Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Ας χαλαρώσουμε και λίγο... Aς κουτσομπολέψουμε μια σταλιά, ας πούμε και κανένα ανέκδοτο!

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
gvard
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2151
Εγγραφή: 16 Μάιος 2002 22:38
Τοποθεσία: Τραχανοπλαγιά
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από gvard » 21 Μαρ 2011 13:49

Για να είναι ενημερωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι:

1) Όταν καλείτε το Τμήμα Πληροφορικής για βοήθεια, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι θαμμένος κάτω από μισό τόνο φωτογραφίες του μωρού σας, αρκουδάκια, αποξηραμένα λουλούδια και ζωγραφιές των παιδιών σας...

2) Μη σημειώνετε ποτέ κάτι. Ποτέ. Μπορούμε να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να δούμε τι μηνύματα λάθους έβγαλε το μηχάνημα.

3) Όταν σας λέει κάποιος από το Τμήμα Πληροφορικής ότι έρχεται, εσείς να πάτε για καφέ. Έτσι δε θα είστε εκεί όταν θα χρειαστεί να εισαχθεί ο κωδικός σας. Για μας δεν είναι τίποτα το να θυμόμαστε 500 κωδικούς χρηστών.

4) Όταν καλείτε για βοήθεια, πείτε μας τι θέλετε να κάνετε και όχι τι σας εμποδίζει από το να το κάνετε. Μας ενδιαφέρει ότι θέλετε να βγάλετε καρτέλα ελέγχου των κινήσεων ενός πελάτη για μια συγκεκριμένη περίοδο και με ορισμένα προϊόντα.

5) Δε μας ενδιαφέρει ότι το PC σας δεν ανάβει καν.

6) Όταν το Τμήμα Πληροφορικής σας στέλνει ένα e-mail υψηλής σημασίας, σβήστε το κατευθείαν. Απλά ελέγχους κάνουμε.

7) Όταν κάποιος από το Τμήμα Πληροφορικής τρώει κάτι στο γραφείο του, ορμήστε επάνω του και ζητήστε ό,τι θέλετε. Ζούμε μόνο για να εξυπηρετούμε.

8) Αν δε λειτουργεί το φωτοτυπικό σας, καλέστε το Τμήμα Πληροφορικής. Εξάλλου, ηλεκτρονικά κυκλώματα έχει κι αυτό.

9) Αν δε δουλεύει ο υπολογιστής σας ή κάποιο περιφερειακό στο σπίτι, καλέστε το Τμήμα Πληροφορικής. Θα το φτιάξουμε εξ αποστάσεως.

10) Όταν έχετε ένα παλιό υπολογιστή που θέλετε να τον ξεφορτωθείτε, καλέστε μας. Είμαστε συλλέκτες.

11) Μη μας λέτε τι πρόβλημα έχετε με τον υπολογιστή σας. Λατρεύουμε τις διαδρομές και τα αινίγματα.

12) Αν κάποιος από το Τμήμα Πληροφορικής σας πει ότι η οθόνη μέσα δεν έχει κασέτα προβάλλετε τα αντίθετα επιχειρήματα. Πάντα είναι καλή μια εποικοδομητική κουβέντα.

13) Όταν ένα μέλος του Τμήματος Πληροφορικής σας πει ότι θα είναι εκεί σύντομα, απαντήστε ειρωνικά: "και πόσες βδομάδες εννοείς με το σύντομα;;" Αυτό μας παρακινεί.

14) Όταν δε δουλεύει ο εκτυπωτής, ξαναστείλατε την εκτύπωσή σας τουλάχιστον 20 φορές. Οι εκτυπώσεις πολλές φορές εξαφανίζονται σε μαύρες τρύπες. Αν ο εκτυπωτής συνεχίζει να μη δουλεύει μετά τις 20 προσπάθειες, στείλτε την εργασία και στους υπόλοιπους 50 εκτυπωτές της εταιρίας. Ένας από αυτούς είναι υποχρεωμένος να δουλέψει.

15) Μη μαθαίνετε ποτέ την τεχνική ορολογία για κάτι. Ξέρουμε ακριβώς τι εννοείτε όταν λέτε: "το αυτό μου δε λεει να δουλέψει".

16) Μη χρησιμοποιείτε τη βοήθεια από τα προγράμματα. Αυτά είναι για τους άμυαλους.

17) Αν το καλώδιο του ποντικιού ρίχνει συνέχεια κάτω την κορνίζα με τη φωτογραφία του σκύλου σας, ανασηκώστε τον υπολογιστή και παραχώστε το καλώδιο από κάτω. Τα καλώδια αυτά είναι σχεδιασμένα να δουλεύουν με 25 κιλά βάρος επάνω τους.

18) Αν δε δουλεύει το Enter, κατηγορήστε κατευθείαν την τελευταία αναβάθμιση που έγινε στο μηχάνημά σας. Τα πληκτρολόγια γενικά είναι ευτυχισμένα με μισό κιλό ψίχουλα και μερικά νύχια μέσα τους.

19) Αν δείτε μήνυμα "Είστε σίγουρος;", πατήστε το Yes όσο το δυνατό γρηγορότερα. Τι στο καλό, θα κάνατε ποτέ κάτι που δεν το θέλετε;

20) Όταν δείτε κάποιον από το Τ.Π. να μιλάει στο τηλέφωνο με την τράπεζά του, καθίστε απρόσκλητοι μπροστά του και κοιτάξτε τον επίμονα μέχρι να κλείσει το τηλέφωνο. Ούτως ή άλλως δεν έχουμε λεφτά, για να μιλάμε και με την τράπεζα.

21) Μην ενοχλείστε καθόλου χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως: "Δεν έχω ιδέα από αυτές τις κομπιουτερίστικες αηδίες". Κι εμάς δε μας ενοχλεί καθόλου να αναφέρεστε στον επαγγελματικό μας τομέα ως αηδία.

22) Όταν θέλετε να αλλάξετε toner ή μελανοταινία σε έναν εκτυπωτή, καλέστε το Τμήμα Πληροφορικής. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη εργασία και μεγάλες εταιρίες όπως η Hewlett Packard, η ΙΒΜ και άλλες προτείνουν να γίνεται μόνο από επαγγελματίες τεχνικούς με μεταπτυχιακό στην πυρηνική φυσική.

23) Όταν έχετε ένα πρόβλημα, βάλτε κάποιον άλλο να τηλεφωνήσει στο Τμήμα Πληροφορικής. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας το να συνεννοούμαστε μέσω κάποιου τρίτου που δεν έχει ιδέα για το πρόβλημα.

24) Αν σας στείλουν ένα τεράστιο αρχείο με Word στείλτε το σε όλους με τη σειρά σας. Ο server του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει άφθονο χώρο.

25) Μη διανοηθείτε να σπάσετε μια μεγάλη εκτύπωση σε μικρότερα κομμάτια. Ίσως έτσι να δίνατε την ευκαιρία και σε κάποιον άλλο να τυπώσει το μικρό του memo ανάμεσα στα δικά σας έγγραφα.

26) Αν πέσετε πάνω σε κάποιον από το Τμήμα Πληροφορικής στο super market, κάντε γρήγορα μια ερώτηση σχετικά με μια πιθανή αναβάθμιση του συστήματός.

Πηγή: newsbeast.gr
Με εκτίμηση,
Γιώργος Βαρδίκος
Φιλοξενία ιστοσελίδων - Cloud Servers στην Ελλάδα

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από c0d3punk » 21 Μαρ 2011 15:06

παλιό αλλά καλό και διαχρονικό :-)
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Άβαταρ μέλους
Zizo
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 2256
Εγγραφή: 29 Οκτ 2006 03:21
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από Zizo » 22 Μαρ 2011 22:12

gvard έγραψε:23) Όταν έχετε ένα πρόβλημα, βάλτε κάποιον άλλο να τηλεφωνήσει στο Τμήμα Πληροφορικής. Είναι μεγάλη πρόκληση για μας το να συνεννοούμαστε μέσω κάποιου τρίτου που δεν έχει ιδέα για το πρόβλημα.
Αχαχαχαχαχαχαχα........ Πόσες φορές έχω πάρει επειδή ο άλλος ντρεπόταν, δεν ήξερε τι να πει, εγώ πάντα γνωρίζω καλύτερα κτλπ.... Αλλά το έκανα για λίγα και άξια άτομα, πλέων η απάντηση που δίνεις είναι googlαρέτο.
Εικόνα
What you waiting for?

Άβαταρ μέλους
cordis
Administrator, [F|H]ounder, [C|S]EO
Δημοσιεύσεις: 27648
Εγγραφή: 09 Οκτ 1999 03:00
Τοποθεσία: Greece
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από cordis » 22 Μαρ 2011 22:35

Ληστής: "Τα λεφτά ή τη ζωή σου".
Περαστικός: "Φίλε τη πάτησες, είμαι προγραμματιστής"!
Ληστής: "?"
Περαστικός: "Δεν έχω ούτε λεφτά, ούτε ζωή"!
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum. Για ο,τι άλλο είμαι εδώ για εσάς.
- follow me @twitter

Spyrostagas
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3233
Εγγραφή: 04 Νοέμ 2009 14:08
Τοποθεσία: Αμπελόκηποι / Αθήνα
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από Spyrostagas » 23 Μαρ 2011 02:20

χαχα και τα δύο γ@μ**@ν :D :D
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από DGeorge » 01 Απρ 2011 14:59

Μπορούμε, υποθέτω, από τις εμπειρίες που έχουμε (και από εδωμέσα) να εμπλουτίσουμε/συνεχίσουμε τον κατάλογο. Π.χ.:

27) Αν το PC σας έχει λουστεί τα νερά του κουβά απ'το σφιυγγάρισμα, μην κολλώσετε να μιλήσετε στο Τμήμα Πληροφορικής! Γνωρίζουμε πολύ καλά, πώς να Στίψουμε το PC σας, πώς να το Απλώσουμε στα σκοινιά, και τελικά πώς να το Σιδερώσουμε. Έτσι θα το έχετε πίσω του κουτιού, και μάλιστα με την κατάλληλη τσάκιση. Χώρια τη φρεσκάδα και το ανυπέρβλητο άρωμα, που θα αποκτήσει από το μαλακτικό μας 'DATAPLINE' :wink:
28 ) Όταν φορτώνετε το τροφοδοτικό του PC σας, σαν το μουλάρι, με πολλές συσκευές, το Τμήμα Πληροφορικής δεν έχει κανένα πρόβλημα. Έχουμε συνηθίσει στη θέα τροφοδοτικών barbeque, ή well-done.
29) Το Τμήμα Πληροφορικής δεν είναι για παροχή πληροφοριών, και μάλιστα γενικών. Γι'αυτόν τον λόγο υπάρχουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Άβαταρ μέλους
netrriper
Δημοσιεύσεις: 189
Εγγραφή: 10 Δεκ 2004 10:50
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από netrriper » 01 Απρ 2011 21:51

30) Δε χρειάζεται να μιλάτε απλά ελληνικά.Αυτοί οι κομπιουτεράδες άλλωστε ξέρουν τα πάντα και άν μιλάτε απλά θα σας περάσουν για άσχετους και θα σας χλευάζουν. Είδικά οσον αφορα τεχνικές ορολογίες όπως "ανασυγκρότηση δίσκων" -φερ ειπην, οσο μεγαλύτερη φαντασία έχετε και εφερετικότητα τόσο ποιο γρήγορα θα λύθει το προβλημα και θα μπορείτε μετα να λέτε σε φίλους οτι πεσατε σε άσχετο τεχνικό που δεν καταλάβαίνε γρι, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το κρυμμενο επίπεδο γνώσεων που κατέχετε και παράλληλα θα νιωσετε απίστευτα cool.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
DGeorge
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 3757
Εγγραφή: 13 Σεπ 2007 12:59
Τοποθεσία: Καλλιθέα Γενικώς

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από DGeorge » 14 Απρ 2011 12:01

31)Ο Υπολογιστής δεν είναι βαθμός, όπως λέμε "Υπο-Λοχαγός"! Δεν είναι 'κάτω' από τον Λογιστή σας, κι ας τον έχει στα πόδια του...
Λέγεται έτσι, γιατί μπορεί να κάνει πολλούς-πάρα πολλούς- υπολογισμούς!
Είναι μηχάνημα που κάνει πολλά πράγματα για εσας, και για πολλούς άλλους.
Μπορείτε άνετα να αγοράσετε ένα τέτοιο μηχάνημα και για το σπίτι, με σκοπό να του αλλάξετε τα φώτα στα παιχνίδια, στο Internet, και σε πολλά άλλα που θα βρείτε σίγουρα ενδιαφέροντα :wink:
Μιά μικρή - τόση δα - προϋπόθεση μονάχα, είναι: Να ξέρετε να τον χειριστείτε....
Διαφορετικά, το Τμήμα Πληροφορικής θα έχει πολλή δουλειά μαζί σας :P

Άβαταρ μέλους
c0d3punk
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1076
Εγγραφή: 15 Σεπ 2008 22:32
Τοποθεσία: Puerto pollo
Επικοινωνία:

Το Τμήμα Πληροφορικής συμβουλεύει:

Δημοσίευση από c0d3punk » 14 Απρ 2011 14:20

32) Αν διαθέτεται πτυχίο ECDL να το υπενθυμίζεται επίμονα στον τεχνικό του τμήματος για να μη σας παίρνει για άσχετο όταν τον καλείτε, για να σας κάνει στοίχιση στο κείμενο που με τόσο κόπο γράψατε, να σας προσθέσει εικόνες και να σας υπογραμμίσει τις επικεφαλίδες.

33) Όταν αναφέρεστε στην μνήμη του υπολογιστή σας ο τεχνικός αμέσως καταλαβαίνει σε ποια μνήμη αναφέρεστε και πότε. Δηλαδή, πότε αναφέρεστε στην μνήμη RAM και πότε αναφέρεται τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας ως μνήμη.

Εξάλλου το ίδιο πράγμα είναι και στο κάτω κάτω δεν έχει σημασία ποιά από τις δύο μνήμες θα θέλατε να αναβαθμίσετε και γιατί.
like ants in a colony we do our share
but there's so many other f****' insects out there || Ανανεωμένα Παρτάλια || biZfind.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χαλαρά κι Ανάλαφρα”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης