βοηθεια με προγραμμα java

Συζητήσεις για την Java

Συντονιστές: WebDev Moderators, Super-Moderators

Απάντηση
1Q1Q1Q
Δημοσιεύσεις: 25
Εγγραφή: 08 Ιαν 2010 13:37

βοηθεια με προγραμμα java

Δημοσίευση από 1Q1Q1Q » 28 Απρ 2011 22:59

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΑΥΤΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ....ΕΠΕΙΔΗ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΩ ΜΕ java ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ...ΕΝΑ ΠΛΑΝΟ ΔΛΔ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.......ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
Στα πλαίσια της εργασίας καλείστε να σχεδιάσετε και να υλοποιήσετε σε Java ένα σύστημα εμπορικού καταστήματος. Χρήστες του συστήματος θα είναι ο διαχειριστής και οι πελάτες,ενώ σαν θεματολογία επιλέχθηκε αυτή του καταστήματος οικόσιτων ζώων (Pet Shop).
Συγκεκριμένα το σύστημα πρέπει να ενσωματώνει τις ακόλουθες λειτουργίες και χαρακτηριστικά :

Προς πώληση διατίθενται ζώα, τροφές ζώων και άλλα προϊόντα (π.χ. κλουβιά πουλιών,παιχνίδια για σκύλους, παιχνίδια για γάτες κ.ο.κ.)

Για όλα τα «προϊόντα» (συμπεριλαμβανομένων των ζώων) καταχωρείται η τιμή (δεκαδικός), η διαθέσιμη ποσότητα, ένας μοναδικός κωδικός, και μια περιγραφή.

Επιπλέον καταχωρούνται:
o για όλα τα ζώα, το μέγεθος (ύψος τους) σε cm
o για τους σκύλους, η ράτσα τους
o για τα πτηνά η πληροφορία αν είναι ωδικά ή όχι
o για τις τροφές η ποσότητα (βάρος) σε kgr
o για τα υπόλοιπα προϊόντα το υλικό τους (ύφασμα, ελαστικό κ.λ.π.)

Πελάτες

Οι πελάτες-χρήστες μπορούν, χωρίς login, να βλέπουν μόνο, τη λίστα των προϊόντων ανά κατηγορία, μαζί με τα χαρακτηριστικά τους.

Επίσης, οι πελάτες-χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο σύστημα, παρέχοντας τις πληροφορίες τους (Username, Password, Διεύθυνση, Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο).Προσοχή πρέπει να δοθεί ώστε να μην υπάρχουν δύο χρήστες με ίδιο username.

Κατόπιν, μπορούν να κάνουν login. Αφού εισέλθουν, μπορούν να προβάλλουν τη λίστα των προϊόντων ανά κατηγορία μαζί με τα χαρακτηριστικά τους, αλλά αυτή τη φορά μπορούν να αγοράσουν προϊόντα.

Κατά την αγορά ενός προϊόντος, η διαθέσιμη ποσότητα μειώνεται κατά ένα, και καταχωρείται στο σύστημα ένα τιμολόγιο που καταγράφει το προϊόν και τα στοιχεία του αγοραστή εκτός από τον κωδικό του (Username, Διεύθυνση, Ονοματεπώνυμο, Τηλέφωνο). Προϊόντα που δεν έχουν διαθέσιμη ποσότητα δεν θα μπορούν να
αγοράζονται.

Τέλος, στην προβολή των προϊόντων πρέπει να γίνεται δυναμική εμφάνιση των παρόμοιων προϊόντων. Για παράδειγμα, προβάλλοντας την κατηγορία των Σκύλων παρόμοια προϊόντα είναι οι σκυλοτροφές και τα αξεσουάρ σκύλων. Ανάλογα, και στην προβολή με δυνατότητα αγοράς, θα πρέπει να προβάλλονται τα παρόμοια προϊόντα με
τον ίδιο τρόπο αλλά και να δίνεται η δυνατότητα απ’ ευθείας αγοράς ενός ή περισσότερων παρόμοιων προϊόντων.

Administrator

O Administrator κάνει login πάντα με username "admin" και κωδικό "12345"

Συγκεκριμένα, ο Administrator μπορεί να προβάλλει τη λίστα όλων των τιμολογίων, αλλά και την τιμή των συνολικών εσόδων. (Τα τιμολόγια, λοιπόν, είναι ορατά από τον Administrator μόνο.)

Επιπλέον μπορεί να καταχωρεί καινούρια προϊόντα. Όταν το ID των καινούριων προϊόντων υπάρχει, τότε η ποσότητα τους αυξάνεται (και ισούται με το άθροισμα υπαρχόντων και νέας ποσότητας)

Γενικά Ζητούμενα

Οι χρήστες (πελάτες και administrator) θα πρέπει να μπορούν και να εξέλθουν από το σύστημα (logout), και η εκτέλεση να συνεχίζεται.

Η κατάσταση όλου του συστήματος (χρήστες, πωλήσεις και προϊόντα) θα πρέπει να σώζεται στο δίσκο και να φορτώνεται.

Αυτό σημαίνει ότι τα αρχικά αντικείμενα δεν πρέπει να δημιουργούνται από την αρχή σε κάθε εκτέλεση.

Θα πρέπει, λοιπόν, να περιέχονται και τα απαραίτητα αρχεία ώστε να φορτωθεί μια κατάσταση του συστήματος με καταχωρημένα τουλάχιστον δύο προϊόντα κάθε είδους. Δεν χρειάζεται να φορτώνονται ήδη καταχωρημένοι πελάτες.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Java”

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης