Yii Framework (MVC)

Σε αυτή την περιοχή μπορείτε να βρείτε ή να αναζητήσετε πληροφορίες σχετικές με την PHP

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
viktoras
Δημοσιεύσεις: 963
Εγγραφή: 05 Απρ 2001 03:00
Τοποθεσία: Γαλάτσι, Αθήνα
Επικοινωνία:

Yii Framework (MVC)

Δημοσίευση από viktoras » 12 Απρ 2011 01:48

Αν και δεν πολυκατάλαβα το τελευταίο μήνυμα του pimpogio, θα πρέπει να πω ότι συμφωνώ 99% με τον dimsis.

Τα Frameworks είναι εργαλεία που διευκολύνουν την ζωή σου από πλευράς ταχύτητας ολοκλήρωσης ενός project, οργάνωσης ( ακόμα κι αυτά που είναι "loose" ) αλλά και συντήρησης του παραγόμενου έργου ( εφόσον βέβαια ο κώδικας σου έχει μία "Α" σωστή δομή ).

Είμαι εδώ και χρόνια οπαδός της αρχής DRY [ Don't Repeat Yourself ] και θεωρώ επίσης ότι δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό επειδή πιστεύουμε ότι θα το κάνουμε εμείς καλύτερα. [ εφόσον ο τροχός που βρήκαμε τσουλάει όπως θέλουμε :) ]

Όλα αυτά δεν μπορούν να ισχύσουν αν δεν υπάρχει μία γερή βάση πάνω στην γλώσσα με την οποία βγάζουμε το ψωμί μας και εφόσον είναι δυνατό γενικότερη γνώση θεωρίας επάνω στον προγραμματισμό.

Έχω περάσει κι εγώ απ' την "φάση" όλα custom / όλα "δικός μας" κώδικας και την θεωρώ πολύ επίπονη και άνευ ουσίας.

PS: Η τελευταία παράγραφος αναφέρεται σε συνθήκες πραγματικού κόσμου με deadlines και αληθινούς χρήστες.
<?="Hello Freestuff";?>
Quality hosting by Cityhost

dtravlos
Δημοσιεύσεις: 244
Εγγραφή: 29 Ιαν 2009 15:03
Τοποθεσία: Keratsini
Επικοινωνία:

Yii Framework (MVC)

Δημοσίευση από dtravlos » 12 Απρ 2011 01:59

Έχω περάσει κι εγώ απ' την "φάση" όλα custom / όλα "δικός μας" κώδικας και την θεωρώ πολύ επίπονη και άνευ ουσίας.
Όλοι πιστεύω! :) Τις πρώτες 2-3φορές(το πολύ!) ήταν ωραία γιατί έλεγες πω πω τι έφτιαξα!! :P

Τώρα με δυνατούς πελάτες και αυστηρά deadline κάνεις ότι μπορείς καλύτερο και με τον πιο γρήγορο τρόπο! Και αξιόπιστο βέβαια...

Άβαταρ μέλους
dimsis
Reporter
Δημοσιεύσεις: 7994
Εγγραφή: 25 Ιούλ 2001 03:00

Yii Framework (MVC)

Δημοσίευση από dimsis » 12 Απρ 2011 09:40

Επειδή καθημερινά εργάζομαι σε έργα με deadlines και αληθινούς χρήστες, τα sites ή οι web apps τους στήνονται σε δικές μας βιβλιοθήκες και custom κώδικα (Coldfusion / SQL Server), οπότε δεν είμαι της άποψης ότι δεν μπορείς να πας από custom δρόμο - όπου όμως custom σημαίνει πως ήδη έχεις φάει αρκετό χρόνο και έφτιαξες τις δικές σου βιβλιοθήκες τις οποίες και επαναχρησιμοποιείς.

Το DRY δηλαδή, αλλά με δικό σου κώδικα - όπου και όταν χρειάζεται ή αν το προτιμάτε, hybrid coding, γιατί όπως και να'χει δεν νομίζω πως είναι πολλά software houses που θα επενδύσουν στο να φτιάξουν μέχρι και τον δικό τους wysiwyg editor ή το δικό τους javascript framework, αλλά για παράδειγμα εφόσον έχεις βιβλιοθήκες για:
* διαχείριση χρηστών
* διαχείριση αρχείων και assets γενικότερα
* υποστήριξη πολυγλωσσικότητας (βάση και ετικέτες)
* τον πυρήνα μια εφαρμογής διαχείρισης περιεχομένου που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί
* έχεις φτιάξει ήδη backend και frontend για τη γλώσσα που δουλεύεις για ορισμένα widgets
και προεραιτικά κάποιο μηχανισμό που να υποστηρίζει themes, πιστεύω μπορείς να πατήσεις πάνω τους για πολλές περιπτώσιες νέων projects.

Αλλά σε περιπτώσεις που αυτά δεν υπάρχουν, όπως για παράδειγμα στην δική μου περίπτωση για την php που δεν την δουλεύω επαγγελματικά, θα με βοηθούσε να επιταχύνω την όλη διαδικασία η χρήση κάποιου framework, τουλάχιστον μέχρι την φάση όπου θα είμαι σε θέση να ετοιμάσω κάτι δικό μου.

Για παράδειγμα, από τη στιγμή που ο korgr έχει φτιάξει αυτό http://www.korinthorama.gr/new/odyssey/ γιατί να μην χτίζει πάνω του από τη στιγμή που το ξέρει απέξω και ανακατωτά και μπορεί να κάνει ακόμα πιο γρήγορη ανάπτυξη από ότι με ένα framework που θα χρειαζόταν να το μάθει;
Μην ανοίξουμε θέμα περί ασφάλειας, υποστήριξη από κοινότητα και καλύτερης ποιότητας κώδικα και στα έτοιμα γιατί το γνωρίζετε και εσείς καλά πως υπάρχει πάντα και ο σχετικός αντίλογος.
Σε πραγματικά δεδομένα όπως αναφέρετε και εσείς και συμφωνώ, η ταχύτητα ανάπτυξης είναι πολύ ψηλά στην λίστα, αλλά σαφέστατα και το ξέρετε, δεν είναι το μόνο που μετράει.

Αλλά να συγκρίνουμε app frameworks με έτοιμα cms είναι σαν να συγκρίνουμε νυχοκόπτη με ελβετικό σουγιά. Στην τελική η επιλογή του καθενός έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες.

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι κατά του να ξανα ανακαλύπτουμε νέους τροχούς ... κάποιοι πρέπει να καινοτομούν κιόλας για να προοδεύουμε.

s63el
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019 13:10
Επικοινωνία:

Re: Yii Framework (MVC)

Δημοσίευση από s63el » 19 Ιαν 2019 22:38

Κατά την γνώμη μου, το CodeIgniter είναι για μικρά Project, για την αρχή είναι ότι πρέπει, για μετά εγώ θα διάλεγα το Zend 3

Απάντηση

Επιστροφή στο “PHP Προγραμματισμός”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες