Ξέρεις , ο γνωστός

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators
Δεν φταις εσύ. Η ορθογραφία έχει πάει περίπατο τα τελευταία χρόνια. Ο Χρήστος δεν γράφεται ΠΟΤΕ με "ι"... απλά μερικοί δεν το ξέρουν. Ο "Χρήστος" είναι ένα όνομα που βγαίνει από την "χρήση", εξ' ου και το "η". Ενώ ο Χριστός βγαίνει από αυτόν που έχει το "χρίσμα" (χάρισμα). Η ετυμολογική διαφορά είναι πολύ μεγάλη για να μπερδεύεται κανείς αλλά...NaT έγραψε:Α, καλά. Άκυρο. Νόμιζα ότι λέγατε Χρίστος, εννοώντας καμιά διασημότητα. Ό,τι να 'ναι. (Η ώρα φταίει).
Η κοινή απάντηση που θα ακούσεις από όλους είναι "Τον έχουν δει άλλοι". Αν θες μια ποιο επιστημονική απάντηση όμως, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις γραπτά ανθρώπων που τον γνώρισαν και που δεν είχαν κανένα λόγο να τον υποστηρίξουν μιας και ανήκαν στο αντίπαλο στρατόπεδο. Δηλ ειδωλολάτρες, εβραίοι.... Μερικοί από αυτούς είναι ο Θαλλος (ιστορικός συγγραφέας), ο Μαρά βαρ Σαραπίων (στωικός φιλόσοφος... στο βρεττανικό μουσείο μπορείς να δεις γραπτά του ακόμα και σήμερα), ο Κορνήλιος Τάκιτος (Ρωμαίος συγγραφεύς) και κάμποσοι άλλοι που έχω τώρα στο μυαλό μου και που βαριέμαι να τους γράψω.dva_dev έγραψε:Αφου δεν τον έχεις δεί που το ξέρεις ότι υπάρχει/υπήρξε;
Θα συμφωνίσω με τα λεγόμενα του ίδους πυραυλου.τον γνώρισαν και που δεν είχαν κανένα λόγο να τον υποστηρίξουν μιας και ανήκαν στο αντίπαλο στρατόπεδο
Ο "Χρήστος" είναι ένα όνομα που βγαίνει από την "χρήση", εξ' ου και το "η". Ενώ ο Χριστός βγαίνει από αυτόν που έχει το "χρίσμα" (χάρισμα)
Εμ... ο ηρακλής δεν έκανε θαύματα. Άθλους έκανε!Connor MacLeod έγραψε:Όπως επίσης δν μπορούμε να αμφισβιτίσουμε την ύπαρξη του Ηρακλή και των παρομίων θαυμάτων που έχει κάνει,
Τα "" δεν τα έπιασα.οπως και ο χριστός αλωστε, διότι μπορει να μην εχομε γραπτα απο "διασίμους" όπως των κορνιλιο
Πληροφοριακά να πω (όσο μπορώ γιατι βρίσκομαι στην συγκεκριμέννη εύθυμη κατάσταση --->και γιατι ο χρήστος γιορταζει του Αγ.χριστού και όχι της χρήσεως?
Ναι.Που μπερδευτικες πάλί?ΥΓ Αγ. Χριστού; Χρήσεως;
Μα δν ύπα ότι ξέρω πιος ειναι ο προπάπος μου....θα πρέπει να αρχίσεις να αμφισβητείς και την ύπαρξη του προ-προ-πάππου σου
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες