Διαφημίσεις ADWORDS για Ιατρούς.

Τρόποι για να διαφημίσουμε προϊόντα, υπηρεσίες και ιστοσελίδες μέσα στο διαδίκτυο (AdWords, κτλ).

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Nemesis_Elite
Δημοσιεύσεις: 348
Εγγραφή: 14 Μαρ 2009 22:51
Τοποθεσία: athens

Διαφημίσεις ADWORDS για Ιατρούς.

Δημοσίευση από Nemesis_Elite » 02 Ιουν 2015 18:49

για να δουμε ποιος ειναι αδιάβαστος!
απαγορευεται η διαφημιση adwords και facebook για γιατρους;
προφανως ναι, αλλα πιο ειναι το οριο ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ διαφημισης νομιμης?
παρατηρω οτι μονο ως text links εχουν δικαιωμα να βαζουν διαφημισεις (δηλαδη τιποτα).βρηκα το παρακατω
7) Πόσο νόμιμη είναι η χρησιμοποίηση online διαφημιστικών υπηρεσιών ( πχ Google AdWords) από τον ιατρό;

Η λειτουργία διαδικτυακών διαφημιστικών προγραμμάτων , όπως για παράδειγμα το Google AdWords , έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσεγγίζονται ευκολότερα νέοι πελάτες που πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο μέσω συγκεκριμένης σελίδας αναζήτησης για λέξεις συναφείς με τον διαφημιζόμενο ή περιηγούνται σε ιστότοπους με συναφή θέματα, επί πληρωμή. Η προβολή / διαφήμιση γίνεται με τη χρήση λέξεων, ή συνδυασμών λέξεων και ομάδων λέξεων, τις οποίες έχει επιλέξει ο διαφημιζόμενος ιατρός και τις οποίες όταν πληκτρολογεί κάποιος, εμφανίζεται η καταχώρησή του (ως απομακρυσμένος σύνδεσμος -link- σε προσωπική ιστοσελίδα ή σε καταλόγους πληροφοριών –) κατά προτεραιότητα στα αποτελέσματα αναζήτησης, ή ακόμη και σε ειδική θέση στην ιστοσελίδα.
Παρόλο που η εφαρμογή αυτή, αποτελεί εργαλείο διαφημιστικής προβολής, θα μπορούσε να υποστηριχθεί η άποψη ότι είναι εντός των θεμιτών ορίων της προβολής των ιατρών, στο βαθμό που «…η εν λόγω "διαφήμιση" είναι απλά η επαγγελματική κάρτα (τίτλος, όνομα, ειδικότητα και στοιχεία επικοινωνίας) …».
Η απάντηση όμως, δεν είναι τόσο απλή, για δύο κυρίως λόγους :
1. Για να επιτευχθεί καλύτερη προβολή – κατάταξη στην σειρά παράθεσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης, χρησιμοποιούνται λέξεις –κλειδιά ή ομάδες λέξεων. Αν οι λέξεις αυτές είναι μόνο η περιοχή ή η νομίμως κτηθείσα ειδικότητα, είναι κατ’ αρχάς θεμιτό. Αυτό όμως, το αποφασίζει κυριαρχικά και ανέλεγκτα ο διαφημιζόμενος, χωρίς τη γνώση και πολύ περισσότερο τον έλεγχο οποιουδήποτε. Είναι επομένως θεμιτό να χρησιμοποιούνται λέξεις ή ομάδες λέξεων παραπλανητικές, αναληθείς, μόνο και μόνο για να επιτευχθεί καλύτερη προβολή (π.χ. λέξεις σχετικές με δωρεάν παροχές, εκπτώσεις, αναφορά σε θεραπείες, ή ακόμη και φράσεις όπως «ο καλύτερος») ; Η απάντηση είναι προφανώς όχι, καθώς τέτοια πρακτική αντιτίθεται στην Ιατρική Δεοντολογία.
2. Ζητήματα επίσης γεννιούνται και σε σχέση με τον τρόπο που γίνεται η παράθεση των αποτελεσμάτων αναζήτησης, ιδίως αν αυτό παρατίθεται στην ειδική περιοχή προβολής διαφημίσεων που έχει η Google στην ιστοσελίδα της, ή αν η προβολή γίνεται σε ειδικό πλαίσιο, με έντονα γράμματα κ.α., που επίσης συνιστά αθέμιτη προβολή.

eridanus
Δημοσιεύσεις: 156
Εγγραφή: 27 Ιουν 2006 14:16

Διαφημίσεις ADWORDS για Ιατρούς.

Δημοσίευση από eridanus » 05 Ιουν 2015 02:16

Τα άρθρα 17 & 18 του κώδικα δεοντολογίας των γιατρών αναφέρονται στο πως μπορεί να γίνει η παρουσίαση-διαφήμιση ενός γιατρού στο διαδίκτυο.

Σε γενικές γραμμές, όπως ανέφερες και συ, αν η παρουσίαση είναι απλή καταχώρηση, χωρίς βελάκια να αναβοσβήνουν, φρου φρου και άλλα αρώματα, τότε είναι θεμιτή η διαφήμιση τους και σύμφωνη με τις σχετικές παραγράφους του κώδικα δεοντολογίας.

Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι κατάλαβα που ακριβώς θέλεις να το πας....
Internet Services: www.multihosting.gr | www.multiradio.gr | Χρηματιστήριο Ιστοσελίδων - www.webstocks.gr

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφημίζοντας προϊόντα (AdWords, κτλ)-γενικά”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης