Νέα εργαλεία για προγραμματιστές

Συζητήσεις για το Ελληνικό Elxis CMS

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Νέα εργαλεία για προγραμματιστές

Δημοσίευση από webgift » 04 Σεπ 2014 15:07

Το Elxis 4.2 διαθέτει ορισμένες νέες δυνατότητες τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα προγραμματιστής για να βελτιώσει τις επεκτάσεις του. Τέσσερις νέοι τύποι παραμέτρων προστέθηκαν, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε επέκταση (module, component, template, πρόσθετα περιεχομένου, κλπ). Ο τύπος παραμέτρων database επιτρέπει την εκτέλεση επερωτήσεων προς την βάση δεδομένων και την εμφάνιση των αποτελεσμάτων σε μορφή πεδίου επιλογής select. Οι παράμετροι datetime, date και time εμφανίζουν ενοποιημένα πεδία εισαγωγής ημερομηνίας και ώρας. Αν μια επέκταση που περιέχει οποιονδήποτε από αυτούς τους νέους τύπους παραμέτρων, χρησιμοποιηθεί σε ένα ιστότοπο Elxis 4.0 or 4.1, αυτά τα πεδία θα εμφανιστούν σαν στάνταρ πεδία εισαγωγής κειμένου (υποστήριξη απλοποιημένης εκδοχής Elxis 4.x).

Στα αρχεία XML των επεκτάσεών σας, μπορείτε επίσης να ορίσετε δικές σας καρτέλες οι οποίες θα εμφανιστούν στην σελίδα επεξεργασίας της επέκτασης. Αυτές οι καρτέλες μπορούν να φορτώσουν περιεχόμενο είτε από ένα τοπικό αρχείο (php ή html), είτε HTML κώδικα που έχει γραφτεί κατευθείαν στο αρχείο XML. Επιπλέον, μπορείτε να ορίσετε μία προσαρμοσμένη ενέργεια, η οποία θα εκτελεστεί μετά το πάτημα των κουμπιών Αποθήκευση ή Εφαρμογή. Οι καρτέλες και οι προσαρμοσμένες ενέργειες, σας παρέχουν νέους τρόπους να επεκτείνετε την λειτουργικότητα των δικών σας module, template, προσθέτων περιεχομένου και οποιασδήποτε άλλης επέκτασης του Elxis. Σημειώστε πως οι καρτέλες δεν θα εμφανιστούν σε ιστότοπους Elxis 4.0 και 4.1 και η προσαρμοσμένη ενέργεια δεν θα εκτελεστεί. Αν αυτή η νέα λειτουργία απαιτείται στην επέκτασή σας, τότε ορίστε στο XML αρχείο της επέκτασης την εξάρτηση του πυρήνα (core) σε 4.2+.

Δύο ακόμα πράγματα που χρίζουν μνείας αναφορικά με την ανάπτυξη επεκτάσεων για το Elxis 4.2+. Μπορείτε πλέον να φορτώσετε ένα module με το ID του. Για να το επιτύχετε αυτό, δώστε το ακριβές ID του module στην μέθοδο module της βιβλιοθήκης elxisDocument. Μπορείτε επίσης να ορίσετε το διαχωριστικό διαδρομής (pathway) σε οτιδήποτε θέλετε. Στο παρελθόν αυτό γινόταν μόνο μέσω της βιβλιοθήκης elxisPathway. Από το Elxis 4.2 και μετέπειτα μπορείτε να κάνετε το ίδιο απευθείας από την Βιβλιοθήκη elxisDocument, κάτι που είναι πολύ πρακτικό όταν δουλεύουμε στο αρχείο index.php του template.


Πηγή: elxis.org

Απάντηση

Επιστροφή στο “Elxis CMS”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης