Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

WordPress Themes

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 08:17

Γειά σας,

Πώς μπορώ να αλλάξω το λογότυπο της εικόνας από ένα αρχείο εικόνας PNG
σε Flash animation αρχείου (SWF);
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xrisvol την 02 Νοέμ 2014 09:33, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
korgr
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 5067
Εγγραφή: 07 Οκτ 2008 18:30
Τοποθεσία: Corinth
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από korgr » 02 Νοέμ 2014 08:44

Γεια σου Χρήστο!
Εισάγεις το PNG στο Adobe Flash* και αφού δημιουργήσεις το animation που επιθυμείς, το εξάγεις ως SWF

*Σε Flash (Trial 30 ημερών) μπορείς να έχεις πρόσβαση από το https://creative.adobe.com/products/download/flash

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 09:11

Καλημέρα Νότη,
το έχω το αρχείο ως swf, το theme όμως δεν το δέχεται. Τι να κάνω;

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 09:45

μόλις πρόσεξα ότι το theme δέχεται ως logo και εικόνες gif animation.

Προφανώς μια μετατροπή του αρχείου.swf σε αρχείο.gif θα έλυνε το πρόβλημα...

Το δοκιμάζω και θα σας πω τα αποτελέσματα.

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από giannis17 » 02 Νοέμ 2014 11:43

Όπως και ο korgr καταλάβαμε πως θέλεις να αλλάξεις μια εικόνα που φαίνεται μέσα σε ένα flash. Εσύ προφανώς έχεις ένα θέμα έτοιμο για το οποίο έχεις φτιάξει ένα flash logo αλλά το θέμα σε αφήνει να ανεβάσεις μόνο εικόνα (jpg/png/gif). Χωρίς γνώσεις κώδικα δεν γίνεται αυτό που ζητάς.

Τον κώδικα ενσωμάτωσης του swf στον δίνει το flash όταν το κάνεις export σε html. Αυτό τον κώδικα πρέπει να τον βάλεις στην θέση που δείχνει το λογότυπο το θέμα σου και να ανεβάσεις χειροκίνητα (με ftp? με ssh?) το swf στον server.

Επίσης η flash θεωρείτε ξεπερασμένη καθώς ήδη μια πληθώρα συσκευών δεν την υποστηρίζει (ιPhone, iPad). Οπότε είτε το γυρνάς σε html5 (canvas) ή απλά βάζεις σαν background του flash σου μια στατική εικόνα.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
– Milt Bryce

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 13:58

Το logo το έφτιαξα από εδώ http://html5maker.com

Το theme λόγω μεγέθους, δεν μου επιτρέπεται να το ανεβάσω εδώ. Μπορείτε όμως να το δείτε ή και να το κατεβάσετε από εδώ http://www.gabfirethemes.com/themes/snapwire/

Mπορείτε να μου πείτε σε ποιά σελίδα θα βρω τον κωδικό για το logo ώστε να τον αλλάξω?

Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από giannis17 » 02 Νοέμ 2014 14:08

Λογικά εκτός από flash σου δίνει τη δυνατότητα να το σώσεις και σαν javascript το logo που έφτιαξες. Θα πας λοιπόν στο θέμα σου, στο div του logo, θα σβήσεις ότι έχει μέσα και θα καλέσεις το javascript με το logo που κατέβασες αφού το ανεβάσεις στον server.

Κώδικας: Επιλογή όλων

<script type="text/Javascript" src="mypath/mylogo.js"></script>
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 14:15

Καλησπέρα giannis17

Οι επιλογές αποθήκευσης που έχω είναι:
Javascript, embed, swf και html.

Τον κώδικα που έστειλες σε ποιά σελίδα να τον τοποθετήσω? και τι να σβήσω?

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 14:27

Μάλλον κάπου εδώ θα είναι. Μπορείς να μου το δείξεις?

Κώδικας: Επιλογή όλων

</head>

<body <?php body_class&#40;&#41;; ?>>

<div id="header">
	<div class="wrapper">
		<div id="header_top">
			<div id="logo" style="padding&#58;<?php echo of_get_option&#40;'of_padding_top'&#41;; ?>px 0px <?php echo of_get_option&#40;'of_padding_bottom'&#41;; ?>px <?php echo of_get_option&#40;'of_padding_left'&#41;; ?>px;">
				<?php 
				if &#40; of_get_option&#40;'of_logo_type'&#41; == 'image'&#41; &#123; ?>
					<a href="<?php echo home_url&#40;'/'&#41;; ?>" title="<?php bloginfo&#40;'description'&#41;; ?>">
						<img src="<?php echo of_get_option&#40;'of_logo'&#41;; ?>" alt="<?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?>" title="<?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?>"/>
					</a>
				<?php &#125; else &#123; ?>
					<h1>
						<a href="<?php bloginfo&#40;'url'&#41;; ?>" title="<?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?>">
							<?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?>
							<span><?php bloginfo&#40;'description'&#41;; ?></span>
						</a>
					</h1>
				<?php &#125; ?>
			</div><!-- /logo -->

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από giannis17 » 02 Νοέμ 2014 14:47

Μιας και δεν μας δίνεις πληροφορίες θα κοιτάξω στην μαγική μου σφαίρα να δω τι παίζει...α ναι...

Λοιπόν,
χρησιμοποιείς wordpress χωρίς να έχεις ιδέα από κώδικα
επίσης δεν έχεις ιδέα για τη δομή του wordpress
έφτιαξες μερικά blog με έτοιμα template και σου ήρθε η ιδέα να το κάνεις επάγγελμα
επειδή όμως οι γνώσεις σου είναι ελλιπείς έως ανύπαρκτες σκέφτηκες να ζητάς βοήθεια από εδώ κι από εκεί για να ολοκληρώσεις τις δουλειές σου

Σκοπός μου (και των υπολοίπων εδώ μέσα πιστεύω) είναι να βοηθάμε αυτούς που θέλουν να μάθουν το κάτι παραπάνω με βάση αυτά που ξέρουμε ήδη, διδασκαλία δηλαδή. Εσύ ζητάς έτοιμη λύση, λυσάρι.

Αυτό που προτείνω λοιπόν είναι πριν ξανά-ασχοληθείς με τη δουλειά που διάλεξες είναι να διαβάσεις. Ξεκίνα από τα βασικά: HTML (να την κατανοείς και να γράφεις), CSS (να κατανοείς και να γράφεις), Javascript (να κατανοείς τα βασικά), Wordpress Templating (να μάθεις την δομή των αρχείων), PHP (κυρίως η σύνταξη), Wordpress functions (PHP να μάθεις πως καλείται ένα άρθρο, μια κατηγορία). Μόλις φτάσεις σε ένα καλό επίπεδο και τουλάχιστον μπορείς να καταλάβεις αυτά που σου λέμε τότε συνεχίζουμε. Μια πολύ καλή πηγή των παραπάνω γνώσεων είναι τα: w3schools, codeacademy

Αν δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις μπορείς να πας σε λύσεις web builder, υπάρχουν άπειρα εργαλεία και free μόνο με drag'n'drop μπορείς να φτιάξεις ότι θέλεις (τουλάχιστον για στατικό περιεχόμενο).

Δεν βλέπω το λόγο να σε βοηθήσω περαιτέρω εφόσον δεν μπορείς να κατανοήσεις αυτά που σου λέω.

Συνήθως είμαι πολύ πιο κακός αλλά προσπαθώ να συγκρατούμαι, βλέπεις υπάρχουν άτομα με όλες τις απαραίτητες γνώσεις, που κι εσύ θα έπρεπε να έχεις, αλλά δυστυχώς δεν έχουν δουλειά αντίθετα με σένα.
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 15:03

Με στεναχωρείς αλλά δεν πειράζει. Δεν ζω από το ιντερνετ όπως λες αλλά δουλεύω για να ζήσω την οικογένειά μου και η δουλειά μου δεν έχει καμιά σχέση με υπολογιστές.

Απλά μια ομάδα βοηθάω να στήσει κάτι και μάλιστα ανέξοδα. Κάποιο άλλο έμπειρο μέλος εδώ γνωρίζει. Απλά τα χρήματα που θα δινόταν στην σελίδα ήδη έχουν γίνει κάποια από αυτά σχολικά πράγματα για το νηπιαγωγείο της περιοχής μου.

Απλά οι εποχές αλλάξανε.
Καλή συνέχεια φίλε μου και πάντα επιτυχίες σου εύχομαι σε ότι κι αν κάνεις.

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από giannis17 » 02 Νοέμ 2014 15:12

Εφόσον πρόκειται για καλό σκοπό σκεφτήκατε να ζητήσετε κάποια χορηγία ή τέλος πάντων έναν εθελοντή με τις απαραίτητες γνώσεις;

Όσο και να θες να βοηθήσεις δεν γίνεται χωρίς κάποιες απαραίτητες γνώσεις. Καλό είναι να βρείτε κάποιον τοπικό επαγγελματία να το αναλάβει αφιλοκερδώς, διαφήμιση του θα είναι.

Φιλικά,
Γιάννης
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

xrisvol

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από xrisvol » 02 Νοέμ 2014 15:40

ζητήσανε πολλά. Τέλος πάντως. Όλα καλά,
και συ Γιάννη αν κάποτε θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις φασματογράφο μάζας πίστεψέ με δεν θα σε έστελνα ποτέ να μάθεις χημεία.
Και όσο για χορηγίες δεν υπάρχει τίποτα. Τοπική ομάδα εδώ έχει διαφορετικές φανέλες! Ο χορηγός έδωσε μόνο μία στολή! Έτσι απλά να γνωρίζεις. Αυτά. Ευχαριστώ για όλα πάντως.
Και όπως έγραψε η Anne Martinez στο βιβλίο της "Web tricks" το οποίο έχω, ... Αφιερώνεται σε όσους γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει ένας πιό εύκολος, ανέξοδος τρόπος.

Και σύμφωνα με την άποψή σου δεν νομίζω ότι πλέον υπάρχει λόγος να είμαι στην κοινότητα του freestuf μιας και προορίζεται μόνο για "διαβασμένους". Σου εύχομαι ότι καλύτερο.

seeder
Δημοσιεύσεις: 197
Εγγραφή: 11 Αύγ 2011 20:12

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από seeder » 02 Νοέμ 2014 15:48

Δώσε περισσότερες για να βοηθήσουμε
πχ. να δούμε το site live και το Flash που έχεις ανεβάσει

Άβαταρ μέλους
giannis17
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1215
Εγγραφή: 06 Ιαν 2005 19:50
Τοποθεσία: Παγκράτι - Αθήνα
Επικοινωνία:

Πώς "ανεβάζουμε" στο server το λογότυπο της εικόνας από (png) σε Flash (SWF) στο theme;

Δημοσίευση από giannis17 » 02 Νοέμ 2014 16:07

Λυπάμαι αν αυτό κατάλαβες από αυτά που έγραψα.

Χωρίς να θέλω να επαναλαμβάνω τον εαυτό μου, απλά επισήμανα πως δεν είσαι το κατάλληλο άτομο, λόγω έλλειψης γνώσεων, για να κάνεις αυτό που θες.

Αν χρειαζόμουν να χρησιμοποιήσω το εργαλείο που λες θα ήθελα από μόνος μου να ξέρω τα βασικά, πως λειτουργεί, τι αποτελέσματα βγάζει και πως να κατανοώ αυτά τα αποτελέσματα είτε αυτό είναι φυσική, χημεία ή μαθηματικά.

Ακολουθώντας την δική σου λογική σκοτώνονται κάθε μέρα παιδιά στον δρόμο που δεν ξέρουν να οδηγούν επειδή κάποιος "δάσκαλος" βαριόταν να τους πει 5 πράγματα παραπάνω και αφού έμαθαν να βάζουν μπροστά και να παρκάρουν ας βγουν έξω να οδηγήσουν.

Σίγουρα εσύ δεν θα πεθάνεις αν φτιάξεις μια ιστοσελίδα με "λίγο από εδώ, λίγο από εκεί" αλλά δεν θα παύεις να έχεις ένα ημιτελές και ερασιτεχνικό αποτέλεσμα. Είναι θέμα νοοτροπίας που στο εξωτερικό είναι έμφυτη αλλά στην Ελλάδα είναι ακόμα "εξωγήινη".
"There is only one problem with common sense; it’s not very common."
&#8211; Milt Bryce

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress Themes”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης