Μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διάκριση στην ενημερωτική ιστοσελίδα KoinSEp.Org

Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου από εταιρείες. Η πρόσβαση είναι περιορισμένη μόνο σε εταιρείες.

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διάκριση στην ενημερωτική ιστοσελίδα KoinSEp.Org

Δημοσίευση από fiskilis » 02 Απρ 2017 14:29

Στο πλαίσιο διοργάνωσης του 6ου Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Κοινωνική Οικονομία που ολοκληρώνει τις εργασίες του σήμερα στην Βουλγαρία είχαμε την χαρά να βραβευτούμε για τις υπηρεσίες μας στην ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα που παρέχουμε από το 2012 μέσα από την μοναδική ενημερωτική πύλη στην Ελλάδα

Την τιμητική αυτή διάκριση παρέλαβε εκ μέρους της πύλης η Ματίνα Κανάκη συνεργάτιδα και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων από τα πρώτα βήματα μας τον Δεκέμβρη του 2012.

Την Συγχαίρουμε για την Βράβευση και την συμμετοχή της στην ιστοσελίδα μας εδώ και πάνω από 4 χρόνια σε έναν κοινό αγώνα για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα και στην συνεισφορά της.

Εικόνα

Λίγα λόγια για την ενημερωτική μας πύλη

01. Βγήκαμε στον αέρα τον Δεκέμβριο του 2012
02. Οι προβολές της σελίδας κοντεύουν τα 30.000.000
03. Έχουμε περί τις 6000 συνδρομητές στο newsletter
04. Απαντάμε σε δεκάδες τηλεφωνήματα και ερωτήματα κάθε εβδομάδα
05. Έχουμε τον μόνο οδηγό ΚοινΣΕπ (odigos.biz) που παρουσιάζει αναλυτικά πάνω από 285 ΚοινΣΕπ ανά περιοχή κατηγορία και πόλη
06. Δημοσιεύουμε δωρεάν αγγελίες αναζήτησης μελών και συνεργιών ανάμεσα σε ΚοινΣΕπ
07. Παρέχουμε φροντιστηριακά μαθήματα με υλικό χρήσιμο για επιμόρφωση κοινωνικών επιχειρηματιών
08. Έχουμε κληθεί σε παρουσιάσεις σε αναπτυξιακές σε όλη την Ελλάδα, στο πανεπιστήμιο Πάτρας και την πανευρωπαϊκή εκδήλωση για την κοιν. οικονομία στην Κρήτη τον 11/2014
09. Έχουμε διοργάνωση με επιτυχία 3 πανελλαδικές συναντήσεις ΚοινΣΕπ (08/2013 Αθήνα, 04/2014 Αθήνα και 09/2014 Βόρεια Ελλάδα)
10. Εκτός από Ελλάδα έχουμε επισκέπτες από United States, Ukraine, Germany, Czech Republic, Cyprus, New Zealand, India, France, China, Great Britain, και δεκάδες άλλες χώρες.
11. Αναγκάσαμε το υπουργείο να βγάλει ανακοίνωση ότι δεν είμαστε δημόσιος φορέας αλλά ιδιωτική πρωτοβουλία καθώς η δουλειά που κάνουμε έπρεπε να είναι έργο κεντρικού μηχανισμού στήριξης της κοινωνικής οικονομίας αλλά εμείς καλύπτουμε αυτή την ανάγκη από αγάπη για ότι κάνουμε και μόνο.
12. Έχουμε κάνει παρουσίαση της κοινωνικής οικονομίας σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε δεκάδες δημοσιεύσεις σε εφημερίδες ιστοσελίδες και περιοδικά.

Άβαταρ μέλους
fiskilis
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 14100
Εγγραφή: 16 Νοέμ 2003 22:44
Τοποθεσία: Athens
Επικοινωνία:

Μια Μεγάλη Ευρωπαϊκή Διάκριση στην ενημερωτική ιστοσελίδα KoinSEp.Org

Δημοσίευση από fiskilis » 13 Απρ 2017 19:25

Το βραβείο για τη καινοτομία υπηρεσιών κατέκτησε η ελληνική συμμετοχή της Ματίνας Κανάκη στο 6o Ευρωπαϊκό Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Μαρτίου εως τις 2 Απριλίου 2017 για έκτη συνεχή χρονιά στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Όπως μας ενημέρωσε η κ. Κανάκη, το πρώτο Ευρωπαϊκό Φόρουμ έχει τις ρίζες του από το 2012 – το Διεθνές Έτος των Συνεταιρισμών του ΟΗΕ, όπου και κ László Andor – Επίτροπος Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, άνοιξε επίσημα την λειτουργία του. Το φόρουμ αυτό περιλαμβάνει μια διεθνή έκθεση περισσότερων από 100 κοινωνικών επιχειρήσεων και σχετικών φορέων από περισσότερες από 16 χώρες, επιδείξεις μόδας της σύγχρονης ένδυσης από Κ.Ε., ευρωπαϊκό συνέδριο, βραβεία κατά την έναρξη των εργασιών αλλά και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης για τα τρέχοντα ζητήματα που άπτονται της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Μας τόνισε επίσης πως στο πνεύμα της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την κοινωνική επιχειρηματικότητα, το φόρουμ βασίζεται στην ιδέα ότι η αύξηση της προβολής της κοινωνικής οικονομίας καθώς και η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σχετικά με υψηλή προστιθέμενη αξία για την κοινωνία στο σύνολό της, είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την τόνωση της ανάπτυξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας – σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Παρέχει επίσης την ευκαιρία για κοινωνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες να επικοινωνούν απευθείας με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών και των εθνικών θεσμικών οργάνων και να εξοικειωθούν με τις τρέχουσες πολιτικές για την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας.

Διοργανωτές είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής της Βουλγαρίας, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία της Βιομηχανίας και των Συνεταιρισμών Υπηρεσία (CECOP-CICOPA Ευρώπη), η Εθνική Ένωση Συνεταιρισμών Εργαζομένων παραγωγών (NUWPC) και 8 εθνικές μη κυβερνητικές οργανώσεις. Κάθε χρόνο, οι εκπρόσωποι των διαφόρων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των βουλγαρικών θεσμών, τους ευρωπαϊκούς συνεταιρισμούς και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που συμμετέχουν στο φόρουμ.

Αυτό το φόρουμ έχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματικούς εταίρους, των μέσων ενημέρωσης και του κοινού. Η προσδοκία των διοργανωτών ήταν να προσέλκυε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες, μας ανέφερε χαρακτηριστικά, γεγονός που το έκανε ακόμα πιο ενδιαφέρον και για τη δική της συμμετοχή. Επίσης στο πλαίσιο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι έγιναν σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους του χώρου όπως ο Luca Jahier, Πρόεδρος της ομάδας της Κοινωνίας των Πολιτών και Συνεταιριστών της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (EESC), ο Jens Nilsson (S&D, SE), Co-President of the Social Economy Intergroup, Πρόεδρο της ομάδας της Κοινωνικής Οικονομίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Stilian Balasopulov, Πρόεδρο της Ένωσης Εργατών των Παραγωγικών Συνεταιρισμών της Βουλγαρίας, την Slavova, Dilyana Μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και εθνική συντονίστρια της Ένωσης Αγροτών της Βουλγαρίας.

Εικόνα

Στην έκθεση και στο περίπτερο της ελληνικής συμμετοχής omni compass παρουσιάστηκαν συγχρηματοδοτούμενα έργα ΚΑΟ που έχουν ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από διακεκριμένους ελληνικούς εταίρους, η ενημερωτική πύλη για τις κοινωνικές επιχειρήσεις koinsep.org, καθώς και πρότυπη Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα από τη Λιβαδειά Βοιωτίας, που έτυχαν μεγάλης αποδοχής από το κοινό. Στο κεντρικό συνέδριο στις 30 Μαρτίου με θέμα «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Συμβολή στη βιώσιμη κοινωνική οικονομία και την ανάπτυξη της αγοράς εργασίας στην Ευρώπη», παρουσιαστήκαν πτυχές της πολιτικής της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας και είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Τέλος στο στρογγυλό τραπέζι στις 31 Μάρτιου παρουσιάστηκαν πρακτικές της Ελλάδας με δυο συμμετοχές, της omni compass με την συμμετοχή της στην πρότυπη και μοναδική ενημερωτική πύλη για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις(koinsep.org) αλλά και του Δικτύου από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκης, η Ιταλία με το Κοινωνικό Συνεταιριστικό Δίκτυο της Βρέσκιας, η Βουλγαρία με την Εθνική Ομοσπονδία εργοδοτών των Ατόμων με Αναπηρία, την Ένωση των Κωφών και άλλες περιφερειακές ενώσεις συνεταιριστών Αυτής. Δυστυχώς το Ελληνικό Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης παρότι ήταν στο πρόγραμμα δεν κατέστη δυνατόν να παρασταθεί.

Τέλος, η κ. Κανάκη μας μετέφερε τις εγκάρδιες και συγχαρητήριες για το φόρουμ αυτό και τις εκδηλώσεις αυτές, που όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση από μέρους της κοινότητας της κοινωνικής οικονομίας, με το συμβολικό χαρακτήρα της και το έντονα κρίσιμο θέμα της, φρονεί και ελπίζει να συμβάλουν στο μέτρο του δυνατού, στην ανάδειξη του οικοσυστήματος και στην από κοινού δέσμευση περί των αξόνων διασφάλισης των υπέρτατων κοινωνικών σκοπών που έχει ως στόχο η εναλλακτική αυτή μορφή επιχειρηματικότητας, είναι δε ιδιαίτερα αξιέπαινη, αφού υλοποιείται μέσα στο πλαίσιο των γνωστών δυσκολιών και αξίζει την υποστήριξη όλων μας. Παράλληλα, η κ Κανάκη μας κατέθεσε την βαθιά χαρά της και τα θερμά της ευχαριστήρια, για τη τιμή που έλαβε ευρισκόμενη εκεί καθώς και των φορέων που την εμπιστευτήκαν αυτήν και τις υπηρεσίες της με αποτέλεσμα αυτό το βραβείο.

Πηγή

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εταιρικές Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες