Edupedia - Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στα σκαριά - Γνώμες και απόψεις

Εκπαιδευτικά θέματα σχετικά με την επιστήμη των υπολογιστών και γενικά θέματα γύρω από την εκπαίδευση.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ZauZ
Δημοσιεύσεις: 408
Εγγραφή: 12 Οκτ 2003 23:29
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Edupedia - Νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στα σκαριά - Γνώμες και απόψεις

Δημοσίευση από ZauZ » 20 Ιαν 2015 21:18

Καταρχήν καλησπέρα σας
 
Παρακάτω θα θέσω κάποιες ερωτήσεις και θα ήθελα τις απαντήσεις και τη γνώμη σας γενικότερα (είτε public είτε private). 
 
Υπάρχει ταυτόχρονα πρόθεση να δοθούν accounts για beta testing και δωρεάν ενδιαφέροντα μαθήματα (απλά ή live) εντελώς δωρεάν. Φυσικά πάντα στην Ελληνική γλώσσα. Όποιος ενδιαφέρετε για τον εαυτό του ή κάποιο φίλο του/φίλη/παιδί κ.τ.λ. please ας το γράψει σε κάποιο post ή με private msg).
 
Όσους σας ενδιαφέρει σαν θέμα είτε ως αναγνώστες είτε ως καθηγητές / συγγραφείς (e learning) παρακαλώ συνεχίστε το διάβασμα και ευελπιστώ να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα συζήτηση.
 
Edupedia
 
Έχουμε ετοιμάσει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα ασύγχρονης ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στην οποία εισάγουμε έναν νέο τύπο μαθήματος τα οποία έχουμε ονομάσει βιβλιομαθήματα και ο στόχος της είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάποιον να διαβάσει online με τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο διατηρώντας τη δομή ενός μαθήματος και ενός βιβλίου ταυτόχρονα. Το όνομα της είναι Edupedia (Edupedia.gr)
 
Για ευνόητους λόγους δεν μπορώ να αναλύσω προς το παρόν ακριβώς το πώς είναι η δομή ενός τέτοιου μαθήματος αλλά φανταστείτε ότι ο ενδιαφερόμενος ξεκινάει σαν να διαβάζει ένα παραδοσιακό βιβλίο το οποίο όμως έχει ενσωματωμένα δυναμικά στοιχεία όπως tests, videos θεωρίας και ασκήσεων, σημειώσεις , social media χαρακτηριστικά κ.τ.λ.
 
 
ONLINE ΜΑΘΗΜΑΤΑ / COURSES
 
 
Είμαστε στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης και ετοιμαζόμαστε για beta testing αλλά και να επανακαθορίσουμε ενδεχομένως κάποιες απόψεις που είχαμε όταν πριν από σχεδόν δύο χρόνια ξεκινούσαμε αυτό το project.
 
Τα μαθήματα που σκοπεύουμε να δώσουμε (ελπίζουμε σύντομα) για beta testing (εννοείτε ότι οι beta testers θα λάβουν τα ολοκληρωμένα μαθήματα δωρεάν αργότερα) θα είναι :
 
Α.     Εισαγωγή στη PHP / MySQL για αρχάριους – βήμα βήμα η κατασκευή της πρώτης μου εφαρμογής.
Β.      Μαθηματικά Α ή Β Γυμνασίου
Γ.       Φυσική Α ή Β Λυκείου
 
Όλα τα μαθήματα θα περιέχουν κείμενο, εικόνες, video διαλέξεις, παραδείγματα, σημειώσεις, tests κ.τ.λ. και ενδεχομένως κάποιες live διαλέξεις ή/και επικοινωνία με τον καθηγητή / συγγραφέα.
 
Κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά μπορείτε να βρείτε προς το παρόν στη σελίδα μας στο facebook η οποία θα αρχίσει σύντομα να ενημερώνεται πλήρως :
 
https://www.facebook.com/edupedia.gr
 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
 
 
Οι ερωτήσεις μου είναι γενικές και απαντάτε σε όποια / όποιες θέλετε και σχολιάστε ελεύθερα ότι νομίζετε ότι μπορεί να είναι χρήσιμο.
 
1.       Τι μαθήματα θα σας ενδιέφερε να διαβάσετε online (πάντα στην Ελληνική γλώσσα). Σχολικά ; Ακαδημαϊκά ; Ανεξάρτητα βαθμίδας εκπαίδευσης ; (π.χ. Project Management, Web Design κ.τ.λ.)
 
2.       Εάν έχετε χρησιμοποιήσει κάποια πλατφόρμα / υπηρεσία online εκπαίδευσης / e learning στο παρελθόν, τι είναι αυτό το οποίο δεν σας άρεσε ή θα θέλατε να έχει διαφορετική δομή / λειτουργιά ;
 
3.       Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό το οποίο δυσκολεύει ή διευκολύνει κάποιον στο να επιλέξει να διαβάσει online μέσα από μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης ;
 
4.       Έχετε κάποια ιδέα σε λειτουργία ή υπηρεσία που θα θέλατε να δείτε να υλοποιείται σε αυτόν το τομέα ;
 
5.       Υποθετικά για ένα πλήρες μάθημα π.χ. Φυσικής Β Λυκείου με κείμενο, σημειώσεις, video διαλέξεις, προσομοιώσεις φαινομένων, σχόλια , online tests κ.τ.λ. ή ένα μάθημα προγραμματισμού / Web Design τι ποσό θα θεωρούσατε δίκαιο να πληρώσετε για ένα συνδρομητικό μοντέλο ; (π.χ. Το μάθημα για 1 χρόνο) ;
 
6.       Πόσο σημαντικό θεωρείτε τη συμμετοχή του συγγραφέα ή κάποιου καθηγητή σε forums του μαθήματος ή ακόμα και η άμεση επικοινωνία μαζί του ;
 
7.  Θα ενδιάφερε κάποιον από εσάς (εάν είναι καθηγητής ή ειδικός) να γράψει και να δημοσιεύσει ένα online course ;
 
8.       Κάποιο άλλο σχόλιο ;
 
Σας ευχαριστώ
https://www.pelatologio.gr - Online τιμολόγηση, διαχείριση αποθήκης και υποχρεώσεων

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ημερίδες, Σεμινάρια & Θέματα Εκπαίδευσης”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης