Completegreece.com

Θέλετε την γνώμη των άλλων για την σελίδα σας; Τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 19 Απρ 2013 18:14

Το CompleteGreece είναι η μετεξέλιξη μιας μικρότερης σελίδας που είχα παρουσιάσει κι από αυτό το forum.

Για την ιστορία είχε στηθεί μια σελίδα για τη Σπιναλόγκα και τη γύρω περιοχή, η οποία με τον καιρό απέκτησε αδελφή σελίδα για όλη την Κρήτη... αργότερα επεκτάθηκε στις Κυκλάδες και την Χαλκιδική.

Πλέον όλες οι σελίδες συγκεντρώθηκαν σε μία για καλύτερη διαχείριση. Η αρχή είχε γίνει σε joomla 1.5 και το φθινόπωρο αναβαθμίστηκε σε 2.5. Ο κατάλογος πατάει πάνω στο mosets tree που απλά τον πείραξα ώστε να με καλύπτει κυρίως σε θέματα πολυγλωσσικότητας καθώς η χρήση του falang αποδείχθηκε δολοφονικό στη χρήση της βάσης. Ένας ακόμη λόγος ήταν ότι ήθελα κάθε γλώσσα να έχει το δικό της domain κι όχι υποφάκελο.

Αυτές τις μέρες ολοκλήρωσα και τις εκδόσεις για table και mobile. Αν και έκανα δοκιμές σε διάφορες συσκευές στα public, είναι αδύνατον να καλύψω όλη τη γκάμα των συσκευών. Πιθανόν κάποιες να μη τις καλύπτω με τον τρόπο που έστησα τις νέες εκδόσεις.

Ενημερωτικά, δεν δούλεψα καθαρά responsive, δηλαδή με ένα template που απλώνει ή μαζεύει και κρύβει ή εμφανίζει περιεχόμενο ανάλογα με την ανάλυση της συσκευής, αλλά με 3 templates (desktop, tablet, mobile) και με 2 css για κάθε template (οριζόντιο, κάθετο).

Ο λόγος που το έκανα αυτό είναι γιατί ήθελα να έχω τον απόλυτο έλεγχο εμφάνισης σε προκαθορισμένες διαστάσεις και κυρίως γιατί ήθελα να ελαφρύνω όσο το δυνατόν περισσότερο τις tablet και mobile εκδόσεις. Δεν μου άρεσε και πολύ η ιδέα να φορτώνουν το ίδιο περιεχόμενο με την desktop έκδοση κι απλά να κρύβω όσα δεν χωράνε στην οθόνη.

Όσοι έχετε χρόνο και φορητές συσκευές μπείτε να το δείτε και πείτε μου τη γνώμη σας. Αν κάτι δεν δουλεύει σωστά παρακαλώ να μου το επισημάνετε κι αν θέλετε μου λέτε και με τι συσκευή μπήκατε ώστε να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις.

Άβαταρ μέλους
Nikos-0
Δημοσιεύσεις: 17
Εγγραφή: 11 Δεκ 2012 10:44
Τοποθεσία: Thessaloniki

Completegreece.com

Δημοσίευση από Nikos-0 » 26 Μάιος 2013 01:05

Συγχαρητήρια πάρα πολύ ωραίο από το logo και τη σχεδίαση μέχρι το υλικό και τον τρόπο που παρουσιάζονται οι πληροφορίες.

α)Δεν κατάλαβα γιατί έχεις autocomplete στο dropdown του search ενώ υπάρχουν μόνο 6 κατηγορίες. Στην desktop version έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο να το καταλάβει κάποιος, και στην mobile σου πετάει πληκτρολόγιο χωρίς λόγο.

β)Νομίζω σηκώνει μια μικρή βελτίωση στην ταχύτητα.

Xperia Neo V 3.7" - 480 x 854 pixels

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 26 Μάιος 2013 11:15

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

1. Θεωρητικά είναι κομμένο το autocomplete αλλά για να λες ότι στο εμφανίζει θα πρέπει να το ξανακοιτάξω :)

2. Η ταχύτητα είναι ένας συνεχές αγώνας... βελτιώθηκε αρκετά στην desktop έκδοση με τις αλλαγές που έκανα, αλλά θα πρέπει να βρω και το χρόνο να βελτιώσω κι άλλο τις Mobile εκδόσεις.

Άβαταρ μέλους
mairhcp
Δημοσιεύσεις: 219
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2010 19:39
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από mairhcp » 29 Μάιος 2013 16:48

Απ τις πολύ όμορφες δουλειές..!

Deletedsin
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2010 18:32
Τοποθεσία: Ελευσίνα
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από Deletedsin » 21 Ιουν 2013 22:20

Πολύ καλοδουλεμένο. Εκτός από πολύ συγκεκριμένα και μικρά σημεία που με χαλάνε κάποια χρώματα(πίνακες προορισμών) μου αρέσει πολύ.
www.diyself.gr - Παροχή δωρεάν βοηθημάτων για κατασκευές DIY.

www.uliketraffic.com - Social and Traffic exchange system.

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 21 Ιουν 2013 22:24

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Υ.Γ. Όταν λες πίνακες προορισμών σε τι αναφέρεσαι;

Άβαταρ μέλους
apsuh0s
Script Master
Δημοσιεύσεις: 413
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 21:38
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από apsuh0s » 21 Ιουν 2013 23:23

Γεια σου gigenis.. Νομίζω είχα κάνει σχολιασμό σε μια από τις μικρότερες σελίδες - όπως αναφέρεις - αλλά δε θυμάμαι για τι ήταν.. Τέλος πάντων.

Η δουλειά σου είναι πάρα πολύ καλή.

Θα σου πω δυο-τρεις λεπτομέρειες οι οποίες με χάλασαν.

1) Μπήκα τυχαία σε έναν προορισμό, ας πούμε "Κνωσσός" και από default με βγάζεις στις πληροφορίες του μνημείου. Στα icons που έχεις για τις διάφορες ενέργειες (σχολιάστε, διαδόστε κλπ) γιατί δε γράφεις κάποια λέξη παραπάνω;

Για παράδειγμα το "εκτυπώστε" (αλλά και το "προτείνετε", "αναφέρετε") δε μου είπε κάτι. Δηλαδή δεν ήξερα τι να περιμένω προτού το πατήσω. Αφού το πάτησα φυσικά κατάλαβα. Θα προτιμούσα κάτι σε "Εκτυπώστε οδηγίες", "Προτείνετε την καταχώρηση", "Αναφορά προβλήματος". Θα ήταν πιο σαφές. Παρατηρήσεις επί αυτού:

α) Το button του κλεισίματος είναι λίγο off.
β) Τις συντεταγμένες της τοποθεσίας δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τις βάζεις. Θεωρώ πως αν έδινες ένα short URL που το προσφέρει το google maps θα ήταν ποιο βολικό για μένα να το πληκρολογήσω στο κινητό μου για παράδειγμα.. Φυσικά δεν ξέρω πως το "τραβάς" και τι διασύνδεση έχεις κάνει για να σου βγάζει αυτές τις συντεταγμένες, απλώς σου λέω τι θα με βόλευε και τι πιστεύω θα βόλευε τους περισσότερους αν είχαν αυτή τη σελίδα σε χαρτί.

2) Όσον αφορά το "Εκτυπώστε το χάρτη"

Το πατάω και μου βγαίνει ένας χάρτης που πιθανότατα δεν θα με βοηθήσει να πάω στην Κνωσσό αν τον εκτυπώσω. Πολύ μεγάλη τιμή του zoom.

Επίσης όταν ψάξω για οδηγίες να πάω στην Κνωσσό από το σπίτι μου και μου βγουν αναλυτικά, θα ήθελα να τις εκτυπώσω. Δεν κατάφερα όμως να το κάνω. Ουσιαστικά, δεν κατάφερα να εκτυπώσω ένα χάρτη ή οδηγίες που θα με εξυπηρετήσουν.

3) Επίσης παρατήρησα πως υπάρχουν αρκετά external links. Θα προτιμούσα να το γνωρίζω πριν το πατήσω.

Αυτά με μια πρώτη ματιά! Και πάλι μπράβο
.ninja { color: black; visibility: hidden !important; }

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 22 Ιουν 2013 14:40

Σ' ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις και τις επισημάνσεις.

1) Πράγματι οι περιγραφές στα εικονίδια είναι λειψές, δεν θυμάμαι γιατί τις είχα γράψει έτσι... αλλά θα διορθωθούν όλες.

α) το κουμπί διορθώθηκε
β) Οι συντεταγμένες εμφανίζονται στην εκτύπωση με τη λογική να τις έχει κάποιος σε ένα χαρτί και να μπορεί να τις περάσει σε κάποιο gps... παρόλα αυτά και η πρόταση σου για short ulr είναι πολύ καλή και μάλλον θα την υλοποιήσω.

2) Η εκτύπωση του χάρτη έχει ως σκοπό περισσότερο την εκτύπωση των οδηγιών παρά του χάρτη αυτού κάθε αυτού.
Φτιάχτηκε λοιπόν με τη λογική ανοίγοντας ο χάρτης και πατώντας πάνω στο εικονίδιο να δίνεις το που βρίσκεσαι και μετά να σου εμφανίζει τις οδηγίες κατεύθυνσης τις οποίες και μπορείς τις εκτυπώσεις μαζί με τον χάρτη. Δεν ξέρω βέβαια πόσο κατανοητό και βολικό είναι...

3) Μάλλον αναφέρεσαι στα link προς booking κλπ. Είναι Affialate links και δεν ξέρω αν πρέπει να ξεχωρίζουν γιατί τότε μπορεί να μην κάνεις κανείς κλικ... θα το δω όμως κι αυτό για το πω μπορεί να γίνει καλύτερο.

Άβαταρ μέλους
apsuh0s
Script Master
Δημοσιεύσεις: 413
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2005 21:38
Τοποθεσία: Ηράκλειο
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από apsuh0s » 22 Ιουν 2013 17:05

Τώρα κατάλαβα τι γίνεται με το χάρτη και τις οδηγίες..

Εγώ αυτό που έκανα την πρώτη φορά ήταν να πάω στο tab "Χάρτης μνημείου" και σε εκείνο το marker να πατήσω για οδηγίες.. Εκεί δεν μου έβγαζε επιλογή να τις εκτυπώσω. Αυτό που εσύ όμως περιμένεις από το χρήστη είναι να πατήσει το εικονίδιο "Εκτυπώστε το χάρτη" και εκεί να ζητάει οδηγίες ώστε να τις εκτυπώσει..

Προσωπικά εμένα δεν θα με εξυπηρετούσε να εκτυπώσω το χάρτη. Ειδικά όταν εμφανίζεται με τέτοιο zoom. Ωστόσο για τις οδηγίες θα το έκανα.. Εγώ θα πρότεινα να το ξαναέβλεπες όλο το concept του χάρτη γιατί πιστεύω χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση.

Επίσης στην ακρόπολη υπάρχει δυνατότητα για street view (street view μέσα σε μουσείο!). Μια γεύση παίρνεις βασικά αλλά δες μήπως θα σε ενδιέφερε να το ενσωματώσεις κάπως.

Όσον αφορά τις συντεταγμένες, έχεις δίκιο. Αυτό που θεώρησα εγώ είναι πως εφόσον χρειάζεται να πληκτρολογήσεις κάτι στο κινητό/tablet καλύτερα είναι ένα short url παρά 30 νούμερα. Ωστόσο δεν ξεχώρισα στο μυαλό μου τα wifi/cellural networks από το gps. Επομένως εφόσον έχεις τη δυνατότητα να δίνεις short url για αυτούς που έχουν πρόσβαση στο net και συντεταγμένες για αυτούς που τους εξυπηρετεί μόνο ένας gps receiver θα ήταν πολύ καλό.

Για τα external links εννοώ κάτι σαν αυτό (σε μικρότερο :hammer: ) δίπλα στα απλά anchors και ενσωματωμένο μέσα στα buttons. Δε νομίζω κάποιος για αυτό το λόγο να μην κάνει κλικ. Αντιθέτως αν θέλει να κάνει κλικ θα τον έχεις προετοιμάσει visually για την αλλαγή του tab.

Για να καταλάβεις τι εννοώ..

Το "Νοικιάστε αυτοκίνητο" και το "Γράψε μια κριτική" είναι internal links και έχουν ίδια styles με τα "Αγοράστε χάρτη", "TripAdvisor κριτικές" και την αναζήτηση για το booking τα οποία όμως είναι external, με αποτέλεσμα να προκαλείται μια σύγχυση. Δεν ξέρεις τι θα συμβεί αν τα πατήσεις.

Φυσικά τα παραπάνω είναι λεπτομέρειες!
.ninja { color: black; visibility: hidden !important; }

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 22 Ιουν 2013 19:25

Αυτό με το εικονίδιο στα extrenal links σκέφτηκα κι εγώ μετά την προηγούμενη παρατήρηση σου και όντως είναι μια καλή λύση και θα την εφαρμόσω.

Θα προσπαθήσω να βρω άλλο τρόπο υλοποίησης για την εκτύπωση των οδηγιών κατεύθυνσης στον χάρτη ώστε να είναι πιο εύκολο για τον χρήστη.

Και πάλι σ' ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Άβαταρ μέλους
webdevgr
Δημοσιεύσεις: 712
Εγγραφή: 11 Δεκ 2010 17:25
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Completegreece.com

Δημοσίευση από webdevgr » 06 Ιούλ 2013 22:26

Ακολουθώντας τις επισημάνσεις και συμβουλές του apsuh0s έγιναν κάποιες αλλαγές.

Προστέθηκε εκτύπωση των οδηγιών κατεύθυνσης στους χάρτες, είτε είναι χάρτης μεμονωμένης καταχώρησης, είτε είναι χάρτης κατηγορίας με πολλαπλά σημεία.

Επίσης δημιουργήθηκαν shrot urls για κάθε καταχώρηση. Προς το παρόν εμφανίζονται μόνο στην εκτύπωση των πληροφοριών μιας καταχώρησης, αλλά στο μέλλον θα εμφανίζονται και σε άλλα σημεία.

Επειδή όμως δεν ήθελα να κατευθύνω τους επισκέπτες στο google maps ή σε άλλες σελίδες, έτσι δημιούργησα τα δικά μου short urls του στυλ cmpl.gr/201 όπου μπορείς να επιλέξεις αν θα δεις την καταχώρηση στο completegreece ή στο travelmap.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θέλω την γνώμη σας για την Σελίδα μου...”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες