Επεκτασιμότητα στο Elxis CMS

Συζητήσεις για το Ελληνικό Elxis CMS

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Επεκτασιμότητα στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 06 Ιουν 2014 19:32

Οι επεκτάσεις του Elxis CMS επεκτείνουν την ενσωματωμένη λειτουργικότητά του.

Το Elxis έχει κάποια γνωστούς τύπους επεκτάσεων και κάποιοι άλλοι που είναι συνιστώσες κάποιων component. Οι πιο σημαντικές επεκτάσεις είναι τα Components. Ένα Component χειρίζεται το αίτημα του χρήστη και παράγει την αντίστοιχη έξοδο η οποία είναι ορατή στην κεντρική περιοχή μιας ιστοσελίδας. Μόνο ένα Component μπορεί να τρέξει σε κάθε σελίδα. Ανάλογα με το αίτημα του χρήστη το Elxis αποφασίζει ποιο component να φορτώσει. Τα Modules, από την άλλη πλευρά είναι μικρά τετράγωνα που εμφανίζονται τριγύρω της κεντρικής περιοχής στα αριστερά, δεξιά, επάνω και κάτω περιοχές της ιστοσελίδα.

Η απόλυτη λίστα των ενσωματωμένων τύπων επεκτάσεων είναι: Εντός των ημερών θα εξηγήσουμε τι είναι το καθένα άλλα ένα περισσότερο για πιο λόγο υπάρχουν αυτοί οι τύποι των επεκτάσεων.

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Επεκτασιμότητα στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 08 Ιουν 2014 14:03

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεξεργαστώ το παραπάνω post οπότε συνεχίζω δημιουργώντας ένα νέο. Θα αναλύσω στο παρών μήνυμα τις επεκτάσεις: πρόσθετα περιεχομένου, μέθοδοι πιστοποίησης, μηχανές αναζήτησης και θέματα.


Πρόσθετα περιεχομένου (Content Plugins)
Τα πρόσθετα είναι επεκτάσεις όπου 'τρέχουν' στο component Content και ο σκοπός τους είναι να προσδώσουν σε ένα αντικείμενο περιεχομένου (άρθρο) μια λειτουργία όπως μια γκαλερί από φωτογραφίες, μια φόρμα επικοινωνίας ή προβολή video μέσω της υπηρεσίας youtube. Τα πρόσθετα βασίζονται στην τεχνολογία 'βρες και αντικατάστησε' όπου αντικαθιστούν μικρά block κώδικα σε HTML κώδικα. Το Elxis για να κάνει τα πράγματα ευκολότερα παρέχει στους διαχειριστές σχετικό εργαλείο εισαγωγής από τον κειμενογράφο.


Μέθοδοι πιστοποίησης (Authentication methods)
Το Elxis δέχεται συνδέσεις χρηστών από εξωτερικούς παρόχους όπως OpenId, LDAP, GMail και Twitter. Οι μέθοδοι πιστοποίησης του Elxis ουσιαστικά είναι ειδικές επεκτάσεις του component User όπου προωθούν επιπλέον λειτουργία. Μπορείτε να εγκαταστήσετε νέες μεθόδοι πιστοποίησης και να τις διαχειριστείτε όπως τους άλλους τύπους επεκτάσεων.

Μηχανές αναζήτησης (Search Engines)
Όταν επισκεπτόμαστε μιας ιστοσελίδα συνήθως αναζητάμε άρθρα δίνοντας συγκεκριμένα κριτήρια. Πως σας φαίνεται το γεγονός να αναζητάμε όμως άλλα πράγματα όπως βίντεο, εικόνες ή ανθρώπους; Οι επεκτάσεις τύπου μηχανές αναζήτησης κάνουν αυτό ακριβώς. Αυτές οι επεκτάσεις του component Search σας επιτρέπουν να επεκτείνεται την λειτουργία της αναζήτησης σε οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε.

Θέματα (Templates)
Τα θέματα χειρίζονται την δομή και το στυλ των παραγόμενων σελίδων. Ένα θέμα ελέγχει πράγματα όπως τις πλευρικές στήλες ενός ιστότοπου και τις θέσεις των επεκτάσεων. Υπάρχουν θέματα που αφορούν το δημόσιο τμήμα άλλα και θέματα που αφορούν την περιοχή της διαχείρισης.

Θέματα δημόσιου τμήματος διαθέσιμα στο Elxis Download Center
Μετάβαση στο EDC

Θέματα περιοχής διαχείρισης στο Elxis Download Center
Μετάβαση στο EDC

Τέλος τα θέματα μπορούν να παρέχουν την δομή και την διάταξη των σελίδων εξόδου Exit Pages (error 403, 404, σελίδα σύνδεσης κτλ) καθώς επίσης και την εκδοχή για κινητά και ταμπλέτες.

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Επεκτασιμότητα στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 16 Ιουν 2014 12:00

Στο elxis CMS υπάρχει μια ενιαία φόρμα για οποιοδήποτε τύπο επέκτασης. Το σύστημα ανιχνεύει αυτόματα το είδος της επέκτασης και για το αν πρόκειται για εγκατάσταση ή αναβάθμιση. Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται αυτόματα και μάλιστα σε on-line περιβάλλον.

Εικόνα

Υπάρχει επίσημο απομακρυσμένο κέντρο (στα πρότυπα του Google play / Chrome, Apple itunes) με πρόσβαση μέσω της διαχείρισης του ιστότοπου. Στο επίσημο απομακρυσμένο κέντρο ΔΕΝ στέλνονται προσωπικά ή άλλα στοιχεία χωρίς την άδεια του διαχειριστή. Υπάρχει πάντα η δυνατότητα παράκαμψης του κέντρου και εγκατάσταση επεκτάσεων από το σκληρό δίσκο του διαχειριστή.

Στην έκδοση 4.2 με κωδική ονομασία Icarus προστέθηκε η λειτουργία του αυτόματου ελέγχου και αναβάθμισης των εγκατεστημένων επεκτάσεων.


Απόσπασμα τοu παραπάνω κειμένου αντλίθηκε από το άρθρο:

Μετάβαση στην ιστοσελίδα: elxis.laboratory.mysch.gr - Άρθρο Επεκτάσεις και αναβαθμίσεις

Άβαταρ μέλους
webgift
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 25 Απρ 2012 23:49
Επικοινωνία:

Επεκτασιμότητα στο Elxis CMS

Δημοσίευση από webgift » 04 Σεπ 2014 10:57

Στο εν λόγω άρθρο παραθέτουμε την διαδικασία της εγκατάστασης και ενσωμάτωσης ενός πρόσθετου περιεχομένου (Content Plugins) στον Elxis CMS 4.x.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Elxis CMS”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης