. Κρίνει ότι πρέπει, κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του άρθρου 19 παρ. 1 στοιχ. ε του ν. 2472/1997 και του άρθρου 15 του ν. 3471/2006, να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην αρμόδια δικαστική αρχή.


Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας
Χρίστος Γεραρής Μ. ΓιαννάκηΆβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από fiskilis » 04 Μάιος 2009 16:46

σημερα στα καλα καθουμενα ελαβα σχεδον ταυτοχρονα mail επιβεβαιωσης εγγραφης σε newsletter απο 2 σελιδες τις

http://www.protoporia.gr
http://www.perizitito.gr


ΣΕ ΚΑΜΙΑ απο αυτες δεν εκανα καποια εγγραφη και ιδιετερα στο mail που ηρθε αυτο !!!
ελαβε κανεις απο εσας κατι τετοιο παρομοιο ??

Άβαταρ μέλους
alekstolo
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 23 Νοέμ 2004 19:34
Τοποθεσία: ΝΑΥΠΛΙΟ
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από alekstolo » 04 Ιουν 2009 06:42

arxisan kai ta proeklogika emails :hammer: :hammer: :hammer:


4 Ιουνίου 2009Κυρίες και κύριοι,

Συμμετέχω στις Ευρωεκλογές επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δράσης.

Η Δράση, μια νέα πολιτική κίνηση, ξεκίνησε από την κοινή διαπίστωση 1000 περίπου πολιτών ότι η πατρίδα μας βυθίζεται σε μια πρωτοφανή, στα τελευταία 35 χρόνια, κρίση. Η απειλή της οικονομικής δυσπραγίας είναι ορατή. Tα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και η διαφθορά, η ανομία, η βία και η εγκληματικότητα, συνιστούν όλο και πιο έντονα οδυνηρά βιώματα για τους Έλληνες πολίτες. Το παράλυτο κράτος και η ανυποληψία των δημοσίων θεσμών ενισχύουν το κλίμα ανασφάλειας και απαισιοδοξίας.

Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας αδυνατούν να βγάλουν τη χώρα από την πολύπλευρη κρίση, γιατί τα ίδια συνιστούν το κύριο μέρος του προβλήματος. Ενώ η κρίση απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες τα δύο αυτά κόμματα τις απορρίπτουν.

Η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή διέψευσε δυστυχώς όλες τις ελπίδες που γέννησε.

Η Ελλάδα διαθέτει έναν μοναδικό περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, ιστορικό και κυρίως ανθρώπινο (εδώ και στο εξωτερικό) πλούτο, που αν τον αξιοποιήσουμε σωστά - κάνοντας τα αυτονόητα, αυτά που λέει η κοινή λογική - μπορούμε να είμαστε παραπάνω από αισιόδοξοι. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την τωρινή κρίση με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία, ασφάλεια κι αξιοπρέπεια.

Η Δράση, το ψηφοδέλτιο της, διαθέτει ένα σπάνιο ανθρώπινο δυναμικό. Το δυναμικό αυτό είναι έτοιμο να υπηρετήσει την Ελλάδα, το γενικό συμφέρον, και σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα όλων σας.

Σας προτρέπω να ενημερωθείτε για τη Δράση και τους ανθρώπους της από την ιστοσελίδα: www.drassi.gr

Ζητούμε την υποστήριξή σας και την ψήφο σας στις Ευρωεκλογές. Είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Με εκτίμηση,Στέφανος ΜάνοςΚάντε κλικ πάνω στο σήμα της Δράσης

για να δείτε το μήνυμα τηςΥ.Γ. Ζητώ την κατανόηση σας για τον ανορθόδοξο τρόπο επικοινωνίας. Η κυβέρνηση "φρόντισε" να φιμώσει τη Δράση, απαγορεύει στα νέα κόμματα τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Αν πάντως δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα από τη "Δράση", απαντήστε γράφοντας "διαγράψτε με".

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από fiskilis » 04 Ιουν 2009 08:46

και η απαντηση της otenet οταν εκανα report spam το μηνυμα

Αγαπητε Κε Φισκιλή

Σε συνέχεια του μηνύματός σας σας ενημέρωνουμε ότι, οι αποστολείς του e-mail
ειδοποιήθηκαν σχετικά με το ανεπιθύμητο της παραλαβής του στις διευθύνσεις σας.
Με εκτίμηση

ΟΤΕ Α.Ε.
Τμήμα Υποστήριξης Νέων Υπηρεσιών - NEXT2U

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3766
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Αττικής

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από DGeorge » 04 Ιουν 2009 10:24

fiskilis έγραψε:Αγαπητε Κε Φισκιλή

Σε συνέχεια του μηνύματός σας σας ενημέρωνουμε ότι, οι αποστολείς του e-mail
ειδοποιήθηκαν σχετικά με το ανεπιθύμητο της παραλαβής του στις διευθύνσεις σας.

Με εκτίμηση.........
Το υπογραμμισμένο με κάνει ν'αναρωτιέμαι έντονα: Ποιός ξύστηκε περισσότερο;... Ο ΟΤΕ για να ενημερώσει τους αποστολείς; ή Οι αποστολείς που ενημερώθηκαν από τον ΟΤΕ; :question: :think: :question:
Επίσης, μιας κι όλοι τούτοι ξύνονται με τσουγκράνα, θά'θελα τουλάχιστον να ξέρω τα χαρακτηριστικά της... Τι μάρκα είναι, τι μοντέλο, τι νούμερο, τι ανάλυση έχει, τι σάρωση κάνει; :question: :think: :question: (Διότι ποτε δεν ξέρεις, πότε θα σου χρειαστεί και σένα!!! :P :P )
Ο γιατρός μου, μου έχει συστήσει -στην ηλικίσ που είμαι- να αποφεύγω τόσο έντονη εγκεφαλική δραστηριότητα!.... Ξέρεις... Εγκεφαλικά, και τέτοια πράγματα :lol: :lol:

Από την άλλη....
Σε βρίσκω λίγο γρινιάρη......... :D :D :D :D :D :D
fiskilis έγραψε:.....Τμήμα Υποστήριξης Νέων Υπηρεσιών - NEXT2U
Να λες "Πάλι καλά!!!", που δεν σου απάντησε το branch: 'Κόμματος Πισωστήριξης Νεαρών Υπηρετριών -- BEHIND-U :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

Για ν'αποφεύγω τις πολλές τέτοιες π@π@ριές:
1) Δίνω το mail μου της ΟΤΕΝΕΤ, μόνο εκεί όπου είμαι >60% σίγουρος ότι δεν θα δημοσιοποιηθεί. Και πάλι έχω αρκετό spammαριό!...
2) Όπως -ίσως- σου έχω ξαναγράψει, τακτικά κάνω ένα ομαδικό ξεσκαρτάρισμα με το 'QUICK-DELETE'!
3) Για 'ύποπτες' / 'άγνωστες' / 'μη-δοκιμασμένες' επαφές, χρησιμοποιώ YAHOO. Το AntiSpam τους -για την ώρα- με έχει εξυπηρετήσει αρκετά~πολύ!!

Κι έτσι έχω βρει σε μεγάλο βαθμό την ησυχία μου!
PC-Ponemenos
Εικόνα

1host
Δημοσιεύσεις: 463
Εγγραφή: 30 Αύγ 2008 15:36
Τοποθεσία: Thessaloniki
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από 1host » 04 Ιουν 2009 23:39

New spammers:
---
drassi.gr(το email παραπάνω)
qsproject(στα καλά καθούμενα, συλλογή απο ρομπότ λογικά)
πολλά .blogspot blogs..
---

Αυτά είχε το μενού για την εβδομάδα που τελειώνει...
1HOST Υπηρεσίες Φιλοξενίας | Ανανεωμένες υπηρεσίες & υποδομή σε συνδυασμό με εξειδικευμένο support. www.1host.gr
Εικόνα

theodorosc
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 07 Ιουν 2009 00:12

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από theodorosc » 07 Ιουν 2009 00:31

Φίλε fiskilis (και λοιποί παθόντες) καλησπέρα.

Βρήκα αυτό το thread ενώ έψαχνα να βρω πληροφορίες για το τι μπορεί να κάνει κάποιος σχετικά με τα spams. Και δεν μιλάω όλα τα spam. Μιλάω για spam από Ελληνικές εταιρείες. Ο θεός να τις κάνει δηλαδή.

Διαβάζοντας το thread είδα ότι έχεις "συμμορφώσει" αρκετούς spammers. Θα ήθελα να σε παρακαλέσω αν μπορείς να ποστάρεις συγκεντρωτικά διάφορες αρχές/τηλέφωνα/mails και γενικά αν μπορείς να γράψεις ένα Mini How-to. Πχ που πρέπει να τους καταγγέλουμε? Στην ΔΗΕ, τους provider τους ? Σε κάποιον Ευρωπαικό οργανισμό ? Μέσω spamcop ? Κλπ Κλπ.

Επίσης θα ήθελα να μας πεις επιπλέον συμβουλές που χρησιμοποιείς πχ κάποιον antispam εργαλείο (είτε filtering είτε reporting ή ότι άλλο), ακόμα για addons στον firefox σχετικά με το θέμα αν χρησιμοποιείς. Ή αν τσεκάρεις τα mail headers αν είναι πειραγμένα κλπ

Όπως έχεις καταλάβει είμαι και εγώ ένας από τους πολλούς που τα έχω πάρει στην κράνα με κάθε μ@κ@κ@ που θέλει να προβάλει το προϊόν του ή ακόμα χειρότερα που πουλάει λίστες όπου μέσα είναι και τα email μας.

Ελπίζω να μην σας κούρασα. Αν ΟΛΟΙ μας αφιερώσουμε 2 λεπτά/1-2 τηλεφωνήματα/1-2 Mail ίσως να σταματήσουμε κάποιους "έξυπνους".

Θοδωρής.

Άβαταρ μέλους
CyberCr33p
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3208
Εγγραφή: 06 Νοέμ 1999 01:00
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από CyberCr33p » 07 Ιουν 2009 02:12

Εγώ θα πρότεινα να επικοινωνήσεις πρώτα με την εταιρία που του παρέχει το e-mail και στη συνέχεια εάν συνεχίσεις να λαμβάνεις spam τότε να προχωρήσεις με αναφορά σε blacklists.

Στο λέω αυτό γιατί εάν η αναφορά καταλήξει σε blacklist θα επηρεάσει και άλλους χρήστες του ίδιου mail server που δεν φταίνε σε κάτι.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από dimsis » 07 Ιουν 2009 13:52

Το πιο ωραίο ήταν που επιχείρησα να στείλω απάντηση στο email της Δράσης του Μάνου που μου ήρθε και εμένα σχετικά με το "Υ.Γ. Ζητώ την κατανόηση σας για τον ανορθόδοξο τρόπο επικοινωνίας. Η κυβέρνηση "φρόντισε" να φιμώσει τη Δράση, απαγορεύει στα νέα κόμματα τη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων." που γράφουν... και μου ήρθε απάντηση πως το μήνυμα μου μπλοκαρίστηκε ως ανεπιθύμητο :p
Συγνώμη κ. Μάνο για το spam reply μου! !@#)($*#

theodorosc
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: 07 Ιουν 2009 00:12

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από theodorosc » 08 Ιουν 2009 23:41

Φίλε fiskili καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Θα χρειαστεί να εκτυπώσω την απάντησή σου για να μπορέσω να την μελετήσω.

Να'σαι καλά !!!

ps. Μετά από μια μικρή έρευνα βρήκα τα παρακάτω mail στα οποία μπορείτε να κάνετε report για spam mails. Πάντως ο πιο ασφαλής τρόπος είναι μέσω spamcop όπως είπε ο Άγγελος πιο πάνω μιας και διαβάζει τα headers του Mail και σας λέει αυτόματα που πρέπει να στείλετε την καταγγελία.

Forthnet
abuse@forthnet.gr

Otenet
abuse@otenet.gr

HOL και NETONE και Arnet.gr
abuse-mailbox: abuse@hol.gr
abuse-mailbox: postmaster@hol.gr

VIVODI
abuse@vivodi.gr

CYTAnet (Κύπρος)
abuse@cytanet.com.cy

LANNET
abuse@in2net.com

TELLAS
abuse@mail.tellas.gr

UPDATE: Τελικά και η SpamCop χρησιμοποιεί τα παρακάτω email για καταγγελία spam για την OnTelecoms οπότε μπορώ να τα βάλω εδώ.

OnTelecoms
george.polonifis@ontelecoms.com
fratzeskos.filippidis@ontelecoms.com


Αν ξέρετε και άλλον πάροχο γράψτε το.

Εγώ έχω ήδη αρχίσει να καταγγέλω τα ελληνικά spam που λαμβάνω.
Προσπαθώ να αυτοματοποιήσω την όλη διαδικασία. :-(
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος theodorosc την 10 Ιουν 2009 09:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από dimsis » 09 Ιουν 2009 13:58

Μη βάζεις έτσι στην ψύχρα τα email τους γιατί θα τους ταράξουν στο spam :p

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5066
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από korgr » 09 Ιουν 2009 14:06

dimsis έγραψε:Μη βάζεις έτσι στην ψύχρα τα email τους γιατί θα τους ταράξουν στο spam :p
Και δεν θα ξερουν σε ποιο abuse να το καταγγειλουν χαχα :P

Άβαταρ μέλους
Stadem
Δημοσιεύσεις: 198
Εγγραφή: 10 Μαρ 2007 20:45

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από Stadem » 09 Ιουν 2009 16:35

Εγώ απο την άλλη έχω φτάσει σε ακρέες καταστάσεις,
έχω βάλει στο black list όλα τα:

Κώδικας: Επιλογή όλων

*@*.br
*@*.com.br
*@*.es
*@*.ch
*@*.py
*@*.az
*@*.co
*@*.mk
*@*.it
*@*.ca
*@*.in
*@*.lk
*@*.sa
*@*.vn
*@*.sg
*@*.fi
*@*.fr
*@*net.in
*@*.kr
*@*.zr
*@*.lt
*@*.bg
*@*.gb
*@*.us
*@*.sk
*@*.ar
*@*.be
*@*.dk
*@*jazztel.es
*@59.*.*.*
*@71.*.*.*
*@221.*.*.*
*@121.*.*.*
*@81.*.*.*
*@189.*.*.*
*@95.*.*.*
*@115.*.*.*
*@190.*.*.*
*@213.*.*.*
*@93.*.*.*
web-IQ Interactive Quality
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
GeoStuff
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 7497
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2005 03:12
Τοποθεσία: Στα αλατορυχεία της Ζουαζιλάνδης...

Spammers! Καλά έχουν αποθρασυνθεί τελείως!!!

Δημοσίευση από GeoStuff » 09 Ιουν 2009 17:47

theodorosc έγραψε:Φίλε fiskili καταρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Θα χρειαστεί να εκτυπώσω την απάντησή σου για να μπορέσω να την μελετήσω.
Η απάντηση του Fiskilis έγινε βοήθημα εδώ...

http://www.freestuff.gr/forums/viewtopic.php?t=43543

Ευχαριστούμεεεεεεεεεεεε...

:D :D :D :D :D
Κούκλα Μου Φρεγάτα Σκίζεις Τον Ωκεανό... Μοιάζεις Στον Τιτανικό!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Internet Help”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες