Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Μια περιοχή για το WordPress, αυτή την δημοφιλή δωρεάν πλατφόρμα για blogging

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators, PHP Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 01 Ιαν 2007 23:59

θέλω να μεταφράσω τα τμήματα του wordpress, που είναι στα αγγλικά, σε ελληνικά. Είχα κατεβάσει ένα αρχείο el.mo το οποίο, απ'ότι κατάλαβα έχει μετάφραση, αλλά δεν κατάλαβα πως το χρησιμοποιουμε :oops: οπότε ξεκίνησα να το κάνω χειροκίνητα. Τώρα έχω φτάσει στο σημείο να ψάχνω από που αλλάζουν τα στοιχεία της ημερομηνίας και της ώρα (December->Δεκέμβριος, 17st->17η, am->π.μ., κλπ). Μπορεί κανείς να με βοηθήσει;


ΥΓ Αν δε σας κάνει κόπο, πείτε μου επίσης, πως χρησιμοποιείται το αρχείο el.mo?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος deninho την 03 Φεβ 2007 12:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από EkLekTos » 02 Ιαν 2007 07:10

Για κοίτα εδώ...
http://simos.info/blog/?p=192
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 02 Ιαν 2007 12:39

thanx a lot εκλεκτέ :D :D :D

Ακόμη, όμως, δεν κατάφερα να αλλάξω το 26st->26η. Τουλάχιστον έχει γίνει όλη η υπόλοιπη δουλειά :P :P

Άβαταρ μέλους
EneMe
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 13310
Εγγραφή: 09 Ιούλ 2002 13:29
Τοποθεσία: Στο κέντρο της Ελλάδας!
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από EneMe » 02 Ιαν 2007 13:31

deninho έγραψε:ΥΓ Αν δε σας κάνει κόπο, πείτε μου επίσης, πως χρησιμοποιείται το αρχείο el.mo?
Aνεβάζεις το αρχείο MO στο /wp-includes/languages/

Aνοίγεις το αρχείο wp-config.php με το notepad και στην γραμμή:
define ('WPLANG', '');
το μετατρέπεις σε:
define ('WPLANG', 'el.mo');

(τα έγραψα από μνήμης, είμαι στην δουλειά)

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 25 Ιαν 2007 16:19

χμμμ... για να μην ανοίγω κι αλλο θέμα. Κάποιος που έχει ασχοληθεί με Wordpress, μπορει να με βοηθήσει να κατατάσσω τα link μου όπως θέλω εγώ? (με δικιά μου σειρά, κι όχι αλφαβητικα ή όπως αλλιώς τα κατατάσει από μονο του)

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από Stathis » 25 Ιαν 2007 16:41

Απ'οτι είδα δεν υπάρχει κατι τέτοιο , αλλά μπορείς να βάλεις καταταξη αναλογα με το rating και να δωσεις το αντίστοιχο βαθμο σε αυτο που θες να ειναι 1ο , 2ο κ.ο.κ.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 25 Ιαν 2007 17:02

δε βλεπω καποια διαφορα ρε γμτ...

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από Stathis » 25 Ιαν 2007 17:22

Ξεχασα να σου πω οτι απο το Link Categories πατα edit τη κατηγορία λινκ που θες και μετά επελεξε Sort order : rating .

Eλπίζω να σου δουλέψει τώρα.

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 25 Ιαν 2007 17:31

ετσι λειτούργησε :D :D Thanx m8 :wink:

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από Stathis » 25 Ιαν 2007 17:43

Τpt man :D:D Είχα ξεχάσει να το αναφέρω γμτ :P

Tωρα θέλω τη δική σου βοήθεια.Ειδα πως το έχεις κάνει εσύ.Πως κάνω το header να έχει λινκ προς την αρχική ;

Άβαταρ μέλους
EkLekTos
WebDev Moderator
Δημοσιεύσεις: 7422
Εγγραφή: 07 Απρ 2005 15:44
Τοποθεσία: Inside the Effects
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από EkLekTos » 25 Ιαν 2007 19:01

Για κοίταξε μέσα στο header.php
* Apple Technical Support Specialist *
* Apple Sales & Product Professional Certificate since 2011 * Εικόνα
Follow me @Twitter

ALR
Honorary Member
Δημοσιεύσεις: 1712
Εγγραφή: 09 Απρ 2005 17:30

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από ALR » 26 Ιαν 2007 01:02

Σωστά, ανοίγεις τον header και προσθέτεις τον κώδικα και τον διαμορφώνεις ανάλογα ( πάνω κάτω κέντρο klt), εκτός και αν έχεις επιλέξει ήδη έναν τίτλο για το blog σου, τότε απλώς βρίσκεις στο Header την γραμμή κώδικα που αναφέρεται στον τίτλο και προσθέτεις εκεί το Link.
Γίνονται πραγματάκια

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 26 Ιαν 2007 05:18

προφανώς σου απάντησαν τα παιδια... :P :P

Δεν ξερω τι εγινε, εγώ απλά έβαλα τίτλο του blog "σκεψεις" και μου εμφανίζει τ λεξη στο header, και ειναι λινκ. Δεν εκανα κατι εγώ :P

Άβαταρ μέλους
Stathis
Photography Moderator
Δημοσιεύσεις: 4842
Εγγραφή: 23 Απρ 2005 21:03
Τοποθεσία: http://127.0.0.0
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από Stathis » 26 Ιαν 2007 14:16

To βρήκα κοιτάζοντας και στον κώδικα της σελίδας σου denis και μετά στο header.php.Δεν κατάφερα όμως να το κάνω να ειναι λινκαρισμένο χωρίς να γράφει τιποτα.
Βαριεμαι τώρα θα το ξανακοιτάξω μετα :P

Άβαταρ μέλους
deninho
Super Moderator
Δημοσιεύσεις: 7066
Εγγραφή: 17 Ιαν 2004 16:01
Τοποθεσία: σ'άλλη διάσταση
Επικοινωνία:

Ο deninho κι οι (περί wordpress) απορίες του...

Δημοσίευση από deninho » 26 Ιαν 2007 16:33

Χωρις να παιρνω κι ορκο (λιγοστες γνωσεις), νομιζω ότι το κομματι που σε νοιαζει ειναι καπου εδώ:

Κώδικας: Επιλογή όλων

<div id="header">
	<div id="headerimg">
		<h1><a href="<?php echo get_settings&#40;'home'&#41;; ?>/"><?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?></a></h1>
		<div class="description"><?php bloginfo&#40;'description'&#41;; ?></div>
	</div>
</div>
Αυτό που πρεπει να κανεις, απ'όσο βλέπω, ειναι, στη μακρυτερη γραμμή, να αλλάξεις το

Κώδικας: Επιλογή όλων

"><?php bloginfo&#40;'name'&#41;; ?>
με την εικόνα που εχεις για header. Το πως θα γινει, δεν το ξερω :P


Καποιος πιο εμπειρος ας βοηθήσει τους noob-ακους :P

Απάντηση

Επιστροφή στο “WordPress γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης