ΝΟΚΙΑ 6600

Απόψεις, σχόλια και συζητήσεις για τις προσφερόμενες υπηρεσίες και τις συσκευές.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Nkapa » 25 Νοέμ 2003 18:29

Introducing
Όταν η Nokia ανακοίνωνε για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου του τρέχοντος έτους τον διάδοχο του 7650, πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν κάτι εντελώς ριζοσπαστικό και πρωτοποριακό, βασιζόμενοι στο ήδη προκλητικό slide-in στυλ που εισήγαγε το πρώτο smartphone της φιλανδικής εταιρίας. Οι σχεδιαστές της Nokia όμως δεν είχαν καμία πρόθεση να ριψοκινδυνέψουν με ένα τόσο σημαντικό γιαυτούς μοντέλο. Έτσι εφοδίασαν το νέο Nokia 6600 με «αεροδυναμικό» και συμπαγές design, ελκυστικά χρώματα και πλαστικά αρκετά καλής ποιότητας, ενώ κράτησαν τα καλύτερα νέα για εκείνους τους απαιτητικούς χρήστες που θα επέλεγαν να το γνωρίσουν από πολύ κοντά. Στο εσωτερικό της Symbian based συσκευής, κρύβονται πλέον πληθώρα από imaging και multimedia χαρακτηριστικά υψηλού επιπέδου, άπλετη μνήμη με δυνατότητα επέκτασης μέχρι και στα 512ΜΒ (Multimedia Card) καθώς και ακόμα πιο advanced τεχνικά χαρακτηριστικά όπως δυνατότητα video capturing, streaming video και υποστήριξη της τεχνολογίας Java MIDP 2.0, όλα βασισμένα στην εξελιγμένη πλατφόρμα Series 60 του λειτουργικού συστήματος Symbian 7.0s! Τι άλλο θα μπορούσαν να ζητήσουν οι φανατικοί χρήστες της φιλανδικής εταιρίας; Πιθανώς ένα ελαφρώς πιο ολοκληρωμένο και σταθερό firmware, πράγμα που αναμένεται να γίνει στην πρώτη αναβάθμιση που θα είναι διαθέσιμη για τη συσκευή της φιλανδικής εταιρίας πολύ σύντομα...


Εξωτερικά χαρακτηριστικά...
Καταρχήν, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο smartphone, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Όχι δεν έχει κινούμενα μέρη όπως το πρωτοποριακό Nokia 7650, ούτε περίπλοκο και αμφιλεγόμενο πληκτρολόγιο όπως το trendy 3650, ούτε θα σας προβληματίσει κατά τη μεταφορά του. Η νέα πρόταση της Nokia στην απαιτητική κατηγορία των smartphones έχει πλέον εκτός από high tech δυνατότητες και μία ιδιαίτερα υψηλή φορητότητα, η οποία συνδυάζεται με ελκυστικό design και άψογους συνδυασμούς χρωμάτων. Με διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 108 x 58 x 23 χιλ και βάρος, που για πρώτη φορά σε smartphone της Nokia, αγγίζει τα 125 γραμμάρια, η αρκετά συμπαγής συσκευή υπόσχεται όχι μόνο να μη σας γίνει βάρος αλλά αντιθέτως, να σας επιτρέψει την εύκολη μεταφορά της ακόμα και σε αρκετά στενές τσέπες.

Στην εμπρόσθια πλευρά της δεσπόζει, η σημαντικότερη εξωτερική βελτίωση της συσκευής, μία έγχρωμη TFT οθόνη 65.536 χρωμάτων με δυνατότητα απεικόνισης κάθε είδους κινούμενων ή μη γραφικών, σε μια επιφάνεια που αγγίζει τα 176 x 208 pixels και υπόσχεται να σας κάνει να ξεχάσετε κάθε εμπειρία που ίσως είχατε με παλιότερα μοντέλα. Η ευκρίνειά της χαρακτηρίζεται ως κορυφαία, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας που την χρησιμοποιείτε, ενώ ειδικά στην απεικόνιση των φωτογραφιών... μας εξέπληξε, σε βαθμό που κλονίστηκε η «πίστη» μας ακόμα και στο Χ70 της Panasonic! Όπως γίνεται φανερό οι διαστάσεις της οθόνης είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με την επιφάνεια της συσκευής, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια απορία για το που ίσως να χωρέσει το απαραίτητο πάντα πληκτρολόγιο του 6600. Γιαυτό όμως, όπως και για πολλά άλλα, τη λύση έδωσαν για μια ακόμα φορά οι φιλανδοί σχεδιαστές, οι οποίοι κατάφεραν να ενσωματώσουν 20 ολόκληρα πλήκτρα σε χώρο που πολύ λιγότερα, δύσκολα θα χωρούσαν!

Έτσι, κάτω ακριβώς από τη έγχρωμη TFT οθόνη συναντούμε πληθώρα από πλήκτρα κάθε είδους και λειτουργίας, που σε καμιά στιγμή της «συμβίωσής» μας με το 6600 δε μας απογοήτευσαν. Δώδεκα αλφαριθμητικά πλήκτρα, δύο soft keys κάτω από την οθόνη και ένα, όχι τόσο εύχρηστο, Navi-Key 5 κατευθύνσεων βρίσκονται σε απόσταση... αναπνοής από τους αντίχειρές μας, επιτρέποντας την άμεση και γρήγορη χρήση τους, με εντυπωσιακά, κάποιες φορές, αποτελέσματα. Το σύνολο των 20 πλήκτρων της συσκευής συμπληρώνουν πέντε έξυπνα τοποθετημένα πλήκτρα στα άκρα της οθόνης, που θα αναλάβουν λειτουργίες όπως την αποδοχή/ απόρριψη κλήσεων, την είσοδο στο Series 60 μενού του 6600,την επιστροφή σε κατάσταση αναμονής με το πλήκτρο «Clear» αλλά και το γνωστό «μολυβάκι» από τα 7650 και 3650, που θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στους φανατικούς της... γραπτής επικοινωνίας μέσα από το Messaging μενού του εντυπωσιακού Smartphone. Η εντύπωση που μας άφησε η χρήση του πληκτρολογίου ήταν πολύ θετική ακόμα και σε καταστάσεις... πανικού (γρήγορης πληκτρολόγησης), αν και χρειαστήκαμε λίγη ώρα να συνηθίσουμε την ακριβή θέση των πέντε πλαϊνών πλήκτρων. Σε γενικές γραμμές είναι το καλύτερο ίσως πληκτρολόγιο που έχει δημιουργήσει ποτέ η φιλανδική εταιρία για smartphone, γεγονός που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από όλους τους απαιτητικούς και μη φανατικούς οπαδούς της...

Μιλάμε όμως για ένα imaging μοντέλο, με ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις στον τομέα, όπως προαναφέραμε. Που βρίσκεται η ψηφιακή του κάμερα λοιπόν; Τοποθετημένη έξυπνα στην κορυφή σχεδόν της πίσω πλευράς του 6600, η ψηφιακή VGA κάμερα καλύπτεται από έναν μεταλλικό δακτύλιο που της προσφέρει υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά και προστασία, στις περιπτώσεις που ξεχαστείτε και αφήσετε κάπως απότομα το νέο σας «απόκτημα» σε σκληροτράχηλες επιφάνειες... Φυσικά στην δεξιά πλευρά της συσκευής δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την ύπαρξη της θύρας υπερύθρων που θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε με άλλες συμβατές συσκευές ή υπολογιστές, καθώς και το γνωστό On/off πλήκτρο της Nokia, στην κορυφή της, που εκτός από την ενεργοποίηση/ απενεργοποίησή της, θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα από τα 5 διαθέσιμα προφίλ χώρου, για να έχετε την προκλητική συσκευή πάντα μαζί σας, όπου και αν πάτε.


Μενού – Λειτουργίες...
Το 6600 της Nokia, όπως πολλές φορές διαβάσαμε στα λεπτομερή δελτία τύπου της εταιρίας, απευθύνεται σε ιδιαίτερα απαιτητικούς χρήστες που ζητούν πλήρη specs από μια συσκευή για την οποία θα δώσουν αρκετά χρήματα για να την κάνουν δική τους. Γιαυτό ακριβώς το λόγο γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητη η χρήση ενός σταθερού και ευέλικτου λειτουργικού συστήματος, με δυνατότητες επέκτασης και περαιτέρω βελτίωσης, που θα φέρει εις πέρας κάθε heavy duty χρήση. Ο καλύτερος εκφραστής αυτών των χαρακτηριστικών δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το Symbian 7.0s λειτουργικό και συγκεκριμένα τη πλατφόρμα Series 60, η οποία αποδεικνύεται ιδιαίτερα βελτιωμένη στη νέα της έκδοση για το 6600. Πλέον η δυνατότητα χρήσης χρωματικών themes που αλλάζουν κάθε χρώμα στην οθόνη του 6600 μαζί με το αντίστοιχο wallpaper κάθε φορά, η λειτουργία fade in/out του φωτισμού της οθόνης, τα drop down/up μενού αλλά και η ενσωμάτωση πολλών μικρών βελτιώσεων σε σχέση με τους δύο «προγόνους» της συσκευής (Nokia 7650, 3650) κάνουν το νέο 6600 ακόμα πιο εύχρηστο και πιο απλό στη χρήση αλλά συνάμα πιο ευχάριστο και ενδιαφέρον. Οι φανατικοί του Smart Launcher θα βρουν ένα πολύ πιο φιλικό πλέον γραφικό περιβάλλον, το οποίο έχει κάθε δυνατότητα για να μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, κάτι που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα, αφού η αλήθεια είναι πως το Default μενού της συσκευής, εκτός από συνηθισμένο μας φάνηκε και ιδιαίτερα φτωχό σε γραφικά και εικονίδια.

Είναι κρίμα σε μία TFT οθόνη 65.536 χρωμάτων τα εικονίδια του μενού της να έχουν παλέτα που δεν ξεπερνά τα 16 χρώματα, να υποστηρίζουν μόνο 2D γραφικά και να μην υπάρχει κανενός είδους animation σε οποιοδήποτε μενού ή υπομενού της συσκευής. Αυτά όμως, ίσως είναι απλά λεπτομέρειες μπροστά στη πραγματική δύναμη της πλατφόρμας Series 60, η οποία δεν είναι άλλη από την ευχρηστία και την ευελιξία που προσφέρει. Εξοπλισμένο με αναρίθμητες λειτουργίες, το νέο λειτουργικό καλύπτει τις απαιτήσεις του «multitasking και mobile» περιβάλλοντος εργασίας, προσφέροντας σχεδόν απροβλημάτιστη λειτουργία, έξυπνη χρήση των soft keys για κάθε συντόμευση των υπό μενού, ενώ είναι συμβατό με πληθώρα από προγράμματα που έγιναν πασίγνωστα σε κάθε χρήστη των μοντέλων 7650 και 3650. Μη βιαστείτε, μιας και όχι, δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα ανάμεσα στις συσκευές, αφού αρκετές εφαρμογές δεν λειτούργησαν ή κάποιες άλλες προκάλεσαν προβλήματα στο κινητό που πολύ ευγενικά μας προσέφερε το Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας και Επικοινωνίας, προβλήματα όμως τα οποία λύνονταν με ένα, συνηθισμένο σε power users, restart. Σύντομα όλες οι εταιρίες λογισμικού αναμένεται να προσφέρουν εκδόσεις των πιο δημοφιλών προγραμμάτων συμβατές και με το 6600, έτσι, οι φανατικοί φίλοι του εντυπωσιακού smartphone, θα πρέπει απλά να κάνουν λίγο υπομονή.


Τεχνικά χαρακτηριστικά...
Creative Smartphone... Δεν αποκαλέσαμε «δημιουργικό» χωρίς κάποιον σημαντικό λόγο, το νέο smartphone της Nokia. Πρόκειται ίσως για το πιο πλήρες μοντέλο της φιλανδικής εταιρίας μέχρι σήμερα και ταυτόχρονα από τα πιο γρήγορα... σε όλους τους τομείς. Έτσι η triband συσκευή «ενσωματώνει την τεχνολογία TCP/IP», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δελτίο τύπου της φινλανδικής εταιρείας, γεγονός το οποίο της επιτρέπει να συνδεθεί ασύρματα ή ενσύρματα, ανεξαρτήτως φορέα με το εταιρικό VPN ή με το Διαδίκτυο, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια από ότι η κλασσική GPRS σύνδεση που χρησιμοποιούσαν οι προκάτοχοί της. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος της κάποιας καθυστέρησης που παρουσίασαν τα ελληνικά δίκτυα στη δημιουργία των απαραίτητων ρυθμίσεων για τις MMS και GPRS υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την μη υποστήριξη της συσκευής για λίγες μέρες, από κανένα δίκτυο στη χώρα μας. Πλέον τα περισσότερα προβλήματα λύθηκαν και τις τελευταίες 2-3 μέρες μπορέσαμε και εμείς να απολαύσουμε τόσο την multimedia επικοινωνία που μας προσέφερε το 6600, όσο και την ταχύτατη πλοήγησή του στο mobile internet. Φυσικά η συσκευή υποστηρίζει και την υπηρεσία HSCSD για μεγαλύτερη ευελιξία στην επικοινωνία της με το δίκτυο, αλλά είμαστε σίγουροι πως μόλις δείτε τις επιδόσεις τις στα... ασύρματα «κανάλια» της GPRS υπηρεσίας, δεν θα ασχοληθείτε με καμία άλλη εναλλακτική μέθοδο επικοινωνίας.

Στα ασύρματα ταξίδια σας στο Mobile Internet, θα έχετε πλέον ως βοηθό όχι μόνο τον ενσωματωμένο WAP browser 2.0 της συσκευής, αλλά και την τελευταία έκδοση του δημοφιλούς Opera Browser 6.1, που υπόσχεται να σας προσφέρει τη μαγεία του Internet μέσα από τις xHTML και HTML σελίδες που υποστηρίζει. Η νέα έκδοση του Opera συνεργάστηκε άψογα με το 6600, χωρίς προβλήματα (αφού βέβαια πέρασαν λίγες μέρες μέχρι να γίνουν γνωστά τα GPRS settings), ενώ δεν είχαμε πρόβλημα να κατεβάσουμε γρήγορα και εύκολα αρχεία όπως .doc, zip, mp3 και wav μέσα από τις σελίδες του και να τα αποθηκεύσουμε στην μνήμη του κινητού για περαιτέρω επεξεργασία.

Εκτός όμως από ταχύτητα σύνδεσης, το Nokia 6600 έρχεται πλήρες και σε ότι αφορά τη διασύνδεσή του με άλλες συμβατές συσκευές ή υπολογιστές. Διαθέτει θύρα υπερύθρων για το συγχρονισμό δεδομένων με PC ή άλλα κινητά, μέσω της ανανεωμένης Nokia PC Suite που θα περιέχεται στο βασικό πακέτο προσφοράς, υποστηρίζει πλήρως και την τεχνολογία Bluetooth για ασύρματη επικοινωνία και πλήρη ελευθερία κινήσεων, ενώ το πρωτόκολλο SyncML θα αναλάβει να συγχρονίσει κάθε είδους δεδομένα με απομακρυσμένους servers στο Internet εύκολα και απλά. Όπως και το P900 της Sony Ericsson, έτσι και το 6600 υιοθετεί την χρήση FTP πρωτοκόλλου με τον υπολογιστή σε κάθε Bluetooth σύνδεσή του, με αποτέλεσμα πιο απλές και γρήγορες συνδέσεις και μεταφορές δεδομένων. Στην πραγματικότητα οι επιδόσεις του ήταν αντίστοιχες του Smartphone της ιαπωνοσουηδικής εταιρίας τόσο στον συγκεκριμένο τομέα, όσο και γενικά στη διαχείριση του μέσα από τη Nokia PC Suite, γεγονός που μόνο ως θετικό μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Όπως οι περισσότερες νέες συσκευές της φιλανδικής εταιρίας, έτσι και το κορυφαίο μοντέλο της για αυτή την εποχή, υποστηρίζει πλήρως την αναβαθμισμένη πλατφόρμα Java MIDP 2.0 για ακόμα πιο εντυπωσιακά Java games και εφαρμογές που υπόσχονται να σας καθηλώσουν, με το εθιστικό gameplay και τα υψηλής ποιότητας γραφικά που προσφέρει πλέον ο ισχυρός επεξεργαστής του Nokia 6600.


Messaging...
Μια «δημιουργική συσκευή», όπως το νέο Nokia 6600 δεν θα μπορούσε να υστερεί σε έναν κατεξοχήν δημιουργικό τομέα των imaging μοντέλων σήμερα, αυτόν της multimedia επικοινωνίας. Το smartphone της Nokia έρχεται εφοδιασμένο με πλήρη υποστήριξη για κάθε είδους γραπτή επικοινωνία, έτσι υπόσχεται να ικανοποιήσει αρκετά απαιτητικούς χρήστες. Υποστηρίζει πλήρως την αποστολή και λήψη Concatenated SMS, εικονομηνυμάτων αλλά και MMS μηνυμάτων, με υποστήριξη πολλαπλών slides σε κάθε μήνυμα και δυνατότητα full screen preview, μέσα από έναν ανανεωμένο MMS Editor, ο οποίος συνεργάζεται αρμονικά τόσο με την λειτουργία Camera της συσκευής όσο και με την αντίστοιχη Video Recording, για την εγγραφή μικρών video clips μέγιστης διάρκειας 10 δευτερολέπτων. Τα συγκεκριμένα video clips θα μπορείτε να αναπαράγετε με τη βοήθεια του ενσωματωμένου Real One Player, ή άλλων προγραμμάτων τρίτων κατασκευαστών που ήδη έχουν αρχίσει να διατίθενται για το συγκεκριμένο Smartphone, ενώ σε γενικές γραμμές το επίπεδο εγγραφής και αναπαραγωγής MPEG αρχείων κρίνεται ως ιδιαίτερα υψηλό! Η λειτουργία Video Recording όπως προαναφέραμε, είναι πλέον πλήρως ενσωματωμένη στις δυνατότητες τις συσκευής και προσφέρει δύο διαθέσιμα μεγέθη ανάλυσης (μικρό, μεγάλο), την καταγραφή ή όχι του ήχου, και τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στον κατάλογο My Gallery για τη διαχείριση των video clips που έχετε αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού ή στην εξωτερική MMC των 32ΜΒ με την οποία το εφοδίασε η φιλανδική εταιρία.

Η ψηφιακή κάμερα που διαθέτει to 6600 είναι σαφώς αναβαθμισμένη σε σχέση με τις αντίστοιχες των προκατόχων του, διαθέτει μέγιστη ανάλυση που αγγίζει τα 640x480 pixels, ενώ υποστηρίζει και 2X ψηφιακό zoom με εντυπωσιακά, είναι η αλήθεια, αποτελέσματα, ιδιαίτερα την ημέρα. Κάθε φωτογραφία ή video που καταγράφετε, μπορείτε με το πάτημα ενός πλήκτρου να τα στείλετε άμεσα σαν multimedia μήνυμα, κάνοντας χρήση του εύχρηστου πληκτρολογίου. Εδώ δυστυχώς θα πρέπει να αναφέρουμε το Unicode πρόβλημα που εμφάνισαν όλα τα 6600 που εισήχθησαν στη χώρα μας, και σύμφωνα με το οποίο αν επιχειρήσετε να γράψετε ένα απλό SMS, με χρήση ελληνικών χαρακτήρων, με χρήση Τ9 ή όχι, το κινητό σας θα το χωρίσει σε τρία μηνύματα πριν το στείλει, χρεώνοντάς σας τριπλά! Το συγκεκριμένο πρόβλημα ήταν όντως απρόσμενο αφού τόσο το 7650 όσο και το 3650 δεν είχαν ποτέ παρουσιάσει κάτι αντίστοιχο, αναμένεται όμως να διορθωθεί πλήρως στην πρώτη επίσημη αναβάθμιση της Nokia τις επόμενες εβδομάδες.

Εκτός από τις συνηθισμένες messaging λειτουργίες, το Nokia 6600 υποστηρίζει πλήρως και την αποστολή/ λήψη email μέσο SMTP, POP3, IMAP4 λογαριασμών, με υψηλή ευχρηστία, όχι όμως και εντελώς απροβλημάτιστα. Συγκεκριμένα δεν έχει επιλογή για τη διαχείριση ή μη των attachments που πιθανώς να περιέχουν τα εισερχόμενα μηνύματά σας, έτσι... αν κάποιος κάνει το λάθος και σας στείλει email με 1ΜΒ attachment θα είστε υποχρεωμένοι είτε να χρεωθείτε για να το κατεβάσετε ολόκληρο, είτε να ακυρώσετε την ανάκτησή του. Ελπίζουμε και το συγκεκριμένο πρόβλημα να λυθεί σύντομα από την ελληνική αντιπροσωπεία της Nokia, ενώ αν είστε ανυπόμονοι σε ότι αφορά τις email related ανησυχίες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν εκ των αρκετών Email Clients, που κυκλοφορούν για την πλατφόρμα Series 60.


Επιπλέον Λειτουργίες...
Η εντυπωσιακή συσκευή από τη Φιλανδία έρχεται αποφασισμένη να δικαιολογήσει πλήρως τον τίτλο του πραγματικού Smartphone, προσφέροντας λύσεις για κάθε ανάγκη, ακόμα και του πιο απαιτητικού χρήστη. Έτσι διαθέτει 6ΜΒ εσωτερικής μνήμης διαθέσιμης για όλες τις βασικές λειτουργίες και προγράμματα που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε, ενώ για κάθε άλλη χρήση, ψυχαγωγική ή επαγγελματική υποστηρίζει τις ιδιαίτερα διαδεδομένες κάρτες MMC, με μέγιστη χωρητικότητα που μπορεί να αγγίξει τα 512ΜΒ! Το μοντέλο της φιλανδικής εταιρίας θα έρχεται αρχικά εφοδιασμένο με μία «μικρή» σχετικά κάρτα των 32ΜΒ, η οποία είναι αρκετή για να «χωρέσει» πληθώρα από αρχεία όπως φωτογραφίες, προγράμματα, παιχνίδια, εφαρμογές κ.α. όχι όμως για να αποθηκεύσει μια αξιοπρεπή λίστα MP3 τραγουδιών για την μουσική σας ψυχαγωγία. Πολλά προγράμματα τρίτων κατασκευαστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μετατρέψετε το 6600 σε ένα κινητό MP3 Player, μιας και οι επιδόσεις του στο συγκεκριμένο τομέα αναπαραγωγής των MP3 αρχείων χαρακτηρίζονται ως αρκετά καλές, ειδικά με τη χρήση καλών handsfree ακουστικών.

Η συσκευή έρχεται επίσης εφοδιασμένη με μια ειδικά επιλεγμένη συλλογή από Try & Buy εφαρμογές από τις πιο γνωστές εταιρίες του χώρου, τις οποίες έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε για τρεις φορές πριν χρειαστεί να τις αγοράσετε κανονικά. Βέβαια κανένας δε σας υποχρεώνει να τις έχετε στο κινητό σας έτσι μπορείτε μέσω του Application Manager να τις αφαιρέσετε για να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο, για νέες εφαρμογές ή παιχνίδια της επιλογής σας.

Η υποστήριξη της τεχνολογίας Java MIDP 2.0 επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση ακόμα πιο εντυπωσιακών παιχνιδιών, τα οποία μαζί με πληθώρα από άλλες εφαρμογές για κάθε χρήση, υπόσχονται να μετατρέψουν το νέο σας απόκτημα σε έναν πραγματικό «φορητό» υπολογιστή τσέπης. Σερφάρετε στο Internet, επεξεργαστείτε αρχεία του Office, βελτιώστε κάθε φωτογραφία ή video clip με το ανάλογο λογισμικό, ενώ για τους απαιτητικούς υπάρχει ένα ολόκληρο Ringtone studio για την διαχείριση, βελτίωση και επεξεργασία των πολυφωνικών αλλά και των true tone μελωδιών του 6600. Η έντασή τους αλλά και η ποιότητά τους κυμαίνεται σε αρκετά υψηλά επίπεδα, ενώ αν θέλετε το κάτι παραπάνω θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε wav αρχεία υψηλής ποιότητας για μελωδίες που θα εντυπωσιάσουν.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, η συσκευή πρόκληση από τη φιλανδική εταιρία διαθέτει τον ίδιο εύχρηστο τηλεφωνικό κατάλογο που είχαμε συνηθίσει από τα προηγούμενα Series 60 μοντέλα της, με πλήρη συμβατότητα με το Outlook και δυνατότητα συγχρονισμού είτε μέσω υπερύθρων, είτε μέσω Bluetooth. Η εγκατάσταση της Nokia 6600 PC Suite ήταν εύκολη και γρήγορη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, έγινε όμως αφού πρώτα αφαιρέσαμε κάθε άλλη PC Suite (του 7650 π.χ.) για την αποφυγή «περίεργων» conflicts των προγραμμάτων. Για τους απαιτητικούς της business class κατηγορίας το νέο 6600, διαθέτει ανοιχτή ακρόαση με πολύ δυνατό ηχείο, υποστηρίζει φωνητικές κλήσεις για κάθε επαφή του τηλεφωνικού του καταλόγου, Picture ID δυνατότητα με την ίδια μικρή εικόνα καλούντος που είχαμε γνωρίσει στα δύο προηγούμενα smartphones της Nokia, δυνατότητα εκτύπωσης κάθε είδους αρχείων (επαφές, φωτογραφίες, κείμενο, σημειώσεις, καταχωρήσεις στο ημερολόγιο κ.α.) μέσω Bluetooth από συμβατούς εκτυπωτές, ενώ με την εφαρμογή Kodak Picture Center που θα βρείτε προεγκατεστημένη, οι φανατικοί της ψηφιακής φωτογραφίας θα μπορούν να κάνουν upload κάθε αγαπημένη τους ψηφιακή «στιγμή» για αποθήκευση αλλά και «εμφάνιση» online από την επίσημη αντιπροσωπεία της Kodak στη χώρα μας, όταν αυτό γίνει δυνατό. Επιπλέον η συσκευή έχει δυνατότητα ηχογράφησης συνομιλίας, διάρκειας όμως μόνο ενός λεπτού κάθε φορά, παρά το γεγονός ότι διαθέτει άπλετη μνήμη για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το βασικό πακέτο προσφοράς του Nokia 6600 περιέχει μέσα τη συσκευή, μία μπαταρία 850mAh Li-Ion, την MMC κάρτα των 32ΜΒ, φορτιστή ταξιδίου, CD με προγράμματα για το κινητό (Nokia PC Suite) και το αρκετά ενημερωτικό manual της φιλανδικής εταιρίας που σε αρκετές περιπτώσεις θα σας λύσει τα χέρια, ενώ η προτεινόμενη τιμή αγοράς της κρίνεται ως αρκετά ικανοποιητική σε σχέση πάντα με τα χαρακτηριστικά και την ποιότητα κατασκευής του νέου smartphone της Nokia.


Αυτονομία, εντυπώσεις...
Η εντυπωσιακή συσκευή που πολύ ευγενικά μας προσέφερε το Κέντρο Κινητής Τηλεφωνίας και Επικοινωνίας, έγινε ο αχώριστος «σύντροφός» μας για 10 περίπου ημέρες, χωρίς κάποιο σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της, ακόμα και όταν αρκετές εφαρμογές ή παιχνίδια, κατανάλωναν με «απληστία» την επεξεργαστική της ισχύ και τα 10 διαθέσιμα ΜΒ της μνήμης RAM που διαθέτει. Σε γενικές γραμμές η πλατφόρμα Series 60 αποδείχθηκε αρκετά σταθερή, αν και «δύστροπη» στη συνεργασία της με αρκετές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, ενώ 2 –μόνο- φορές χρειάστηκε να κάνουμε επανεκκίνηση στη συσκευή, ακριβώς επειδή είχαμε εγκαταστήσει μια μη συμβατή εφαρμογή. Η ταχύτητα επεξεργασίας κάθε προγράμματος ή παιχνιδιού ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με τους προκατόχους του 6600, αν και σε ορισμένες στιγμές, όπως η ανάκτηση δεδομένων από τον τηλεφωνικό κατάλογο, η έρευνα στους φακέλους του My Gallery, ή η επεξεργασία video, παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση που μας προβλημάτισε ελαφρώς.

Επειδή όμως όλα τα πράγματα που αξίζουν χρειάζονται κόπο και... χρόνο, η «συμβίωσή» μας με το κορυφαίο smartphone της Nokia, άξιζε κάθε λεπτό της, ακόμα και αν σε αρκετές περιπτώσεις πολλές «απερίσκεπτες» παραλείψεις στο λογισμικό του μας προβλημάτισαν. Πολλά μικρά bugs όπως το πρόβλημα με τους 70 χαρακτήρες σε ένα SMS, η φωνητική ηχογράφηση διάρκειας μόνο ενός λεπτού, οι περιορισμοί των email, η ασυμβατότητα με ορισμένες εφαρμογές και άλλα μικρά και ενοχλητικά μικροπροβλήματα σύντομα αναμένεται να διορθωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και το κορυφαίο πραγματικά smartphone της φιλανδικής εταιρίας θα μπορεί να διεκδικήσει άξια την κορυφή της πιο απαιτητικής κατηγορίας mobile συσκευών.


Πηγή: MyPhone

Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Nkapa » 25 Νοέμ 2003 18:41

georgehh έγραψε:pada ipokeimenika ennoite esena diladi pia ine i apopsh sou?
Γνωρίζεται πολλά κινητά που να κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή που να τα έχουν όλα αυτα? Σίγουρα σαν NOKIA έχει και τα μειονεκτήματά του αλλά πιστεύω πως τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα. Πιο κινητό άλλωστε δεν έχει.

georgehh
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2003 03:06

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από georgehh » 25 Νοέμ 2003 20:22

xmmmmm i proswpikh mou apopsi ine prwton ta nokia den ta agorazoun oloi epidh ine ta kalitera kinhta apla se kapious bike i idea afou oloi exoun nokia kai ine sth moda na lew oti exw nokia kinhto kai tha poulisw mouri kai oloi afta agorazoun.defteron otan lew oti ta kinhta nokia ine patates ennow re pedi mou oti den exoun afto to gliko kopsimo pou exoun ta kinhta sonyericsson samsung kai panasonic pws alliws na sto kanw liana den xerw, an mou les gia leitourgies perimene to p900(sonyericsson) pou to ida se photo toulaxiston kai omorfo ine kai apo leitourgies de sigrinetai an vgalei i nokia ena omorfo modelo me kales leitourgies tha thn paradextw alla ws twra de pistevw na exei simvei afto simfwnei kaneis? to kinhto shmera to agorazoun pio poli gia moda an de to agorazan gia moda tha sou lega an polouse i nokia

Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Nkapa » 25 Νοέμ 2003 23:59

Συμφωνώ σ ότι λες περι εμφάνισης. Προσωπικά ξεκινησα με ΝΟΚΙΑ στη συνέχεια πέρασα και απο ericsson και απο 2 samsung για να καταλήξω πάλι σε ΝΟΚΙΑ. Δεν είναι θέμα το τι έχουν όλοι είναι θέμα λειτουργιών και μπαταρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Σίγουρα από πλευράς εμφάνισης πρέπει να αλλάξει σχεδιαστές 8)
an mou les gia leitourgies perimene to p900(sonyericsson)
Μιλάω πάντα για κινητά που κυκλοφορούν αυτη τη στιγμή. Σίγουρα το P900 έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά αλλά και η τιμή του όμως είναι αρκετα πιο υψηλή, κάτι άκουσα πάνω από 600€.

georgehh
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2003 03:06

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από georgehh » 26 Νοέμ 2003 00:22

nai edaxi se afta pou les alla kalitera na parw p900 i kana xbox para na parw nokia n gage pou kanei gyrw sta 500 eyrw an exeis paei nokia.com prosfata kai deis ta kainourgia kinhta parousiazoun megali atexnia(kai de to diwrthwnei afto) sthn emfanish kiriws i sonyericsson de vgazei 80000 modela vgazei 2-3 alla kalaisthita omorfa kai kala se dinatothtes pio palia simfwnw oti kapws isterouse kai afth alla twra o adagwnismos ine megalos padws kinhta me morfi pexnidomhxanhs ine kati travhgmeno genika apo eteries de nomizw na petyxei eborika


p e a c e a l l

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10251
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Cha0s » 26 Νοέμ 2003 00:39

Diladi an kapios skasei mia periousia gia na parei enan iMAC tha tin skasei gia na poulaei mouri epidi o iMAC exei oraio design i epidi einai kaliteros se epidoseis?

Min leme oti nanai...

I Nokia einai proti kai tha sinexisei na einai proti giati ta kinita tis eiani poli euxrista me polles leitourgies arketa pio 'skilia' ston xrono kai apo pleyras mpatarias den ta sigrino...

To 6310i pou exo mporei na min exei to trelo design, na min einai gia na to bazeis san mprelok sta kleidia sou alla exei fovero menu, euxristo, mou exei pesei 39547328957 fores kato xoris na svisei kan kai pano apolla i mpataria mou krataei 10-15 meres.

To idio isxiei kai gia osa nokia perasane apo ta xeria mou (5110/30, 6110/50 etc...)

Na ksereis ena pragma. Kamia Nokia den kinei tin agora. O kosmos kai mono aytos tin kinei...
Gia na epilegoun oi perisoteroi Nokia paei na pei oti kati parapano exei... den einai blakas o kosmos. Idika otan einai na dosei lefta gia kati pistepse me den tha ta petaksei...

Mporei edo stin Ellada ontos to service na einai xali mauro... (apo ta legomena sas...den mou xreiastike pote kai oute thelo :P )

georgehh
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 25 Νοέμ 2003 03:06

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από georgehh » 26 Νοέμ 2003 00:45

re chaos ok ki esy pws xereis oti o kosmos agorazei nokia gia aftous tous logous pou les? egw katalavainw allo epeidh oloi exoun nokia kai exoun pswnistei arketa me afth thn katastash ephreazoun ki allous de sou lew oti tha pareis akrivo kinhto na poulas mouri egw genika milhsa apla mono gia to oti ine nokia to kinhto o kosmos den exetazei alles eteries den psaxnete genika nomizw oso prepei proswpiki mou apopsi proswpikh sou apopsi ola kala kai wraia

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27668
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από cordis » 26 Νοέμ 2003 00:49

ego den eixa pote nokia...
motorola gia arxi... meta ericsson kai stin sinexia 3 daiforetika panasonic... alla tora me blepo gia to 5100 giati einai to pio anthektiko poy blepo na yparxei ayti thn stigmi stin agora...
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Άβαταρ μέλους
Cha0s
SysAdmin
Δημοσιεύσεις: 10251
Εγγραφή: 28 Ιούλ 2001 03:00

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Cha0s » 26 Νοέμ 2003 00:58

georgehh έγραψε:re chaos ok ki esy pws xereis oti o kosmos agorazei nokia gia aftous tous logous pou les? egw katalavainw allo epeidh oloi exoun nokia kai exoun pswnistei arketa me afth thn katastash ephreazoun ki allous de sou lew oti tha pareis akrivo kinhto na poulas mouri egw genika milhsa apla mono gia to oti ine nokia to kinhto o kosmos den exetazei alles eteries den psaxnete genika nomizw oso prepei proswpiki mou apopsi proswpikh sou apopsi ola kala kai wraia
1)Cha0s me miden einai...
2)Apo tin stigmi pou ena Nokia mporei na kalipsei apo ton pitsirika pou thelei na pezei pexnidia mexri ton epagelmatia pou thelei na kanei tin douleia tou + ayta pou anefera pio pano + i kaliteri diafimisi tis Nokia + + + 1002 giati na min paroun Nokia oloi ?

kai sto kato kato kainourio einai ayto ? Den pernoume Nokia epidi to exei o allos ?

Me tin idia logiki min ksanafas souvlakia giati efage kai o geitonas i peta to PC kai pare ena Apple epidi oloi pernoun PC!

Giati omos pernoun oloi PC?
Giati poli apla kaliptei tous perisoterous se ayta pou theloun na kanoun!
Iparxei pliri ipostiriksi kai epektasimotita ktl ktl ktl...

To idio isxiei kai me ta Nokia...
Apo tin stigmi pou kaliptei ton kosmo den pa na to exei kai i koutsi kai i tifli kai i kouli maria tha to parei o allos...

Άβαταρ μέλους
Nkapa
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 872
Εγγραφή: 22 Απρ 2002 16:38
Τοποθεσία: Μυτιλήνη
Επικοινωνία:

ΝΟΚΙΑ 6600

Δημοσίευση από Nkapa » 26 Νοέμ 2003 13:36

Cha0s έγραψε:
georgehh έγραψε:re chaos ok ki esy pws xereis oti o kosmos agorazei nokia gia aftous tous logous pou les? egw katalavainw allo epeidh oloi exoun nokia kai exoun pswnistei arketa me afth thn katastash ephreazoun ki allous de sou lew oti tha pareis akrivo kinhto na poulas mouri egw genika milhsa apla mono gia to oti ine nokia to kinhto o kosmos den exetazei alles eteries den psaxnete genika nomizw oso prepei proswpiki mou apopsi proswpikh sou apopsi ola kala kai wraia
1)Cha0s me miden einai...
2)Apo tin stigmi pou ena Nokia mporei na kalipsei apo ton pitsirika pou thelei na pezei pexnidia mexri ton epagelmatia pou thelei na kanei tin douleia tou + ayta pou anefera pio pano + i kaliteri diafimisi tis Nokia + + + 1002 giati na min paroun Nokia oloi ?

kai sto kato kato kainourio einai ayto ? Den pernoume Nokia epidi to exei o allos ?

Me tin idia logiki min ksanafas souvlakia giati efage kai o geitonas i peta to PC kai pare ena Apple epidi oloi pernoun PC!

Giati omos pernoun oloi PC?
Giati poli apla kaliptei tous perisoterous se ayta pou theloun na kanoun!
Iparxei pliri ipostiriksi kai epektasimotita ktl ktl ktl...

To idio isxiei kai me ta Nokia...
Apo tin stigmi pou kaliptei ton kosmo den pa na to exei kai i koutsi kai i tifli kai i kouli maria tha to parei o allos...
Σοφές κουβέντες :wink: :wink: :wink:

Απάντηση

Επιστροφή στο “Κινητή & Σταθερή Τηλεφωνία”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες