Πολλή Καλημέρα σας, φιλαράκια μου καλά!!
Πρώτα τα ΤΥΠΙΚΑ: Χρόνια Πολλά, και Καλά, στους Βαγγέληδες και στις Βαγγελιές μας, στους Μάριους, στις Μαρίες, στους Παναγιώτηδες, και στις Παναγιώτες μας!
Σαν Σήμερα, παίδες, όμως δεν είναι, κατά την Παράδοσή (Εκκλησιαστική, αλλά και Λαϊκή) μας, μιά απλή μεγάλη γιορτή....
Η γιορτή η σημερινή, θα έπρεπε θεωρητικά, να βρίσκεται πριν και από τα Χριστούγεννα, και ΟΧΙ ΜΟΝΟ πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Σαν σήμερα, λοιπόν, ένας ένστολος (φτερωτός) απεσταλμένος, εμφανίζεται σε μιά κοπελιά, και της ανακοινώνει, ότι Εκείνη είναι η Επίλεκτη/Εκλεκτή του Ουρανού, προκειμένου να δώσει Ανθρώπινη Σάρκα στον Άναρχο και Ασύλληπτο Άρχοντα των Πάντων.
Προφανώς η 'κοπελιά' έμαθε και όλα όσα έμελλε να συμβούν στο 'Αγόρι/Παλληκάρι' της!!!!
Ακόμα κι οι άντρες, ως γονείς, ας φανταστούμε τους εαυτούς μας: ...Να γνωρίζουμε, εκ των προτέρων, ότι το 'μωρό' μας στα 33 (πάλι κατά παράδοση) χρόνια του, πρόκειται να εκτελεστεί σαν να ήταν ο αισχρότερος των εγκληματιών!
...Πόσω μάλλον η Μάννα, που το είδε καθώς έβγαινε από τα σπλάχνα της!!!!!!!!!!!!!
Ενώ για την Ανθρωπότητα, η είδηση για τον Ερχομό του Κυρίου, ήταν-είναι και θα είναι "Ευαγγελισμός".........
Προσωπικά δεν θα ήθελα -με τίποτα- να γνώριζα, πως πρόκειται, να περάσω τέτοιον ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ, κάτω από τον Σταυρό, πάνω στον οποίον θα 'μαρτυρούσε' το 'παλληκάρι' μου!!!!!!!!
Ο 'απεσταλμένος'-ένστολος κρατούσε στα χέρια του ένα τρομερό όπλο: Έναν Κρίνο.... Σύμβολο της Απόλυτης Αγνότητας!
Τελείως συμπτωματικά, πάντα κατά την παράδοσή μας, η συγκεκριμένη Μάννα (αφού πλέον έχει περάσει στον Αόρατο Κόσμο) 'εμφανίζεται' ως
ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ (πλήρως ένστολη, πάνοπλη, και με τα γαλόνια της να αστράπτουν) στα τείχη της Κωνσταντινούπολης, ενώ επολιορκείτο από τους Αβάρους, απόντος του Αυτοκράτορος Ηρακλείου
πηγή.
Αυτήν ακριβώς την ΚΥΡΙΑ τιμούμε σήμερα, γιορτάζοντας την "Είδηση"/ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ της!
Ελπίζω να μην σας κούρασα!
Και πάλι τις Θερμότερες Ευχές μου προς όσους/ες γιορτάζουν σήμερα!