Ειδικό Design για κινητές συσκευές ή εφαρμογή για κινητά;

Σχόλια από τον χώρο του Web Design, Web Development.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Gveronis
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 07 Σεπ 2012 11:38

Ειδικό Design για κινητές συσκευές ή εφαρμογή για κινητά;

Δημοσίευση από Gveronis » 15 Φεβ 2013 16:30

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον σχεδιασμό ιστοσελίδων για κινητές συσκευές που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο ( http://goo.gl/YMqap ) η Google με την δημοσίευση αυτού του άρθρου ( https://developers.g...artphone-sites/ ) παίρνει ξεκάθαρη θέση. Ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία που θίγονται στο έγγραφο αυτό ήταν η προσέγγιση της Google για την ανίχνευση (crawling) των Responsive σχεδιασμένων δικτυακών τόπων, δηλαδή ιστοσελίδες που εξυπηρετούν όλες τις συσκευές στο ίδιο σύνολο των URLs, με κάθε URL να εξυπηρετεί την ίδια HTML σε όλες τις συσκευές και χρησιμοποιώντας μόνο CSS για να αλλάξει τον τρόπο που η σελίδα παρουσιάζετε στη συσκευή. Εδώ και αρκετό καιρό ο Responsive σχεδιασμός ιστοσελίδων (Responsive Web Design) είναι ο συνιστώμενος τρόπος σχεδίασης για κινητές συσκευές για τη Google, αλλά φαίνεται επίσης να φέρνει ένα πλεονέκτημα στην ανίχνευση των πόρων.
Το βασικό σημείο είναι εδώ (για responsive κατασκευή ιστοσελίδων) :

Γιατί responsive σχεδιασμό? «…εξοικονομεί πόρους τόσο για το site σας όσο και για τα προγράμματα ανίχνευσης της Google. Για responsive σελίδες web design, οποιοσδήποτε Googlebot user agent χρειάζεται να ανιχνεύσει τις σελίδες σας μία φορά, σε αντίθεση με το να κανει crawl πολλές φορές με διαφορετικούς user agents, για να ανακτήσει το περιεχόμενό σας. Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ανίχνευσης μπορεί να βοηθήσει έμμεσα τη Google να κάνει index περισσότερο από το περιεχόμενο του site και να το διατηρεί ενημερωμένο κατάλληλα.»

Οι κανονικοί crawler καθώς και οι crawler για κινητά της Google μπορεί να ανιχνεύσουν τη Responsive σελίδα με την παρουσία του media query. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υλοποιηθεί αυτό, αλλά μπορείτε να το βρείτε συχνά στο CSS αρχείο ή στην κεφαλίδα της σελίδας.

@media only screen and (max-width: 640px) {…}

Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να μην μπλοκάρουν την JavaScript σας ή τα CSS αρχεία σας μέσα στο robots.txt. Απο αυτά που καταλαβαίνω, αφού η Google έχει ξανανιχνεύσει ολόκληρη την ιστοσελίδα σας προκειμένου να βεβαιωθεί ότι όλες οι σελίδες περιέχουν αυτό το query, θα καταγράψει στη συνέχεια την ιστοσελίδα σας Responsive. Από κει και πέρα, δεν θα χρειαστεί να ανιχνεύσουν το site σας ξανά, «πολλές φορές με διαφορετικούς user agents», το οποίο θα σας δώσει ένα έμμεσο όφελος επιπλέον πόρων από το κεντρικό πρόγραμμα ανίχνευσης τους.
πηγη: http://goo.gl/WIeLY
Συνημμένα
responsive-design-example.jpg

Απάντηση

Επιστροφή στο “Web Usability & Accessibility”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες