Unix QNX Πρόβλημα με δίκτυο

Πληροφορίες σχετικές με τα τοπικά δίκτυα, WiFi, τον εξοπλισμό, τις εφαρμογές τους και σχετικό λογισμικό.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Unix QNX Πρόβλημα με δίκτυο

Δημοσίευση από giannis17 » 26 Ιουν 2014 07:12

Τα 'χω φτύσει, έχω ρίξει τα ξενύχτια της αρκούδας και πριν τα παρατήσω και πέσω σε χειμερία νάρκη καλοκαιριάτικα να σας πω το πρόβλημά μου μήπως έχετε καμιά ιδέα. Κατ' αρχήν αφορά μια πολύ παλιά δικτύωση:

Server διαβάζει με μια ειδική ISA έναν πίνακα PLC και streamάρει δεδομένα σε έναν client μέσω δικτύου Ethernet τύπου διαύλου 10Base-2. Λειτουργικό σύστημα QNX 4.2 με Windows GUI (καμία σχέση με την microsoft αλλά έτσι το γράφει) 32bit, Specs: PII 266, 64mb SDRAM, 10GB HDD, κάρτες δικτύου ISA τύπου ΝΕ2000.

Προ 2 μηνών χαλάει ο client, έχουν περάσει από πάνω του άλλοι 4 "τεχνικοί" και εγώ είμαι ο 5ος. Το αρχικό πρόβλημα ήταν χαλασμένη μητρική (φουσκωμένοι πυκνωτές) και η κάρτα δικτύου μάλλον βγήκε off στην πορεία. Παρ' όλα αυτά αντί να αλλαχτεί ή να φτιαχτεί η μητρική αποφάσισαν να αλλάξουν όλο το PC και να κάνουν και Format με αποτέλεσμα να χαθεί το λειτουργικό αλλά και το client πρόγραμμα.

Όταν λοιπόν πήγα εγώ εκεί βρήκα ένα server που δούλευε και ένα PC νεκρό που ήθελαν να το κάνουν client. Λόγω ότι το πρόγραμμα είναι 20ετίας δεν υπάρχει πια ούτε κατασκευάστρια εταιρία, ούτε υποστήριξη.

Να μη τα πολυλογώ βρέθηκε παρόμοιο setup σε άλλη εταιρία όπου πήγα και έκανα ένα κλώνο το δικό τους client. Κατάφερα και παραμετροποίησα όλο το λειτουργικό και το πρόγραμμα του client και είμαι σίγουρος πως είναι σωστά, το πρόβλημα μου είναι πως δεν μπορώ να συνδεθώ στο δίκτυο, ο server και ο client δεν βλέπουν ο ένας τον άλλο. Το πρόβλημα είμαι 99.9% σίγουρος πως βρίσκεται στον client.

Το ομοαξονικό καλώδιο προϋπήρχε και δούλευε αλλά παρ' όλα αυτά το μέτρησα και βγήκε σωστό, το ίδιο και οι τερματικές αντιστάσεις. Επίσης επειδή ο server στέλνει συνεχώς δεδομένα τα λαμπάκια των καρτών δικτύου σε server και client αναβοσβήνουν μαζί επακριβώς όταν είναι συνδεδεμένα, χωρίς καλώδιο σε κανέναν από τους 2 ο server συνεχίζει να στέλνει (αναβοσβήνει το λαμπάκι) ενώ στον client είναι νεκρό.

server -> Node 1
client -> Node 3
lan driver -> Net.ether1000 -6 -i 10 -p 340 (δεν πετάει error, άρα βλέπει την κάρτα)
/etc/config/netmap είναι πανομοιότυπο και στους 2 και οι MAC address είναι σωστές
όσον αφορά τα license (network keys) ο client έχει της άλλης εταιρίας (λόγω του κλώνου) αλλά έχω περάσει και τα 2 που ανήκουν στην παρούσα εταιρία, ο server από την άλλη έχει μόνο τα 2 της παρούσας εταιρίας.

αποτελέσματα εντολών:
sin net -> δείχνει σε κάθε pc τον εαυτό του
netmap -> δείχνει σωστά τις εγγραφές με Last Fail TX κάθε 10 δευτερόλεπτα
netinfo -l -> δείχνει σωστά τις παραμέτρους τις κάρτας δικτύου αλλά σε όλα τα TX και RX έχει 0 (δεν στέλνει δεν λαμβάνει)
netinfo -> κάθε λίγες γραμμές (ανάμεσα στα timeout και τα retry) εμφανίζει error 33 lan hang during TX και error 7 -

Είμαι ανάμεσα σε 2 πιθανά αίτια:
1) Ασυμφωνία των license, δυστυχώς δεν μπορώ να καταργήσω τα παλιά του client.
2) Ασυμβατότητα/πρόβλημα της κάρτας δικτύου. Είναι μια realtek 8019 από ebay.

Ειλικρινά ας δώσει κάποιος μια απάντηση γιατί δεν την παλεύω άλλο, μόνο τα πράγματα που κάθισα και διάβασα για το qnx και για το πρόγραμμα των plc φτάνει, έχω μείνει από φαιά ουσία, στέρεψα!

Επίσης αν κάποιος έχει ξανασχοληθεί με παρόμοιο setup δεν έχω πρόβλημα να μοιραστούμε την δουλειά και την αμοιβή φυσικά (περισσότερα για αυτή την περίπτωση σε PM).
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1216
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Unix QNX Πρόβλημα με δίκτυο

Δημοσίευση από giannis17 » 03 Ιούλ 2014 12:23

/close

Το πρόβλημα ήταν hardware στην κάρτα δικτύου του server (σπασμένος σύνδεσμος BNC), αλλά δεν μου δίνανε πρόσβαση μέχρι χτες στο hardware του server.

Αν χρειαστεί ποτέ κανείς βοήθεια σε δίκτυο Unix 10base2 τα έχω μάθει απέξω πια και έχουν χαραχτεί στην μνήμη μου! :kaloe:
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

Απάντηση

Επιστροφή στο “Δίκτυα, WiFi και εφαρμογές”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης