eRepublik

Video games για PC, On Line παιχνίδια και παιχνίδια για κονσόλες.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Unforgiven
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015 14:00

eRepublik

Δημοσίευση από Unforgiven » 10 Σεπ 2015 15:00

Καλώς ορίσατε.

Σε αυτό το κείμενο απευθύνομαι σε κάθε νέο παίκτη και έχω ως στόχο, αυτός που θα το διαβάσει να κατανοήσει τις βασικές λειτουργίες και τον τρόπο λειτουργίας του παιχνιδιού eRepublik.

__________ __________ __________ __________ __________ __________

Πρώτα απ όλα θα απαντήσω στις πρώτες ερωτήσεις που έχει ένας νέος παίκτης που μόλις βρήκε το link για το παιχνίδι και είπε να ξεκινήσει.

Τι είναι το eRepublik;
Το eRepublik είναι ένα online παιχνίδι το οποίο ανήκει στη κατηγορία MMORPG σε browser. Αυτό σημαίνει ότι παίζεται από τον browser που χρησιμοποιείτε (Mozilla Firefox, Internet Explorer, Google Chrome, κλπ.).

Το παιχνίδι είναι ένας εικονικός κόσμος με το όνομα New World στον οποίο υπάρχουν τα κράτη που υπάρχουν σήμερα. Ο παίκτης ξεκινάει ως πολίτης κάποιας χώρας και μπορεί να συμμετέχει ενεργά στην οικονομικό τομέα της, στα πολιτικά και στον στρατό της. Επίσης μπορεί να εκδώσει εφημερίδα με προσωπικές απόψεις ή και συνεντεύξεις τις οποίες θα μοιραστεί με τους υπόλοιπους στο παιχνίδι.

Τι εννοείς μπορώ να συμμετέχω στα οικονομικά;
Υπάρχει ένα ανεπτυγμένο σύστημα οικονομικών και αγορά στην οποία η κυβέρνηση κάθε χώρας ορίζει κανόνες, φόρους, κλπ όπως και στην πραγματικότητα. Ο παίκτης μπορεί να ανοίξει επιχειρήσεις που μαζεύουν πρώτες ύλες, φτιάχνουν αγαθά κλπ.

Τι εννοείς μπορώ να συμμετέχω στα πολιτικά δρώμενα;
Στην πολιτική σκηνή υπάρχουν πολιτικά κόμματα και ανά τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη κυβέρνησης. Κάθε παίκτης μπορεί να μπει σε κάποιο κόμμα, να δημιουργήσει ένα, να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, καθώς επίσης και τη προεδρία της χώρας.

Τι εννοείς ότι μπορώ να γίνω στρατιώτης;
Ο στρατός χρησιμοποιείται για την άμυνα ή και την επέκταση μιας χώρας, κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε μάχες και να ακολουθήσει καριέρα στρατιωτικού, στις περισσότερες χώρες υπάρχει οργανωμένος στρατός που μάχεται πλάι στους συμμάχους σε διάφορες μάχες ανά την εικονική υφήλιο.


Βασικό λεξιλόγιο:
eCitizen: ο κάθε πολίτης του εικονικού κόσμου, συνδέεται μέσω ενός "λογαριασμού" με ένα username και το password αυτού
Congress: η εκλεγμένη Βουλή της κάθε χώρας
eGreece: η ηλεκτρονική Ελλάδα στο παιχνίδι
q: quality η ποιότητα ενός προιόντος ή μιας εταιρίας
GRD: το νόμισμα της eΕλλάδας, η δραχμή

__________ __________ __________ __________ __________ __________

Ένα βασικό πρώτο βήμα που δίνει experience είναι το upload ενός avatar πηγαίνοντας στο προφίλ και πατώντας το κουμπί edit profile.


Υπάρχουν 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γίνονται καθημερινά (και προστίθεται ο πόλεμος ως τέταρτο) και από εκεί και πέρα ο καθένας ασχολείται με ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο.

Α. Δουλειά - Work
Πρώτα απ όλα πρέπει να βρεις μια δουλειά και να δουλεύεις κάθε μέρα (μια φορά τη μέρα). Η δουλειά είναι η μοναδική πηγή εσόδων τις πρώτες μέρες του παιχνιδιού. Για να βρεις δουλειά πηγαίνεις στο μενού Market και επιλέγεις το Job Market, εκεί αναζητάς μια δουλειά και κάνεις Apply και σε δέχονται αυτόματα. Αμέσως μετά μπορείς να δουλέψεις πηγαίνοντας στο μενού My Places και επιλέγοντας Company, εκεί σου εμφανίζει ένα κουμπί Work (με το οποίο δουλεύεις και πληρώνεσαι αυτόματα). Τη διαδικασία My Places > Company > Work την επαναλαμβάνεις κάθε μέρα. Αν θες να αλλάξεις δουλειά και δεν μπορείς επειδή πρέπει να δουλέψεις τουλάχιστον 3 μέρες, στείλε μήνυμα στον εργοδότη σου να σε απολύσει.

Β. Τροφή - Food
Για να επιβιώσει ο πολίτης πρέπει να τρέφεται κάθε μέρα. Την τροφή, μπορείς να την αγοράσεις πηγαίνοντας στο μενού Market > Marketplace (επιλογή της πιο φθηνής και αγορά). Η κυβέρνηση έχει φροντίσει ώστε ο κατώτατος μισθός της χώρας να είναι αρκετός για την αγορά τροφής, αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα όμως, μπείτε στο chat και ζητήστε βοήθεια ή επικοινώνησε με το Υπουργείο Νέων Παικτών στέλνοντας ένα μήνυμα και εξηγώντας το πρόβλημα.

Γ. Εκπαίδευση - Train
Η εκπαίδευση ανεβάζει τη δύναμη (Strength) και η δύναμη με τη σειρά της το damage που μπορείς να κάνεις στις μάχες, πρέπει να γίνεται κάθε μέρα από μια φορά. Επίσης, δίνει experience. Όσο ανεβαίνει το συνολικό damage που έχεις κάνει ανεβαίνεις στρατιωτικούς βαθμούς και κάνεις ακόμα περισσότερο. Για να κάνεις train πηγαίνεις στο μενού My Places > Training Grounds και επιλέγεις το κουμπί Train.

Πόλεμος
Μπορείτε επίσης να λαμβάνετε μέρος στις μάχες οι οποίες βοηθούν στη γρήγορη ανάπτυξη του χαρακτήρα. Για να λάβεις μέρος σε έναν πόλεμο πρέπει να εμπλεκόμαστε είτε εμείς ως Ελλάδα είτε μια χώρα με την οποία έχουμε ενεργή συμμαχία. Υπάρχουν 2 είδη πολέμων, πρώτον ο κλασσικός κατακτητικός πόλεμος όπου πολεμούν 2 χώρες μεταξύ τους και ο αμυνόμενος έχει ενεργοποιημένες συμμαχίες και δεύτερον ο Resistance War όπου οι κάτοικοι μιας κατακτημένης περιοχής μάχονται για την απελευθέρωση ενάντια στην χώρα-κατακτητή. Πόλεμος γίνεται με όπλα τα οποία αγοράζονται από το market και καταναλώνονται αυτόματα κάνοντας μάχη, είτε με γυμνά χέρια. Εντολές γα τον πόλεμο παίρνουμε από την εφημερίδα του Υπουργείου Άμυνας.


Αστεράκια και Q
Τα αστεράκια δείχνουν τη ποιότητα και αναφερόμαστε σε αυτά ως q από το quality. Προϊόν με υψηλότερο q έχει καλύτερη απόδοση, ανάλογα με το προιόν υπάρχει και η ανάλογη διαφορά τιμής. Ετσι, εταιρία με μεγαλύτερο q παράγει καλύτερα προιόντα.

Gold και νομίσματα
Σε κάθε χώρα υπάρχει ξεχωριστό νόμισμα, στην Ελλάδα (eGreece) υπάρχει η GRD (Greek Drachma). Χρησιμοποιώντας τη δραχμή γίνονται όλες οι συναλλαγές στο Market του παιχνιδιού για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας. Ο χρυσός (Gold) χρησιμεύει σε πολλά πράγματα στο παιχνίδι, κυρίως όμως (για τους νέους παίκτες) δίνεται ως αντάλλαγμα για την αναβάθμιση των training grounds με σκοπό να αυξήσουν γρηγορότερα το strength τους μέσω της καθημερινής εκπαίδευσης. Έτσι, ένας νέος παίκτης, δεν πρέπει να τον ξοδεύει άσκοπα οπουδήποτε αλλού, αλλά να τον μαζεύει για να αναβαθμίσει τα training grounds.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα training grounds τα αναβαθμίζουμε ΜΟΝΟ σε περίοδο εκπτώσεων, οι οποίες βγαίνουν περίπου στην αρχή κάθε μήνα.

Εφημερίδες
Μέσα από τη δημιουργία εφημερίδας ο κάθε παίκτης μπορεί να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο και να μεταφέρει τις σκέψεις του. Κάθε άρθρο πάνω αναφέρει το όνομα της εφημερίδας και του εκδότη και έχει στα αριστερά ένα κουμπί για να γίνεται Vote και ανεβαίνει στα top news κάθε χώρας και να το βλέπουν όλοι. Επίσης, πάνω δεξιά υπάρχει ένα κουμπί Subscribe για να γίνεις συνδρομητής μιας εφημερίδας και να ενημερώνεσαι για νέα άρθρα αυτής.

Πολιτικά κόμματα
Το παιχνίδι, μέσω πολιτικών κομμάτων, επιτρέπει σε κάθε πολίτη να συμμετέχει στα κοινά και να ζητήσει την ψήφο των υπολοίπων. Η είσοδος σε ένα κόμμα δεν προτείνεται στους νέους παίκτες μέχρι να αποκτήσουν εμπειρία με την υπόλοιπη e-κοινότητα. Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, καθώς πολλοί μπλέκουν τις πολιτικές ιδεολογίες της πραγματικής ζωής με την εικονική μικρογραφία. Τα πολιτικά κόμματα εδώ είναι για το καλό της eGreece, ας ορίσουμε εμείς τι αντιπροσωπεύουν στον εικονικό κόσμο ώστε να κάνουμε τη χώρα καλύτερη.

__________ __________ __________ __________ __________ __________

Παίξε τώρα το καλύτερο ιντερνετικό παιχνίδι στρατηγικής, και βοήθησε την Ελλάδα να γίνει η δυνατότερη χώρα στο Νέο Κόσμο!


Για εγγραφή, πάτησε εδώ:

Εικόνα
"It's a hell of a thing, killing a man.
You take away all he's got and all he's ever gonna have."
Clint Eastwood - Unforgiven

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13376
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

eRepublik

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 11 Σεπ 2015 07:09

Ξέρουμε ποσοι χρήστες Ελληνες ειναι μεσα, και πόσοι απο αυτους ειναι ενεργοι χρήστες?
Το επαιζα πριν 3-4 χρόνια αλλα δν ειχε πολυ κοσμο και βαρέθηκα.
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
Connor MacLeod
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 13376
Εγγραφή: 07 Φεβ 2005 13:36
Τοποθεσία: Κοζάνη
Επικοινωνία:

eRepublik

Δημοσίευση από Connor MacLeod » 11 Σεπ 2015 07:15

και απο οσο θυμαμαι για να αποκτήσεις και full access πρεπει να εxεις κανει payed register ;)

και απο το λιγο που εψαξα τωρα ειναι περιπου 6.500 ατομα παγγοσμιος μονο.
Για συγγριση, το Miniconomy εχει 140.000....
Meizu MX5(5.5"/8Core/3GB/32GB/Sony IMX220 20.7MP)
PC 27'' (3770@3.4/16GB/560SE/500GB SATA3/650W S12G)
Mac mini (2.5GHz/8GB/6630/90GB GorsairGT)

Άβαταρ μέλους
Unforgiven
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: 10 Σεπ 2015 14:00

eRepublik

Δημοσίευση από Unforgiven » 11 Σεπ 2015 08:41

Φίλε καλημέρα.
Εδώ φαίνονται οι ενεργοί παίκτες στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αυτή τη στιγμή:

http://prntscr.com/8f0dma

Όσο για την πλήρη πρόσβαση, δεν χρειάζεται να πληρώσεις κάτι.
"It's a hell of a thing, killing a man.
You take away all he's got and all he's ever gonna have."
Clint Eastwood - Unforgiven

Απάντηση

Επιστροφή στο “Games (PC, On Line, Console)”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες