Windows 8 interviews: Κωνσταντίνος Πάντος - Software Architect "Ασφάλεια,Παραγωγικότητα.."

Προβλήματα που αντιμετωπίζουμε χρησιμοποιώντας τα Windows και τα προγράμματά τους. Νέα & ειδήσεις.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27655
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Windows 8 interviews: Κωνσταντίνος Πάντος - Software Architect "Ασφάλεια,Παραγωγικότητα.."

Δημοσίευση από cordis » 26 Σεπ 2011 13:17

Από όλα τα νέα χαρακτηριστικά που παρουσιάστηκαν στα Windows 8, ποια νομίζεις ότι είναι το πιο συναρπαστικά;
Το νέο MetroUI με τα Interactive Tiles
Η ενσωμάτωση του HyperV
Η δυνατότητα επικοινωνίας των εφαρμογών μεταξύ τους και με άλλα cloud services
Οι βελτιώσεις στο λειτουργικό όπως ο νέος Task Manager, ο νέος FileManager κλπ.

Ο Steven Sinofsky είναι τα πάντα για τα Windows, από το Development έως το Marketing. Πως τον ένιωσες στην σκηνή; Τι πιστεύεις για αυτόν ως μάνατζερ;
O Steven Sinofsky φάνηκε αρκετά ενθουσιασμένος με το νέο λειτουργικό σύστημα και φαίνεται πως είναι αρκετά προσηλωμένος και αποφασισμένος να πετύχει στο να ανεβάσει το επίπεδο του νέου λειτουργικού να καινοτομήσει καθώς και να αντιμετωπίσει τις τεχνολογικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Προσωπικά μου αρέσουν πολύ τα Windows 7, ποιες νομίζεις ότι ήταν οι ελλείψεις που ενδεχομένως είχαν τα Window 7; Ποιες από αυτές νομίζεις ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στα Windows 8;
Παρότι τα Windows 7 είναι ίσως το καλύτερο και πιο επιτυχημένο λειτουργικό (ξεπέρασε πρόσφατα και τα Windows XP σε πωλήσεις) που έχει κυκλοφορήσει η Microsoft είχε το σαφές μειονέκτημα ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα νέα form factors και devices τα κερδίζουν ολοένα και περισσότερους χρήστες. Θεωρώ λοιπόν πως με τα νέα Windows 8 και με την υποστήριξη που αυτά φέρνουν για slate devices, Arm αρχιτεκτονικές επεξεργαστών καθώς και την υποστήριξη multi – touch το νέο λειτουργικό θα είναι ακόμη καλύτερο από τα Windows 7.

Τι πιστεύεις για την προοπτική που δίνουν στο cloud computing τα Windows 8; Πού νομίζεις ότι θα μπορούσε να πάει;
Το cloud computing προσφέρει μια νέα προοπτική στην ανάπτυξη λογισμικού όπου όλες οι συσκευές θα είναι διασυνδεδεμένες, οι εφαρμογές θα μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους, και η πληροφορία θα είναι πάντοτε διαθέσιμη μέσω υπηρεσιών.

Πιστεύεις ότι το Kinect θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα Windows 8;
Από την αποδοχή που έτυχε από την κοινότητα των χρηστών και προγραμματιστών μετά την κυκλοφορία του πιστεύω ότι θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τρόπων διεπαφής με τον υπολογιστή από το καθιερωμένο ποντίκι - πληκτρολόγιο και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη νέων εντυπωσιακών εφαρμογών.

Ποια είναι η γνώμη σου για το χρονικό διάστημα μεταξύ των ανανεώσεων των OS από τη Microsoft; Πιστεύεις ότι το 2012/2013 είναι σχετικά νωρίς;
Αν λάβουμε υπόψη μας τη ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται η τεχνολογία και η αγορά των υπολογιστών είναι αναμενόμενο ότι κάποιος ο οποίος κατασκευάζει λογισμικό πρέπει να ακολουθεί αυτό το ρυθμό προκειμένου να παραμένει στη κορυφή της αγοράς. Βάση αυτού θεωρώ ότι το 2012/2013 δεν είναι νωρίς.
Από την άποψη της επιχείρησης, τι πιστεύεις ότι η Microsoft πρέπει να κάνει με τα Windows 8 ώστε να εξαναγκάσει έναν IT manager να ανοίξει το πορτοφόλι για την ανανέωση του λειτουργικού συστήματος;
Πιστεύω ότι οι προσπάθειες της θα πρέπει να επικεντρωθούν σε 4 πυλώνες:
Ασφάλεια,
Το λειτουργικό θα πρέπει να είναι απόλυτα ασφαλές για τους χρήστες του
Παραγωγικότητα,
θα πρέπει να βελτιώνει σημαντικά τη παραγωγικότητα του χρήστη
Επιδόσεις,
Θα πρέπει να αποκρίνεται γρήγορα και να φέρει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις
Οικονομία
Θα πρέπει να είναι στα ίδια επίπεδα τιμής αν όχι και φθηνότερα (ειδικά την τρέχουσα περίοδο).

Ποια είναι τα κορυφαία 3 πράγματα που θα ήθελες να δεις στα Windows 8;
Υποστήριξη επεξεργαστών ARM αρχιτεκτονικής
Windows AppStore (Market place) επειδή δεν το είδαμε σχεδόν καθόλου
Την επόμενη beta :-)

HTML5 και JavaScript, τι θα κάνουν οι .Net Developers τώρα που θα είναι εύκολο να φτιάχνουν εφαρμογές και Developers που μέχρι τώρα έφτιαχναν μόνο διαδικτυακές εφαρμογές;
Η αποψη μου είναι ότι και οι δυο κόσμοι μπορούν να κερδίσουν ο ένας από τον άλλο, οι windows developers μπορούν να επωφεληθούν και να κερδίσουν φέρνοντας τη πλούσια εμπειρία του internet στις desktop εφαρμογές ενώ η web developers που ως τώρα έφτιαχναν διαδικτυακές εφαρμογές μπορούν να γράψουν κώδικα που θα τρέχει στο desktop και όχι μόνο στο Browser. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να έχεις πολλά διαφορετικά εργαλεία και να επιλέγεις το καλύτερο για τη περίσταση παρά να μην έχει αρκετά.

Πως βλέπεις την είσοδο των Windows 8 και του Development πάνω σε αυτά στην εταιρεία σου;
Ανυπομονώ να δουλέψω με αυτά

..
Ο Κωνσταντίνος Πάντος με εμπειρία 8 χρόνων στη πληροφορική και έχοντας δουλέψει σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα, του δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί με μια σειρά από τεχνολογίες της Microsoft όπως ASP.NET, AJAX, Silverlight, WPF, Linq, MVC, EF και άλλες.
Πλέον ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως Software Solutions Architect στη Techaholics όπου επικεντρώνετε στη παροχή innovative λύσεων πληροφορικής.
Από τα μεγαλύτερα ενδιαφέροντα του αποτελεί η βοήθεια και συμμετοχή στην Ελληνική (και όχι μόνο) κοινότητα προγραμματιστών, γι αυτό συμμετέχει σε ομιλίες, events γράφει στο blog του http://blog.pantos.name , στο www.dotnetzone.gr και κατά διαστήματα σε περιοδικά τεχνολογίας. Η συμμετοχή αυτή έχει αναγνωριστεί από τη Microsoft με τη προσφορά του βραβείου Microsoft MVP (Most Valuable Professional) επί τέσσερα συναπτά έτη, ενώ έχει πιστοποιηθεί και ως Microsoft Certified Professional.
twitter: http://twitter.com/kpantos
linkedin: http://gr.linkedin.com/in/konstantinospantos
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Απάντηση

Επιστροφή στο “Windows Software Guide”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες