Δημιουργώντας menu

συζητήσεις για το Ελληνικό Odyssey CMS

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5066
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Δημιουργώντας menu

Δημοσίευση από korgr » 05 Μάιος 2012 19:25

Το Odyssey μας παρέχει την δυνατότητα αυτοματοποιημένης δημιουργίας menu είτε με την δημιουργία μιας ενότητας με κατηγιοποιημένο περιεχόμενο, είτε δημιουργώντας μια ενότητα την οποία θα χαρακτηρίσουμε από την σχετική επιλογή ως ανεξάρτητο menu.

Στην πρώτη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν ως επιλογές του menu, οι κατηγορίες που θα ορίσουμε για την συγκεκριμένη ενότητα. Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε μια ενότητα «ΠΡΟΪΟΝΤΑ», ορίζοντας πως θα περιέχει κατηγοριοποιημένο περιεχόμενο. Οι κατηγορίες μπορούν να ορίζονται σε ν βάθος όπως δείχνει το παράδειγμα που ακολουθεί:

Εικόνα

Η δεύτερη περίπτωση αφορά menus τα οποία δεν σχετίζονται με μία συγκεκριμένη ενότητα, αλλά λειτουργούν ως ανεξάρτητα menus, δίνοντας μας την δυνατότητα να ορίζουμε custom επιλογές όπως εξωτερικούς συνδέσμους, συνδέσμους προς ανεξάρτητες εσωτερικές σελίδες κλπ.
Στην ουσία όταν δημιουργούμε μια ενότητα ως ανεξάρτητο menu, το Odyssey γνωρίζει πως πρέπει να χρησιμοποιεί τις κατηγορίες της ενότητας χωρίς να μας δίνει πρόσβαση στο περιεχόμενο που θα μπορούσε η συγκεκριμένη ενότητα να έχει!

Έχοντας δημιουργήσει με έναν από τους ανωτέρω τρόπους τις επιλογές κάποιου menu, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε στο template μας είτε μέσω του ενθέματος «Odyssey Menu», είτε εξάγοντας τα περιεχόμενα ως unordered list για χρήση με κάποιο js plugin (jQuery κλπ).

Με την χρήση του ενθέματος μπορούμε με ελάχιστα κλικς να δημιουργήσουμε menus τριών βασικών τύπων. Menu τύπου accordion, κάθετο superfish menu ή οριζόντιο drop down menu.
Η παραμετροποίηση του ενθέματος «Odyssey Menu» καθώς και το styling ενός menu, θα περιγραφεί αναλυτικά στην ενότητα [Ενθέματα (Modules)].

Για την εξαγωγή σε HTML unordered list, μπορούμε από την σελίδα επεξεργασίας επιλογών menu (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ) να επιλέξουμε την ομώνυμη επιλογή «Δημιουργία HTML Unordered List».

Πηγή άρθρου: http://odyssey.webpage.gr/gr/articles/n ... ontas-menu

Εικόνα

Εικόνα

Απάντηση

Επιστροφή στο “Odyssey CMS”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης